icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

sandra2308
19. feb 2017

Dievcata mali ste uz niekedy pocit, ze sa zblaznite? Ale to doslova. Cez den celkom o.k a teraz ku veceru ten hnusny pocit, ze mi asi o chvilu prepne, nestiham vnimat okolie,vsetko mi vadi, uzkosti a pichanie na hrudi😕😕

janka_banka
19. feb 2017

@sandra2308 Ja mám teraz tie isté pocity 😒...ale lekarka mi nasadila naspat Alventu a pripisujem to zmene liekov...normalne mám pocit že neviem kto som...hlava ako melon,neviem normalne uvažovat...tak budeme dve co sa zblaznime 😁...neboj bude dobre...

ivett311
19. feb 2017

Baby včera som písala že cítim tzv mravcenie v rukách a nohách chcem sa spýtať že ti ktorí ste mali citili aj v prstoch??
A magnézium ako dlho môžem užívať? Lebo čítala som že keď niekto už dlho užíva tak môže mať presne také stavy ako ja ale zase keď chýba magnézium ani to nie je dobré..teraz neviem😑

janka_banka
19. feb 2017

@ivett311 Ivetka ja som mala toto mravcenie a palenie ked mi lekarka nasadila nové lieky Valdoxan...myslela som,že sa večer v posteli zblaznim...ale preslo to po dvoch tyzdnoch...

ivett311
19. feb 2017

@janka_banka ale ja nemám nové lieky tak neviem z čoho to je 😞 Môže byť aj zo stresu??

janka_banka
19. feb 2017

@ivett311 jojo moze byt kludne 😞...psychika je mocná čarodejnica...hlavne sa nevystrasit a nesposobit si paniku...je to len psychosomatika a neprijemny stav ktorý neohrozuje život...len je to fest neprijemne...

ivett311
19. feb 2017

@janka_banka ďakujem za tvoje slová😉😉 vidím že máš malé deti, si ešte na materskej?

janka_banka
19. feb 2017

@ivett311 no po materskej som sa pokusila nastupit do práce ale bolo toho na mňa moc...9 hodin v práci,starsia dcerka nastupila do prveho rocnika...nedalo sa to...bola som non-stop chora,unavena a ešte keď aj deti ochoreli zamestnavatel mi to daval najavo že nemam byt doma...neskutocne ma to stresovalo....a tak som teraz PN, dávam sa dokopy a potom si chcem nájsť niečo na pol uvazku... A ty?

sandra2308
19. feb 2017

@janka_banka A odkedy mas Alventu druhy krat? Uzivas aj benzak?
Prvy krat si ju ako dlho.brala, bolo ti na nej dobre?

sandra2308
19. feb 2017

@ivett311 Ja som to mala dnes, no citim, ze to je od chrbtice, teba neboli? Ja som si lahla a citila som v oboch rukach mravencenie az trpnutie, samozrejme som sa zlakla a uz to isli. Taketo zhorsenie si nepamatam😕

ivett311
19. feb 2017

@janka_banka ja som teraz na materskej a ešte 2 roky budem ale niekedy by som už išla aspoň na polovičný úväzok robit..som slobodná matka takže nie je to ľahké..

ivett311
19. feb 2017

@sandra2308 chrbtica má nebolí zatiaľ..tak neviem dúfam že to bude iba "z stresu"..ja citim aj v nohách rukách aj také pichanie svrbenie všetko možné

janka_banka
19. feb 2017

@sandra2308 Alventu beriem teraz cca týždeň, predtým som ju brala 10 rokov, doktorka mi chcela vyskúsať nový liek Brintellix, ale bolo to na prd s prepáčením a tak sme nabehli na Alventu, čo mi robila na úzkosti dobre, len sem-tam depka a výkyvy pri menzese ... a benzáky neberiem žiadne, lebo ja mám primárnu chorobu hraničná porucha osobnosti a problémy skôr s emóciami ... skôr potrebujem stabilizovať, nikdy nemám také stavy ako paniku alebo úplnú depku, to je tak skôr niekde v strede ... preto mám aj nízke dávky vždy AD .. benzáky som brala tak cca pred pol rokom keď mi bolo fakt zle a mala som stresy z práce, ale vysadila som ich, bola som od nich oblbnutá ...

