icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

fivulinka
9. feb 2017

@lenieta25 áno, je to dosť málo, ale užívala som to tak, ako mi povedala neurologička...

junova
9. feb 2017

@fivulinka Dakujem za odpoved, vobec mi nevadi ze je dlha. Aspon sa viac dozviem🙂 Aj Ametyst pisala dlhe prispevky a vsetky sme ich radi citali. Tak nech si coskoro fit. Vela zdravicka a pevnych nervov🙂

lenieta25
9. feb 2017

@fivulinka no lebo manzelovi sa prvy krat prejavili uzkosti min.rok. Najskor tiez nechcel uzivat lieky ale potom sme sa odhodlali. A jemu uz vtedy povedala psychiat.ze minim. rok ich bude uzivat aby mu to preslo. Tak od jula uziva rano jednu tbl.citalec a na vecer jednu tbl.triticco. Ale jemu dost pomohli aj mu hned sadli. Zo zaciatku mal samozrejme aj Rivotril ale ten uz davno vysadil. Vidim aj na nom ze je stastnejsi...je taky iny....jemu sa uzkosti robili hlavne z vycerpania stresu nervozite...je podnikatel a jeden rok mal katastrofalny....ale aj napriek vsetkemu sa tomu postavil a podnika nadalej...len sa snazi viac aj odpocivat relaxovat a tak...

fivulinka
9. feb 2017

@lenieta25 som rada, že sa má manžel už dobre 🙂 ja som sa našťastie zaobišla bez tých benzáčov, aj keď som mala sem tam už na mále, ale užila som fakt asi len 5x 🙂

lenieta25
9. feb 2017

@fivulinka no on na začiatku musel, nešlo to bez toho - ale vysadil to uplne v pohode - nemal silne davky - rano pol.tbl. a na večer pol tbl. čiže keď vysadzal tak v pohode, žiadne abstinenčné príznaky

slnecnica333
9. feb 2017

@junova minule ked sa tu diskutovalo o tom kto kedy ma narodeniny som sa pytala ci jd niekto v marci ale nikto sa neozvala.asi si to nevidela.a teraz citam ze prvy jarny den tak 21.3?ja 11.3 😉 som rada ze som v tejto diskusii nasla nikoho co je v marci.vela zien tu je vo februari 😉 akolko budes mat ak smiem vediet?ja 28myslela som ze si v juni ked mas junova ale napadlo mi ze asi niektore z tvojich deti je v juni🙂❤🌹

kate79
9. feb 2017

Ahojte. Ja užívam Alventu. Vraj sa z nej nepriberá a je fakt dobrá, ale ja som pribrala a dosť. Je síce pravda, že v depresii som vždy prudko chudla - 12 - 20 kg. Úplne som sa začala strácať, lebo som nemohla spávať a ani jedávať. Dokonca som párkrát aj zvracala. Po Ad som po polroku pomaličky začala priberať. Samozrejme, aj s úrokmi. Cvičením a diétou som dala 7 kg dole, ale ešte 7 - 10 by som potrebovala... Napíšte mi, prosím, pribrala niektorá z vás z liekov? A podarilo sa vám napriek liekom schudnúť??

junova
9. feb 2017

@slnecnica333 Ja som sa narodila 21.3. budem mať 36. Junova mám presne kvôli tomu, že vtedy som porodila dcérku 🙂

ivett311
9. feb 2017

Baby mám panicky strach😞 mám tlak v hlave a pri krku už cca týždeň..bojím sa ze mam vážnu chorobu ako napríklad nádor na mozgu..čo myslíte? Na neurológiu mám termín až v utorok😞😞😞 prosím poraďte

janka_banka
9. feb 2017

@junova
@fivulinka dievcata dakujem z rady a odpovede ❤❤❤...
Junova moja dcerka Simonka je narodena 23.3. 😍...a ako si pisala ja mám aj tu adhedoniu s depku...ale ako som pisala cca rok som bola uplne vyhorena...proste viem,ze musím zmenit aj svoj zivotny styl,usporiadat si priority...lebo prave toto ma taha do depky 😒....ako mi lekarka povedala "nie všetko je o liekoch" ...a v mojom pripade to platí na 100%...
Fivulinka mne teraz zmenila lekarka po cca 10-tich rokoch Alventu na ten Brintellix a veru je to masaker 😱...beriem ju cca 3 tyzdne ale nemám pocit zeby zaberal...a zle mi je riadne...

janka_banka
9. feb 2017

@ivett311 ivett a u lekarky si bola?

ivett311
9. feb 2017

@janka_banka bola som a ešte minulý týždeň idem😞

bambulka05
9. feb 2017

@kate79 no ja som pribrala 10 kg a teraz sa ich snazim zbavit uz treti tyzden fitko s osobnou trenerkou a upravena strava. Po tyzdni kilo prec a teraz som sa uz nevazila. Takze dufam ze sa tych kil zbavim.

