Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
Fuu akurat som prisla od kadernicky ako dala namna ten plast tak som dostala taky atak ze som nemohla dychat krk my az stahoval no vravim jej to staci toje dobre len aby som uz stade vypadla 😀
@najkusko1111 ahoj, pisala som pred par dnami dlhy prispevok o tom, odkedy beriem a kedy mi zabrali, tak si to pozri, nechce sa mi to cele vypisovat znova, ale v skratke beriem druhykrat AD, prvykrat zabrali za 2 tyzdne a viac som nevedela ze mi nieco je, a rok od vysadenie znova depresia - nechutenstvo, schudla som 10 kil, unava, trasenie, nic ma nebavilo, nalady tepla, nespavost, tentokrat zabrali AD po mesiaci, potom OK, a ako prisla MS vsetko po starom, tak som si navysila davku a odvtedy uz tri tyzdne cez den OK, ale zasa mi zacala nespavost v noci, ze nemozem aj do druhej - tretej v noci zaspat a niekedy vobec, len sa prehadzujem. Ale celkovo mi teraz zabrali tie AD az tak za tri mesiace ze sa mam okrem toho spanku uplne normalne cez den. Takze ak beries 2 - 3 tyzdne, je to fakt malo a nestriedaj AD. Ja som mala na zaciatku uzivania hrozne stavy - triasli sa mi ruky, busilo srdce, totalne navaly tepla sa striedali so zimnicou, tocaky, nechutenstvo, na vracanie a to vsetko po mesiaci preslo.
@elissa88 ano, ja som prve dva tyzdne brala aj Lexaurin k AD kazdy den, potom po 3 tyzdnoch tak obden az som ho uplne vysadila. Uplne OK som bola po 4 tyzdnoch, alepotom prislo zase zakoliesanie cez MS a potom uz nastastie OK, ale nebolo to uplne ze by som bolauplne fit, to az tak po 3 mesiacoch.
@najkusko1111 rano je stale najhoršie,skus si dat niečo aj na rano,kym zaberú ad
@domi1313 Ak sa smiem spýtať, koľko máš rokov ? A, čo je s mamou neterky, keď sa o ňu staráš ty ? Noo najlepšie je zájsť psychoške a ona ti dá určite najslabšie ak si ich vypýtaš ... Každému sande iné ja mám napr ten spomínaní Escitalopram 10 mg, čo je fakt máličko 🙂
@domi1313 Ja som neurol brala pred tým 7 rokov potom pauza a teraz beriem tiež. V podstate stále beriem 🙂 Ale len 0,25 mg 🙂
@simona_simi Ahoj Simi, videla som v poradni, ze si este pisala tomu doktorovi. Ale az teraz som si vsimla, ze Ty si pisala inemu ako ja. Ked pises otazku, tak sa da vybrat aj doktor, ktoremu chces polozit dotaz. Ja som pisala doktorovi Kouckému, Ty tusim inemu. Tak este vyskusaj nezavisle tomu moju napisat, co Ti odpovie
@simona_simi ahoj dakujem za odpoved😊A je to pravda s tymi zavyslostami na nom?ja mam frontin,to je to iste len sa bojim zavyslosti.raz mi dr povedal ze nie kazdy clovek si musi na tychto liekoch vytvorit zavyslost.bo radsej frontin ako AD🙈
@andocka Ahoj moja 🙂 Noo ja som písala aj Dr Kouckému no žiadne reakcia už je tomu hádam aj týždeň. Tak som skúsila druhému ale, že by ma potešil zrovna by som nemohla povedať 🙂 Ale nevadí stále zháňam info. Teraz som na MK našla ale na CZ, že jedna brala ten neurol 1 mg ráno a večer tak isto a všetko OK 🙂
@simona_simi sestra mi zomrela minuly rok a zostala po nej dcera a syncek.dcera je umna....malinky u tatina vlastneho..to dost sposobilo celu moju panicku poruchu...ked sestra ochorela😔
@esselte ved mala by som ist tento tyzden doktorovi na kontrolu..tak uvidim co povie..akoze ja rano uzkost strach..a teraz vecer by som normalne sla hocikde jak zdravy clovek..ten helex sa ma brat vlastne len vecer?ked aj ty si.ho tak brala?
@mikimavka diki za odpoved..no ved ja som teraz vlastne zato zmenila doktora..pretoze moja mi.nechala dva tyzdne lieky..ja som jej.hovorila ze sa mi asi zhorsilo.ona ze vymenime..potom som odpadla raz..tak zas po dvoch tyzdnoch ze vymenime..potom mi nasadila sulpirid nemala som menzes..kazala vysadit zo dna na den..tak proste som zmenila radsej doktora..ako furt lieky..tomuto som aj dva krat telefonovala ze sa mi zda ze sa mi zhorsilo a povedal ze to.moze byt v zaciatkoch liecby..a ze vydrzat..proste ma lepsi pristup.podpori poradi a nie len nech sa paci lieky zmenime a dovidenia.
