icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

eliska13
4. jún 2017

@mm103 preco len citalec?je vela ludi co brali ine AD aj ja ten Seroxat.pre nas je len pomyslenie na tehotenstvo ten strach o seba, dieta, porod hrozba vycerpania a depresie velky tlak.Musis prijat zodpovednost za svoje rozhodnutie bud idem do toho stoj co stoj, alebo to necham plavat slova mojej psychologicky.Si presne ako ja a taky isty problem viem, ze trpis stale rozmyslas zvladnem to, ake to bude s 2 detmi, nebudem banovat?mat vycitky, ze som to nezvladla.Ak si silna skus to nechat na prirodu mozno neotehotnies aj, keby si lieky nebrala a mala 30 rokov ...a zbytocne sa len umaras.

mm103
4. jún 2017

@eliska13 je to naozaj ťažké stále len uvažujem... stresujem... mňa aj radosť stresuje 😀 toľkokrát závidím tým ľuďom ktorí si môžu užívať život bez tejto pliagy...ten bezstarostný život a radosť ktorú z neho majú....mám 28 a prežiť celý život takto nie je nejaká krásna predstava....ja som hrozný pesimista a toto je môj problém... vidím len čierne nie biele... uvažujem aj nad psychoterapiou...

eliska13
4. jún 2017

@mm103 jaj som si Ta pomylila🙂)neviem ktora je tu pred 40 tkou a tiez zvazuje dieta.Terapia je dobra vec aj mne povedala psych.,ze pozna iba cierne a biele🙂)

selinka13
4. jún 2017

Ten, kto spácha samovráždu, sa ihneď opäť narodí a prežije si ten istý život zas a možno aj horší, a ak napriklad zanechal za sebou malé deti, tak bude prežívať trápenie aj za nich.

eliska13
4. jún 2017

@mm103 ja viem dobre veci tak prezivat, alebo ked niekomu nieco hovorim emotivne az mam husiu kozu🙂)bude Ti lepsie nesmies mysliet na to co bolo to je prec a je na tebe ako to bude dalej.Aj ja som rozvazna a bojazliva pesimistka asi nie.mna v depke strasne strasila buducnost uz ma psychologicka nauvila zit pre dnesok max 2 dni nemysliet co bude o rok, pat, desat...ale aj tak mi tak zabludia myslienky to je normalne, ale uz nemam strasny strach

moni1010
4. jún 2017

Viete mi niekto poradit dobreho psychiatra v LV.Chodila som do Vrabel Grofovej ale nepomohla mi.

moni1010
4. jún 2017

Ahojte mam nasadenu Eliceu 5 mg rano a trittico Ac vecer mate s tym niektora skusenosti?

lenush12
4. jún 2017

ja stale nemozem spavat. musia mi najprv vysetrit to srdce, poslednych 7 dni mam zdurene podrusko a jemny opuch. dufam, ze to nebude nic zle, nikdy predtym som to nemala. potom si to uz fakt hodim. cakam stale ako mi vyriesia aby som mohla uzivat seroqeul v tych minimalnych davkach vzhladom na srdce ... inak mne nespavost sposobilo dlhodobe uzivanie antidepresiv .... na to ma nikto nikdy predtym neupozornil :/

eliska13
4. jún 2017

@lenush12 kolko je dlhodobe?ja ich uzivam s mini prestavkami 12 r a spim ako zarezana.Praveze nespim, ked nie som v pohode.

mm103
4. jún 2017

@eliska13 ach dúfam že sa to upravi môžem sa opýtať či užívas dlhodobo jedny ad? alebo si veľakrát menila...ja sa obávam že po čase prestanú účinkovať a príde to zase a Zase odznova..

