icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

layla1
5. máj 2017

@evak12 Hm nechcela som svojej obvodnej lekárke vravieť že beriem AD. Prestala som ich brať na 4 dni tie AD ale začala som ich znova brať a od včera beriem antibiotika či sa to môže kombinovať.

timea179
5. máj 2017

Dievcata ste niektora na tom tak ze aj po par rokoch liecby vam nezmizli telesne priznaky?Je to strasne obmedzujuce😒

evak12
5. máj 2017

@layla1 moja obvodna to vie,podla citlivosti mi nasadilaAntb.,ale mozu sa brat,nazov si nepametam ...

mm103
5. máj 2017

@layla1 myslím že áno..

enusko
Odpoveď bola odstránená
mikimavka
5. máj 2017

@junova nebola som to ja? kedysi som tu pisala, ze ma strasne palievalo hrdlo a AD mi pomohli, ale uz rok ich neberiem a mam to znova, a chcela by som vediet, ci to este niekto mal. lebo väcsinou kazdy pise palenie a mravcenie v hlave, ale ja to mam v tom hrdle, pali ma krk, hrdlo, usta, jazyk a AD idem brat len kvoli tomu, lebo je to neznesitelne. Tak som chcela vediet ci to niekto tiez mal takto v ustach a krku.

mikimavka
5. máj 2017

@enusko ahoj, a co ta konkretne palievalo?

junova
5. máj 2017

@mikimavka Ahoj, ty si tu písala minulý rok príbeh ako si dostala depresiu? Čiže lieky si vysadila a zase sa po roku vrátila? Máš len fyzicke príznaky či aj úzkosť? Chodíš do práce?

enusko
Odpoveď bola odstránená
olivia77
5. máj 2017

@mikimavka, palenie v hrdle, presne moj priznak, no plus k tomu este skrtenie, zvieranie az dusenie... No ja AD neberiem a tieto priznaky mam obcas uplne silne a potom dlho dlho nic, no v malinkej miere to pocitujem, no to uz neriesim, zvykla som si asi... Ale priznavam, je to neprijemne strasne, ked to je silne... Ja som si kolkokrat povedala, ze kebyze nemam toto, nic mi nie je 🙂

mikimavka
6. máj 2017

@junova @enusko @olivia No ja som kvoli tomu paleniu v hrdle brala rok a pol AD, niekedy som mala aj dva mesiace uplne pokoj, niekedy sa to objavilo aj pocas AD, ale uz to nebolo take silne. Vzdy to zacalo len tym palenim, a ked uz to bolo neznesitelne, pridruzili sa k tomu nervy, ze uz som z toho bola taka nervozna, ze postupne prislo nechutenstvo, a pred 3 rokmi az take stavy, ze som nevladala vstat z postele.

Minuly rok o takomto case som AD vysadila, rok bolo super, ale postupne pred mesiacom mi zacalo zase to strasne palenie hrdla, ale pali ma aj zaha, vlastne neviem uz ci je to yaha palenie zahy, alebo len palenie hrdla z depresie, tak idem aj na hadicu na gastro. A som z toho taka vystresovana uz, ze zase mi tyzden nechuti jest, nic nevladzem. DO roboty nechodim, mam 5,5 a 2,5 rocnu dceru a musim sa uplne premahat rano vstat.
Dnes mam 2.den AD Sertralin a od rana od 5 som nemohla spat, trase so mnou vnutorne, no otras, keby nemobl muz doma, neviem co by som robila. Neviem ci si mam dat Lexaurin kym zaberu tie AD alebo kolko sa budem takto trapit.

mm103
6. máj 2017

@mikimavka Určite sa netráp a aspoň dva týždne ber lexaurin..až môžeš fungovať..

mikimavka
6. máj 2017

@olivia77 ja som mavala tiez len to palenie, a vtedy mi tiez nic ine nebolo, ale postupne ako to trvalo dlho a neprestavalo, tak ma to tak stresovalo, ze som zacala zle spavat, rano bola totalne unavena, a potom ked uz prislo nechutenstvo ze som nevladala tyzden nic zjest, a nevladala vstat od unavy z postele, vedela som ze je zle.

