icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

janka_banka
10. feb 2017

@daniela123321 jej Ty máš takého malé babo??? To je krásne ❤🍼💕

sovidzka
10. feb 2017

@janka_banka moj to berie tak, ze sa mu o tom vobec so mnou nechce bavit, ked mam blby stav, akoby ho to vycerpavalo.. on je podla mna z toho stale aj po roku v soku, ze co sa mi prihodilo.. inak dnes som bola u novej terapeutky. Bola velka symposka. A ked som jej vravela o mojom byv.terapeutovi, bola smutna aj nahnevana co tam na mna skusal a bola dost otvorena a na plnu hubu povedala co si mysli o hlbinnej psychoanalyze.. Ze som tam nemala tolko chodit, ze ona by tam nevydrzala, ze raz bola u hlbinneho psychologa, a vydrzala to 15 minut. ze ale ze to uz je jedno. Ze musime riesit to, preco som tam tolko vydrzala a ze ci sa mi to nestava aj v zivote a ci tam nie je hlavny zdroj mojich problemov. Fakt trafila kliniec po hlavicke.

sandra2308
10. feb 2017

@janka_banka ja mam v manzelovi velku oporu, stale sa trapi, ked mi je zle. Som stastna ze ho mam😊 A tvoj manzel?

sandra2308
10. feb 2017

@janka_banka spominala si, ze nemas ziaden benzak. Co v takej situacii, ked uz su nevies pomoct?

janka_banka
10. feb 2017

@sandra2308 Môj manžel je tiež môj anjel 😉...trápi sa so mnou keď mi je zle a velakrat mu poviem nech to ani nerobí,stačí ze mne je zle...predtym nikdy neveril na psychicke choroby a teraz veru uveril 🙈 ...je mi oporou,chytí ma keď mi je zle,pohladi a niekedy riadne"naserie"... 😂...ale mozem s čistým svedomim napísať,že toto nás vztah utuzilo ❤

janka_banka
10. feb 2017

@sandra2308 keď mi je zle a nemám benzace? Momentalne som pisala lekárke 😉, poznám ju 13 rokov a pomáha mi slovom...ale trápim sa keď mi je zle...ja som predtým brala benzace každý deň a odvykala som si od nich a nebolo to nič moc 😖...tak si vždy poviem že to vydržím bez nich ...

sandra2308
10. feb 2017

Dievcata a mavate niekedy aj bolest celeho tela, akoby na vas liezla chripka? Myslite, ze aj pocasie moze za zhorsenie stavu?

sandra2308
10. feb 2017

@janka_banka vsetko zle je na nieco dobre. Mna tato choroba zmenila, chybala mi pokora... aj nas to utuzilo😊 Mne hocikedy pomohol aj neurol vo vrecku😁 Tak si ho pre pripad nosim. A ako dlho si brala benzak predtym?

esselte
10. feb 2017

Mňa dnes strašne boli hlava dala som si kvapky algifen,tie jediné mi pomôžu,ak ma takto boli hlava,mam dostať ms,tak aj preto a nemam sa este celkom fajn,bojim sa,co bude ďalej,keď mi lekarka bude chcieť zas vysadiť benzaky,ale chcem sa s ňou dohodnúť,ze az v lete,mam 2 mesiace prazdniny a je urcite lepsie počasie ako teraz,tak uvidíme,čo na to povie,ešte mame aj v praci toho vela,stavaju nam novú školu abudeme sa asi vmarci sťahovať,tak to bude drzka a ja musim byt ok

sandra2308
11. feb 2017

@esselte aj mne sa vidi, ze leto je na vysadzanie lepsie ako teraz. A bez nich si to uz skusala? Bolo horsie? A uz si si navysila na 40mg? Mozno potrebujes navysit ad a benzaky
by si uz nepotrebovala.

layla1
11. feb 2017

Dievčatá po akom čase mi začnú účinkovať AD? beriem Paroxetin pol tablety na noc beriem ju 5 den.

