icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

mikimavka
25. máj 2017

@ivkamia tebe za kolko zabrali tie AD? A ten Valdoxan co ti nezabral si brala este pred tymito co beries teraz?

eliska13
Autor odpoveď zmazal
eliska13
Autor odpoveď zmazal
mikimavka
25. máj 2017

@eliska13 no aj ja sa bojim toho aby to deti nepodedili aj ked v tehu som AD nebrala. Ale 6rocna dcera je strasne citliva. Ked bol muz 4 dni na sluzobke tak v skolke hovorili ucitelky ze hovorila ze jej je zle a aj doma plakavala aby sa uz vratil. Ona sa o nad strasne boji preto pred nou vobec nemozem povedat ze mi nieco je. Ja mam rodicov oproti, mohli by tu prist a pomoct mi s malou ked mi je na h... ale im to nemozem povedat. Raz ked mi uz takto bolo po mne mama nahukala ze ako mi moze nieco byt ked vsetko mam. Tak odvtedy im nic nehovorim ale teraz sa ma vypytuju co som tak schudla tak som im povedala ze mi vyvalo zle od zaludka a nechutilo jest. A ked beries lieky je ti stale dobre? Ja ked som brala pred 3 rokmi tak po 2 tyzdnoch mi bolo super a potom cely cas tiez ziadne vykyvy. Teraz to akosi dlho trva.

bernusha
25. máj 2017

@mikimavka ja som dnes zacala pol tbl...dufam,ze bude ok...citis zmenu?

mikimavka
25. máj 2017

Praveze este necitim, zatial je to este horsie, rano tras, potenie, som unavena, nic sa mi nechce, musim si k tomu davat obcas aj Lexaurin. Ale to ta nechcem strasit, ked som ho brala pred 3 rokmi, zabral mi za 2 tyzne a cely cas co som ho brala mi bolo super. Teraz sa mi zda ze to akosi dlho trva, ale baby tu hovoria, ze dva tyzdne je este malo. Brala som 4 dni polku a teraz 10.den celu. Inak som rada ze je tu niekto, kto ho berie, mozme si vymienat skusenosti 🙂

mikimavka
25. máj 2017

@bernusha a preco ho beries? ake mas tazkosti? a este som zabudla, ze ja hlavne nechut k jedlu, uz som schudla 6 kil a stale mi nechuti,musim sa premahat aspon navecer nieco zjest

eliska13
Autor odpoveď zmazal
lenush12
25. máj 2017

a je tu niekto komu valdoxan zabral? dakujem za odpoved.

emily048
25. máj 2017

@mikimavka
@eliska13 ahojte a ako ste zvladli tehotenstvo? Ja som mala hrozne depresie pri druhom, bolo to strašne, dcerka ma 3 roky a rada by som mala ešte tretie dietatko len sa bojím, momentálne mám hrozne stavy, len plačem. Tiež si vždy nájdem niečo prečo truchlit a opakuje sa to asi tak každe dva roky, kedysi som brala lieky, mám 37 rokov. Teraz som si našla to že som už stara a že by som chcela ešte to tretie dietatko ale bojím sa o jeho zdravie kôli môjmu veku a depky v tehu. A ešte mi prišlo luto že máme velký vekový rozdiel medzi detmi , prve ma 13 adruhe 3, preto chcem ešte jedno, kolko máte rozdiel medz detmi? Asi mi ozaj šibe.

mikimavka
25. máj 2017

@eliska13 no to bolo vtedy pred 3 rokmi ked som sa zlozila, nevladala vstat ani z postele, tak som volala mame nech pride za malou, mala vtedy 4 mesiace, a ona ze ako mi moze nieco byt, ze mame dom, muz dobre zaraba, deti su zdrave, ze sa mam spamätat. tak som vtedy isla k dr., povedala som jej ze mam lexaurin na par dni, lebo su to nervy a viac sa ma nepytala ako mi je, tak som jej ani nepovedala ze beriem AD, len s muzom to riesim a teraz tiez. Keby som vedela ze sa to takto vrati, tak ich ani nevysadim. Radsej si dat jednu pirulu denne a normalne fungovat ako takto prezivat ☹

ivkamia
25. máj 2017

@mikimavka Mne lekárka dala zlé lieky, najskôr Coaxil, ten mi nezaberal ani po troch mesiacoch a tak mi skúsila dať ten Valdoxan ale bolo mi iba horšie a horšie. Po pol roku trápenia som si sama vypýtala iné AD tak mi nasadila Seroxat a ten zabral poriadne. Najskôr mi bolo strašne ale potom sa to zlepšovalo. Po mesiaci som bola iný človek. Vžiadnom prípade nevysadzuj AD ani na jeden deň. To sa nemôže. Však lexaurin a lieky na bolesť nemajú s AD nič spoločné.

mikimavka
25. máj 2017

@ivkamia tak to ta obdivujem ze ti pol roka zle a vydrzala so to. Mne je na h... 3 tyzdne a uz som z toho na nervy. Dala som si aj AD dnes normalne sak nechcem vynechat ani den mech uz konecne zaberu. Bala som sa lebo sak Lexaurin, AD vsetko je to na nervovy system a ten Algifen je zevraj nejaka droga ale citala som letsk a neboli tam kontraindikacie tak som si dala. Mne to najviac pomaha na bolest pri MS lebo Ibalgin by som nemala kvoli chron.zapalu zaludka.

