icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

eliska13
Autor odpoveď zmazal
enusko
Odpoveď bola odstránená
mm103
26. apr 2017

@junova dakujem za podporu verim v to 😚

slnecnica333
26. apr 2017

@eliska13 Ďakujem za povzbudivé slová aj za to že si mi objasnila co je úzkosť a depresia.tak som rada že nemám ani jedno ani druhé. Skôr mi chýba spoločnosť a rozptylenie keď muž nie je doma

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
savanas
27. apr 2017

@zltyslonik
Ach zltyslonik.
Kedysi som bol tak veľký slušak😇 a vulgarizmy🙊 som odmietal a neznášal. Ale zmenilo sa to. Pamätám si na jedného psychiatra🙈🙉, ktorý mi povedal o sebe jednu praktickú skúsenosť, že niekedy keď nemôže ísť sa vyrelaxovať do záhrady kvôli počasiu, tak si počkal, kým príslušníci rodiny sa nevyparili z domu preč. A keď boli preč, tak si vzal z kúpeľne zrkadlo, sadol si v izbe pred zrkadlo a začal si sám sebe nadávať 🙊🙂všetkými vulgárnymi vybranými slovíčkami aké len poznal.
Vlastne som si to uvedomil pri mojej sesternici, ktorá má za sebou minulosť, ktorú rozchodí asi veľmi málo žien tak, ako to dokázala a vlastne dokáže stále ona.
Ja osobne ich používam len v práci, pretože tú je koncentračných tábor Slovákov, otrokov a otrokárov pre zahraničnú klientelu.
Aj keď si pamätám, že zo začiatku som si vždy cestou domov musel opakoval, že nesmiem nadávať. Vlastne som sa naučil jednu nadávku „ do kvietka“ .
Je to slovo, ktoré keď poviem, tak sa ma syn spýta: čo sa stalo tati?
No dobré, niekedy mi utečie aj slovko „sakra“ . No vtedy môj syn až príliš spozornie.
Len toľko k vybraným slovíčkam.
Prajem vám dámy a maminy, aby ste mali príjemnejšie chvíle. Veď bez vás, by sa domácnosť zastavila.

enusko
Odpoveď bola odstránená
zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
enusko
Odpoveď bola odstránená
marusia12
27. apr 2017

Babenky.... užívam mesiac pravidelne BRINTELLIX... a žiadna zmena... ako dlho to teda trvá???? Kedysi som cítila zmenu po týždni, teraz nič.... je možné, že liek po dlhšej prestávke prestane účinkovať?

slavkasobanska
27. apr 2017

@marusia12 ahoj mňa nastavovali na Brintelix v novembri v nemocnici,namiesto Alventy a môžem povedať že tak po 2 mesiacoch to začalo byť oki a teraz je to super...Som veľmi spokojná...

junova
27. apr 2017

@umabell Ahoj, ako sa máš?

marusia12
27. apr 2017

@slavkasobanska ja som práve minulý rok na neho reagovala asi za 5 dní, potom som po pár mesiacoch vysadila, teraz som dala zas a nič... akurát mi nechutí jesť, takže na chudnutie skvelé 😀 Čakám mesiac a furt nič...

enusko
Odpoveď bola odstránená
katka2808
27. apr 2017

ahoj enusko, pozri si v téme panická porucha al. úzkostná porucha, predpokladám tam nájdeš viac... 😉

olivia77
27. apr 2017

@enusko, kazdy, kto ma panicku uzkost, ma velmi podobne alebo rovnake priznaky, u lekara si s tym bola?

eliska13
Autor odpoveď zmazal
sandra2308
27. apr 2017

@marusia12 a ako dlho si mala prestavku? Ja tiez teraz beriem seroxat druhy krat, predtym super a teraz....hrozne, budem menit lieky😕 Ale skus este pockat, podla mna je mesiac malo. A beries povodnu davku? Mozno potrebujes viac.

marusia12
27. apr 2017

@sandra2308 roky som brala serlift a vždy ak som vysadila a zas nasadila, tak do 5 dní nabehol, normálne som v momente cítila, že mi práve začal účinkovať. Teraz po mesiaci nič, som o pár percent pozitívnejšia, ale skôr mi to pripadá ako lieky na chudnutie a nie na psychiku. Beriem 10mg. čo je vraj normálna dávka.

marusia12
27. apr 2017

@eliska13 ja som psychologa skúsila a po 3 sedení som to musela ukončiť. Som manipulátorka a chlapíka už na treťom sedení mala v hrsti, čiže sedenie nie je pre každého. Pripadala som si ako s kamoškou na káve, pre mňa osobne stratený čas u psychologa.

enusko
Odpoveď bola odstránená
olivia77
27. apr 2017

@enusko, aha, tak potom vies pomenovat, co ta trapi, no panicka uzkost je velmi neprijemna. Je to strasne vycerpavajuce a unavujuce.

enusko
Odpoveď bola odstránená
enusko
Odpoveď bola odstránená
enusko
Odpoveď bola odstránená
slavkasobanska
27. apr 2017

@marusia12 to si si sama vysadila??mne robí dobre,som veľmi spokojná..

marusia12
27. apr 2017

@slavkasobanska áno sama, mám dlhoročné skúsenosti, takže neutekám s každou kravinou k lekárke. Preto ma prekvapuje, že po rokoch sa stalo toto a tak dlho čakám, kým zaberie. Ešte je tu možnosť, že ho vôbec nepotrebujem a beriem ho zbytočne.

olivia77
27. apr 2017

@enusko, uzkostnu a panicku poruchu...

timea179
27. apr 2017

@olivia77 a striedaju sa ti dobre a horsie dni?

olivia77
27. apr 2017

@timea179, ano, striedaju, aj ked tych zlych uz byva malicko, oproti minulemu roku, ked som zazila asi najhorsi panicky mesiac mojho zivota. V kuse atak, kazdy den, nonstop.