slnecnica333
19. feb 2017

@ivett311 a ty mas dievcatko alebo chlapceka?a ako stare?aj ja som na materskej a mam chlapceka.ma jeden rocik 👶🙂❤

ivett311
19. feb 2017

@slnecnica333 mam 14 mesacneho syna 😊😊😊

myska_lili
20. feb 2017

@lili23113
Ja som vcera doslova "prezivala" v praci.
Dnes je to zatial...klopklopklop ok.
Len predtym som 3-4 dni normalne citila take neskutocno.. neviem to ani opisat.. ako keby som bola v bubline ci co.
Jedine na co sa tesim je ze po zlych dnoch pride par dobrych 😁

esselte
20. feb 2017

@myska_lili robi to počasie,aj ja som uz na druhej káve,ale aj deti su nejake neaktivne na hodine,slniečko chyba

sisulia
20. feb 2017

pocity uzkosti ako cerstva maminka zazije asi kazda zena. predsa je to len nieco nove a cely svet a zauzivane pravidla sa nam zmenia, no netreba zufat vsetko sa casom vyriesi. hlavna je opora v parnerovi alebo rodine, ktora nam istotne vzdy rada pomoze a zmierni to napatie, ktore zazivame

sandra2308
20. feb 2017

@myska_lili presne si vystihla moje stavy posledne dni, tyzdne...pocit neskutocna, ozaj sa to tazko opisuje😕 Tiez verim tomu, ze coskoro bude lepsie, ved to nemoze byt takto donekonecna

eliska13
Autor odpoveď zmazal
sandra2308
20. feb 2017

Ahojte, tak ja sa idem zase len stazovat...bolesti svalov, chrbta, ako pred chripkou, no choroba to urcite nieje. A mam to nejako casto v poslednej dobe😕 Ozaj si nemyslim, ze je to.psychosomaticke. Pojdem asi k lekarke, som z tych stavov uz vystrasena

bulica
20. feb 2017

@sandra2308 ahoj moja, možno ťa troška ukľudním, poteším. Ja som mala cca pred dvomi mesiacmi také bolesti chrbtice, že som myslela, že už mám nádor na chrbtici. Fakt to boli neznesiteľné bolesti - raz krčná + hlava, potom hrudná a striedavo aj krížová oblasť. Tiež som už bola vyplašená, ale bola to len psychika a prejav úzkostí a PP. Prešlo to. Už sa budem opakovať, ale fakt ani ja som si nemyslela, že psychika dokáže narobiť takéto problémy. Ja som tých fyzických prejavov mala až až a oni sa tak pekne striedali. Jeden odišiel a druhý prišiel, no na zbláznenie. Ale jasné, pre svoj pokoj navštív aj lekára, ale myslím si, že je to znova len tá mrška "psychika". Fakt dokáže "divy". 😢

esselte
20. feb 2017

Baby,ak ste včera pozerali v siedmom nebi na jojke,tak treti pribeh o Lukášovi ,bola moja sesternica a jej manžel,majka mi dnes pisala,že sa Lukášovi polepšilo,verím,ze to bude lepsie,aj keď prognózy nie sú ukážkové,buďme rady,ze mame len paniku a depku,aj to je ťažké,ale su ah oveľa horšie a ťažšie veci,majke zomrel sj otec,moj ujo,na rakovinu,a teraz toto,teraz manžel,pričom prvy manzel bol pijan a geazel,s druhym je šťastná,tsk je chorý,taký je uz zivot

myska_lili
20. feb 2017

@sandra2308 ako toto "neskutocno" som zazila po 1 raz. Uplne divne to bolo. Som sa kukala na manzela...na ludi.. na dcerku..na seba do zrkadla ze coooo. Co to je toto..
Niekto nieco vravell. A len take ze.. oni "ziju" a ja nie.. proste deees uplny des. Hroza. Ale som na seba pysna ze som to prekonala bez neurolu.. ouu jee.
Len aka bude dnesna noc. ... stavy mam vzdy ked je manzel na nocnej..
Ale citala som ze bol zvlastny mesiac a energia z neho.. tak sa utesujem tymm. Ze za to moze mesiac.. presne aj pocasie.. raz slnko. Potom zase zima.. fakt uz nech je tu jar.

