Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@fivulinka ved hej, viem ze tym sa trapia aj zdraví ľudia. Aj som si to v duchu vravela. A zasa prestavujeme, stale nieco vybavujem, varim pre chlapov, o deti sa staram....asi aj mam pravo na unavu. A dnes keď odišli robosi som pocitila total unavu. Takze teraz oddychujem, aj zajtra budem mat pianko. Aj ked teda pri normalnych rodinnych povinnostiach. Vcera som este bola kamoske deti strážiť takže večer som o deviatej už spala.
Tebe sa ako darí? Nové lieky zatiaľ znasas dobre?
@janefonda lieky znasam dobre, uz ich beriem 7.tyzden a citim sa podstatne lepsie ako pred mesiacom a pol, ako po fyzickej, tak aj po psychickej stranke, aj ked je este dlha cesta predo mnou, aby som bola zasa uplne fit, ale ja to dam, pracujem na tom ☺...tak teda nenudis sa 😉 ale to je dobre 👍 ja som bola vcera konecne prvy krat v tomto roku vo fitku, este nabehnut na pravidelnu vyvazenu stravu a bude to fajn, lebo tym ze mi je lepsie a boli vianoce, tak som tiez pribrala 2,5kg, takze bojova uloha je sa ich zasa zbavit ☺
@fivulinka joj jedlo... Bojujem aj ja. Potrebujem ale zhodit 10 kg...co je narocne.
Na druhej strane som rada že vôbec jem, predtým som riešila opak.
Nenudim sa vôbec, ale to je dobre. Nemám potom tolko času na svoje myslienky.
Ze 7. Týždeň ako to len letí. Teším sa, ze ti je kus lepsie. Uvidis, v lete budeme fit 😉
@evak12 🌺🌺❤️🤗❤️😘Evka musis sa aj trocha premahat ked sa ti nic nechce. To moze byt par dni ale aj to pretrvava tak dlho ako u teba tak sa musis premoct pretoze si potom tvoje telo a hlavne mysel zvykne. Totiz ked sa nezamestnas fyzicky nemozes ani svoju mysel odputat od depresie a tak si v jednom kolotoci. Premoz sa a kazdy den si daj nejaky ciel nieco len male urobit 😘🌺🌺🌸Ja som si umyvala skrinky v kuchyni alebo som zehlila a pocuvala relax 🌺😘😘🌺Nejakym sposobom sa musis odputat a prekonat. Ked pocas dna nieco zvladnes urobit doda ti to sebavedomie ze nie si zbytocna a potesi to tvoju dusu 😘🌺🌺🌺Cele nase podvedomie pracuje ako retazova reakcia ked sa z nicoho netesis nic ta nebavi a nechce sa ti nic robit tak isto reaguje aj tvoje fyzicke telo. A ked sa citis fyzicky unavena tak klames svoju mysel ze sa ti nic nechce. 😘🌺🌺Musis sa tomu postavit a zacat presviedcat svoju mysel ze mas dnes dost sil aby si nieco v domacnosti urobila tak sa tomu prisposobi aj tvoje telo ❤️😘🌺🌺Aj ked to bude tazke Evi skus to nerob nic namahave ale krocik po krociku si davaj ulohy ktore budes robit. Casom sa zacnes citit lepsie na dusi aj na tele Chodievaj na prechadzky priroda dodava energiu nasmu telu 😘🌺🌺😘❤️Dokazuj sama sebe ze si zdrava a silna presviedcaj o tom tvoju mysel kazdy den Nesmies dat depresii sancu narastat. V tvojom zivote si panom sebe Ty sama ty urcujes ako sa budes citit a ake myslienky si nechas vojst do tvojho podvedomia. Ty rozhodujes o tom ci budes vladnut alebo budes ovladana ❤️😘😘🌺Evka ziadna z nas tu pre teba nema radu ako sa z toho dostat. Kazda z nas tu bojuje sama za seba. Kazda z nas ma iny problem a u kazdej z nas je ina cesta von 😘🌺🌺🤗❤️Evka ked ty sama nebudes bojovat za seba ziadana z nas to za teba neurobi. Je len na tebe ako sa k tomu posavis 😘🌺🌺Nehladaj stale odpoved u druhych aj ked poradit ti vsetky poradime velmi rady ale Evka odpoved musis najst v sebe samej musis sa naucit pozorovat svoje telo a hlavne mysel. Nauc sa nahlas vyslovovat to co chces mat. Nelutuj sa. Ak chces byt zdrava musis sa zacat vidiet ako zdravu musis to o sebe hovorit. V biblii je napisane ze Boh pomenovaval veci ktore neboli akoby boli. Boh ti da ovocie tvojich ust Prehlasuj smelo ze si zdrava. Moje slova ktore prehlasujem su z modlitby ktoru som ti poslala. RADOST PANOVA JE MOJOU SILOU MOJE SRDCE I MOJA MYSEL JE NAPLNENA RADOSTOU KTORA JE LIEKOM PRE MOJ ZIVOT V TEBE SA CHCEM TESIT A RADOVAT. A POKOJ BOZI KTORY PREVYSUJE KAZDY LUDSKY ROZUM BUDE STRAZIT MOJE SRDCE A MOJU MYSEL ❤️😘🌺🌺🌺🌺🌺Evka nauc sa to nauc to svoju mysel a vyznavaj kazdy den tieto slova. 🌺❤️🌺🌺Radost pride aj do tvojho zivota 😘🌺🌺🌺🤗🌸Obijmam a posielam 😘😘😘
Sovidzka, ďakujem.
