Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@simona_simi ja ti to prajem nech sa zadari dieta je radost ja som stastna ze mam dceru ona ma drzi na nohach kvoli nej chcem zabojovat aby som to zvladla co ja berem lieky tak nane otehotniet nemozem a psych.my nato ze nie este pockame a tu som sa docitala ze su aj take lieky co sa mozu brat v tehotenstve takze o dva tyzdne pojdem knej a poviem jej narovinu ze tieto lieky my ajtak nepomahaju a nech my vymeni ich a tebe drzim palce nech sa zadari ked to najmenej cakas tak to pride viem ocom pisem vlastna skusenost nam sa nedarilo a uz ked som ani nedufala ze budem tak sa stalo 🙂
Baby moje zlate tak sla som do roboty a zas ten zlý pocit..nohy sa mi podlamovali a musela som si dať neurol..ja som taká nešťastná z toho..zas som sa tak chvela celá.Keď som doma ok a jak idem sem zle.Hladam si aj novú prácu bola som na jednom pohovore to som zvládla úplne pekne bez stresu.Dúfam sa mi podarí si niečo nájsť.Prajem vám všetkým pekný deň a som rada že vas mam a chápeme sa 😘
Ahojte..aj ja veru uz bojujem s tymito pocitmi zas skoro devet mesiacov.raz je horsie.raz trosku lepsie.ale furt tuzim potom ze sa rano zobudim a budem uplne normalna ako.kedysi..ja totizto vecery mavam vzdy super a idem spat s nadejou ze rano sa zobudim a budem o.k..len tie rana su skoro vzdy tazke..je to veru tazka choroba.a raz som citala ze horsie ako mat depresie je predstierat ze ich nemas..a veru tak je..vsetky tie pocity uzkosti prekonavat a usmievat sa..ja mam tiez dve krasne deticky..este malinke..takze tiez to musim zvladat hlavne kvoli.nim mojej rodinke a manzelovi..tak si veru poprajme krasny den.nech sa nam vsetkym dari to zvladat
@elissa88inak ja ked som mala depresie prvy krat take poriadne pred siestimi rokmi ja,som aj 4mesiace marodila.a to som svoju pracu milovala,veru ale nedalo sa mi tam proste fungovat..ale potom som aj zmenila robotu a otehotnela..ty mas aj deticky?necitala som ozaj vsetky prispevky bo to by som fakt nestihala
@najkusko1111 áno mám 3 dievcatka 🙂 a moja keď si bola na pn to ta vypisala obvodna či psychiatricka?
@elissa88 no mna,vypisala moja,doktorka.ale na odporucanie psychosky.ja,som vtedy marodila tie tri mesiace..pomylila som sa tam vyssie ze styry.boli to tri a potom mi psychiatricka povedala ze viac uz nemozem ze len keby nastupim do nemocnici..tak som sa,asi vtedy tak aj zlakla ze som do tej roboty ozaj nastupila..ale bolo to aj tazke..ale dala,som to..a ako stare mas deticky?a depresie mas prvy krat?aj vies z coho to prislo?
@elissa88 Pondelok ideme do Tatier takže k lekárke sa tak ľahko nedostanem ... Tak sa snažím veriť dúfať ... 🙂 Dnes sa to zatiaľ dá ale nejaká šťastne sa necítim ... Možno to je teraz tým teplom, splnom a stres z dovolenky a potom to prejde 🙂
@najkusko1111
Mám 21,14 a 9 ročné.
Beriem druhý krat lieky.Prvý krát to bolo desať rokov dozadu a teraz opäť.Ale radšej na liekoch ako sa trápiť celé dní 😲
@simona_simi teraz som na teba myslela že napíšem ako sa dnes mas a ty tu 😀
Bude fajn treba veriť 😍
@elissa88 Jeeeej si poklad 🙂 Ďakujem ... Snažím sa ... Tieto lieky mi zabrali aj prvýkrát prečo by teraz nezabrali ? Ako to je možné ? Možno to len bude dlhšie trvať ... Viac ako pol roka môže ? Čo myslíš ? Stále lutujem to vysadenie a búcham si hlavu o vankúš prečo som to urobila .... :/
@simona_simi nemohla si to vedieť..keby sme tak dopredu tusili čo bude.Mne prvé zabrali neviem za koľko to si nepamatam už lebo to bolo davno a teraz sa mi to zdá dlha doba a este to nie je ani tri týždne co beriem celu.Kazdy den cakam dufam na zazrak.Snažím sa si vravieť ze mi je ok aj ked to tak necitim.Teraz by som si lahla a spala ale musím vydržať v robote do večera 🙄
@elissa88 Mala som tušiť ... Najhoršie je poučiť sa pri takejto zákernej chorobe .... :/ Mne prvýkrát zabrali hádam hneď ... Ja som tieto stavy nemala až teraz ... Lekárka mi povedala, že teraz to môže trvať aj pol roka ... No ako pozerám môže aj viac ... Myslíš, že je to stále v poriadku ? Ja nechcem druhé lieky lebo s týmito môžem mať bábätko a druhých sa bojím ... Ak to pomohlo vtedy ako to teraz nemôže ?
