Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
Paretin paroxetin seroxat:
Vazeni, Robbie ho bral vela rokov kym nezistil ze je to cesta do pekla, nasledne presiel na Alventu (Effexor).
Doporucujem si to prestudovat.
Zamyslite sa...
Ja som skusal to aj to.
Je to skutocne cesta do pekla.
Venujem sa tejto problematike uz dlhsie.
Tolko v skratke.
@risko66 zase Riško na druhej strane je to choroba kedy pri zlých stavoch lieky Určite pomôžu...veď ľudia na cukrovku a rakovinu ich musia tiez brať tie svoje lieky aby prežili Aby im prestali stavy... všetky lieky sú svinstvo ale niekedy sa jednoducho Inak nedá... niekto sa aj z rakoviny po ťažkých chemo v tablete dostane niekto nie...ver že nikto brať lieky nechce ale žiaľ keď je to nutné a Inak sa nedá tak človek musí...pri tých ťažkých stavoch by si človek už vzal život dávno lenže máme detí a veríme v lepšie časy..
@risko66 nemiesaj ľudí,ktorí ficali ba alkohole a drogach s nami,je to rozdiel,tie lieky su skúmané,problémy môžu spôsobiť benzaky,ak ich beries neprimerane mnozstvo a bez dohľadu lekára,paretin len dodava mozgu serotonin,ja sa po nom necitim vobec unavena,mna skor vzpruzi,ja dokonca ani nepociťujem ,ze ho užívam,kobam uplne ako bez luejov a to ho beriem uz 4 roky,patri medzi jedny z najlepších ad,mam spoluziacku psychiatricku a virm,ze ona by určite neklamala,je to osoba,ktorej verím
Ahojte baby, za ako dlho vam zabrali tie AD? Ja beriem dnes 2.týždeň, piatykrát mám celú tbl, dovtedy polku a je mi stále naprd. Stále mi nechutí jesť, najhoršie je ráno, každý deň sa budím o šiestej, preženie ma a trase so mnou a hrozne sa potím. Teraz neviem či sú to nežiadúce účinky AD, keďže aj tie sú písané, ale rovnako sú to aj znaky depresie. Lexaurin si dávam maximálne polku tak každý druhý deň, keď už je to na nevydržanie. Najhoršie je postaviť sa z postele a fungovať, keď mám dvojročné dieťa a druhé 6ročné v škôlke. Strašne by som chcela aby mi už bolo OK a nech mi to celé prejde aspoň kým začnú prázdniny a budem mať obidve deti celý deň doma, lebo keď mi nechutí jesť tak sa mi nechce ani variť, je to hrozné. Myslíte že 2 týždne sú ešte málo a mám brať ten Lexaurin radšej hneď každé ráno, aby mi bolo cez deň OK?
@esselte ja si tiež myslím že sa to nedá porovnať... taký bujary život si predsa vypýta svoju daň a ďalšia vec nemám rada keď si ľudia myslia že to berieme len tak . Veď len tak lieky nikto neberie dobrovoľne... stále sa tieto psychicke choroby povazuju za také že si to len vymýšľame pritom v poslednej dobe mám okolo seba čoraz viac ľudí ktorí tým trpia len sa boja o Tom hovoriť a keď povieš že mám toto pozerajú a povedia ako keby si hovorila môj príbeh.....je to proste diagnóza ako každá iná len ľudia ešte mentálne nedospeli aby to pochopili čo ma štve asi najviac. ...
@mm103 Presne, hovoris mi z duse. Minule som bola na ihrisku s malym a jedna znama mi ukazala na inu mamicku a posepkala ze ona sa lieci u psychiatra a berie lieky, ze sa cuduje, ze jej manzel dovoli starat sa samej o ich dietatko. Ostatne mamicky prikyvovali. Preco si robia deti, ked je rizilo, ze ich deti to zdedia po nich a budu sa trapit rovnako ako ich mamy. Suy sebecke a nemali by mat ani rodinu. Tak ma to nastvalo. Ja som im povedala, ze ja sice ku psychiatrovi nechodim ale tiez som mala po porode lahsie depky a problemy s uzkostou. Sice to odoznelo ale tiez som si to nevymyslala. Ved psychicke choroby su tiez choroby. Preco by inak v kazdej nemocnici bolo psychiatricke oddelenie. Psyhiatri su tiez lekari. Ludia su strasni, stale vladne medzi nimi nazor, ze ludia ktori sa liecia sa u psychiatra su blazni. Tito ludia su stigmatizovani. Ked idete k zubarke alebo k inemu lekarovi nemate problem povedat, ze beriete antidepresiva? Musi to byt neprijemne. Mna sa este aj kozmeticka pytala, ci nieco neberiem. Vdaka Bohu, ze mne je oproti minulemu roku o 100 % lepsie

@junova palec hore...😉 naozaj v dnešnej hektickej dobe tým trpí už každy druhý... Teraz môj 20 ročný bratranec 18 ročná kamarátka 30 ročný kamarát... každy jeden z nich sa tváril že je vsetko ok a keď som začala rozprávať ja nechápali že aj ja a aj ten či onen...mysleli si že sú jediný..nie sú len sa boja že ich ľudia blbo zaradia pritom sme ako iní ľudia len citlivejší na vonkajšie vnemy.....čo je na tom zle veď dôležité je že sa chceme vyliečiť práve kvôli svojim deťom.... pracujeme na tom inak by sme sa ani na tomto fóre neradili ako ďalej.. bojujeme kvôli rodine... neznamená že keď berieme lieky sme mimo a menej zodpovedne... blbosť... Máme rovnako právo na život ako ostatní... kočky ktoré prekonali rakovinu prsníka a su tehotné alebo majú deti tiež sa majú vzdať lebo čo ak to bude mať aj ono?je taká rýchla doba že si myslím že je to bežné a aj ten čo sa smeje to možno raz prežije hoci to nikomu neprajem...my ako osoby ktoré sme to prežili môžme dať práveže druhým radu ako si všetko nebrať príliš na seba a k srdcu....a rovnako aj našim deťom....
baby ahojte
mne uz ako tak zacali zaberat po 6tyzdnoch lieky citalec 15mg ale stale som akokeby otapena chce sa mi v kuse spat (som v 7mes.tehu) a take blbe pocity depersonalizacie stale .... ako sa z toho dostat? 😢
@junova určite áno každého raz niečo zlomí v živote a buď sa s Tym vysporiada lepšie alebo horšie...nie sme roboti Predsa 😉
Ahojte všetci,dlho som tu nebola,nejako Nestíham...Ale všetko je oki,teraz mi lekárka znižuje lieky obedné úplne a večerné trošku tiež tak sa teším,dúfam že to bude dobre,verím tomu,aj keď som unavená po obede ale to je normálne,držte sa a dávajte na seba pozor ..Ja prídem..🙂
Milé dámy🌹 a maminy🌷. Bez vás🐝 si fakt neviem predstaviť život. My muži 🙉bez vás? To nejde.
Vám patrí veľká vďaka. Keby som mohol, tak vám vybavím aj u samotného najvyššieho také chuťovky, aby ste mali veľmi veľa slniečkových🌞 dní.
Veľká vďaka za vašu prítomnosť na tomto blogu.
Vďaka.

@mm103
@layla1 to je to iste