icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

figa777
18. jan 2017

@mm103 nevahaj zavolaj jej a s nou mozem rozpravat o vsetkom teraz ked som tam bola pol hodky sme debatovali

figa777
18. jan 2017

@mm103 tu nepoznam

mm103
18. jan 2017

@figa777 čo sa týka liečby si spokojná?

figa777
18. jan 2017

@mm103 ano ona ak ti lieky nesadnu vymeni a dobre rozmysla co ti da

mm103
18. jan 2017

@figa777 tak super potom...v ziline je tých lekárov kopec človek nevie koho vybrať...my tu máme dvoch.... ženu a muža....len čítala som že tam máte v tomto krankase aj dajakeho mustafu a na toho sa veru sťažujú strašne....

figa777
18. jan 2017

@mm103 a teraz co beries kolko sa liecis

figa777
18. jan 2017

@mm103 a on je psychiater?videla som tam jedneho takeho tmavsieho ale ten robi cvicenia

mm103
18. jan 2017

@figa777 psychiater... liečim sa piaty mesiac... beriem 20 mg paretinu...A k tomu 0.25 rivotril ráno a večer posledné tri týždne keďže som mala menší atak ktorý ma rozhodil...

figa777
18. jan 2017

@mm103 tak to by si uz mala mat zmenu a nebrat ziadne benzaky alebo ti znizi davku a da antidepresiva k tomu na doladenie.pytala som sa jej na rivot.ale nerada ho dava lebo viac utlmuje ako neurol.vyskusaj novu psychistricku ona si urobi na to nazor vsetko jej povedz drzim ti palce

bambulka05
18. jan 2017

Juj baby ja dnes rodicko v praci. Som prisla domov cela rozbita. Jedna maminka mi rozpravala o svojej 12 rocnej dcere ktora uz od mala ma obsedantno kompluzivnu poruchu a este aj tazku depresiu a uziva dlhodobo AD. Je to hrozne ze to postihuje aj taketo male deti. Ked som ju pocuvala tak ma to strasne deprimovala kedze ja si taketo veci strasne pripustam.
Ale mam aj pozitivnu vec: uz som si dohodla osobnu konzultaciu s osobnou trenerkou s ktorou budem cvicit. Tak sa tak tesiiiim.

janefonda
18. jan 2017

@bambulka05 ach jaj choroba si žiaľ nevyberá... Také mladé dievča. Snáď sa jej podarí z toho dostať.
Ja tiež veľmi prežívam trápenie iných ale učím sa to brať ako súčasť života. Raz som sa psychologicky pýtala ako sa ona dokáže odpútať od toho všetkého čo si v práci vypočuje...no jasnú odpoveď som nedostala.

esselte
18. jan 2017

Ja som dnes zahanala mysel pecenim a varenim,napiekla som dva plechy pecenych buchiet so slivkovym lekvarom a čokoládou,uvarila som kuracie mäso na mexickej omáčke s ryžou,len aby som nemyslela na vysadené lieky,keď len sedim,tak stačí pomyslieť s uz tlak na hrudi,ak niečo robim,nic sa nedeje,všetko je yo fakt v hlave,som zvedava,ci sa mi podari vysadiť a rivotril,zatial vysadzujem helex

esselte
18. jan 2017

No teraz večer sa to dosť zhoršilo,už som v klude a pritom tlak na hrudi,no,nie je yo jednoduché s tym vysadenim,uvidime,co bude dalej,možno to chce par dni a zmizne ten tlak,bojim sa,ale musim to zvládnuť,drzte prsty

mm103
18. jan 2017

@esselte jasnacka že to dáš... uvidíš... zajtra už bude lepšie...

bambulka05
19. jan 2017

@janefonda ja som sa presne na to pytala psychiatra kedze sa s nim poznam aj z inej strany je ocom mojej ziacky. Takze som ho poznala davno predtym ako som ho potrebovala po zdravotnej stranke. Povedal mi ze aj on musi ventilovat lebo by sam potreboval psychiatra. Sam sa mi priznal ze ma dni kedy uz nema chut ani ist medzi ludi. Cize naozaj takato praca nie je lahka. Maju moj obdiv.

esselte
19. jan 2017

@mm103 ahoj no dnes som vstala inac ako včera,záleží to asi aj od celkovej pohody,počasia,neviem,rano je ok ,aj v noci som normalne spala aj bez helexu,uvidíme

mm103
19. jan 2017

@esselte ja som si nedala rivo večer a v pohode...

janefonda
19. jan 2017

@bambulka05 určite že aj oni potrebujú ventilovať to všetko čo za deň počujú v práci. Viem len to, že moja si robí relaxacne cvicenia.
Môj veľký problém vždy už od detstva bol, že si rozlicne osudy akoby preberám a zosobnujem si ich. Je veľa vecí, ktoré začínam chápať až teraz, že vlastne od dieťaťa som mala už sklony k depresii. No vtedy som profesionálne robila šport a vždy som z toho rýchlo vytancovala.
Teraz to síce ide pomalšie ale tiež mi to už ustupuje.Nasadila som si aj vitaminy C a aj B skupinu nech má moje telo z čoho čerpať.
A snažím sa naučiť pravidelne jesť...lebo veď vždy najskôr deti a na mňa často čas už nebol.
Dnes idem na shiatsu a zajtra mam yogu. Čas len pre mňa😉

lilitela
19. jan 2017

@lentilka1234567890 to som prekvapena, lebo ja aj u gyndy "musim" platit rocny poplatok - je moja spadova a snad nepoznam nestat gynekologa bez podobneho poplatku

@apolka77
@mm103 a ked idem podla obvodu musi ma zobrat? ci to plati iba pre praktickeho?

iva160
19. jan 2017

@iva160
@apolka77 tak dnes som bola u psychiatricky na kontrole a dala mi novy liek tianeptin santoz neviem ake mate stym skusenosti a dala mi vymenny listok psychoterapeutke pani Mrazovej vy ste knej chodili a bola ste snou

apolka77
19. jan 2017

@iva160
nie ten liek nepoznam, k psychologicke Mrazovej stale chodim.

mm103
19. jan 2017

@lilitela no mala by ťa zobrať podľa mňa.--

lentilka1234567890
19. jan 2017

@lilitela ja nie som z ba a v pohode ma zobral a naozaj som neplatila nič a tiež som bola prekvapená lebo v Galante všade treba platiť

iva160
19. jan 2017

@apolka77 a aky mate dojem u nej lebo ja idem k nej po prvy krat...

evak12
19. jan 2017

ahojte dievcata,nema niekto nahodou skusenosti s liekom Nykob?

figa777
19. jan 2017

Ahojte dostala som k alvente na moc valdoxan ma niekto s tym skusennosti?

evak12
19. jan 2017

aj ja mam valdoxan,ze vraj jeden z najlepsich AD

figa777
19. jan 2017

@evak12 ako ho beries a kolko uz

evak12
19. jan 2017

beriem ho vecer,od maja

figa777
19. jan 2017

@evak12 za kolko ti zabral ja 4den beriem