lejlla
11. feb 2017

Baby berie tu prosim vas niekto Escitil.mozem poprosit info,ako ste sa po nom citili ci pomohol alebo naopak..?
Za kazdy postreh dakujem

fivulinka
11. feb 2017

@lejlla ja beriem escitalopram, to je to iste prakticky...betiem cca 9 tyzdnov a pomohol, vedlajsie ucinky nemam

lejlla
11. feb 2017

@fivulinka dakujem za odpoved....super ze ti pomohol👍 za ako dlho ti zabral?zo zaciatku sa ti nepohorsilo?

fivulinka
11. feb 2017

@lejlla mne bolo tak na nic, ze ani neviem, ci sa mi pohorsilo, asi ani moc nie...a zacalo sa to zlepsovat po 3-4 tyzdnoch

mm103
11. feb 2017

@layla1 je to info niekomu po štyroch týždňoch niekomu po troch mesiacov... Musíš vyčkať..

ivett311
11. feb 2017

Je tu niekto kto berie už dlhšiu dobu Ad( cca 3mes) a ešte ma závraty alebo niečo podobné? Ďakujem

layla1
11. feb 2017

@mm103 dakujem

lejlla
11. feb 2017

@fivulinka Ak ti to nevadi,mozes mi napisat,preco si zacala brat tie lieky?mozes aj IP .

daniela123321
11. feb 2017

@ivett311 Ja beriem AD 3 mesiac a ešte sem tam mávam závrat.

mm103
11. feb 2017

@ivett311 ja beriem 5 a ešte mávam zlé dni .

viva13
11. feb 2017

PORADITE MI NIEKTO PROSIM? BERIEM NOVE AD POL ROKA POMAHAJU MI ALE HROZNE PRIBERAM PO NICH UZIVAM SULPIRID A SERTLALIN, MATE NIEKTO SKUSENOSTI S PRIBERANIM? PODARILO SA VAM SCHUDNUT? ZMENILA SOM STRAVU,CVICIM,POHYBUJEM SA AJ SOM JEST PRESTALA LEN RANO A CELY DEN LEN TEKUTINY NO AJ TAK VAHA IDE HORE POMOOOOC

fivulinka
11. feb 2017

@lejlla depresia a stavy uzkosti

janka_banka
11. feb 2017

@fivulinka Fivulinka a Ty si tuším písala, že Tebe nazabral Brintellix??? Ako sa to prejavovalo? Ja ho mám teraz a od pondelka nabiehal asi späť na Alventu ... ja ho beriem 2xdenne ale je mi nanič, bez energie, stále smutno, úzkosti ... fuj, unavená som ako pes z toho ... ďakujem za radu ❤

fivulinka
11. feb 2017

@viva13 jest treba!!!pravidelne, min.3x denne...ked nejes alebo jes malo, tak si tym spomalis metabolizmus, telo je v strese, lebo nedostava ziviny zo stravy, tak aj to malo, co zjes, si ulozi do zasoby

esselte
11. feb 2017

@sandra2308 možno skúsim navýšiť ale nejako sa toho bojim

janka_banka
11. feb 2017

@sandra2308 Sandri ja som brala benzáky cca šest mesiacov ... ale menila som od Helexu, Lexaurinu a nakoniec zabral Diazepan ... ale mala som máličko ... len ja som tintítko, takže malé dávky, len sa mi zle odvykalo ... dievčatá tu ale písalli, že vysadili ľahko ... každý to ma iné ...

viva13
11. feb 2017

@fivulinka ja sa už bojím priberania, ved už teraz to pocitujem ledva sa hýbem ☹(((((((((

fivulinka
11. feb 2017

@janka_banka prejavovalo sa to tym, ze mi bolo proste stale na nic, stale nechut do jedla, rano ma prehanalo, mala som stale depku a uzkosti...a citila som sa akosi cudne z neho, ako v inom svete

janka_banka
11. feb 2017

@fivulinka no presne ako píšeš .... v inom svete ... vôbec sa neviem tešiť, ako som písala energia nula, stále plač, úzkosti ... ach ale teraz kým mi zase začne účinokovať Alventa, to si užijem 😨 ... aspon že máme túto stránku a máme sa kde sťažovať 😎 ... ďakujem za radu ...❤