Je super, keď človek môže zdieľať o veciach, ktoré niektorí nechcú počuť. A ešte lepšie, keď človek sa dozvie, že nie je sám v tom blate, či po členky, alebo po uši.
K tomu výberu psychoterapeuta. Pri mojom štvrtom posedení so psychoterapeutkou, mi navrhla, že, či by som bol ochotný navštevovať traumatologickú psychologičku. Dala mi tu možnosť. Len ja som sa bál, pretože som v živote stretol aj iných psychológov, no nik sa nedotýkal môjho vnútra tak, ako ona. A preto som ju poprosil, aby ma neposielala preč a dovolila zostať pri nej.
Myslím si, že je príjemnejšie, keď daný psychológ vidí na nás, že mu nedôverujeme, alebo sme možno nespokojní a dá nám ponuku, alebo odporučenie skúsiť niekoho iného. Možno sme náročný.
Ale je to možno logickejšie chcieť potrebu pomoci od niekoho, kto nám chce pomôcť a cítime, že vďaka nemu sme na tom lepšie a lepšie.
@savanas vies o tom, ze sa vyjadrujes dost zlozito? 🙂 tuto tvoju spravu som musela precitat asi pat krát, ale myslim, ze som pochopila ;) Ja zevraj narocna som. Podla mojho terapeuta. Hmm. Je pravda, ze mam v hlave stale nejake myslienky, napady.. Tazko sa mi v tom niekedy orientuje.. Sama viem, ze stale menim nazory, velakrat si protirecim.. Ale to su vzdy veci, ktore nie su exaktne, a mne ako perfekcionistovi nikdy nie je dost argumentov a stale musim vsetko spochybnovat... Cize ano, viem si prrdstavit ze komunikacia so mnou je narocnejsia.. Cize u mna tazko aj trafit asi terapeuta, preto ani nejde druheho hladat, myslim ze sama sebe rozumiem najlepsie.. Skor potrebujem rovnocenneho partnera navrozhovor a to mi asi ziaden terapeut nemoze dat.. Som sa rozpisala takto proti noci 🙂))
Noooo sovidzka, páni. Tvoja sebareflexia sa mi páči. Ospravedlňujem sa za zložité myšlienky, tak som sa to naučil v mojom živote. Keď hovoríš, že si perfekcionistka, tak nájsť perfektného seberovného partnera je asi nie jednoduché. Hovorím to preto, pretože som túžil po vnútorné dokonalej žene. Ale nešlo to. Mal som v tejto oblasti nadprirodzené požiadavky, ktoré som sám v skutočnosti nebol schopný ponúknuť.
Je jeden zaujímavý vymyslený príbeh.
Raz sa jeden perfektný muž rozhodol pre perfektnú ženu. Prešiel celý svoj kraj, áziu. Išiel za more, až nakoniec ju našiel v jednom zo severských štátov. No tento muž sa vrátil domov naprázdno, pretože tá žena chcela dokonalého muža.
Môžem sa spýtať, čo by si chcela od psychoterapeuta počuť ?
Nie je to provokácia. Moja skúsenosť zo života je, že perfekcionisti potrebujú partnera, ktorý má v sebe veľké srdce a trpezlivosť. Myslím, že perfekcionista asi nestretne seberovného, pretože perfektný chce byť vždy lepší, než ten druhý. Ten perfektný človek bude potrebovať si asi nájsť cestu k niekomu, kto si ho získa srdcom a dôverou.