eliska13
4. jún 2017

@mm103 beriem jedny Seroxat 20 mg, ale aj 10 mg som brala dlhodobo....
tak sa neobavaj, lebo potom stale zijes v strachu a napati, jasne, ze ked mi nebolo dobre po pol rocnom vysadeni tiez som si myslela, ze co ak mi nezaberu skoncim na lieceni ...nikdy nebude dobre.Mna vzdy zaplavi obrovska uzkost a vsetko ma vystrasi.
Vzdy su ine lieky, moznosti, len sa nesmieme stale niecoho obavat ja chcem uz zit stastne a tesit sa.Akonahle znizim liek a mam viac stresu uz zacnem byt bojazlivejsia bola som taka od detstva:(,hrozny udel povaha geny....minule som si citala clanky o generalizovanej uzkostnej poruche a celkom mi to pomohlo.Ja, ked pridem do takehoto stavu zacnem sa podcenovat byt na seba nahnevana preco vsetci zvladaju len ja nie.Takze u mna je zaciatok uzkost strach a potom pride depresia mne uz povedala aj psychogicka,ze som prezila vela stresovych faktorov a nedoporucuje mi vydadzovat lieky, ze uz 3x som to podcenila, lebo ved mi bolo dlho dobre a potom sa rozhodnem ved vysadim budem brat len 3 x tyzdenne polku oomaly behom pol roka pridem kde som bola:(

mylittlebiglife
4. jún 2017

Ahojte... Dlhodobo tretím úzkosťami a panickymi záchvatmi. Prejavuje sa mi to vnútorným chvenim, strachom zo smrti, búšením srdca, tachykardiou, dýchavičnosťou, niekedy sociálnou fobiou... Psychiatricka mi odporučila nasadiť Sertraline. Som však v 25 tt a bojim sa ci to ma vobec zmysel, ako rychlo zaberie a ci nebudem mat nejaké nežiadúce účinky... Co si o tom myslite? Máte nejaké skúsenosti s týmito liekmi? Dakujem

bambulka05
4. jún 2017

@eliska13 dakujem za utesenie. Vies je to tazke mysliet pozitivne ked moje priznaky su priznacne aj pre sklerozu. Mam pocit ze od piatku ma boli a pali cela lava strana a este aj tuhne.

sandra2308
4. jún 2017

@mm103 ja som bola pred dvomi mesiacmi za doktorkiu, ze mi je zle, tak mi dala mirzaten s tym, ze po statniciach mi seroxat zmeni na alventu. No mne je od toho dna super, ani ten mirzaten som si nepridala, bala som sa ze ma bude uspavat a neviem aky zazrak sa stal, no mne je od vtedy fajn. Vazne neviem comu to mam pripisat, ale uzivam si to. 😊 A tebe dnes ako bolo?

eliska13
5. jún 2017

@mylittlebiglife preco by nemalo zmysel, aby Ti bolo lepsie?po porode pri babatku musis byt v pohode.Nez.ucinky mozes a nemusis mat.Najdolezitejsie je prezit teh.v pohode nie je normalne mat strach busenie srdca....

mm103
5. jún 2017

@sandra2308 tak tomu sa teším veľmi si prajem aby som bola opäť aj ja v pohode...a tebe to prajem nech už je len dobre.

mm103
5. jún 2017

@eliska13 musím nejako zmeniť myslenie ale neviem ako. Ja akonáhle sa vyskytne nejaky problém tak už dumam... alebo si dám také tempo že málo spávam a potom to takto dopadne... najviac nanič na tejto chorobe sú práve tie myšlienky že nič už nemá zmysel a nebude dobre už nikdy aj keď sa snažím presvedčiť samu seba že je to opäť len prechodné obdobie...

slavkasobanska
5. jún 2017

ahojte,..no aj ja nejako vela rozmýšlam a potom mi nie je dobre,už par dni rano stale plačem,..tak mi pride všetko luto,že som na obtiaž mojmu synovi,už ma priatelku a pritom pomaha finančne aj mne,.lebo z dochodku čo čo vam poviem,..dcera v zahraniči,..čo jej mam rovno napisat aby mi pomohla,to nie,..tak by som si chcela daturobit zuby,nie všetky ..ale strašne sa bojim a je to drahe,no az toho dovodu nikam velmi nechcem chodit lebo sa hambim,nie som bez zubov ano,ale potrebujem opravit...kamoška čo mi celý rok nepiše ,len ked ide na dovolenku tak mi vypisuje kam ide ,všade a ja na balkone moja dovolenka,no to mi nevadi,aj tak by som nemala s kým ist.no prave som sa vam ukazala čo pisem ako mi je ked mi je na prd...čo už,..hadam to prejde,ale pekný den vam želam ..pá

