icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

lenush12
30. máj 2017

🙂
inak nazor na jednu otazku: myslite ze pekna zena nemoze nikdy dostat depresiu?
tiez myslienky mojich znamych. nevyzeram najhorsie, tym padom, ja nemozem mat depresiu, uzkost nic .... chapete kde zijeme ... kolko krat si prajem, ze radsej budem "skareda" tucna, kriva, ja neviem aka hocjaka s pohodou v dusi

lenush12
30. máj 2017

jedno je pravda, ze som si nikdy neverila, aj ked okolie hovori, ze nevidi dovod. prave preto hovorim, ze radsej by som bola tucna a spokojna. som v podstate chuda, mam dlhe nohy, blond vlasy, zevraj peknu tvar a mam vaznu chorobu menom depresia s v rannom detstve ocd. inak kuk sem, fakt je este stale malo osvety medzi ludmi, co cloveka mrzi.

https://psych.interez.sk/18-rocna-kate-sa-so-sc...

ostorha
30. máj 2017

@lenush12 Antipsychotika neber ak nemas paranoidne bludy alebo halucinacie.Pri OCD a depresii , panickej poruche,postraumatickej stresovej poruche ti uplne postacia antidepresiva.Viem ze to lekari radi davaju akoze na spanie,ale pogugli co to robi s telom,je to iba pre pacientov s tazkymi psychotickymi poruchami nie na SPANIE A NIE NA DEPRESIU.Na spanie je dobre magnézium najlepsie injekcne.A este jeden liek na alergiu ktory ti nesposobi arytmiu nieje navykovy a nema tolko zavaznych neziaducich ucinkov ako antipsychotika tym padom ti nebudu predpisovat este navyse lieky na srdce a je to obycajny Dithiaden,ktory beru aj male alergicke deti nepoznam cloveka ktory by po nom nezaspal ako drevo.Mam to vyskusane na sebe za pokus to stoji ak mam obdobie ze niekolko noci po sebe nespim a chcem sa konecne dobre tuho vyspat dam si prilezitostne Dithiaden.

eliska13
Autor odpoveď zmazal
anjelik27
31. máj 2017

Ahojte....nebola som tu uz od cca 2014....pomohla mi Alventa ... beriem 150 mg rano...doteraz uplne super....

Ale asi pred tyzdnom sa mi zacalo zhorsovat - nahle na mna prisli neodôvodnene stavy uzkosti, potom asi 4 dni stiahnute hrdlo, trochu aj bolest na hrudi, sem-tam bolesti hlavy....tolko z fyzickych symptomov....
Čo sa nalad tyka, to nie je zatial az tak mizerne, ale zacali sa objavovat tie navaly tej hnusnej "horkosti" v hrdle a zleho pocitu...

Vsetkemu tomuto (tymto symptomom) uz dlhsiu predchadzala apatia a straaasna unava...

Este chvilku pockam .... a zrejme bude treba zvysit davku....je tu niekto taky, kto bral rovnaku davku Alventy (150 mg), prestala mu davka stacit a pomohlo zvysenie len o 37,5 mg? Prip. viac? Dakujem

slavkasobanska
31. máj 2017

@anjelik27 ahoj ja beriem už dlho Alventu 150mg ..a mala som zhoršený stav ale nepridala mi vyššiu davku ale zvýšila mi večerne lieky,a upravilo sa mi to ,konkretrne beriem večer *Valdoxan,2 tabl.. ale už sa mi polepšilo tak som brala 1 ,1/2, a teraz dokonca beriem už iba 1 ..mne ked sa pohoprši rano tak Alventu mi nedviha skor upravujeme večerne davky,..držim palce..

anjelik27
31. máj 2017

@slavkasobanska ďakujem ☺
Ja vsak okrem Alventy neberiem nic ine...
Xanax SR 0,5 mam len pre prípad nudze....takze ten som (po 3 rokoch) az teraz posl. 2 dni nasadila len na vecer...
Valdoxan su dalsie ad?

lenush12
31. máj 2017

zial na mna nema ucinok ani stilnox, ani lexaurin, ani ditiaden :(

slavkasobanska
31. máj 2017

@anjelik27 áno to su AD a berú sa večer pri úzkosti ale ráno majú účinok...

lenush12
31. máj 2017

ahoj slavkasobanska, po akej dlhej dobe ti zacal valdoxan ucinkovat na spanok?

