Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@mikimavka no to presne aj ja..ked ma zobudia deti napriklad o stbrtej.to este zaspim.ale po piatej nikdy.tiez taka uzkost horucava na mna.len sa prehadzujem.a dnes napriklad oni.pospali vynimocne do 6:30a ja od piatej prehadzovacky.a to.mozem ist spat aj o jednej.proste o piatej som hore..ja som mavala kedysi 87kilov.teraz tak 64.tiez by som si to chcela udrzat..len nech sa dam aj dokopy samozrejme.ale si myslim ze sa mi uz aj zaludok stiahol isto.bo aj ked mi.nieco zachuti zjest vela nedokazem.tak moja maminka mi vravi ze aspon tu vyhodu to ma..ze super vyzeram..este sa tak aj citit a bude sveta zit
Baby aj vy mavate taky tras ruk?
@najkusko1111 ahoj no presne tak vela zalezi aka je no unas je len jedna tak asi ma toho dost ako myslim ludi a odfajci si zopar ludi skusim ai najst v inom meste uvidim ci sa bude dat a ci ma aj zoberu z ineho okresu 🙂
@mikimavka @najkusko1111 Káva sa dá kúpiť aj cez net,mne veľmi chutí a ja si z nej robím presso a je úžasné 👍 Je na nerozoznanie od tej koffeinovej.
@adzy ja som si nasla v nitre..tam ich bolo dost na vyber..myslim ze psychologicka nema problem..vziat aj iny okres..s psychiatrom som mala problem veru..to ma nik z ineho okresu nechcel zobrat
@anamis3 dakujem.skusit pozret.veru aj mne asi vyslovene nejde o ten kofein..ale proste o tu moju oblubenu salku v ktorej mam svoju kavicku s mliekom na rozbeh dna
@najkusko1111 aj pre mna je ta kava len taky zvyk. Vzdy na obed ked mala zaspala, tak som spravila kavu a vylozila nachvilku nohy na stol, taky zvyk.
Ahoj,tak dnes som mala super zážitok,trhali mi zub,ktorý mi liečili od 10.7,ťahali nerv,čistili kanaliky,na dovolenke sa mi zlomil,znova ho čistili a dnes slavnostne vytiahli po jednom koreni,bola som roztrasena,spotena,ale uz je to ok
Takže mi to prejde?Lebo keď mám ísť do práce je to neprijemne a potom som z toho tak mimo.Či mám si dat neurol či?Ale to z ničoho a ad beriem 3 tyzdne
Žienky, chcem sa spýtať.....už dlhšie sem prispievam. Brala som dlho AD-čka, tri druhy liekov, nie naraz. Pol roka som doma a asi tri mesiace neberiem žiadne AD, cítila som sa dobre. Proste som ich vysadila, lebo mi nerobili dobre ....cítila som sa rovnako, akoby som ich nebrala. Chcem sa spýtať, ako prídem na to, či moje stavy naozaj súvisia s depres. poruchou, a či to nemôže byť proste len moja povahová črta? Lebo keď je môj život v pohode, tak mi je dobre aj bez liekov, a keď nie,.....tak mi nikdy žiadne AD nepomohli. Zaberajú len benzod. a lieky na spanie. Teraz mám stres z toho, že mám nastúpiť do novej práce, na smeny....a už je zle. Ale z liekov ma bolel žalúdok a aj tak nepomáhali. Ako dlho sa môže brať lexaurin??? Teraz som ho dlhšie neužívala.......a keď som ho brala, tak max. 1 tbl. za deň. Ale teraz sa bojím, že po nočnej nebudem vedieť spať......ešte pri škôlkarovi (víkendy atď). Chcem to riešiť lexaurinom, príp. ak nepôjde inak sanvalom. Ako dlho sa takto dá? Nezvyknem si na to???? Ďakujem.
@elissa88 u kazdeho zaberu inac. Ja beriem teraz treti mesiac druhykrat v zivote, zabrali asi po mesiaci, ale uplne fajn mi bolo az po 2 mesiacoch a stale mam lepsie a horsie dni. Ale ked som ich braka prvykrat, tie iste co teraz, tak zabrali po 3 tyzdnoch a viac som ani nevedela ze mi nieco je.