Vy ženy sa viete perfektne orientovať v miestnosti. A my muži v priestore.
Je zaujímavé, jak pracuje váš mozog oproti mužom. Niekedy mám pocit, že ste tak náročné a pritom mate neskutočnú radosť z takých, pre mužov zanedbateľných maličkosti.
Ste tak iný svet.
V poslednom období som si konečne vysvetlil po lopatisticky, aký je rozdiel v myslení muža a ženy.
Viem že mužský mozog ma spoluprácu medzi pravou a ľavou hemisférou takpovediac do série. Ženský paralelne.
Príklad:
Keď zapojím dve tužkové baterky 1,5V do série, tak dostanem 3V. Keď zapojím dve baterky paralelne, tak dostanem 1,5V.
Muži majú väčšiu silu, ženy majú väčšiu výdrž. Je to moja osobná skúsenosť.
@savanas
@sovidzka sledujem tuto vasu debatu muz verzus zena.
Ja som tiez povedzme ,ze perfekcionistka a zaroven introvert. Vsetko mam hlboko v sebe skryte. Uz ako mala som vsetko skryvala v sebe a dodnes schovavam svoje pocity za úsmev. Možno práve preto som si našla manžela, ktorý pocity vie naozaj vyjadriť. Sme také povahove protiklady no zároveň mame veľa rovnakých záujmov. Je dobré mať takéhoto partnera. Sme spolu od osemnástich rokov a aj keď máme každý svoje nedostatky aj tak sa máme radi a podporujeme sa.
Neviem aké počasie je na sk, no my máme krásne slnečno treba ísť von načerpať energiu!
Krásny deň vám želám!
@janefonda ano, uz 7 tyzdnov, strasne ten cas leti...a presne ako pises, predtym som viac ako 2 mesiace riesila, ze mi nechuti jest a teraz budem zasa riesit pravy opak 😂 co je sice narocnejsie, ale zase v konecnom dosledku je to ten lepsi variant ☺...ja mam v plane celkovo dat dole cca 7kg, tak snad sa zadari😉
Ked zapajas paralelne a do serie, hlavny rozdiel je ze jedno ovladas ako celok a druhe dokazes ovladat samostatne. Cize si to totalne vystihol. Radsej by som mala zapojenie do serie a hned by som bola konzistentnejsia. No nic, tazke uvahy. A co by som chcela od terapeuta pocut.. To je akoze na dllhy rozhovor. Ale v skratke.. Cakala som iba, ze sa mi za tu vodu ospravedlnil. Povie, ze nehnevajte sa, asi som prepalil. Aby som mala pocit ze mu zalezi na tom aby sme mali dobrý vztah. Len pre vacsinu ludi znamena ospravedlnit sa porazku. Ale to tak vobec nie je. Pre mna to znamena skor naopak, ze ten clovek je velmi silny a ma velmi dobru sebareflexiu. Potom mozem aj dalej s tymto clovekom pokracovat a ist do hlbky. Velmi tazko sa mi vyrovnava s tym, ze som z terapie odisla, ale mam urcite predstavy, zasady, ako by mal vztah-aj terapeuticky vypadat a bohuzial musim sa vyrovnat s tym, ze nie kazdy je tak srdecny, ako je v mojich predstavach.
