Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@simona_simi áno drzime spolu a bude nám ok všetkým 😘
@anamis3 Ahoj 🙂 Držím palce aby ti bolo lepšie ale niečo nám musela hromadne uškodiť lebo nie je to náhoda aby nám všetkým bolo zrovna včera tak blbo :/ A dnes je to lepšie len som z toho včerajšku taká oklepaná 🙂 U mňa po sex. stránke nie je problém ... Chuť je a nie je problém ani s výdržou ... Ty máš nejaký problém ?
@ivka185 presne ja som tiez velmi rada ze sa tu mozem zdoverit necakala som ze tolko dost ludi moze mat taketo problemy no fuu nezavidim ja by som do prace nezvladla chodit takto ja mam problem ist co len do obchodu marodim uz cez rok kvoli psych.problemom som prisla o pracu a najhorsie je ze uz rok taketo problemy a ani lieky my bohvie co nepomahaju len na chvilu cca 3 mesiace potom sa zase vratia stavy
@elissa88 Tiež si bola tak, že si nepociťovala zlé stavy pri liekoch, keď si bola nabehnutá ? Žiadny spln, teplo, zima, krámy ani ovulka ti nevadili ? Ja som tam bola 7 rokov ... Vysadila som lieky kvôli tomu, že chceme mimčo a bum ... od vtedy ako nasádzam nas5 tak toto .... Myslíš, že to bude zase tak ako som to mala ? Niekedy si poviem, že lieky mi asi nezaberajú ale ako môžu ??? :D veď som s nimi žila 7 rokov a ten život bol krásny ...
@adzy Tiež som na PN ale práca mi chýba, ľudia a spoločnosť po pravde ... No ešte by som to v práci nezvládla ... Som doma od Novembra 2016
Ked si precitam vase prispevky skoro u kazdej som si vsimla ze berete bud podobne lieky alebo take co len jednu rano?ja nechapem preco ja beriem rano pobede a vecer lyxit a pritok ho berem dokopy uz cez rok a lepsie my nieje mala som len jednu prestavku vydrzala som bez nich az dva tyzdne ked som sa snazila ich vysadit ze ci my nebude lepsie no uz viem ze to bola chyba ale ajtak nechapem preco aj napriek liekom ze ich berete vam je zle ze sa tie stavy vratia tak co sa potom zvysi a zvysi davka?a co dalej?uf niekedy rozmyslam ci je dobre ze som to dala prvy krat do ust ked nepomaha ja sa mam tento tyzden tak ze ked zavrem oci citim ako sa my trasu to som predtym nikdy nemala
@simona_simi no ano presne aj ja tak len stym ze mne zacali akosi ludia vadit viac sa uzatvaram doma viem ze robim chybu len ked som pri znamych tak uz to zacina najprv busi srdce pot stiahnu sa my zili a u je zle
@ivka185 Ďakujem si poklad 🙂 Určite dám vedieť ako mi je ale verím, že lepšie ... Ako mne nie je nenormálne zle ... Bez liekov to bolo 100x horšie ale fit nie som ... Ale tak možno to telo chce a potrebuje nabehnúť na lieky ako pred tým ... Tak čakám ... Do roku nech som hlavne OK a budem spokojná ... Musí to zabrať ak tak bolo aj pred tým ... Čo teraz lieky stratili svoju funkciu ? :/ to je hlúposť ...
@adzy Ja zase milujem spoločnosť, milujem ľudí akcie, zábavu ale som obmedzovaná ale teraz sa snažím bojovať ... 🙂 Kvôli tomu aby som mohla zostať tehu konečne 🙂
@adzy no ja som s tou chorobou zatial nemarodila dufam ze to aj tak zostane zatial to zvladam niekedy z odretymi usami ale ide to. Ja keby som nemala tie blbe pocity v hlave a pocit na odpadnutie tak by sa dalo normalne fungovat. Niekedy mam myslienky ci to je s tej uzkosti alebo ci to nieje daco v tej hlave. a ci nemam este nejaku inu diagnozu vies myslienky pracuju.