ahojte zeny neviem ci je tato skupina aktivna,,mam depresiu a neviem ako von s toho,,ako sa jej mam zbavit,,?Zijem sama s malou mam prácu platenu fajn nestazujem si,,len mam niekedy pocit posledne dni mi chyba zmysel zivota,,mala je na prazdniny u deda/otca možno je to tým,ze som sama mozno nie ja neviem,,,Mozno je to aj s toho ze som sa nechala vtiahnut do zivota niekoho ineho kto za svoje problemy nemoze mna to trapy aj za neho,,volavam si s jednmy muzom ma 35 je vdovec sam vychovava 4 rokcneho syna,,zena mu umrela pred 2 rokmi,,poznam sa s nim pol roka volavame si kazdy vecer 2 hodiny,,je sam na maleho pomaha mu kamaratka,,mali sme sa uz niekolko krat stretnut ale vzdy do toho nieco prislo ci uz praca maly a uz som s toho na prašky neviem co dalej,,viem ze tuzi po detoch este aj rodine zene,,len ja to uz takto nezvladam,,je inteligentny ma dobru pracu ma spravne nazory rozumieme si velmi dobre len to stretko nam nevychadza,,a mna uz s toho chyta depresia neviem ako dalej alebo s toho von,,
@tslobik ahoj..akoby som citala svoje myslienky pri citani tych tvojich..ja som AD skusila ale bolo mi este horsie.tak som sa rozhodla ich nebrat a mam iba podla potreby frontin.mam taktiez lepsie dni,ktore sa striedaju s tymi horsimi.ale mam klu na dusi,ze to mam pod kontrolou sama a nie z liekov ktore vela veci namne menili.tiez sa zamyslam,ci tie uzkosti niesu zo stylu zivota ktory vediem,to je na dlho,a hladam cestu ako by som to zistila.ked sa ti bude chciet kludne napis
Ahojte.chcem sa opytat ci.mate tiez taketo stresy.dnes mame ist s muzom blahozelat vecer na svadbu.bez deti.dojde k nim mamina.a ja klasika od rana strach obavy.ci to zvladnem.bo pre mna su teraz aj taketo male vylety skuskou odvahy.rano samozrejme nepredstavitelne ze niekam ist.potom sa musim nakopnut.upratat navarit postarat o deti.a k veceru sa mi polepsi..len tie stresyy su strasne..ako to cele dam.akoze spolieham sa nato ze vecer byvam vacsinou o.k.jak zdrava..ale aj tak mam obavy
Ahojte kočky. Možno už nemáte dulseviu. Teraz ju mám ja. Sú to asi moje prvé ad. Ja mám ale bolesti krížov. Zo všetkých tých liekov som malátna. Ale hlavne sa mi strašne poti celé telo. No ale hlavne tvár. Normálne mi vyjde na povrch voda. Úplne mokré cez všetky pory. No ešte mám za sebou len druhu tabletku.
Ale ja ešte beriem strateru.
@najkusko1111 - Ako by som v tom tvojom popise videla seba ten strach ze mam niekam ist tak uz sa bojim dopredu ze co a ako to bude . Asi mesiac dozadu sme boli na svadbe no poviem ti des , hroza myslela som si ze sa zblaznim, ten strach co som prezivala neprajem nikomu, pocit na odpadnutie, nedokazala som sa uvolnit, zabavat, strach ist tancovat ze co ak odpadnem no jednym slovom hroza . Bolo to len moje velke trapenie az som zavidela tym ludom ako im je dobre a ja sa tak trapim.Takze tie stresy asi co bojujeme s pliagou asi mame vsetci ale ver tomu ze to das a budes v pohode drzim ti palce dovolila som si ti tykat dufam ze ti to nevadi.
@ivka185 nevadi ze mi tykas.ak mozem budem aj ja..my sme uz tiez boli na jednej svadbe..dokonca celej a to som sa k podivu aj zabavila..ale ten strach a uzkost predtym.aj s muzom sme boli na koncerte v nasom meste.aj posediet s priatelmi a tiez bolo dobre..proste ja strasne stresujem bojim sa.a to som veru taka nebyvala..na kazdu akciu som sa tesila a teraz sa len bojim ze co ak zas bude zle.a tak..ach jaj..
@najkusko 1111 nevadi mozes mi tykat ja som tiez taka nebola za slobodna som sa nachodila na svadby, koncerty a vselijake akcie a aj potom po svadbe az pokym som nedstala tu chorobu -uzkost ale tiez niekedy je to dobre da sa to zvladnut ale pride aj taky ze najradsej by som ani nos nevytiahla z domu no musime verit ze raz bude aj nam dobre.
@ivka185 ja mavam vacsinou vecery dobre..ze by som aj do ameriky letela...taka,som vtedy zdrava,a odvazna..ale tak zas povedzme si pravdu..aj niektori zdravi ludia sem tam nejaku akciu musia pretrpiet a nebavia sa..takze veru takdufat a verit
Baby, kedy môžem ísť na pohotovosť na inf. apaurinu? Nemám búšenie srdca, mdloby....ani žiadne zvieranie nepocitujem......len mi je hrozne psych. zle, do plaču, idem od nervov vybuchnúť....dá sa to??? Nepošlú ma preč?

@anamis3 Teraz pijem uz len jednu kavu hned rano tak to by mi asi nemalo robit taku nespavost, ale s tou bezkofeinovou je to dobry napad, vyskusam ☺