Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@matag aj mne tak bolo prve dni.A teraz to akosi stagnuje,vkuse som nadopovana benzakom ked je zle co je pri tychto ad dost casto.Uz musim ist k obvodnej po benzak lebo moja psych.mi predpisala len krabicku a uz mam iba na zajtra.Skusim vydrzat do kontroly a potom este mesiac kym si telo zvykne,mozno mi aj zvysi,lebo zas keby mi zmenila,no neviem lebo dost menim ad a ona chudinka uz nevie co mi ma predpisat.Ja som zo ziadnych ad nemala take divne pocity ako z dulsevii.Ak sa ti da vydrzat tak skus aspon mesiac.Jedno je celkom fajn ze nemusim do prace,neviem si to totiz ani predstavit
Baby podľa vás je to normálne že cca týždeň mám búšenie srdca? Nie stále ale hlavne večer pred spaním. Mám ísť k lekárovi alebo to je normálne? Ďakujem, pekný večer
@ivett311 ahoj, ja uz mam pocit, ze vsetko je normalne😁, ked tak pozeram, co vsetko moze byt zo psychiky. Ja som napr. priseroxate mala busenie mozno aj pol roka, prestala somsi to vsimat a potom to preslo.
@sandra2308 sandrus tebe sa pri dávke 20 mg kedy všetko ustálilo?Ja sa cítim akože dobre len aj teraz mám zase posledné dni také všelijaké... Beriem paretin siedmy mesiac a stále výkyv sem výkyv tam... Občas si dám rivotril hlavne keď mi je na figu...Je pravda že je aj častá zmena počasia..O mesiac idem k novej psychiatricke tak som zvedavá...Moja je dlhodobo pn bohvie dokedy a nemám možnosť s nikým konzultovať...
@mm103 ahoj, no ked si tak spominam, ked som ich brala prvy krat, tych 20 mg, tak asi po siestich mesiacoch som sa uz citila uplne lepsie. Brala som ich len 10 mesiacov, potom som otehotnela a musela som vysadit. Ale to obdobie pred vysadenim tych par/4/mesiacov mi bolo super, ale viem, ze boli aj na prd dni, no tych bolo velmi
malo a nebolo to nic strasne, ako napr.teraz😕
A tebe ked je horsie, je ti az tak, ze musis brat benzak, ci da sa to aj bez neho? Lebo podla mna vsetky co berieme AD, tak obcas mame na prd dni, ale ked je to len par dni, tak by som si to ani nevsimala☺
@sandra2308 dávam si aj benzak pre taký pocit istoty... Potom zase neberiem a tak dookola...Ty sa cítiš ako? Stále berieš seroxat?
@sandra2308 ja to mám cca 1,5, týždňa..a ešte v decembri som mala pár dní..hneď sa zlaknem čo mi je..
Dievčatá ja beriem Paroxetin iba 1 mesiac ale môžem povedať, že už mi je super. Mám ešte také menšie problémy so spánkom nemôžem zaspať ale úzkosť a depresia prešla.
Ahojte, prosim viete poradiť psychiatra/psychiatricku + psychoterapeutku v BA, ktorá zvazi aj pokračovanie dojcenia? Viem ze niektori psychiatri jednoznačne kazu ukoncit dojčenie, ale niektorí na tom netrvaju a vedia najst liek, ktory sa moze aj popri dojceni

@mia002 treti tyzden