Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@savanas a exmanzelke si neublizil?ako vychadzate?skoda ze to takto dopadlo ona ta asi fakt mala rada a mozno ju to boli.neviem nepoznavam vas sudim z toho co pises.aj ked tvoju lasku k nej z toho co pises nie je citit.ale v podstate nic ma do toho nie je je to tvoje sukromie
@slnecnica333, snažil som sa neprejavovať akukoľvek agresiu voči manželke. Vedel som sa hnevať, ale ten hnev som riešil najčastejšie tak, že som sa uzavrel , ako premazane decko. Minulosť má donútila mať trpezlivosť. Nie som svätúšik. Moja exmanželka chcela len, aby som ju miloval, lenže nešlo to. Dokonca keď sme chodili do manželskej poradne, tak povedala pred terapeutkou, že jej by nevadilo, keby som ju fyzicky udrel, čo sa ma dotklo, pretože ona by ma asi nikdy nedokázala pochopiť, že nech som akýkoľvek, tak nemôžem udrieť. Áno, bolí ju to, že nemôžem ju milovať.
Ja som sa snažil v mojom živote naučiť byť čo najlepší ako sa len dá. Ale potreboval som pochopiť, že mám byť sám sebou. Že každý má to svoje jedinečné „ja“.
Myslel som si v minulosti, že som schopný bezhraničnej lásky. Ale ja som potreboval príučku, aby som pochopil, že nie som až tak silný a schopný milovať, a bol som príliš namyslený v pochopení života.
Človek sa učí celý život.
@janefonda. Máte pravdu. Celý život som hľadal niekoho, kto by bol ako ja. Tak veľmi som sa bál, aby som nebol blázon. Možno som si zvolil nesprávne pochopenie ako prežiť.
Dôležité je, neubližovať druhým a nerobiť im nič, čo ja sám nemám rád. Narodil som sa ako každé iné dieťa. Ale niekedy sa cítim, že tu nepatrím. Prehnal som to. Možno som dovolil otvoriť v sebe príliš neprirodzenú fantáziu, aby prebila moju sebaľútosť. Je tak ťažké utlmiť sebaľútosť.
Každý máme svoj batôžtek svojej minulosti, prítomnosti a budúcnosti. Každý máme svoju vlastnú zodpovednosť, ako sa naučíme milovať náš život a všetkých, a všetko vôkol nás.
Možno raz dospejem a už nebudem konečne tak ufňukané dieťa. Chcem len byť normálny a silný, ako ostatný. Naučiť sa byť dobrým otcom a možno aj partnerom, mužom a manželom. Veď všetci tvrdia, že to je tak jednoduché a normálne, a predsa keď sa pozriem vôkol seba, tak to vidím inak. Nie je to až tak jednoduché a normálne. A je vzácnosťou, keď stretnete tak láskavého človeka, ktorého si zamilujete okamžite, a bezhranične mu uveríte, že je skutočný.
Preto moje víly sú tak dôležité, pretože sú skutočné. Žiadaná mágia. Ale skutočnosť.
Verím, že ste skutočné maminy, pretože ste skutočné. Aj keď som toľko krát skoro prestal veriť.
Ďakujem Vám všetkým.
Myslím, že na dnes som sa vyrozprával až príliš. Prepáčte.
Prajem Vám všetkým príjemnú sobotu a vlastne krásny víkend.🌞🙂
Baby celý deň cítim také mravcenie aj tzv pálenie v nohách a na rukách a od včera bolia svaly..z čoho to je? Môže byť ako príznak pp alebo niečo iné? V utorok som bola u neuroligicky tam bolo ok
@ivett311 Ivett to budú nervy 😒
@janka_banka vážne? Začala som googlit a hneď sklerózis multiplex..