@domi1313 Juuuj to ma mrzí moja :/ A koľko to máš rokov ? Veľa sííl prajem !! No ono závislosť tieto lieky spôsobujú ale ja neviem proste mi to bez toho nejde ... Najnižšia dávka a nie je to zase na zomretie neboj sa ... Máš to ťažké :/ Malá má, koľko rokov ? Držím palce a kľudne, keby niečo napíš aj správu ... Ak budeš potrebovať vykecať
Baby mi sme tu celkom dobrá parta mi to dáme všetky 👍😉
@elissa88 tomu ver.💃
@mikimavka Ahoj, aj ja mam problemy so spankom.Stale sa len prehadzujem, nieco sa mi posniva a znovu hore. Taky bdely spanok. No na druhy den len prezivam. Ty to ako zvladas na druhy den? Mne sa nic nechce , len unavena.....nesustredena....no hotovo. Ja uzivam rano 1/2 tbl Sertraline a na vecer 1/3 Trittico. A ty co uzivas?
@najkusko1111 nie,kľudne sa da vziat aj ráno
@domi1313
@mm103 presne tak, ma to veľmi veľa ľudí ale stále je to veliké tabu. Keď som o tom ja niekomu povedala tiež sa zrazu každý rozhovoril. A naozaj každý druhý má niečo ohľadom psych. ochorenia. Je zvláštne ako nemajú ľudia problém hovoriť o tom, že majú chorú štítnu žľazu, alebo diabetes a podobne. Je to na zamyslenie...
@andocka aj ja beriem Sertraline. pred 3 rokmi mi stacila jedna tabletka, cize 50 mg, ale teraz beriem 2 x 50 mg rano, takze 100 mg. o tyzden idem na kontrolu, tak si dam predpisat rovno 100 mg tabletky, nech nemusim brat dve 50, ale jednu 100-vku. tak to mas uplne malilinku davku, lebo Sertraline sa moze brat az do 200 mg/den. Ja som brala polku asi tyzden, potom som presla na celu a ked ani po mesiaci neprislo zlepsenie ako pred 3 rokmi tak mi povedala dr. nech si davam stovku. Mozno preto ze mas take slabe tak ti dobre neucinkuju a mala by si zvysit davku, alebo proste to moze byt z liekov, v neziaducich ucinkoch je napisana aj nespavost ☹ Mne raz hovorila doktorka, ze ten Sertralin tak nabudi organizmus aby som nebola unavena, ako to bolo na zaciatku depky ked som nevladala vstat ani z postele. A mal by sa uzivat po jedle, lenze ja ked rano vstanem tak neranajkujem, tak az okolo 10 - 11 hod. si ho davam ked sa najem, a mozno je to neskoro, ze ma nabudi az moc, zepotom nemozem spat. Tak vcera som si prvykrat dala hned rano o osmej, a konecne som sa tuto noc vyspala. Ale prestala som pit aj druhu kavu, lebo jednu si robim vzdy rano a zvykla som si pit druhu okoli o druhej ked decka zaspia, a mozno aj to mi robilo problemy so spankom, tak uz si druhu nedavam, ale strasne mi to chyba. A na pocudovanie aj ked som tie 4 dni poriadne nespala, rano si dam kavu a fungujem, ani mi to nepride, ze som nevyspana. Ale potom okolo piatej vecer vkuse vyzyvujem a pride desat hodin vecer ked decka zaspia a ja nie a nie zaspat, nechapem to. Ale uz som bola po tych 4 dnoch asi taka unavena, ze tuto noc som konecne ako tak spala.
Ahojte kocky nebola som tu tera dlhsie behala som po lekaroch robila som si preventivku do prace a neviem ci som nemala cas msliet na tu moju uzkost ale napodiv som to vsetko v pohode zvladala ale musim zaklopat aby som nezariekla ale pokial by aspon tak bolo stale mozno by sa lahsie existovalo. Super to celkom nie je a neviem ci to budem moct dakedy povedat ze je. Dnes som dokonca bola s dcerou na rychlu chodzu. Ale aj tak tam je strach co bude zajtra ale to uz poznate. Drim vsetkym prsty nech uz je len dobre a lebo aspon lepsie. Spolu to zvladneme.
@mm103 ahoj ako sa dnes mas???
Dakujem vsetkym vam ktorym sa moj prispevok pacil ale verte ze bez vasej pomoci ktoru si tu davame by to islo velmi tazko. A som velmi stastna ze sa tu moze clovek zdvoverit bez toho aby ho odsudzovali.

@esselte hej aj ja mam taku istu tu davku vecernu..len zatial mi to na tie ranne hrozne nalady nepomaha..