icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

matag
10. mar 2017

@timea179 mne az na tie hnacky, potenie je fajn. Z alventy som mavala hned rano strasne vysoky tep a obrovske tlaky do hlavy. Teraz sa mi zdaju tie priznaky miernejsie po Dulsevii. Doktor v piatky nerobi tak sa ani nemam koho opytat. Ja som mesiac dozadu lezala v nemocnici, zisili mi zapal a vredy na zaludku a celkove rozmyslanie nad chorobou mi uzkosti zvacsilo.

timea179
10. mar 2017

@matag mozno tebe sadne dulsevia.Ja som dufala ori kazdych ad ze bude dobre a nikdy nebolo.Vzdy mam fyzicke priznaky

matag
10. mar 2017

@timea179 fuu verim ze najdes take co ti sadnu a uz bude dobre. Mam pocit ze tieto AD Dulsevia nikto neuzia len my dve 🙂

timea179
10. mar 2017

@matag momentalne len my dve 🙂

esselte
10. mar 2017

Ahojte,ja som tu včera nebola,pretože som sa konečne dostala ku kadernicke,ale stalo za to ,to čakanie na dobru kadernícku,som velmi spokojna,inac sa mam fajn,az na to,ze mam ms

janka_banka
10. mar 2017

@esselte ahoj esselte,aj ja som bola včera u kadernicky a konecneeee som si to užila 😉...aj kavicka bola ☕ a aj ms som dostala ako Ty 😂😂😂...no máme toho ale spoločného ☺

janka_banka
10. mar 2017

@matag
@timea179 aj ja som ich užívala asi pol roka na "fyzicku depku" ... Zabrali tak po cca 3 tyzdnoch... Pomohli,su to dobre lieky....😉

matag
10. mar 2017

@janka_banka jee to som rada ze este niekto to uzival, mne ich doktor predpisal na uzkosti tak dufam ze pomozu aj na to 😉

slnecnica333
10. mar 2017

@esselte
@janka_banka aj ja som bola vcera u kadernicky 😍

mia002
10. mar 2017

@slavkasobanska a aku máš diagnózu,keď ti dali invalidný?

sandra2308
10. mar 2017

Ahojte dievcata, nemate niektora nejaku skusenost s parazitmi v tele? Bola som u lekarky, lebo som sa citila slaba, unavena a velmi depresivna a trvalo to dlho, tak mi vzala krv a mam v tele parazitov😕 A ti mozu za vsetky tie stavy.

eliska13
Autor odpoveď zmazal
nataliaondrejkova
Odpoveď bola odstránená
sandra2308
10. mar 2017

@eliska13 no z krvi mi vyslo, ze mam v tele parazitov, v pondelok idem odniest stolicu, no co som citala, vo vacsine pripadov to v stolici neukaze i ake parazity ide. Asi to este potrva, kym mi nieco konkretne najdu😕

sandra2308
10. mar 2017

@eliska13 tiez ma zarazilo, co vsetko mozu sposobovat. Ja som vsetko pripisovala psychike, no uz sa mi to zdalo, ze to trva dlho a hlavne tie depresivne nalady som ja nikdy predtym nemala, bolesti svalov a divne videnie.....je toho vela.

eliska13
Autor odpoveď zmazal
slavkasobanska
10. mar 2017

@mia002 ahoj ja som už 5rokov na polovičnom invalidnom dôchodku,mala som 45%,diagnóza trefne ťažká depresia,teraz mám 60% stredne ťažká až ťažká depresia ale chodím aj raz do roka na hospitalizáciu na nastavenie liekov tak na mesiac...