@simona_simi ta obdivujem ja dako sa neviem dokopat 😔tiez chcem este jedno dieta a veru cas ma aj tlaci ale som si povedala pokial sa stohoto bludneho kruhu nevytiahnem tak nemozem otehotniet
@simona_simi že na sex vôbec nemám pomyslenie.Viem, že je to tiež jeden z nežiadúcich účinkov AD.Len som chcela vedieť či si tým tiež niektorá z vás prešla.
@ivka185 ved to ja som si nechcela priznat ze by to mohla byt uzkost som si povedala pred rokom ze neni mozne ked uz vsetky vysetrenia boli v poriadku a diagnoza znela chronicka uzkost ajtak som nemohla uverit ze scoho?nemala som ziadny dovod nezijem si zle vsetko mam co som vzdy chcela dosiahnut to som mala no ale veru myslienky dokazu spravit vela az u psychologicky som pochopila ze vsetko je len hlave a mozem sa opytat ako dlho ste na liekoch?
@adzy Ja to chcem a veľmi po tom túžim .. Niekedy je hlava silnejšia a inokedy ja 🙂 No nejak to dám nie som jediná ... a lieky mám takže najhoršie byť úplne nemôže 🙂 Chcem to popri liekoch a vedia o tom i lekári ... Tak už len dúfať aby bolo všetko v poriadku.
@ivka185 Ďakujem si úžasná 🙂 Pondelok má prísť Ms tak uvidíme ... Možno nepríde už a možno príde ... Musím počkať a snažím sa aj netestovať lebo aby som sa zbytočne nestresovala 🙂
@simona_simi
Ja som keď mi zabrali lieky bola úplne dobre na tom.Až som sama neverila tomu a neverila som že dakedy budem fungovať bez nich.A fungovala som dlho.Nič z toho čo si pisala na mňa vplyv nemalo.A bum teraz zas ta depka a tie stavy.Nepamatam si to presne za koľko mi vtedy zabrali ale teraz sa mi to zdá nekonecne dlho.
@elissa88 Myslíš, že to môže byť aj viac ako pol roka ? :/
Ja som bola na dvore a polievala som a niekoľkokrát na mňa prišiel pocit ten zlý pocit, že nemá chuť na život a tak ... Potoom to prešlo ale zase prišlo a dookola ... Teraz už ležím a zatiaľ dobre ... ACH a nechutí mi ani jesť, čo je u mňa čudné lebo ja strašne lúbim jesť aj od nudy :/ Myslíš, že to prejde ? Nechcem ísť lekárke ...
@simona_simi
Ja som mala toto iste a nezlepsovalo sa to tak som vedela že musím ísť.Malá rovno dovolenku a tak dva týždne som trpela doslova kým som sa k nej dostala.Vedela som že je to tu zas 😔
Uvidis ako ti bude a keď sa to nebude zlepsovat choď.Nech sš netrapis keď ti môže pomôcť.Ja ti drzim palceky nech sa zobudis a je ti dobre a nemusis nikam ísť 🙂
Inak aj mne moc nechuti jest.Ka jem sice malo ale teraz ešte menej.To tým stresom že čo bude ďalší deň...rozmyslam dopredu a potom sa bojím.Chcem sa zobudit aby toto bol len zlý sen.
Pripájam sa tiež sa chcem zobudiť z toho zlého sna..kočky dáte si sem tam aj deci vínka?? ja beriem seroxat...a vraj ten nereaguje s alkoholom..ja som vinkár milujem ho, ukľudní ma len to deci...🙂

@simona_simi na dovolenke to bude iné.Oddychnes, prídeš na iné myšlienky.Ja som išla tiež do Chorvátska v zlom stave,ale tam zázrakom akoby uťal a v pohode.Navrat domov bol už horší 🙁