Ahojte dievčence, všetky pozdravujem a teším sa, že sa nevzdávate, lebo tento boj sa vyhrať dá. 😉 Ja momentálne síce stále beriem adčka, ale Rivotril neberiem už vôbec, postupne totálne pomaličky som ho vysadzala, a to až vtedy ked som už citila, že ho naozaj nepotrebujem, že sa citím dobre, že môžem pomaličky mesiac po mesiaci znižovať dávky tak, aby som ani necítila, že beriem menej a menej....a aj ho už naozaj nepotrebujem, a citim sa ok aj bez neho. Jediné s čím ešte mám občasný problém je to moje hrdlo.... ale už si z toho nerobím takú ťažkú hlavu, dá sa to prekonať, a mám to len občas, hlavne vtedy, ked mám príliš velký tlak v práci na psychiku alebo na fyzičku.... ale dá sa to zvládať, hlavne som za ten rok aj niečo zistila, že som sa predtým trápila nad kopou kopou vecí a nad kopou ľudí, ktorí si toto moje trápenie vlastne ani nezaslúžili, resp. nikto ani len netušil, že sa trápim nad kopou vecí, a vlastne to ani nikomu nepomohlo, a ani mne nie !.... Takže som pochopila, že mojím problémom bolo, že som bola pod tlakom vždy a všade, a nedokazala som sa uvolniť, a brať život taký, aký naozaj je, a život je krásny, ked ho tak začneme vnímať. Jasné, že máme kopec prekážok v živote, ktoré treba stále prekonávať, ale ide o ten prístup, či si to velmi pripúšťate, alebo to beriete reálne, a niektorým veciam a problémom netreba pripisovať príliš velkú doležitosť, lebo za to nestoja, a treba ich brať len ako nutnosť, ale nerobiť z niektorých vecí a situácií v živote príliš velkú vec, a netrápiť sa nad tým neustále, alebo sa vlastne samé "týrať vo svojom vnútri".... to nepotrebujeme, a ani to nikto od nás nechce, (jedine my samé sa môžeme lutovať,....ale čo nám to pomôže...?..... nijako nam to nepomôže, že sa budeme napríklad niečím intenzívne zožierať, ked to nikto od nás nechce, ani neočákava, a nikto ani len netuší, že by sme sa mohli takto trápiť.....a tak sa len vlastne môžeme dostať čím dalej tým hlbšie... do "sračiek"....🙂 ... prepáčte za výraz, ale presne takto by som to nazvala.... 🙂😎 a to ani jedna z nás nepotrebujeme, ani si to nezaslúžime.....😉. Prečo aj?.... Sme ženy, ktoré sa staráme o druhých, o rodinu, snažíme sa v práci, doma, všade,..... ale nikto od nás nečaká, že budeme perfektné, a silné ženy, len my samé si to snažíme takto nahovárať a myslieť, že sa "musíme" snažiť.... vôbec nie....! my sme práveže povinné žiť náš život tak, aby sme so svojim životom boli spokojné, a aby ked sa obzrieme za sebou, aby sme si povedali, že náš život stojí za to, že sme každý den prežívali a prežívame kopec malých radostí, a šťastí, a nie jednu - dve velké veci, na ktoré možno čakáme celý život, a ktoré z nášho pohladu možno ani neprišli.....lebo ich nevidíme, .... každá má to svoje stastie, kazdá sa dokaže tešiť z vecí, z ludí, z maličkostí, z drobností, len na to treba výjsť z toho neustáleho lutovania sa samej seba, a začať si svoj život žiť podla svojich predstáv.....Ja som mala sama zo seba taký pocit, že sa musím nad niektorými vecami trápiť, ved kto iný sa má týmto trápiť, ak nie ja..?😕... ale bol to "sebecký" prístup..... a to už nechcem...... nemá to zmysel, ani význam.... mám len jeden svoj vlastný život, v ktorom sú ludia, ktorí stoja za to, a ja svoj život chcem žiť a celý prežiť tak, aby ked sa obzriem za sebou, som si mohla povedať, páni moji, mala som život stastný, aj ked možno nebol lahký, a mal kopec prekážok, ale podstatné je, že som sa tešila z toho, z čoho som sa mohla tešiť, a aj som to využila..... a neostala som len pri trápení sa po celý život.... na čo aj?.... v tom zmysel nie je..... a nikto to od nás nechce, hlavne my samé to od seba nechcime.....ok?....
Ja som sa rozhodla, že kedže pracujem momentálne v novej práci a stále je tam velký tlak na to, aby som sa učila nové a nové veci, tak som sa rozhodla, že ešte aspon taký polrok budem adčka brať, pre istotu, hoci napríklad sú aj dni, ked občas zabudnem aj zobrať adčka, a vôbec necitim potrebu, že my to chýba, a žeby som sa citila horšie, ale aj napriek tomu, radšej budem brať adčka ešte aspon polroka, aby som si bola istá , že sa mi to už nevráti, .... viem a citim to tak, že sa tieto nase psych. problémy dajú vyliečiť, a kedže sa citim skvelo a v pohode, viem, a verím tomu, že sa to dá....
