icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

matag
25. apr 2017

@timea179 akurat som prisla od doktora a ze som to zle pochopila, ze som si mala davat 10 mg rano a 10 mg poobede a ja som si tu jednu davala na polovicu 5 mg rano a 5 mg poobede 😖

timea179
25. apr 2017

@matag bola si na kontrole?Nevadi,stratila si par dni ale dobehnes to a uvidis ako bude😉

enusko
Odpoveď bola odstránená
matag
25. apr 2017

@timea179 ano bola som dnes?, chcel vediet ze ako sa mam po zaciatku uzivania, dobre ze som bola. Tak uvidim ci uz to konecne zaberie
😉

esselte
25. apr 2017

@zltyslonik vieš, niekedy sa nedá zvládnuť stav bez pomoci liekov, ja som mala na začiatku také stavy, že som nevedela stáť na nohách, bolo mi strašne, točila sa mi hlava, vracala som, nemala som odvahu nikam ísť a len som ležala, ešte dobre, že máme psíka,ktorý mi bol potom oporou a ťahal ma von na prechádzku, marodila som 4 mesiace, kým som sa ako tak dala dokopy, dokonca som sa bála zostať sama doma a chodila som k našim na doobedie, kým neprišiel syn zo školy, bolo to najhoršie obdobie môjho života a vytiahli ma z toho lieky, v mozgu sa pri panickej poruche tvorí málo serotonínu, ktorý inak nedoplníš ,len pomocou liekov, ja by som tiež bola radšej bez liekov, ale ak by som paniku mala pred desiatkami rokov, asi by som skončila na alkohole, alebo v blázinci, predtým neboli lieky, preto ľudia končili svoj život, alebo sa zbláznili, budme vdační za to, že nás má kto vyliečiť

esselte
25. apr 2017

@mm103 mám presne taký istý názor, ak by nebolo liekov, ktoré nám dávajú serotonín, boli by sme bohviekde

martina2005
25. apr 2017

@enusko áno som bez ad,lebo som si dala 2 dni citalec a to sa nedalo vydržať bolo mi oveľa horšie, celú noc som nespala. Ja ten začiatok nevydržím..., mám lex.pre istotu.A chcem to zvládnuť bez Ad. Ja som mala také desne stavy čo som ani pred ad nezažila. A ty sa ako máš? Tiež si to mala na začiatku takto?

ivett311
25. apr 2017

Ahojte. Nedávno som písala že po 5. mesiacoch sa mi zhoršil stav podľa mňa z toho že som dostala konečne papiere zo sudu kvôli rozvodu.
Podľa vás keď to všetko bude za mnou opäť bude dobre alebo čo mám robiť? Nie som vo svojej koži mám blbé myšlienky neviem späť som netrpezliva s deckom atď atď už som sa tešila že som v poriadku začala som si užívať život a zrazu zase to isté ako na začiatku😞 nechcem sa zblázniť z tohto 😭

enusko
Odpoveď bola odstránená
eliska13
Autor odpoveď zmazal
eliska13
Autor odpoveď zmazal
zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
ivett311
26. apr 2017

@eliska13 zvýšiť asi už nie lebo beriem plnú dávku a zmeniť tiež nechcem lebo som spokojná s tým liekom.. uvidím dúfam že bude(m) Ok.

eliska13
Autor odpoveď zmazal
mm103
26. apr 2017

@junova
@ametyst123
@sovidzks ahojteee kočky dlho ste sa neozvali ako vám je?Ako sa máte?

junova
26. apr 2017

@mm103 Ahoj, si zlatá že si na nás nezabudla 😘 Občas si vás čítam ale písať už nemám dôvod. Mám sa dobre, pol roka som už bez úzkosti. Zvládla som to bez liekov a benzacov. Boli aj stresove situácie ale dala som to. A to som pred rokom mala úzkosti často som si poplakala a bola som rozhodnutá užívať lieky. Zase žijem život ako pred panickou poruchou. Pomohol mi šport, relax, práca, magnézium, modlitby a rodina a kamarátky. Raz mesačne som chodila ku psychologicke. Veľmi vám všetkým prajem aby ste sa z toho rýchlo dostali. Budem sa za vás modliť. Obdivujem vas všetky ako statočne s tým bojujete. ✊

evak12
26. apr 2017

ahojte,chcem sa opytat,pijem strasne vela vody,aj 5litrov,potom stale chodim na wc,neviete cim to je?nemozem si nejak uskodit?dakujem

eliska13
Autor odpoveď zmazal
evak12
26. apr 2017

@eliska13 ja neviem,asi som uz zavistla abo co ...alebo zeby preto,ze fajcim?

