Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@eliska13 Ďakujem za povzbudivé slová aj za to že si mi objasnila co je úzkosť a depresia.tak som rada že nemám ani jedno ani druhé. Skôr mi chýba spoločnosť a rozptylenie keď muž nie je doma
@zltyslonik
Ach zltyslonik.
Kedysi som bol tak veľký slušak😇 a vulgarizmy🙊 som odmietal a neznášal. Ale zmenilo sa to. Pamätám si na jedného psychiatra🙈🙉, ktorý mi povedal o sebe jednu praktickú skúsenosť, že niekedy keď nemôže ísť sa vyrelaxovať do záhrady kvôli počasiu, tak si počkal, kým príslušníci rodiny sa nevyparili z domu preč. A keď boli preč, tak si vzal z kúpeľne zrkadlo, sadol si v izbe pred zrkadlo a začal si sám sebe nadávať 🙊🙂všetkými vulgárnymi vybranými slovíčkami aké len poznal.
Vlastne som si to uvedomil pri mojej sesternici, ktorá má za sebou minulosť, ktorú rozchodí asi veľmi málo žien tak, ako to dokázala a vlastne dokáže stále ona.
Ja osobne ich používam len v práci, pretože tú je koncentračných tábor Slovákov, otrokov a otrokárov pre zahraničnú klientelu.
Aj keď si pamätám, že zo začiatku som si vždy cestou domov musel opakoval, že nesmiem nadávať. Vlastne som sa naučil jednu nadávku „ do kvietka“ .
Je to slovo, ktoré keď poviem, tak sa ma syn spýta: čo sa stalo tati?
No dobré, niekedy mi utečie aj slovko „sakra“ . No vtedy môj syn až príliš spozornie.
Len toľko k vybraným slovíčkam.
Prajem vám dámy a maminy, aby ste mali príjemnejšie chvíle. Veď bez vás, by sa domácnosť zastavila.
Babenky.... užívam mesiac pravidelne BRINTELLIX... a žiadna zmena... ako dlho to teda trvá???? Kedysi som cítila zmenu po týždni, teraz nič.... je možné, že liek po dlhšej prestávke prestane účinkovať?
@marusia12 ahoj mňa nastavovali na Brintelix v novembri v nemocnici,namiesto Alventy a môžem povedať že tak po 2 mesiacoch to začalo byť oki a teraz je to super...Som veľmi spokojná...
@slavkasobanska ja som práve minulý rok na neho reagovala asi za 5 dní, potom som po pár mesiacoch vysadila, teraz som dala zas a nič... akurát mi nechutí jesť, takže na chudnutie skvelé 😀 Čakám mesiac a furt nič...
ahoj enusko, pozri si v téme panická porucha al. úzkostná porucha, predpokladám tam nájdeš viac... 😉
@marusia12 a ako dlho si mala prestavku? Ja tiez teraz beriem seroxat druhy krat, predtym super a teraz....hrozne, budem menit lieky😕 Ale skus este pockat, podla mna je mesiac malo. A beries povodnu davku? Mozno potrebujes viac.
@sandra2308 roky som brala serlift a vždy ak som vysadila a zas nasadila, tak do 5 dní nabehol, normálne som v momente cítila, že mi práve začal účinkovať. Teraz po mesiaci nič, som o pár percent pozitívnejšia, ale skôr mi to pripadá ako lieky na chudnutie a nie na psychiku. Beriem 10mg. čo je vraj normálna dávka.
@marusia12 to si si sama vysadila??mne robí dobre,som veľmi spokojná..
@slavkasobanska áno sama, mám dlhoročné skúsenosti, takže neutekám s každou kravinou k lekárke. Preto ma prekvapuje, že po rokoch sa stalo toto a tak dlho čakám, kým zaberie. Ešte je tu možnosť, že ho vôbec nepotrebujem a beriem ho zbytočne.