eliska13
Autor odpoveď zmazal
lenush12
31. máj 2017

ja sa mozem rozlucit so zivotom, lebo som na neuroleptika tazko intoleratna vzhladom na srdce a ku svojej diagnoze ho potrebujem :(. myslim uz na to najhorsie. a to som bola natom prednedavnom celkom dobre ....

ostorha
31. máj 2017

@lenush12 Neblazni tak ked su neuroleptika jedine co ti pomaha zit tak proste pridaju lieky na arytmiu a hotovo,ked nic ine nepomaha tak budes musiet mat kombinaciu liekov.Moj brat napríklad musi brat neuroleptika berie teraz Ziprexu ,lebo len ta mu pomaha aby nemal halucinacie.Tiez na sebe pozoruje neziaduce ucinky ale tak vzdy lespie ze napríklad pribral ako keby mal v jednom kuse halucinovat.

ostorha
31. máj 2017

@lenush12 A v akej forme beries v injekcnej s depozitom alebo liekovej,lebo aj to moze robit rozdiel v tom ako tie lieky tvoje telo toleruje respektíve netoleruje.

lenush12
31. máj 2017

teraz v ziadnej, ked mi daju aj najmensiu davku ide mi tep po hodine nad 170 :( , trpim ako kon. kedysi som prekonala zlyhanie srdca z vycerpania, ale to sa obnovilo, je to sval. snad by to nezanechalo dake dosledky, ak ano, som v riti. zatial som skusala vzdy len v liekovej forme.

lenush12
31. máj 2017

som strasne nestastna kvoli mojim milovanym :(. uz im pisem aj listy na rozlucku. bojim sa ze som na konci svojej cesty. kde nie je riesenie.

lenush12
31. máj 2017

ak to sposobilo zlyhanie srdca z pred 7 rokou, ktore lekari najprv dodzubali, tak im dakujem. kazdopadne echo mam ciste, akurat jedna chlopna malilinko nedoviera, ale zevraj to ma 70 % ludi. tak snad vedia.

eliska13
Autor odpoveď zmazal
lenush12
31. máj 2017

inak pocitovala niekedy niektora z vas z antidepresiv agresivitu? to len na okraj

lenush12
31. máj 2017

bola som v nasom meste na 3 mesacnom lieceni a nic nenasli. teraz mam ist do pezinka.

ostorha
31. máj 2017

@lenush12 Moja kamaratka mala po nejakej ablacnej operacii srdca tiez taky extremne vysoky tep a dali jej lieky na arytmiu tiez vyskusala viacero liekov ale posledne co mi telefonovala vravela ze ma uz lieky co jej zabrali a upravili ten divoky pulz,ale ona je psychicky velmi odolna ona zvladala aj tu arytmiu aj onkologicke ochorenie mala pred par rokmi no velmi silna povaha.Presne ako ti hovori Eliska ked pojdes na liecenie tak tam ti pomozu veru tam zazivaju extremne pripady,Nesadnu vzdy lieky ludom na prvy sup a nie len na psychiku ale vseobecne.

slavkasobanska
31. máj 2017

@lenush12 no keď mi.navysila na 1 1/2,v nemocnici mi vysadili na spanie ,pretrpela som 3 noci,hrozne a potom už dobre,teraz beriem už iba 1 tablety. Večer a spím ako zarezana..

slavkasobanska
31. máj 2017

@ostorha aj ja beriem dlhodobo lieky na tep,..s liekmi.mam v kľude tak 90,ale už beriem najvyššiu dennú dávku ,a mám hlavne schudnúť,dieta,no keď beriem toľko rokov AD tak som aj pribrala niečo..ale teraz je veľa liekov na to..len treba nájsť ten správny ..držím palce...