slavkasobanska
26. apr 2017

@evak12 ahoj aj ja pijem veľa, lekárka mi povedala,že niektoré antidepresíva vysušujú sliznicu,preto som stale smädná..Tak to neriešim už..

enusko
Odpoveď bola odstránená
enusko
Odpoveď bola odstránená
savanas
26. apr 2017

@junova
Perfektné. Ja mám z teba veľmi veľkú radosť. 🙏Ďakujem za tvoju skúsenosť. 👍🙂

savanas
26. apr 2017

@evak12
Ja som tiež jeden z tých, čo majú pitný🍼☕🍹 režim veľa tekutín. Cez zimu 3-4 litre. A cez leto 4-6 litrov. Zvykol som si na to asi pred 5 rokmi a snažím si to držať kvôli môjmu nízkemu tlaku a migréne. A aj preto, pretože moje veľké🐘 telo to potrebuje, keď sa zapotí. 😅😂

evak12
26. apr 2017

@savanas no ja mam 70kg,len nechapem,preco mam potrebu stale pit vodu,a stale som potom na wc😒

sandra2308
26. apr 2017

Ja bez vody nikam nechodim, tiez ma stale susi☺ A pri uzkostiach este viac. Pit je zdrave, ale 5 litrov je uz dost

slnecnica333
26. apr 2017

Občas tu niečo napíšem ale teraz mám problém aj ja.mozno mi poradíte či už patrím do rúk odborníkovi či ešte nie.mam 14mesiacneho ho syna a už asi pol roka tento problém. Keď je manžel doma je všetko v pohode.ako odíde do práce začne to.jeden týždeň je doma a druhý v práci. Keď je preč mám zle pocity úzkosti som plačliva. Syn je veľmi živé dieťa nevládzem okolo neho a nezvládam to.za manželom do mesta kde pracuje by asi nebol dobrý nápad ísť keďže by som bola na syna sama.on by prsiel az vecer o 19.tu mám pomoc od rodičov. Keď je doma je to v pohode nemám ani zlé myšlienky aj sa teším synčekovi ale keď je preč som nervozna a ničomu sa netesim.mám úzkosti zlú náladu.nemam žiadne telesne príznaky búšenie srdca hnačky nič len to čo píšem. Neviem či by bolo dobré keby som brala AD keďže ja sa mám jeden týždeň fajn aj ten druhý keď sa už blíži čas manželovho príchodu len ten začiatok je hrozný. Prvé 3-4 dni. Neviem či keby bol syn trošku kľudnejší či by to bolo lepšie ale dosť ma vyčerpáva.ked je doma manžel pomáha. Mne aj dosť vadí že keď nie je manžel doma nemôžem s malým nikam ísť len doma.tu v dedine kde bývam je málo mladých ludi mlade maminy asi len 3 majú staršie deti ako je môj a s nimi sa nekamaratim. Neviem či mi už toto prerastá cez hlavu ten stereotyp alebo čo.(doma som už 4 roky teraz na MS a predtým som nemala prácu.) Keď je manžel doma ideme niekde na návštevu a hneď je to iné. Prídem na iné myšlienky a je to fajn. Ako mnoho píšete začiatok bránia AD je ťažký neviem akoby som to zvládla lebo ja sám zle tie prvé 3-4 dní keď odíde a už som z toho nervózna a chcem aby bol koniec tyzdna nech už príde domov. Brala som aj vitaminy pila ukludnujuce caje no nejak nepomohlo.Ospravedlňujem sa za dlhy príspevok ak my viete poradiť budem rada.hlavne má zaujíma či už vyhľadať psychiatra.

mm103
26. apr 2017

@junova teším sa s tebou verím že aj ja raz dosiahnem tento úspech 😉😉😉😉si pre mňa inšpiráciou 😉😉

junova
26. apr 2017

@mm103 Ďakujem. Ja viem, že Ty to dáš. Si silná, veď žena dokáže viac ako človek 😍

eliska13
Autor odpoveď zmazal