Inak, chcem aj napísať to, že som so všetkými vami, ktoré sa nevzdávate, a bojujete, a robíte dobre, lebo nestojí za to, prežiť život takto, to teda nie. a myslím na vás, a dufam a verím spolu s vami, že to všetky časom zvládneme, a budeme zdravé a ok..... A este sa chcem ospravedlniť, že už nechodím na toto forum, ale len občas, lebo viem že ste tu všetky skvelé dievčatá, a vela z vás ste mojimi priatelkami, a som velmi rada, že som vlastne aj "vdaka" panickej poruche, spoznala tolko krásnych a dobrých ludí, ako ste tu vsetky,.... čo je uplne super.... len skoda je, že práve to, že ste také skvelé a dobré, tak sa vás tento svet snaží dostať na kolená..... a človek si vytvára predstavu, že len zlí ludia, sebeckí a závistliví, a zloprajní majú v tomto svete miesto..... ale to nie je tak... práve naopak, my sme tu preto, a je nás ovela ovela viac, ako tých pár "jedincov", ktorí "kazia tento svet a snažia sa nám nahovoriť, že človek musí byť len "zlý a sebecký" aby sa "mal dobre", ale v tomto zmysel žitia vôbec nie je........ a my si zaslúžime žiť si svoj život tak, ako si to prajeme, a ako chceme..... A čo by bolo, keby celý svet bol len zlý a sebecký?.... Nakoniec by všetci poumierali od nedostatku lásky a spolupatričnosti, lebo nikto by sa nezaujímal o toho druhého..... a takto by svet rozhodne nemohol dlhodobo existovať..... človek potrebuje k životu lásku, priatelstvá, dobro, dobrosrdecnosť, radosť, stastie, maličkosti ktoré potešia, každodenný spokojný a pokojný život..... 😉❤.
Možno by ste sa ma mohli opýtať, že na čom "fičím" 😅... odpoved by bola, že na adčkach....😀 ale nie, nie, nie je to tak, chce to len pozerať sa na veci, situácie a život z trošku iného pohladu, ako to človek robil doteraz.... len trošku zmeniť pohlad na veci.... fakt to stačí.... netreba velké činy, velké zmeny, velké sebazapieranie, velkú snahu,..... stačí kuštik.... malý kuštiček toho , že "chcem" .... sa citiť lepšie, naozaj, "chcem" sa citiť zdravo.... naozaj "chcem" nemať tolko problémov.... CHCEM TROšIčKU ZMENIť POHLAD Z NEGATIVNEHO NA TEN LEPší POHLAD (aj na tie zlé veci, ktoré sa mi v živote stavajú, alebo stali....) lebo časom človek pochopí, že všetko nejako malo suvis, a hoci to človeka velmi trápilo, je potrebné sa z vecí poučiť, a fakt ist dalej, už budeme vedieť , kde neurobiť podobné chyby, a tak dalej a tak dalej.... No zase som sa rozpísala, ale dufam, že mi to prepáčite, nepisala som tu už tak dávno, tak možno si môj prispevok aj dočítate do konca.....a možno nie....🙂 ale to vôbec nevadí.... len vám chcem popriať, aby ste sa z toho dostali, a už nikdy ste sa k týmto problémom nevratili... a aby ste všetky boli zdravé a žili svoj život už bez týchto problémov.... Caute dievčence moje....😉 Posielam všetkým....❤.......
@fivulinka ja som sa urcitu dobu kilami netrapila, bolo hlavne dat sa psychicky do poriadku. A teraz nastáva čas sa venovať obom problemom. Kilá sa na mňa proste lepia a ja som toľkoto mala iba v tehotenstve. Mam 70 kg, vzdy som mala hranicu 60 a chcem sa tam zasa vrátiť. Pekne postupne, nikam sa neponahlam.
S detmi sme si prave upiekli zdrave kolaciky 😉
@ametyst123 😘🌺🌺🌺Je krasne zase citat tvoje prispevky aj ked len obcas ale som velmi rada ze si sa posunula o kusisko vpred a mas istotu v tom ze uz ta zivot len tak lahko nazlomi 😘🌺🌺🌺Uzivaj si zivot so vsetkym co ti prinasa. Nech je tvoja praca pre teba aj tvojim konickom Zelam ti vela sil a uspechov a budeme vsetky rady ked sa obcas ozves a das zase silu nadej tomu kto to zrovna bude potrebovat ❤️😘😘🌺🌺Papaa
@ametyst123 krasne napisane, tesim sa ,ze sa aj toto zle obdobie v našich životoch dá obrátiť a nájsť aj v tom negatívnom pozitivne. Ja som napríklad začala byť voči sebe prajnejsia. Dozicim si čas sama pre seba, učím sa byť pokojnejšia a nepripustat si všetko k srdcu.