janka_banka
9. feb 2017

@ivett311 Ivetka a dala Ti lekárka lieky? Hlavu hore moja !!! To všetko čo prežívaš je strach v Tvojej hlave, nič Ti nie je, nervy vedia narobiť také stavy, že sa nám rozum doslova zastaví ... všetko čo prežívaš poznáme všetky čo sme tu, prežili sme a vieme Ťa preto pochopiť ...

ivett311
9. feb 2017

@janka_banka áno dostala som nimesil a dorsiflex ale zatiaľ necítim žiadne zlepšenie😞
To je také nepríjemné myslím ten tlak..každý týždeň niečo iné 😞😞😞

bambulka05
9. feb 2017

@ivett311 naozaj sa neboj. Ja to uz mam druhy tyzden. Je to neprinemne. Aj mne to prekaza ale snazim sa na to nesustredit. Mna to aj pali a stipe. Naozaj clovek si namysla ze dostal infarkt mozgovu alebo ma nador. A ono to je len zo psychiky.

bambulka05
9. feb 2017

@fivulinka a teda da sa vylie it z tetanie? Lebo ja len viem ze sa daju len znizit priznaky. Ale mam znamu ktora uziva uz desat rokov citalec na tetaniu a ani raz jej ju nevysadili. Mne citalec doktor vysadzat zacal po pol roku ale sa mi to vratilo. Teraz uz len cakam kedy mi citalec znovz zaberie.

janka_banka
9. feb 2017

@ivett311 no tie lieky nezaberú hneď, to Ti napíšem na rovinu, niektoré zaberajú po dvoch, troch týždňoch, iné (s postupným uvoľnovaním) zaberajú aj po dvoch-troch mesiacoch ... tie stavy na začiatku môžu byť zhoršené, ale postupne to pôjde k lepšiemu a lepšiemu, treba však k AD na začiatku užívať benzáče ... ktoré utlmia tieto nežiaduce účinky ... ale ak Ti bude veľmi veľmi zle, tak išla by som k lekárke po injekciu, mne pomáhaj Auparin ... ale ako píšem, hlavu hore Ivetka, bude lepšie 😉

janka_banka
9. feb 2017

@bambulka05
@ivett311 presne ako píše bambuľka, ja mám tiež teraz nežiaduce účinky AD, mám pocit, že horím, ráno sa zobudím a mám pocit, že mám 1000 stupnov celzia a tlak v prednej časti hlavy, sú to ale naozaj nepríjemné pocity a kto to má prvýkrát sa toho zľakne, toto chápem ...

bambulka05
9. feb 2017

@janka_banka jani aj ja to teraz takto mam normalne mam pocit ze je vsade strasne teplo. Rano sa obleciem len tak na lahko. A ked ma potom to teplo prejde tak mi je v praci zima lebo nie som dobre oblecena. Ale tiez som sa bala ked som prvy raz zacala brat AD. Vtedy som z toho bola v strese. Teraz ked ich uz beriem 2x tolko nestresujem. Hovorim si ze treba vydrzat a bude lepsie. Ani benzace uz nepotrebujem.

ivett311
9. feb 2017

@janka_banka to nie sú Ad to sú na svaly. Ad beriem tianeptin

ivett311
9. feb 2017

@bambulka05 čo ti je vlastne? Ja mám tlak v hlave a pri krku

junova
9. feb 2017

@janka_banka No vidis, tak so Simonkou oslavujeme takmer v rovnaky den🙂 Preco ti lekarka zmenila po 10 rokoch lieky?

janka_banka
9. feb 2017

@junova to bola taká blbá zhoda náhod, lekárka si myslela, že ma tými novými AD naštartuje ale ja som aj tak dala v ten deň výpoveď v práci ... a proste tak všetko na mňa padalo ... a ja som jej verila/teda verím aj samozrejme naďalej 🙂 ... však nechcem hneď hádzať flintu do žita, možno zaberú, ale je to drsné meniť AD ... len nech to zaberie, lebo ak budem musieť ísť zase na Alvetnu, no bleee ...

fivulinka
9. feb 2017

@bambulka05 tak vyliecit sa to asi uplne neda, daju sa potlacit priznaky, ale kedykolvek sa to moze vratit...ale oproti depke je tetania prechadzka ruzovou zahradou 😆

daniela123321
9. feb 2017

Baby čo je dobré brať na tetániu?

bambulka05
9. feb 2017

@ivett311 no ja mam tetaniu s pp. Tiez mam tlak v hlave aj v krku. Normalne mam niekedy pocit akoby som mala nieco v krku.

bambulka05
9. feb 2017

@fivulinka no vec toto. Ja uz lutujem ze mi vysadzal lieky. Bolo mi uz tak super. A tera sa mi to vratilo. Tak zase ten isty kolotoc od zaciatku. Uz budem striktne proti vysadzaniu.

bambulka05
9. feb 2017

@daniela123321 no ja beriem magnosolv alebo magnezium galvex a citalec.

junova
9. feb 2017

@janka_banka A momentálne pracuješ?