O tyzden idem na to gastro, chcela som to strasne vydrzat bez liekov, ze ked mi povie Dr. ze to nie je kyselina a nemam poskodeny pazerak (coho sa bojim, ked ma to uz vyse mesiaca pali), ze sa ukludnim a poviem si, ze ked to nie je nic vazne, naucim sa s tym proste zit. Ale uz mi zase tyzden nechuti jest, schudla som 5 kil a musim sa rano premahat vstat z postele ☹ ALe ked m tie AD zaberu, radsej ich budem asi brat stale, ako prezivat vzdy toto, ked sa mi to vrati ☹

mikimavka
6. máj 2017

@mm103 ked ja sa tychto oblbovakov bojim, ze su navykove a nebudem potom vediet fungovat bez nich ☹

mm103
6. máj 2017

@mikimavka budeees ja som ich brala dva mesiace a vysadila som v pohode... okrem iného lexaurin patrí medzi slabšie benzaky...ja som brala rivotril...

enusko
Odpoveď bola odstránená
enusko
Odpoveď bola odstránená
mikimavka
6. máj 2017

@enusko noo hrozne to je, to kto nezazil, nepochopi. keby som vedela ze to bude zas taketo, tak tie AD ani nevysadim. nepapätam si, ze by to bolo minule taketo, a najhorsie ze, clovek nevie ci ma cakat, ci zaberu, alebo ci su to neziaduce ucinky a zmiznu... ja to nemozem povedat ani nasim, nikomu, oni by to nepochopili, ze co mi moze byt, ked mame zdrave deti, dom, muz dobre zarobi... este ze mam super muza, on to chape.

v lete mi konci materska, musim si hladat novu robotu, dcerka pojde do skoly, druha do skolky, chcem byt OK, aby som sa mohla s nou ucit a proste normalne fungovat
ty beries ake lieky?

mikimavka
6. máj 2017

@mm103 a brala si k tomu rivotrilu AD? a teraz uz mas len tie?

mm103
6. máj 2017

@mikimavka áno brala... beriem 20 mg paretinu

mikimavka
6. máj 2017

@mm103 a su dobre, zaberaju? ake si mala priznaky? 2 mesiace si brala AD a Rvotril, apotom si ho proste prestala brat a v pohode?

enusko
Odpoveď bola odstránená
mikimavka
6. máj 2017

@enusko mne napisala neurologicka Depresia s uzkostnymi prejavmi a somatickymi priznakmi (to su tie telesne - palenie hrdla, nechutenstvo, unava) a nasadila mi to iste co pred 3 rokmi, 1x denne Sertralin 50 mg a Lexaurin v prvych tyzdnoch liecby podla potreby. Vcera a dnes som mala stvrt tabletky, potom 2 - 3 dni si mam dat polku a potom uz celu. Moze sa brat max. 200 mg, ale mne vzdy stacilo tych 50 mg, cely cas co som ich brala. Tak dufam ze zaberu, lebo ten vnutorny tras som doteraz nemala, az vcera co som si dala prvykrat tu stvrtku a dnes zase... tak dufam ze su to len docasne neziaduce ucinky, a zmiznu, lebo mam este aj to, co som doteraz nemala - ten tras.

mikimavka
6. máj 2017

Ale u mna bolo uplne prve to palenie hrdla, az ked som pochodila milion doktorov a nikto nevedel z coho to je, zacala mi ta unava, nechut do jedla, tak ma poslala obvodna k psychiatricke... pamätam si ze ta unava a nechutenstvo cca po tyzdni zmizli, ale to palenie nikdy neprestalo uplne, niekedy nebolo sice aj dva mesiace a potom zas trochu...
teraz ked to zacalo znovu, mam stale aj kyslu chut v ustach, tak uz sa bojim ze to mam vkuse kyselinu a vyzere mi to pazerak, a ivodim si nejaku rakovinu, tak idem na hadicu a tej sa tiez bojim, aj toho co zistia ☹ tak do stvrtka sa budem snazit nezblaznit, lebo uz neviem ci sa citim tak zle zo strachu, celkovo z tej depresie alebo z neziaducich ucinkov liekov.

enusko
Odpoveď bola odstránená
ivcam2
7. máj 2017

@timea179 tiezma to obmedzuje. Keby nebolo tychto priznakov tak som uz davno mizno aj bez liekov

enusko
Odpoveď bola odstránená
timea179
8. máj 2017

@ivcam2 A co robis preto aby ta to obmedzovalo co najmenej?

mikimavka
8. máj 2017

Ahojte, tak ja mam 5.den tie AD, a je to stale horsie. Kazde rano sa o siestej zobudim a trase so mnou, neni som schopna sa ani najest,nechuti mi. Chcela som to vydrzat bez toho Lexaurinu, ale neda sa, chvilu si myslim ze som v klude a zrazu so mnou trase, navaly horucavy a prezene ma. Tak si musim vzdy dat ten Lexaurin, a az okolo obeda . navecer som schopna nieco zjest. Teraz bol tri dni doma muz, ale uz mi lepi ako to od zajtra zvladnem sama doma s malou. Dnes som si dala ten Lexaurin hned rano o siedmej, ked som sa hodinu mrvila v posteli, ked to takto pojde dalej, tak ja neviem ako ho vysadim, ked neviem bez neho fungovat :(

mikimavka
8. máj 2017

@ivcam2 @timea179 Baby a ake mate telesne priznaky? A ake beriete lieky?