@bulica
Mozem sa opytat
Mas daky trik alebo radu ako prekonat ten stav ... proste nemat ho? Kazdy den ma boli hlava.. asi z tlaku. Tiez chrbtica..pichne ma na hrudi uz si myslim ze srdce... Ale zase len bludim po nete ze co za chorobu mam.
Ja tiez viem ze to psychika ale.. neviem ako to mam ovladnut a uz si proste povedat... ze ozaj mi nic nieje je to LEN TETANICKY....

eliska13
Autor odpoveď zmazal
eliska13
Autor odpoveď zmazal
bulica
20. feb 2017

@myska_lili moja neviem ci mam nejaky trik, skor je to o tom, ze som si tie dennodenne priznaky prestala vsimat a nejak ich riesit, povedala som si, ze ak budem naozaj chora tak sa budem liecit (lebo aj ja som si uz oddiagnostikovala asi vsetky mozme choroby), ale nastastie ako hovorim nic mi netrvalo prilis dlho, ono sa to tak striedalo. No a takto postupne to potom odznelo. Ono je asi velmi podstatne sa velmi nesledovat, nebadat, nerozoberat, uvolnit tu psychiku a ono sa to podda. Nemysli si, ze mi obcas nie je na figu, ale snazim sa to prilis neriesit. Aj dnes ma picha v hlave, raz sem potom tam, ale co uz. Mam aj pred menstruaciou a vtedy je to horsie, takze tak to aj beriem. Ja budem mat v juli 42 rokov a beriem to tak, ze uz mozno vstupujem aj do memopauzy a to je tiez pre zenu "zazrak".🙂 No a velmi mi pomahaju masaze, joga, citanie knih a nejaky ten vitamin. Ja viem, je to velmi tazke, ale je dolezite nepodliehat panike, ona potom pomaly zmizne. Ja to prekonavam bez liekov a som na seba pysna. A ozaj aby som nezabudla, ja sa za svoju chorobu nehanbim. Vedia o nej moji kolegovia, priatelia, rodina a vsetci su uzasni a podporuju. Ved dnes som to ja a zajtra to moze byt niekto z nich. Ved pri dnesnom zivotnom style to nie je nic nemozne ci vynimocne. V zdravom tele zdravy duch, idem si teda kocky zacvicit. Pekny vecer.

sandra2308
20. feb 2017

@bulica vies co? Aj si ma ukludnila. Ale pri najblizsom zhorseni sa zase nalakam.😊 ked to trva tyzden, mavnem rukou aj.ja,no teraz to trva uz dlhsie ako obvykle, tak sa obavam. A ty pises, ze to zvladas bez liekov, cize neberies AD?

myska_lili
20. feb 2017

@bulica bulica prajem ti prijemne cvicenie.
Ja cvicim doma aj dcerka sa sem tam prida..
Ked mam naladu a odvahu idem aj do fitka. Ale to musi byt fakt top den aby som tam isla sama
Aj u mna to vsetci vedia.. rodina i kamarati.. citim fest podporu co je uzastne a ked to na mna ide.. moc mi pomaha ze kuknu na mna.. a povedia.. neboj sa..nic sa ti nestane..pozri aky je krasny dennn.atd...

@sandra2308 aj mna @bulica ukludnila.. hned mam lepsiu naladu 😆😆😆
Ani ja neberiem nic.. po pravde ani magnezium.. lebo som citala ze znizuje tlak a ten mam i tak nizky.
No mam stressease vitaminy. Tak zacnem asi brat tie.
Neurol si davam fakt len ked uz su tie pocity tAke ze doslova Konecnaaaaa
Sandra potom napis ako si dopadla u dokiny. Ja uz sa k mojej aj bojim ist.. ze si pomysli ze som prastena.. ze mi furt nieco je.

slnecnica333
20. feb 2017

@myska_lili neberies AD? a ako zvladas ze manzel nie je doma?