@savanas 🌺🌺🌺🌺Jeminee ake komplikovane moze byt spolunazivanie ked si to niekto komplikuje 🤗🌺🌺🤗🤗Ja som toho nazoru ze staci ked mas pri sebe osobu ktora ta podrzi ked to potrbujes utesi ked je ti do placu a rozosmeje ked je ti smutno❤️🌺🌺🌺Toto je cela fylozofia a zaklad vztahu je jedno ktorou stranou mozgu sa na to pozeras 🌺🌺🤗toto staci na cely zivot 🌺🌺🌺Na stastny zivot 🌺🌺🌺
@ametyst123 ahoj moja som nesmierne štastná že ti je super a napísala si 100% pravdu rozoberame neustale veci ktore ani nestoja za to... chybaju mi tie tvoje dlhe prispevky ale na druhej strane som rada ze ti je ok... držím ti palce a budem si brať príklad od teba lebo ked som to citala uvedomila som si že aj ja riesim riesim riesim riesim a dokola riesim nepodstatné veci...❤ sem tam nam napís este,,, držkaj sa a na dialku ta objímam❤❤😉😉 a viem že to dokažeme aj my❤
Dievcata ja beriem tei roky Eliceu 10 mg. Stava sa mi teraz dost casto ze sa necitim dobre. Mozno je to zimou. Ale ked tu citam beriete vyssie davky AD. Rano este beriem xanax 0,5. Bolo mi dlho super. Neviem ci aj vy mavate taketo vykyvy, dlho dobre potom nafigu. Stce ma to preto lebo sa chcem zbavit xanaxu.
@ametyst123 Ahoj Ametyst, rada si prečítam opäť dlhý príspevok od Teba. Keď som sem pred rokom prišla, Ty, qidko, Ivka, Umka sme boli dobrá partička. Väčšinou pozitívne naladená odhodlana nevzdat sa a myslím, že aj preto sa máme dobre. Vážne si nepamätám negatívny príspevok od vás v zmysly zase mi je zle, nezvládnem to, život ma už nebaví. Aj Domka sa snažila. Všetkým nám ale aj ostatným dievčatám želám veľa sily a optimizmu. Dnes je krásny deň, slnko u nás svieti 🙂
Zeny mozno trosku mimo diskusie ale moze aj obycajna nadcha sposobit meskanie menzesu?v novembri mi meskali 10dni a teraz uz 2den.som aj taka placliva a citliva akasi.mozno blba otazka ale moze to suvisiet aj so psychikou tak ze uz velmi chcem a tym padom ju aj brzdim?
@esselte tusim aj tebe meskala tento mesiac ako dlho?
@slnecnica333 nie,mne nemeskala,mala som presne,ale niekedy sa mi to stavalo
@esselte tak prepac asi som si ta s niekym musela pomylit
@ivka1302 ahoj Ivka,vies ja som len od dievcat chcela vediet,ci nahodou nema niekto skusenost z liekom Nykob,lebo nemam vela sil nieco urobit,ci to nemoze byt s toho lieku,lebo tak to tam pisu,mozno ze sa zle vyjadrujem,ze namiesto nevladzem,napisem nechce sa mi,nemysli si,ze nic nerobim,ale ked zacnem nieco robit proste sa musim velmi premoct,a to ma trapi,ze preco?a nikdy,nikdy som sa nelutovala!praveze mam na seba nervy preco je to tak,beriem 3AD,ked pridem k lekarke,stale cakam,ze mi zmensi lieky a ona ma stale posiela do nemocnice,aj teraz tento tyzden som bola,lebo v praci uz som to nemohla vydrzat a ona,ze do nemocnice,odmietla som,tak som na PN,povedala mi,ze mam mat klud,ale ja si stale myslim,ze to moze byt od nejakych liekoch .....ani psychoterapiu mi neodporucala,co si mam potom o tom mysliet?nikdy predtym som taka nebola,bola som to ja co vsetko vyriesil,urobil,vybavil a teraz?
Ahojte dievcata znizila mi alventu na 75mg rano a na vecer dala valdoxan lebo som nemohla spat a aby mi odburala zbytkovu depresiu lebo sa neviem z nicoho tesit vsetko robim bez potesenia.po valdoxane spim dobre rano zobudim o 5.30h kedysi nemohla vstat o 8h ale mam vsebe take zmiesane pocity moze to byt z toho valdoxanu ked ho beriem 5dni? A sa mi tak zle diva
@lentilka1234567890 Ta bolest svalov vam kolko dni trvala lebo ked si dam tabletku rano tak ma zacne boliet hlava a tlak mi trochu vyskakuje hore ale bolest hlavy citim cely den.bojim sa ze ked zacnem uzivat lieky tri krat denne co to spravi pockam a ked AD Tianeptin sandoz.Ked sa to nezmeni pojdem k lekarke asi ma kopne do zadku lebo ma nevie nastavit na lieky a to to uz mam stvrte AD.Uz som na pnke od augusta a vobec som neni nastavena na lieky.Len mi povie lekarka neviem co vam mam dat a kdo to ma vediet ja ved ona je lekarka.