eliska13
Autor odpoveď zmazal
eliska13
Autor odpoveď zmazal
ivcam2
25. máj 2017

@mikimavka tiez sa mi spustili stavy este ked som mala nadtupit po materskej do prace. Len uzkost a srach. Potom to preslo. Otehotnela som potratila a uz som jela...

ivcam2
25. máj 2017

@mikimavka chcem tym povedat ze tiez bezproblemovy vztah, dve deti a ani financne problemy. Co uz. M9zno unava. Druhy syn v noci nespal. Sice sa zobudil iba jedenkrat ale aj na 5 hodin. 😄 Teraz uz smiesne ale vtedy 😠

ivcam2
25. máj 2017

@emily048 aj mne takto sibe mi dve pomaly 16 a 8 rocneho. Dva potraty a tuzba po dietati neprestane nikdy. Ale zaroven aj strach. Mam mesiac po 40tke.

ivcam2
25. máj 2017

@eliska13 chapes to ako by som citala o sebe. Kukam do kocikov pozeram na zeny kolko asi maju. Lebo sa mi zdaju starsie ako ja. Ze by sme mali depky zo starnutia a tymto by sme chclleli byt mlade. Ja neviem ....

ivcam2
25. máj 2017

Ked pozeram premeny v telke tak si myslim ze su vsetky starsie a vcera o sedem rokov mladsia. Tiez sa extra o seba nestaram, ale vzdy mi tipovali a stale menej rokov.

emily048
25. máj 2017

@eliska13 Ja sa do toho bojím íst strašne, šibe mi tiež poriadne z toho, už teraz rozmýšlam aby nebolo dietatko postihnute a ešte nie som ani tehu, neviem či si ist na lieky alebo ist do tehotenstva. Manžel ani počut on ma v lete naplanovanu dovolenku na Sardiniu. Vy máte len jedno? Kolko ma rokov? A už sa nechystáš do tehotenstva? Maju aj po 40, asi si slaba ako ja...

emily048
25. máj 2017

@ivcam2 Ja som včera deichmane kupovala dcerke topánky a bola som tam s manželom a ukazujem mu tiež na tehotnu, ktora sa tam objavila, a vravím mu: Pozeraj ta ma určite viac ako ja a s bruchom. Tak nie som sama aspon, už aj do smiechu mi teraz je ked si aj ty napísala.

ivcam2
25. máj 2017

@emily048 mame rovnaku diagnozu. Mozno by fakt dieta vsetko vyriesilo. Ja vravim muzovi presne to iste ked vidim tehotnu a myslim si ze je starsia. Aby sa pozrel a ci sa mu zda starsia. Uz mi aj povedal ze mi z toho sibe. 😂 a tu zrazu nie som jedina tak je dobre 😉

eliska13
Autor odpoveď zmazal
eliska13
Autor odpoveď zmazal
emily048
26. máj 2017

@eliska13 áno presne možno ta zodpovednost všetko kazí... My sme s manželom spolu 16 rokov, vydávala som sa mladučká a len sme odkladali bábo a odkladali až to takto dopadlo že máme 13 a 3 roky staré deti. Hovorím si mohli byt po sebe a tri, bolo by im veselšie aj ked aj tak si rozumeju a maju sa strašne radi a syn je starší vôbec ale vôbec na dcerku nežiarli, mne by sa páčilo ešte jedno bolo by s menším odstupom k dcerke... A takto mi šibe. Ale ja mám aj zdravotne problemy s klbami... Ale hovorím si mám 37 teraz alebo nikdy... A som už aj dlho doma a črtá sa mi super práca aku potom už nedostanem... Tak málo stačí a depka ako hrom. Mne aj uškodilo ked som bola na zápise s dcerkou v škôlke a sa mi spomenulo že sme mohli vtedy už mat ked chodil do škôlky syn, no taketo niečo ma dokáže rozhádzat...

eliska13
Autor odpoveď zmazal
mikimavka
26. máj 2017

My mame 3 rocny rozdiel, starsia bude mat 6, mladsia 3 a to mi staci az az na moje nervy. Uz teraz mam stresy ake to bude so starsou, ako sa bude ucit, urcite si poplacem ked pojde mladsia do skolky ze ako rychlo vyrastli a ja si musim hladat novu robotu. Ale najskor sa musim dat dokopy, dufam ze dovtedy budem uplne OK. Stale mi nechuti jest. Aj vy ste to tak mali s tym jedenim?

ivkamia
26. máj 2017

@mikimavka Áno, upraví sa to.😉

misenka2
26. máj 2017

Ja trpím depresiami už asi tri roky , momentálne som tehotná a mám pocit , že sa to stále zhoršuje . Užívam lieky na ukludnenie , zo začiatku som po nich bola šťastná ale už som fakt zúfala , stále vidím riešenie len v samovražde . A to len túžim po tom aby mi bolo aspoň o trochu lepšie ... Neviem sa z ničoho tešiť ☹ .