Ahojte kočeny 🙂 Ako vám je dnes ? U nás sa má cez víkend ochladiť veľmi sa teším lebo toto leto mi nerobilo dobre to teplo 🙂 Ešte som sa chcela spýtať, či niektorá z vás berie lieky opakovane po pauze tie isté a ako dlho mu zaberali 🙂 či aj viac ako pol roka ...
@simona_simi ja beriem tie isté lieky v rovnakom množstve. Účinok nabiehal cca 4 mesiace. Prve zmeny boli po cca 4 týždňoch a potom sa to už zlepsovalo pekne postupne.
Teplo dáva podľa mňa momentálne zabrať každému. U mňa je vyššia únava, ak mám možnosť lahnem okolo obeda na pol hodku. Teraz sa mi da, mam voľno, ale buduci týždeň to už nebude také ľahké.
@janefonda Aké lieky berieš a v akých dávkach ? No ako prvé výrazné zmeny som cítila aj já skôr ale čakám, kedy to bude úplne super ... Vždy sa ti to upravilo na úplnú pohodičku ? Ja som pred tým ani nevedela, že niečím takýmto trpím ... Vyše pol roka beriem lieky síce slabé dávky ale ak zabrali pred tým musia aj teraz nie ? 🙂 Ja mám nekľudný spánok .. Ako ja prespím celú noc aj sa pekne zobudím ... Mala som zlé sny to prešlo po pol roku ale teraz ak zaspím cez deň zobudím sa úplne vyplašená a srdce mi ide vyskočiť ... Potom sa rozpozerám ukludním to je chvíľka proste mala si to aj ty ? Myslím si, že to môžem mať z toho, že som sa cca 3 mesiace trápili najhoršími stavmi ...
@simona_simi
Aj ja mám niekedy taký spánok že sa zobudim srdce mi ide vyskocit z hrude,som vyplasena a pritom je všetko v poriadku nemám byť z čoho.Už neviem potom zaspat.
@elissa88 ale prejde to však ? Ja milujem spánok no teraz to mám ako povinnosť ... nebude to takto navždy ... len lieky musia chytiť svoju funkciu.
@simona_simi
To musi prejst raz určite.Tiež ma to nebaví také vstavanie 😕
Inak dobre ranko už sa chystam do práce 😝
Dobre ranko.ja vam dnes pre zmenu zavidim vobec nejaky spanok.dnes sa obe deti asi spikli proti mne.buntosili polku noci a potom ten vetrisko.a,samozrejme budicek o piatej obaja..jak keby sa nic nedeje...a fuuungoovat celyyy dlhyyy den.toto je to ze ked som bola zdrava vsetko som to zvladla..lavou zadnou..aj taketo noci aj tazke dni.a este s usmevom..teraz to uz len musim zvladnut..ale inak tiez skusme mat pekny den
@najkusko1111 pekny den aj tebe 🙂
Ja už pôjdem do prace a zas ten zlý pocit...😔
Inak by som ešte spala 😀
Baby aj vy máte take akoby ste sa ani poriadne nesustredili?
@elissa88 a ty nemas problem so spankom?ja vecer zaspim.len chodim neskoro bo si uzivam tie stavy vecernej pohody.ale rano sme hore od piatej.a ked aj naaahodou deti pospia dlhsie ja aj tak uz rano spat neviem.no a sustredenie u mna je tiez niekedy katastrofa.neviem ci z nevyspatosti z liekov alebo tychto mojich dvoch anjelocertikov..a ty nemas niekedy take stavy ze sa proste nevies dat cez den do takej pohody?ja by som to nazvala takym nepokojom..ze proste hlava stale pracuje aj ja musim daco robit..a kde robis ak sa mozem opytat?
@najkusko1111
Aj ja chodim neskoro spat moja stále a keď sa da si pospim rada.Dnes som išla ráno bez neurolu nastastie ale nie som v pohode tak ako by som mala byť.Pisem ti ip...
Dobré ráno. Ad beriem 9 mes, lieky pomáhali na 100% ale cca týždeň sa mi zhoršil stav z ničoho nič, nic také sa nestalo v mojom živote. Mal niekto takto? Ďakujem😘
Ahojte baby, ja uz asi tretiu noc za sebou nespim, ale ze vobec, len sa prehadzujem.Je to hrozne, v dome mame 28 stupnov.Tak neviem, ci je to z tepla alebo lieky prestavaju ucinkovat. Momentalne som v 8 tt, tak ci aj kvoli tomu. Cez den ledva prezivam a cakam nech je uz vecer. No ak zas nebudem spat.....cez den sa venovat malemu, a tiez som taka nesustredena. Mate aj vy preblemy so spankom? Ako fungujete cez den? Dufam, ze je to len docasne. Doteraz som tak pekne prespala cely noc a teraz bum.

@mm103 mala som dr co ma nevedel 3 roky nastavit!!! Dlhe tri roky. Uz som chcela umriet... zmenila som dr a je relativne fajn. No ale neviem sa tesit, nehovoriac o libidu.