Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@simona_simi ahoj , este ti neodpisal?
@ivett311 -andocka tak chcem aj ja sa postazovat tak tiez som brala 12 rokov alventu 75mg, a bolo super, teraz dozadu 3 mesiace pohorsilo z nicoho nic neviem si to vysvetlit vsetko super ziadne stresy som nemala nechapem co sa deje lekar mi navysil davku na150mg ale mam pocit ze mi vobec nezaberaju stale je to na h....o, a kazdy den cakam ze to bude lepsie a nic. Uz som niekedy z toho celkom zufala a rozmyslam ci mi z toho nepreskoci. Ale v kutiku duse verim ze to dam.
Heeej baby musime verit ze to dame..aj ja mam niekedy take myslienky ze co ak uz nikdy..nebudem zdrava..my sme mali.byt od vcera na dovolenke s manzelom a detickami a aj sme to kvoli mne zrusili..som rada ze zvladam byt doma..vcera sme zavarali broskyne..dnes nas cakaju rajciny..ale poviem pravdu tiez by som si najradsej sadla a plakala kedy bude lepsie..nuz ale to asi nepomaha..tak skusme si aspon pozitivne usmevy poposielat
@elissa88 inak toto mam presne aj ja..ked boli naozajstne problemy..stavali sme dom.kopec nervov stresov vsetko som dala..az potom dosli depresie.ked bol pokoj..a sest rokov klud..medzitym som dala,dve tehotenstva porody..zas nervy stresy..a ked je vsetko relativne v klude zas depresie..ale neviem ako to mate vy ale ja ked sa vyskytne problem.deti chore alebo sestra potrebovala pomoc okamzite prepnem a na seba vobec nemyslim.beham riesim pomaham..jak zdravy clovek
@elissa88 Ako ti dnes je ? 🙂
@andocka Ahoj. Akurát dnes mi odpísal ale neviem, či sa mám tešiť alebo byť smutná. Vraj do 32 tt je to v poriadku no po pôrode hrozí nemusí ale môže pľúcna hypertenzia novorodenca ... Veľmi sa bojím aby sa niečo potom nestalo ... Ak je to niečo, čo proste po pár dňoch prejde to zvládneme ... Nevieš mi povedať niečo o tom ? Nechcem čítať moc lebo potom stresujem :/
@najkusko1111 to s tym prepnutim je aj u mňa, ak treba som na 100% a riešim, pomáham. No keď to ustane som to zasa ja. V detstve som sa ničoho nebála a potom v puberte u mňa začal kus strach a už sa ma to drží. Držala som to dlho pod kontrolou až som to raz nezvládla... A bum žijem si s depresiou.
@simona_simi ja beriem 100 mg sertralin rano. Upravilo sa to na pohodu, jedine keď som veľmi unavená tak sa cítim nervozno. Ale telesne priznaky uz nemam žiadne. Mne byvalo velmi zle od žalúdka, tras ruk, srdce busilo, trpli mi koncatiny... Vdaka, ze teraz nic z toho už nemám.
@janefonda Verím, že aj mne sa to upraví aj, keď teraz to trvá veľmi dlho :/ 🙂 Bez liekov to bolo samozrejme horšie ale .. 🙂 aj počas tehu si brala AD ?
@simona_simi ja som deprediu dostala keď mala mladšia dva roky. Pritom ona je také nenáročné dieťa. Takže som lieky brala az po tehotenstvach.
@janefonda hej aj ja tak isto veru.ja nechapem cim to veru je..ako tiez som cez pubertu vzdy vsetko prezivala a velmi..ale furt som si.o sebe myslela aka som silna..ako ja ked som bola bez tyvh depresii a liekov obcas som pocas tych siestich rokov mala uzkosti.aj zle stavy..ale trvali chvilku.tak dufam ze do takeho stavu sa opat dostanem.
@najkusko1111 asi sme v tomto také podobné povahy. Ja napr. nemôžem ani horor pozerať. Ani žiadne príliš náročné filmy kde je nejaké psycho. Radšej sa tomu vyvarujem ak sa dá. Rada čítam, uprednostňujem vsak romany, scifi, fantasy... Som taký snilek, silno kreativny a možno v tom je u mňa problém. Ja vždy dokážem vo svojej hlave vykonstruovat podivne predstavy. Myslím dopredu co ak... Tohto by som sa chcela z časti zbaviť, aby som mohla žiť naplno. Zatiaľ sa mi celkom darí a tomu sa teším.
Najhlavnejšie je, nájsť zasa radosť zo života a naozaj sa netrapit hlupostami.
🙂
@janefonda no horor som asi ani.ja nikdy nekukala..no presne po tomto tuzim mat len zas tu.moju radost zo zivota co som mala..ale dnes napriek hroznej noci.som tento den dala..a este som bola aj celkom stastna..miestami..ach jo..
Ahojte nemozem spat tak uz druhy den co my srdce busi jak splasene asi sa my pohorsilo alebo ako som pisala predtym ze mam dojem ze my prestali ucinkovat lieky a ked si lahnem ze uz zaspavam tak citim akoby som mala dake vi
Vibracie v nohe ze my az podskoci trhne snov mali ste nieco podobne ?moze to suvisiet stym ze sa my pohorsilo?mam poslednom case aj daku smutnu naladu a unavu ktora
Zase my seka net unavu ktoru my vidno dost na ociach a citim ich take stiahnute zhorsene aj videnie
PoRADíTE MI? pSYCHYTRIATRIčKA MI PREDPíSALA fRONTIN pred 4 dnami mi nastal silný tlak na hrudi s bodavou bolestou, odvtedy ma každý den picha na hrudi.Točí sa mi stále hlava, závrate, dýchavičnosť k lekárovi idem zajtra dakujem
@adzy treba skúsiť vydržať ja som vtedy v Tom štvrtom mesiaci aj rivotril brala to je benzak na ukludnenie... zrazu z ničoho nič prišiel atak...a mňa tu tiež upokojila jedna kočka @sandra2308 ona mala tiež v štvrtom mesiaci zlom a potom to prestalo...😉 Držím prsty..
@mm103 Máš lieky prvý alebo druhý krát?
A viete coje najhorsie?ze dnes my kazdy neter priatel rodina tvrdia ze neber tie sracky to mas stoho odkedy ich beres ze som divna ze to niesiom ja uz normalne nad tym uvazujem ze ci fakt som sa tak zmenila sakra keby nemam dceru asi sa odjebem

@ivett311 mne sa tiez tento tyzden pohorsil spanok a neviem preco ☹ doteraz to bola pohodicka, no neviem co sa deje. Ja sa liecim asi 2 roky na nespavost. Uz to bolo dobre, tak dufam ze sa mi to nekazi znovu, bo to su hrozne stavy