@evak12 Ahojky Evička, 😉 ja Ti chcem napisať hlavne to, že prešiel už istý čas odvtedy, čo si dostala predpísané 4 lieky, a neviem či si pamatáš, čo som Ti vtedy písala, ..... ja viem, a aj to stale pisem, že lekárka nie som, ale podla mojho nazoru, Ty nepotrebuješ liek ako je Nykob.... ja neviem ale otazka na Teba: Máš schizofreniu?.... Alebo máš maniodepresiu....?.... Ja si to nemyslím, Ty máš Evka depku jak vyšitú, a na toto by sa mala Tvoja lekárka hlavne sústrediť, a brať 4 adčka?.... To je taká hovadina, jak traky..... prepáč že takto písem, ale niekedy ma este dokazu rozhodiť lekári, ktorí sú obyčajní šarlatáni, a majú ludí za pokusných kraálikov..... Evka moja, ako sa vlastne môžeš dopracovať k tomu, aby Ti bolo dobre, ked vlastne Ti možno aj nejaké adčko z tých liekov pomáha, ale ostatné naopak.... nepomáhajú, ale škodia..... tak ako môžeš aj Ty sama zistiť, ktoré lieky Ti zaberajú, alebo nie...?. ja si osobne myslím, že máš na hovno lekárku, a v prvom rade by som ju zmenila.... lebo mam pocit, že si z Teba urobila "dlhodobého pacienta" na ktorom pekne ryžuje.....😕 .... a inak .... prešla už dosť dlhá doba na to, aby si sa neustale citila takto zle, takže už len z tohto pohladu musiš sama vidieť, že Ti tie lieky nepomáhajú..... a treba zmenu..... viem, že si už "zvyknutá" na tieto lieky a bojíš sa zmeny, či sa nebudeš citiš horšie a podobne..... ale ja som menila lieky trikrát, a žiadne velké výkyvy som necitila, lebo som nevysadzala len som zmenila hned na další den lieky a hotovo.... a benzáč čom brala nadalej ako predtým.... a ten mi pomohol prekonať prvé tyzdne.... nemaj strach zo zmeny.... Chcem sa Ta opýtať..... Chceš byť zdravá?... Chceš sa mať konečne už dobre?... Chceš byť v pohode?.... Tak nezatvor oči pred realitou, a to takou, že tie lieky čo berieš, Ti fakt nepomáhajú..... to by videl aj človek, ktorý sa do vecí absolútne nevyzná..... každý by Ti povedal to isté... Takže Evka skús zmeniť lieky, a lekárku, ktorá povie pacientke, že nepotrebuje psychoterapiu, tak za takú lekárku "dakujem pekne"..... Čoho sa Tvoja lekárka bojí?..... Obáva sa, že o Teba príde, ako o pacienta? Alebo sa bojí toho, že Ti psychoterapeutka povie, že berieš na hovno lieky...?... Alebo Ti psychoterapia pomôže a vyliečiš sa?...... Jedine to ma napadá.... Iný dovod prístupu Tvojej lekárky žial nevidím....len sa bojí straty svojho pacienta,.... a teda Teba..... a to je smutné, pretože lekárka má človeka vyliečiť, a nie ho dlhodobo "liečiť a nevyliečiť"..... ked Tvoj problém sa vyliečiť dá !!! Tak Evička moja, ja som fakt s Tebou a aspon takto "telepaticky"....😀 .... Ti chcem poslať kusocek energie, aby si dokazala zmeniť svoju lekárku, lieky, a tiež aj svoje problémy na žiadne problémy....😉....lebo Ty to dokazes, zvladnes, kedze si to dokazala dovtedy, ked si zacala mat psych. problem.... a zvladala si vsetko .... takže Ty máš silu a aj snahu zmeniť svoj terajší stav, v ktorom Ta Tvoja lekarka umelo udržiava, a mas silu to zmenit, aj ked si to nemyslis, a mas pocit, ze nic nejde, ze sa musis neskutocne premahat.... ano, ale to robia aj tie lieky, čo berieš... bohužial..... Inak poradím Ti, ak chceš zmenu lekárky, vyhliadni si inú, chod k nej, to zvladnes, a v klude sa opytaj, či by Ta zobrali.... že máš taký a taký problém.... a že si na tom zle a že sice mas lekarku, ale chces ju zmeniť.... či Ta