icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

timea179
27. apr 2017

@olivia77 tak mas asi aj dobre ad ktore ti sedia,super 😉

olivia77
27. apr 2017

@timea179, ad som nikdy nebrala😉😉😉

enusko
Odpoveď bola odstránená
enusko
Odpoveď bola odstránená
eliska13
Autor odpoveď zmazal
enusko
Odpoveď bola odstránená
savanas
28. apr 2017

Pekné ránko aj tebe
@enusko
Ako sa máme?
Waw, to je veľmi milá😇 otázka a veľmi sa mi páči.
No som po poslednej nočnej, a troška mám pocit, že ta nezbedníčka migréna🙉 ma bude asi dnes sprevádzať. Koťuha jedná.
Ale inak vďaka takým milým😍 slovám hneď z ránka, by som mal mať asi radšej pekné správanie sa😔.
No dám si 4 hodinky spánku😴 a potom pôjdem riešiť k dvom známym pár problémikov😅😝🙈 s elektroinštaláciou a počítačom. Do večera je ešte dlhá chvíľka.
A preto prajem ti @enusko a všetkým dámam a maminkám napriek nezbednému🌧 počasiu, aby ste mali radšej príjemný 😇deň. A vďaka za vašu prítomnosť, pretože vďaka vám💃🌹🌷🐝 je pre mňa svet omnoho krajší. Ďakujem.

enusko
Odpoveď bola odstránená
evak12
28. apr 2017

@enusko ahoj,a ty ako sa mas?ja nejak divne,som nejaka roztrasena ...

enusko
Odpoveď bola odstránená
evak12
28. apr 2017

@enusko to vazne moze tak pocasie zle vplyvat na psychiku?odkedy beries ad?

enusko
Odpoveď bola odstránená
marusia12
28. apr 2017

@eliska13 ty k psychologovi nemáš chodiť na to, aby ste sa spoznali.... ty tam nemáš budovať žiaden vzťah... maximálne je to o dôvere, o ničom inom. Ak po 3 sedení vidíš, že to nikam nevedie, tak to treba ukončiť a nie dúfať....

eliska13
Autor odpoveď zmazal
marusia12
28. apr 2017

@eliska13 😀 urciteeee 😀 Ty si nemáš čo budovať vzťah, ty si tam v pozícií lekár pacient, nie kamoška a kamoš... a za 10 sedení, na ktoré máš nárok si žiaden vzťah nevybuduješ. Asi nevieš o tom, že pre labilného človeka je naviazanie sa na psychológa skôr nebezpečné.

marusia12
28. apr 2017

@eliska13 začínam byť názoru, že táto spoločnosť donútila ľudí chodiť na psychiatrie a k psychológom. Všade sa podsúva ako sa má žiť, ako človek má zvládať a podobne... a ak je zrazu niečo inak, šup s chudákom k psychiatrovi, dáme mu lieky a už sa vezieš. Potom ťa už zaradia že si blbec a pri prvej príležitosti, kedy sa ti niečo stane povedia... veď aha, on sa lieči, tak je to jasné. Ľudia prestali zvládať bežné veci len preto, že im spoločnosť podsúva iný vzor správania. Keď tu čítam niektoré príbehy, je mi smutno, ako ľahko sa človek vzdáva. Tu nedávno tiež jedna písala, že nezvláda dieťa a bla bla bla... no tak nezvláda a čo? Utekáme preto po lieky? Prečo nezvláda? Lebo kdesi v nejakom časáku čítala, že by to malo byť inak? Vieš čo.... tiež som kedysi varila, žehlila, vyvárala dudliky až mi docvaklo, že je to všetko choré a vybodla som sa na to. Nežehlím, varím keď sa mi skutočne chce a prekvapivo mám zdravé deti. Ľudia prestali vnímať sami seba, svoju dušu, svoje ja... to čo chcú skutočne oni, podriaďujú sa chorej spoločnosti a končíme na liekoch, ktoré nám paradoxne škodia ešte viac, akoby sme ich nebrali.

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
esselte
28. apr 2017

@marusia12 poviem ti to takto,podľa všetkého,čo pises,si nemala take stavy ako niektore zeny v tomto fore,vies,js som zažila hrozné fyzické príznaky a vôbec sa nečudujem,ak tu niejto napíše,že nezvláda dieťa,ja som vtedy nevládala dôjsť ani na wc,bala som sa ,ze odpadnem,vracala som,tocila sa mi vkuse hlava,chvalabohu som už z tohovon a to vdaka liekom a aj vdaka terapii,este sem tam uzkost pride,ale uz ju zvladam,liecim sa 6 rokov a poviem ti,zaciatok bol ozaj peklo

enusko
Odpoveď bola odstránená
esselte
28. apr 2017

@enusko presne tak,ja som zazila hrozné stavy,bala som sa zostavat sama

enusko
Odpoveď bola odstránená
marusia12
28. apr 2017

@esselte samozrejme, raz som to prežila aj ja... ale je tu práve kopec takých, čo sú na tom inak...

sandra2308
28. apr 2017

Suhlasim s
@esselte , ale kto nezazije,nepochopi. Ja som na tom bola tiez velmi, velmi zle a lieky som odmietala,no v tych stavoch som som bola vdacna za ne a vdaka nim som zacala zit zivot ako predtym. Takze tak...

infiniti99
28. apr 2017

Ahojte dievčatá, ako čítam je nás tu dosť na AD. Ak môžem, spýtam sa, ako ste preklenuli obdobie kým ad začali účinkovať? Mne sa veľmi zhoršila uskost. Pekný večer

enusko
Odpoveď bola odstránená
infiniti99
28. apr 2017

@enusko ahoj, som tu úplne nová, len kvôli tejto diskusii som sa prihlásila.
Predvčerom som bola u psychiatricky zatiaľ to je f43. 0 nasadila tiadeptin mylan...
Mala som hrozné stavy psychické fyzické aj depersonalizáciu som si zažila to je niečo šialené...

enusko
Odpoveď bola odstránená
infiniti99
28. apr 2017

@enusko od začiatku marca som mala ako keby zahmlene videnie stále som zmurila a sem tam ma ťahalo do strán nevenovala som tomu veľku pozornosť, myslela som si ze krčná chrbtica. 31.3 spravil môj ex nechutný výstup, syn dostal hysak a ja som sa snažila nepanikarit a racionálne uvažovať aj keď to somnou heglalo vo vnútri. Keď celý incident skončil som. Si myslela že proste vyfucim opadne stres, to sa nestalo, ledva som zaspala. Ráno som sa zobudila vadil mi hluk svetlo, nemohla som ani na TV a telefón sa pozrieť vo vnútri úplne prázdna, takto to pokračovalo a v utorok som si zobrala ditiaden (alergická reakcia na ribezle v koláči mrazene) 5.4 som sa ledva zobudila s tým že do všetkého som narážal a zakopavala ako opitá, so silnou depersonalizáciou, telesne symptómy sa menili raz horúco do tváre potom zimnica, elektrina v tele, mračenie, neskutočná slabosť a psychicky úzkosť že zosaliem kríza bola 3dnova s tým že depersonalizaciu som mala aj keď intenzita pomaly slabla ale veľmi pomaly až do prvej tabletky ad... To jest 26.4 volala som. Okamžite psychiatricke ale sestrička mi dala termín až na 26...len mne tie ad tie úzkostí zhoršili

zafir1
28. apr 2017

Ahojte,prosim poradte dobreho psychiatra,ktoremu zalezi aj na pacientovi...je to zlozite,prosim ak poznate dobreho odbornika,ozvite sa mi

enusko
Odpoveď bola odstránená