eliska13
5. jún 2017

@mm103 ja viem aj ja som taka, ze neskoro chodim spavat a potom mi je na figu.Ano je to prechodne nie sme stroje presilujeme sa, aspon ja som taka vsetko stihnut, psychologicka hovori, ze chcem byt dokonala mne sa to nezda ja viem mat aj neporiadok aj suchu veceru🙂)
@slavkasobanska nemozeme mat vsetko urcite Ta trapi,ze syn za teba plati, ale ty si sa zase starala o nich.Dcera vie, ze si na ID a vsetci vieme o akych je to peniazoch.Aj na balkone s knizkou je fajn.je to o nasom premyslani, ale iste, ze Ti to pride luto.aj mne je vela veci luto, ale nemozem uz nad tym plakat musim zit tak ako mi bolo nadelene.Su ludia co su na tom ovela horsie.Raz za cas si pozriem Reflex ci TN a som zhrozena ake choroby osudy maju ludia vyhoria, autonehody....

mm103
5. jún 2017

@eliska13 Inak ako ja som tiež perfekcionistka a chcem mať všetko hneď . neznášam bordel ale mávam aj dni kedy mi to nevadí... niekedy sa mi ani variť nechce... stále uvažujem čo ešte urobiť Aby sme sa mali fajn..či dostatok času venujem dcére. Či robím svoju prácu dobre a podobne veci...keď sa niečo nepodarí som z toho nešťastná, obviňujem sa aká som neschopna a hlúpa.. všetko ma mrzí všetko mi je ľúto...no hlúpe povaha .

slavkasobanska
5. jún 2017

@eliska13 áno veď ja viem..ale tak to cítim..

eliska13
5. jún 2017

@mm103 najhlupejsia povaha mas pravdu🙂aj ja ci sa dost venujem dietatu, vie ma nahnevat aj, ked odflaknem obed.Ci by som nemala zmenit robotu, ci zijem ako som chcela....strasne by som chcela zit s lahkostou hadzat veci za hlavu a nie nad vsetkym dumat.potom si poviem Boze ved su ludia co ani nevedia ake maju ich deti ulohy a vidia ich az vecer.

ruzicka33
6. jún 2017

@mylittlebiglife ahoj mam tie iste problemy a beriem od 22 tt citalec 15 mg ale nic moc mi nepomaha... ☹ uz som v 31 tt

andocka
7. jún 2017

@moni1010 Ahoj, ja tiez beriem Trittico na večer, kvôli nespavosti. A ráno Serlift. Tebe pomáha?

daniela123321
7. jún 2017

@mm103 Ahoj😉 Prosím Ťa,nevieš náhodou nič o Koniarovej?Či už ordinuje.Od pondelka tam volám a nemôžem sa dovolať🙄 Teraz neviem či mám dobre číslo alebo čo..ma porazí už asi😀

172
8. jún 2017

Ahoj,berie niekto brintellex ?? Ak ano ,skusenosti?

janka_banka
9. jún 2017

@172 ja som brala asi cca mesiac, mne nesadol a musela som vysadiť.
Lekárka mi však vravela, že zatiaľ som bola jediná, čo mi nesadol (veľké úzkosti, tras), má asi 8 pacientov, čo im sadol ...
Držím palce ...

1andrea111
9. jún 2017

@janka_banka ahoj, ako sa máš? Ako sa Ti darí? dávno si nepísala

ruzicka33
9. jún 2017

ahojte baby beriete niektora citalec? kolkatku a ako vam zabera?

matag
9. jún 2017

ahojte, neviete ci mozu tie iste AD zabrat aj po treti krat (dva krat uz boli vusadene po zlepseni stavu), konkretne je to Alventa?