vezmú...... povedz že už takto nevladzes dalej..... a chceš byť zdravá a ok..... a ak Ti povedia, že Ta zoberú.... urob to tak, aby si nemusela k svojej starej lekarke ist, alebo poziadaj lekarku telefonicky o preposlanie Tvojej karty novej lekarke.... alebo nech Tvoja nova lekarka si kartu vyziada..... a ked bude nutné tam ist, chod tam s niekym, komu dôveruješ, nechod sama,... a zvladnes to... uvidíš... možno to ani nevies, a si tak silná, že to dokažeš aj sama... len ten náš mozog je taký organ , ktorý musiš oblbnut, a povedať si,... nič sa nedeje, no a čo, že sa roztrasiem.... no a čo, že mi bude zle, čo také zlé sa môže stať, ..... že napríklad odpadnem?..... no a čo..... aj to sa ludom stava, a nie je to nič tragické..... zavolajú ludia okolo sanitku, a hotovo.... no a čo....?.... iným ludom sa to nestane?.... vela ludom sa to stava, tak čo ako?..... Proste nedaj sa takto trápiť.... ved si skvelý človek, ja som to pochopila už dávno.... ale Tvoja lekarka ... mam pocit, a to je môj osobny nazor, a ten mi nikto nevezme, ... z tohto doslovne ťaží....a toto je smutné.... ale neprerobíš ju,.... tak to musiš zmeniť Ty, ak chceš byť opät taká, ako predtým.... zdravá a stastná, a plná sil...... ok?.... Hlavne sa nevzdavaj, nepotrebujes na to kopec kopec energie.... len uplne malicky kusoček nazbieranych sil ...(hoci ho vytiahneš aj z palca na nohe....😅....) a dáš to.... zmen svoj momentalny stav na lepší.... a to minimalne tak, ze zmenis lieky.... Evka, čo tak skusiť napríklad Tianeptin mylan spolu s Rivom.....?.... ten som brala a bol dobrý.... ten je aj na depky, aj na uzkosti ... na vsetko... len ho treba brat tak tri -styri mesiace.... alebo aj Brintellix .... tiež je dobrý.... nema vedlajšie učinky, ale na druhej strane má dlhší čas na to, kým zaberie, teda treba ho brať minimálne 6 mesiacov a viac.... alebo skús Paretin, ten ma dobré ohlasy, (ten som síce nebrala, ale z toho, čo tu pisali dievčatá som mala pocit, že tento liek pomohol kope dievčat....) ... ja momentalne beriem Duloxetin mylan....ten mi zabral najlepšie, ale ten na začiatku brania zhoršuje depku.... takže aspon taký mesiac sa človek citi horšie ako predtým....ale potom sa to začne zlepšovať... takže skús si niečo z tohto vybrať.... ja verim tomu, že neostaneš pri tých starých liekov a časom sa sama odhodláš na zmenu.... že pochopíš, že to takto nemôžeš ťahať tak dlho, a bez akehokolvek pozitívneho učinku..... ale je to len na Tebe , na Tvojom rozhodnutí,.... možno máš pocit, že na Teba tlačím, alebo čo... ale to tak nie je, nechcem aby si mala tento pocit, mna len trápi to, že sa už takto trápiš dlho, a ziaden učinok to nemá..... a to ma trápi asi najviac.... že už si mala byť podla mna minimálne aspon o tých 40-50% na tom lepšie, ako predtým.... ale ja nemám z Teba taký pocit,.... ale ak sa mylim, tak mi to kludne napis, a budem fakt rada,.... budem sa tesiť spolu s Tebou....OK?.... Drzim Ti silno vsetky palce, ....vsetkych dvadsat.....😀..... (aj na nohach....😅) ... a Ty to das, len sa NEBOJ....!..... To je to čo vlastne vo svojej podstate všetky chceme poraziť.... a to náš STRACH... ktorý vnímame ako strach s velkym S.....ale ten my samé vieme a aj dokazeme zmenit na strach s malým "s".... a potom na ziaden strach.... Ahoooojky....Drz sa...ok?...

@evak12 ja si myslím že áno kým sa vyplavia ešte staré ad a začnú účinkovať nové...