icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

zupap
19. máj 2017

@mm103 tak ja mam cely balicek toho co si vymenovala😄 aj AD, aj 3 male deti a aj prsnik,stale sa liecim na onko..miestami je to masaker najvacsi,ale da sa to zvladnut..najma s podporou okolia...a ako tu citam ,ze je hanba sa priznat k ad, tak s tym vobec nemam problem ani.povedat lekarom,kamoskam,cudzim. Ked nejde o zivot , naozaj sa vsetko zda. Ja si stale hovorim, ked mi.je zle, ze moze.byt aj horsie a hned sa spamatam😌

matag
19. máj 2017

@ruzicka33 ahoj ja uzivam eliceu 5tyzden a tieto pocity derealizacie mam aj ja, je to hrozneee. Myslis ze to je neziaduci ucinok AD a este nestihli zabrat? Alebo treba vymenit AD?

mm103
19. máj 2017

@zupap žena klobúk dole, skláňam sa,si obdivuhodna a držím ti veľmi palce a veľa pozitívnej energie 😉😉

zupap
19. máj 2017

@mm103 dakujem 🙂

junova
19. máj 2017

@zupap A antidepresíva si začala brať pred vypuknutím choroby, či v jej dôsledku? Ja som si minulý rok hovorila, že horšie ako psychiatria je len onkológii. Ty zvládaš obidve. Klobúk dole. Ale priznajme si, na Slovensku je stále psychiatria tabu. Ľudia majú menší problém priznať, že ležali na onkológii ako to, že ležali na psychiatrii.

eliska13
Autor odpoveď zmazal
eliska13
Autor odpoveď zmazal
eliska13
Autor odpoveď zmazal
eliska13
Autor odpoveď zmazal
janefonda
19. máj 2017

@eliska13 ahoooj, obcas sem nakuknem, ale uz nie je tolko casu. Podnikanie sa postupne rozbieha, tesim sa z toho ze to uz mam vsetko zariadene.
Citim sa dobre, to je skvele. Cenim si to viac nez kedykolvek predtym, depresia je velky ucitel. Naucila som sa ovela viac si vazit svoje telo i mysel.
A co ty??? Mas pravdu ze nasa ex skupina sa odmlčala, dufam ze dovod je zlepšenie sa stavu každého jedného.😉

junova
19. máj 2017

@eliska13 Ja som už sedenia so psychologičkou ukončila. Poslednú dobu sme preberali nepodstatné veci. Nič mi to nedávalo.

janka_banka
19. máj 2017

@eliska13 Eliška poslala som Ti mailík s kontaktom, držím palce ❤

ruzicka33
20. máj 2017

@matag ahoj ja som volala jednej odbornicke do Tn a ona hovorila ze to su este dozvuky toho stavu -uzkosti a depresii a ze beriem slabu davku ad ale silnejsiu ani nemozem lebo somtehu. povedala ze lepsie ad by boli paroxetin alebo seroxat a ze to urcite prejde a budem zase fit takze urcite aj ty 😉

matag
20. máj 2017

@ruzicka33 to si ma potesila, lebo tie stavy derealizacie su hrozne. Ja beriem Eliceu zacinam 6 tyzden 20 mg, tak veriam a dufam. Nech ti tehu dobre dopadne a ste s babatkom zdrave a stastne 😉

juliet86
20. máj 2017

@eliska13 ahoj. ja chodievam k psychologicke podla potreby uz snad 12rokov. ani raz som nezazila, ze by ma prilis rozlozila, vzdy ma zlozi 🙂 a ani ze by to bolo iba kecanie. kazdemu vyhovuje iny psychologicky prud...
ja osobne nedam dopustit na tieto zeny:

http://www.satir-institute.sk/p/supervizori.html

vyskusajte, precitajte si, a dakujte mi neskor :D :D :D

ivett311
20. máj 2017

Ahojte. Potrebujem vašu radu. Som čerstvo rozvedená takže mám ťažké obdobie za sebou ktoré asi ešte trvá..môj problém je v tom že som ešte stále nervózna zle spím, v noci často zobudím mám vtedy také dvojité videnie cítim chronicku únavu hlavne večer, brnenie tváre atď atď mám jedno decko ktorý je ako čert 😂😂 Ad beriem už cca 6,5 mes. Podľa vás je to kvôli rozvodu že som mala stresové situácie alebo mám ísť na vyšetrenie? Tlak mám v poriadku aj náladu mám nie som smutná nič.. Ďakujem za odpovede pekný deň

savanas
20. máj 2017

@juliet86
Juliet86, vďaka za tuto web stránku. Našiel som tu psychologičku pani Mgr. Ľubicu Tománkovú , ku ktorej som chodieval nejaký čas a som jej tiež veľmi vďačný, pretože mi pomohla s vecami, ktoré má trápili niekoľko rokov, a nevedel som si v nich urobiť jasno.
Aj keď som cítil od nej príliš profesionálny odstup medzi ňou a mnou, tak mi pomohla nájsť istotu, kto som a urobil som si v sebe už konečne poriadok, pretože ten nekonečný nepokoj, ten pocit jak som neschopný muž a otec, jak v živote robím len sračky, vo mne má privádzali do samovražedných myšlienok, s ktorými som už nechcel bojovať, pretože som ich poznal najmä z detstva.
Pani Tománková bola pre mňa v tej dobe veľmi dôležitou súčasťou mojich rozhodnutí. Aj keď som potreboval čas na pochopenie a prijatie reality.
Pomohla mi byť istým sám sebou a ísť ďalej.
Je tak dôležité si veriť vo chvíli, keď sa život stane tou najhoršou rozprávkou.
Som jej veľmi vďačný.
Vďaka juliet86.
Prajem vám všetkým príjemný🌞 deň.