timea179
10. mar 2017

@slavkasobanska cize kazdy rok mas ine lieky?Dobre chapem? 😉

savanas
10. mar 2017

Milá @eliska13.
Tá citlivosť je tak zvláštny, alebo nečakaný zvláštny dar, ktorý je v tomto dravom svete bez ochrannej škrupiny, jak kopa drahokamov💎, na ktorú sa hodia ako prvý tí, ktorý nemajú dosť. A tí, ktorý to potrebujú, tak pre tých takmer nič neostane.
Viem, že sa opakujem, ale keď vás čítam dámy🌹 a maminy🌷, tak som nesmierne vám vďačný. Keď píšte čo všetko prežívate😢 vo svojom vnútri a ako reaguje vaše telo na vnútornú nepohodu, tak mi dávate veľa odpovedí a vedomostí, ktoré vypĺňajú najmä obdobie môjho detstva a dospievania.
Pred pár dňami keď bol váš sviatok, deň žien, tak som dostal od vás dva srdiečka, ktoré vlastne patria vám maminám a dámam. Vy ženy ste predsa ten jemnejší👧, milší 🐝a nežnejší🌹🌷😍 tvor, než my muži🐻🙉🐘.
Keď @eliska13 spomenula ten dar citlivostí, tak sa mi mysľou prehnalo veľa chvíľ života.
Nehnevajte sa, ale vy dámy tú zdieľate svoje najvnútornejšie city a emócie, ktoré vie najviac pochopiť len ten, kto ich sám zažil, alebo ich zažíva teraz.
U mňa začala tá vyššia citlivosť vnemov asi v detstve.
Napríklad ten pocit, keď príde na vás úzkosť, a možno voči vám nechcená bolesť, tak je niekedy veľmi ťažké sa nadýchnuť😲hruďou.
Ako chalan som to zažil len pár krát, ale nie s takou obťažnosťou, akú máte vy dámy. Ja som veľmi vďačný za Matku Prírodu, pretože v tej dobe som👶 nemal toľko zodpovednosti za svoj život a mohol som tráviť každý tretí, alebo druhý deň v prírode po 1-3 hodinky.
Tam som sa aj naučil dýchať bruchom. Bolo to dôležité, pretože keď sa fyzicky zadychčite, alebo sa dostanete do psychickej úzkosti, ktorá vám zovrie hruď, a vy sa nemôžete nadýchnuť. A vtedy práve technika dýchania bruchom je fakt omnoho jednoduchšia. A mne bola najosvedčenejšou technikou dýchania, keď ste v koncoch. Vlastne ju používam automatický dodnes, keď treba. Nenaučil som sa ju síce hneď, ale v dnešnej dobe je určite omnoho viac informácií a vlastne aj fitness centier, kde vám v tom pomôžu.
Nepíšem vám to s frajerským postojom, ako my muži to veľa krát vieme. To nie.
Píšem vám o tom, pretože niekedy keď čítam vaše slová pocitov ráno, alebo počas dňa, tak mi trochu zvlhnú očí, pretože vám nezávidím ani najmenšiu chvíľku vnútornej nepohody.
Vtedy milujem slová niektorých dám a mamín, ktoré tu napíšu pár slniečkových🌞slov, a snažia sa veľmi príjemné😇 rozveseliť myseľ a urobiť úsmev🙂 na tvári.
Prajem Vám dámy a maminy príjemný čas.

slavkasobanska
10. mar 2017

@timea179 nie len mi trochu upravia dávkovanie,minulý rok mi vymenili obednú Alventu za nový liek Brintelix,a hlavne tam chodím na denný stacionár,ktorý u nás nemáme..

mia002
11. mar 2017

môžem mať z antidepresiv ako nežiaduci účinok divny pocit v hlave akoby som sa išla zblázniť.beriem ich už vyše dvoch týždňov.

matag
11. mar 2017

@mia002 ahoj ano ja ich beriem 4 den a mam presne to iste ☹

mia002
11. mar 2017

@matag aké beries? a ako to zvládas?myslíš že to prejde?

matag
11. mar 2017

@mia002 Dulseviu, predtym Alentu. Dnes som mala hrozne pocity v hlave, riesim to benzakom, dokedy zaberu AD ale dnes akosi nic nepomahalo. A ty mas ake AD? Zvycajne prve ucinky by sa mal prejavit uz za dva- tri tyzdne tak verim a dufam.

eliska13
Autor odpoveď zmazal
mia002
11. mar 2017

@matag ja mám amitriptylin .čo je to ten benzak? máš depresie?

mia002
11. mar 2017

@eliska13 ale je to normálne také pocity?

martina2005
11. mar 2017

Ahojte, beriete niektorá z vás ad citalec? Chcem sa spýtať či vám zabrali a po akom čase ste sa cítili lepšie. ďakujem

timea179
11. mar 2017

@matag
@mia002 baby aj ja mam take pocity 😠

mia002
11. mar 2017

@timea179 ako dlho beries ad?