lenush12
31. máj 2017

ja som chudunka, mam nizky tlak a normalny tep ked som nic nebrala. vplyvom stresov v praci som takto skoncila. teraz mi dali na tep rivocor 0,5 a mam potom nizsi tlak este a tep ako tak. no keby mi dali tie antipsych. ide to do exttremnych vysin :(
ostorha v poslednych dnoch nad tym premyslam ... a neviem ci mam plakat alebo co ... ze co je vlastne lepsie ... psych. choroba alebo ina a kto ma silnu psychiku zvladne vsetko. zial asi ako sama vies ani tvoj brat si nevybral schizofreniu. ale ja si dovolim tvrdit ze tie psychicke choroby su najhorsie ..... vsak ked je psychika zla tak .... co potom .... su tu ludia co dostanu rakovinu a neviem co este a zvadnu to

lenush12
31. máj 2017

dievcata ak mi pomozu, tak budem uz druhy krat dakovat Bohu za znovuzrodenie .... mesiace beriem stilnox a lexaurin, snad sa toto casom bude moct zrusit .... ja som od 18 rokov bola dokopy na 3 liecbach .... uspesnych az teraz sa to pototo, ze zrazu nemozem iste typy liekov .... som smutna ze mam tuto chorobu kvoli rodine, priatelovi a celkovo. posledne dni len placem a sa trapim. tak velmi by som chcela byt zdrava.

anjelik27
31. máj 2017

@eliska13
...zmeny..... hej....toto skonstatovala aj moja psychiatricka ...
Da sa povedat, ze udiali... ale v pozitivnom smere.... po 8 rokoch (co som bola iba doma pri detoch) zacinam pracovat - ale iba soboty.... Je to velka zmena, velmi ale fakt, ze velmi sa z toho tesim... takze nechce sa mi verit, zeby toto stalo za mojim zhorsenim 😕
A to zhorsenie nebolo iba, ze nalada pod psa.... ale fakt neprijemne fyzicke symptomy - ako uzkost, zovrete hrdlo, bolest na hrudi.... a ten najhnusnejsi, ktory istotne dobre poznate : akoby ma zaplavila taka hnusna akoby "horkost" niekde v hrdle a na hrudi 😔
Vsetkemu tomuto predchadzali par dni predtym apatia a vycerpanost....
Dnes uz mi je trolilinku lepsie.... 2 vecery po sebe som si dala na noc Xanax SR 0.5..... ten mi tusim uvolnil to stiahnute hrdlo....
Alventu zatial nepridavam....pockam este chvilku....

lenush12
1. jún 2017

dievcata aj by beriete svoju psych. chorobu ako trest? :(

lenush12
1. jún 2017

mam pocit, ze trapim priatela, mohol mat predsa zdravu zenu. rodicov . ked idem von a vidim zdrave zeny bez psych. ochoreni je mi do placu. ked vidim babetko je mi do placu. mam pocit, ze nedokazem partnerovi poskytnut to co zdrava zena. aj sex. odkedy uzivam ad je to ine. predtym som mala inu chut. proste celkovo mam pocit, ze zivot s touto chorobou nema zmysel :(. parnertstvo, dieta atd ... vsak co je zmyslom zivota

risko66
1. jún 2017

Ak bude niekto mat zaujem mam tieto antidepresiva:
VALDOXAN
MIRZATEN
ALVENTA (vacsi pocet baleni)
SPITOMIN

Pekny den

esselte
1. jún 2017

@lenush12 nesmieš zúfať,ale dúfať,naša choroba nie je trest,je tu možno preto,aby sme si uvedomili,čo je pre nás prvoradé a dôležité,nezamýšľat sa nad nepotrebnými vecami,máme sa pravdepodobne sústrediť na čo najlepšie prežitie nášho života a uvedomiť si jeho hodnotu,zdraví ľudia si to tak neuvedomujú,my az veľmi,máme asi zmeniť svoj život,ja som si pri tejto chorobe usporiadala životné hodnoty,prešla som si svojim doterajsim zivotom a uz 6 rokov zihem s liekmi,ale je mi fajn,neriesim,ze ich beriem,hlavne,že som v pohode,skusaj,co ti pomôže,niečo určite,potom si uvedomis,ako si máš zivot cenit a aky je krásny,nikto ti nedáva právo vziať si život,pan Boh tu ho dal a len on rozhoduje o tom,kedy máš odísť,vieš koľkí ľudia,čo sa na nás pozerajú zhora by chceli objat svojich blízkych a nemozu,vies kolki z nich si želajú sa vratit a neda sa?,Vaz si život,to ta chce Boh naučiť,preto ta skúša a pokusaniu diabla musis odolat,žiadne reči o smrti,musíš sa vyliečiť aj keby ti to trvalo dlhšie,vyhladaj pomoc,lieky na tvoju chorobu sú a pomôžu ti!!!