juliet86
20. máj 2017

@savanas super ! Tak sa tesim ze nie som sama komu pomohli. Tesim sa ze ti je lepsie a prajem vsetko dobre!

eliska13
Autor odpoveď zmazal
eliska13
Autor odpoveď zmazal
enusko
Odpoveď bola odstránená
risko66
20. máj 2017

Magneziu velmi pomaha. Ja beriem kazde dve hodiny magne b6 forte.
Prisiel som na to v priebehu dvoch rokov ake davkovanie ako casto.
By ma zaujimalo kolko z vas skusalo obycajne legalne prekurzory serotoninu a dopaminu a noradrel.
Cize tryptofan a fenylalanin..
Hned idete na AD a nic neskusate nestudujete nerozmyslate..
Mna "hlupost" sk dokrorov donutila sa tymto zaoberat.
Mohol by som vam o tom pisat na 10 stran co vsetko som.skusal atd

olivia77
20. máj 2017

@risko66, ja som brala 5-HTP dlhodobo a bola som spokojna... takisto zensen skoro rok, ucinok vyborny, hlavne na unavu, mala som tooolko energie... AD som nebrala nikdy, tie som stale nechavala ako poslednu moznost... magnezko je super, no nie hocijake samozrejme... a hlavne nestaci si dat jednu tabletku a hotovo...

risko66
20. máj 2017

Kolko z Vas skusilo silne veci ako ginko,goji,maca,šafran,curcuma alebo len uplne obycajnu trezalku.
Kolko z vas..
Mozte sa tu donekonecna bavit o esitil,cilalec,seroxat atd..
V podstate ste len bezni klienti zdravotnictva.
Rozmyslajte ak mate este cim.

risko66
20. máj 2017

@olivia77 zensen je vyborny, uzivam aj ja 4x denne sibirsky zensen a taktiez k tomu goji, maca, curcuma, tribullus.

Lekari mi napisali nocne aj denne AD ale ja si viem poradit prirodne.
Podotykam.ze na tazku formu somatickej depresie nie len nejake " naladicky"

olivia77
20. máj 2017

@risko66, ano, zensen je fakt taky maly zazrak, uz som ho ale prestala brat, zatial ho nepotrebujem, tak som rada... ja som uzivala korejsky a 3-4gramy denne, mensia davka nemala ucinok... to je super, ze si takto vies poradit, ked pomaha, tak to je dolezite, ja som si tiez povedala, ze ak by to uz inak neslo a nic nepomohlo, tak AD ako posledne... a to som si pritom presla pekelnymi stavmi pred rokom, no prezila som😉 a este beriem bachove kvapky, tie su u mna zaklad na fungovanie, tych sa nevzdam dlhsie😉

zupap
20. máj 2017

@junova ahoj,dakujem...ja myslim ,ze su to dve neporovnatelne veci .
Stale sa liecim, ale ad som zacala az po skonceni chemoterapie.

savanas
20. máj 2017

@juliet86
Ďakujem. 🙂

mm103
20. máj 2017

@risko66 tak nám teda poraď ak sa nám podarí vysadiť AD čo si určite všetci prajeme ako dalej pokračovať až sa nám to nevráti..čo prírodne a v akom množstve užívať...samozrejme že to chcem vysadiť a pevne verím, že sa to podarí a určite každá jedna z nás..benzáče už dávno neberiem, brala som ich krátko, nasadila som si vitamín D, B, magnézium beriem pravidelne..pijem ženšenový, medovkový čaj...vyskúšala by som čokoľvek na svete len aby som nemusela brať tieto lieky..ale žiaľ zatiaľ mi pomohli len ony v tých najhorších stavoch...snažím sa čítať, lúštiť krížovky čokoľvek, bavím deti, venujem sa športu len aby som nemusela myslieť na blbosti...nejedna z nás tu má zodpovednú prácu a o rozum sme neprišli to nemaj strach inak by sme sa tu asi neocitli a nepýtali radu ako to zvládnuť...tak nás neodsudzuj a poraď nám a my ti budeme vďačné...sú to kočky ktoré chceli vysadiť a nepodarilo sa, čo v tomto prípade užívať prírodné až to pomôže..budeme ti vďačné a kľudne môžeš písať aj na desať strán....

janefonda
20. máj 2017

@risko66 nehnevaj sa na mňa, ale tvoj pristup mi je maximálne proti srsti.ok, to ze tebe pomohli bylinky je skvelé. Ale je zname nieco ako co zabralo tebe, nemusi mne a naopak.
Dva roky som išla cestou alternatív a vieš čo? Nepomohlo. Tak si prosím nechaj odsudzujúce príspevky, ktoré zhadzujú ľudí čo sú odkázaní na lieky. Ubezpecujem ta, ze z rozumu nam neubudlo. Zamysli sa radšej nad sebou, nad svojím správaním.