Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
začiatkom týždňa mi bolo tak fajn, dobre som sa cítila a od stredy mi je zas ťažko,som hrozne unavená,bolí ma hlava a zas mám tie moje myšlienky čo sa týka budúcnosti,že mi to už zostane,že sa nedám dokopy a tie strachy že mi zostanú,že keď pôjdem do práce tak zas len zle zažijem. Je to hrozne ťažké zbaviť sa týchto myšlienok. Potom mi je len zle,trasú sa mi ruky,je mi na odpadnutie. 😢
@mia002 mne asi nezabrali,este sa mi objavila dalsia fyzicka tazkost.Uz videla lekarka ze bez benzaku nemozem byt,tak ma nechcela trapit a zmenila.Otazne je za zhruba aku dobu by mali ad zabrat naplno.Alebo aspon tak aby bolo viac tych lepsich dni ako horsich.Ja som zmierena ze to bude do konca zivota aj ked ma telesne priznaky dost stvu
@sovidzka .
Veď to je ta sranda, že máme takú rôznorodosť pováh, že niekedy človek ma chuť buď plakať😂, keď je nesúlad. A niekedy smiať sa🙂, keď máme pocit, že sme konečne začali trošku rozumieť tej našej polovičke. No sama sranda😝.
Len možno čo nám asi najviac chýba, je sa vedieť vždy voľne nadýchnuť a aj keď niekedy v nás je rozpálený nezbedný ohník😈, tak vedieť s chladnou mysľou😇 kráčať. Vidím to niekedy na sebe, keď sa rozčertím😈, tak robím najviac nezbednosti. Aj keď musím povedať, že je to lepšie ako 15 rokov dozadu.
V partnerskom živote je jednou z našich vzácnosti, ktoré vidím na manželoch. Vlastnosť vedieť odpúšťať a akceptovať sa navzájom🌞. A vďaka tomu si myslím je možnosť prehlbovať naše zmysly a vedomie v zmysluplnejší život. Keď to píšem, tak mi jedosť nevoľno🙉🙈, pretože slova sa tak ľahko píšu, ale keď sme rozpálený, tak je nie jednoduché krotiť našu divokosť v tej chvíli, sakra.
@slnecnica333, ďakujeme. Trafila si sa. Je to tak príjemné. Kiež by sme mali veľa dní, kedy dokážeme sa usmievať ako slniečko🌞, to by bolo fajn. Ale asi by sme nezabudli na krásne dní, tak musí byť aj dážď, alebo búrka🌧. No čo už.
Raz sme nezbedníci😈, a inokedy zas veselou kôpkou radosti a pokoja😇👶.
@ivett311 aj vnoci. raz som sa zobudila a necitila som si vobec nohu napr. ale vobec. potom zas ruku. ja som to mala akoze naozaj- uzivala som magnezko, kalcium, a este nejaky komplex. asi som bola prepracovana vtedy alebo co.. no a potom ked som zacala riesit vseljake vysetrenia, tak mi ochorela hlava. psychika to nezvladla. no a pomaha mi, ked si uvedomim, ze ak mam nejake fyzicke prejavy, tak sa ukludnujem, ze to su zas len nejake hormony, vitaminy, ziaden infarkt, porazka, skleroza multiplex. len nejake blbe vitaminy, alebo vycerpanie, alebo take nieco. nic, na co zemrem 🙂)))
@slnecnica333 🌺❤😘🌺🌺dakujem ze na nas myslis🌺🌺🌸🌸ja obcas stihnem nieco precitat ale tym ze som teraz lyzovala a chodila do prace nemam vela casu nazvys ale rada si vzdy nieco precitam ako sa dari ostatnym a co je nove 🌺🌺🌺🌸🌸Aby som sa nenudila zaplatila som si aj posilovnu tak sa snazim sklbit veci dokopi. Vcera som robila baby sitter jednej mojej znamej a kedze to bolo vecer vratili sa az o tretej rano. Dievcatko bolo ako anjelik zaspala sice az o dvanastej ale bola velmi velmi zlatucka 🌺🌞🌺🌺😘🌸🌞🌞Dnes som uz upiekla tortu navarila obed a o tretej zase do prace. Neviem ake mate pocasie. Na SK ale tu dnes poletuje sneh a je hmla na co teda nie sme vobec zvyknuti pretoze je tu tuto zimu fakt stale krasne a slnecne pocasie. Vsetky vas pozdravujem a posielam objatie 🌺😘🌺🌺❤🌸🌸🤗🌞🌞
@slnecnica333 nijako,kadernicka ma tak nastala,ja sa trepem do mesta na 17.15,pridem a ona mi povie,ci nepockam este hodinu a pol,tak somsa preobjednala,ale uz ma preložila druhykrat,tak asi pojdem inde
@layla1 a aké AD berieš? Je ich viacej druhov a každý ma iný čas účinku, napr. ja mám Alventu a to je liek zo skupiny SSRI, čiže s postupným uvoľnovaním a spätným vychytávaním serotonínu a tam je čas nástupku až po troch mesiach ... ale je to individuálne ... ja beriem teraz Alventu druhý týždeň, ale nula energie ... tak čakám 🙂
Kocky vedeli by ste mi niektora povedat co mi je? Zle spim,mavam busenie srdca,som placliva ,naladova niekedy nervozna a mam strach niekedy nevysvetlitelny.Rozvadzam sa zle to znašam manzel sa nechoval pekne a bojim sa aj jeho aice fyzicky nikdy neublizil.Skor psychicky.Je to depka ci uzkost? Alebo naozaj len prehanam?
@babulka82 myslím, že je to psychická vyčerpanosť, neviem posúdiť či je to z depky alebo z napätia a vyhrotenej situácie, ktorú prežívaš ... určite neodkladaj návštevu lekára ...
@janka_banka urcite niekde pojdem ale nechcem hned psychiatra skusim najskor psychologa.Potom uvidim co dalej.Ako by to riesil ci by mi to pomahalo.
@babulka82 určite najskôr psychológ, ide tam hlavne o to, aby si sa preniesla cez túto ťažkú životnú situáciu ... on Ti pomôže pozrieť sa na celú vec z nestranného pohľadu ... niekedy sú slová a povzbudenie naozaj viac ako lieky ... držím Ti palce 😉

@ivett311 som strašne unavená.malá si to aj ty.strašná únava a nič nerobím.nemôžem ani do prace