@ivett311 urcite nie skleroza...mňa vyslovene kedysi pálili svaly,mala som aj zvýšenú teplotu a na nič mi neprisli, boli to nervy a psychosomatika...radsej nič negooglit...lebo sa clovek zbytocne vystrasi 😉
@janka_banka ťa psychosomatika je strašné niečo😞
@ivett311 ja to iste😕 Presne tie
iste prejavy mam a tiez som si urcila rovnaku diagnozu☺ Urcite to bude psychika, len kedy to uz skonci? A tiez mas stuhnuty krk a blbe videnie obcas?
@sandra2308 no blbé videnie mám len v noci..teraz mám pocit mravcenia v rukách nohách v prstoch..ty to isté?
Do riti každý týždeň niečo iné😞
@ivett311 a od kedy mas tieto tazkosti? A citis to cely den? Aj ked si mimo domu? Ja mam skor taku slabost v nohach aj rukach a brutalne ma boli krcna a najviac mi asi vadi ten pocit derealizacie😕 No a bolesti svalov, stavy ako pred chripkou
@sandra2308 ešte som zabudla že mám aj slabé ruky nohy
@sandra2308 tento týždeň som cítila asi v pondelok potom to prešlo a od včera zase..
Ako dlho berieš Ad? Možno si už písala..
@sandra2308 to blbe videnie mavam ija, kolko lekarov som obehala, az kym som si sama vypozorovala, ze so zhorsenim mam aj cudne videnie. Neprijemne.
@ivett311 mne tiez tak na striedacku, jeden den ma vsetko boli, dalsi den som slaba, dalsi mi je na odpadnutie....no proste
prezivam a uz si tiez myslim, ze toto nemoze byt zo psychiky, ze som vazne chora😕 Beriem seroxat 40mg uz rok a celkovo sa liecim piaty rok. A ty?
@kachita ahoj Kati☺ Ako sa mas? Ako prezivas tehotenstvo? A co budete mat, ci uz mate?😊 A to videnie....ja to neviem presne popisat, ale mam pocit, akoby som nevnimala tak ako normalne, hnusny pocit. Ty to ako pocitujes?
@sandra2308 ja mám Tianeptin 3 mesiace
@sandra2308 ahoj 😉 my cakame dievcatko, uz sa mi to krati, miestami citim strasnu uzkost z porodu. A ako vidim? Nuz niekedy akoby som nic nevidela, teda nevnimam obraz a miestami sa mi rozmazava cast zorneho pola a neviem zaostrit. Ale je to iste psychikou. Uz to poznam, ale je to velmi neprijemne? Ty to mas velmi dlho?
@sandra2308 mavas aj pocit nedostatocneho dychu? Ja niekedy akoby som sa nevedela nadychnut.
Ako,baby?ja dnes únava ale aj nervozita,také mravcenie na tele,začala som sa zamýšľať aj nad vahou,nemozem žiť bez sladkeho a bez peciva a hlavne sa neprinutim cvičiť,postavila som sa navahu a skoro som odpadla,citim aj na veciach,ze je to horšie,ako sa vy stravujete,ci je to aj z liekov?čo myslite?
@esselte ja som si nasadila v pondelok detox a v utorok som uz odpadavala...doktorka mi povedala, ze toto teraz urcite nie, ze to moje stavy len zhorsi. Tak som prestala a prechadzam na delenu stravu, toto mam odskusane. A ja si osobne nemyslim, ze sa pribera z liekov, ale je to ten apetit, ked je nam lepsie a to sa da regulovat.
@kachita to videnie mam uz dlhsie a v poslednom case od rana do vecera😕 A aj problem s dychanim, ale ja skor take plytke dychanie, z ktoreho ma zacne hlava boliet, aj sa mi toci. Booooze co vsetko moze byt zo psychiky😩

@savanas no uvidime.Vies niekedy keď píšeš mám pocit akoby to ani pravda nemohla byť. To čo ty opisujes je pre mňa ludsky absolútne nepochopiteľné. Nuž ale vraví sa to nevymyslis, to je život. V každom prípade ti želám aby si našiel mier vo svojom vnútri a tú správnu životnú cestu. K tomu nie je treba ani u teba toľko spomínané náboženstvo.