Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@domi1313 vykyv trvá tak 2-3dni. Niekedy deň, či jedno poobedie. Takže je to individuálne. Beriem sertralin 100 mg. Aj s tým sa stále akoby zmierujem, že ich musím brať. Ale tak radšej lieky akoby som mala tomu úplne prepadnúť. Učím sa to celkovo prijať a myslím, že sa mi darí.
Ja mam pri depke aj úzkosť, takže áno asi to je prepojené.
Ahojte, trpite niektora aj nespavostou?Ja beriem rano 25 mg Sertraline a vecer 1/3 Trittico.Teraz sa mi to nejak zhorsilo, v noci sa len prehadzujem a nespim. Na druhy den som neskutocne unavena a to este ist do prace....no hruuuza. Asi by som mala zvysit davku, len neviem ktoreho lieku. Alebo este pockam, moze to byt tym prechodom jesene , to zhorsenie?
@andocka ahoj 25 mg Sertraline je len pociatocna davka, brala som ho 2 dni tak, potom hned 50 mg. Ked mi ani po mesiaci nebolo dobre, zvysila mi na 100 mg a odvtedy mi je super. Je to napisane aj v pribalovom letaku, ze depresia sa lieci minimalne davkou 50 mg, a moze sa dokonca az do 200 mg. Tiez som trpela hroznou nespavostou, cele dni som sa len prehadzovala. Teraz uz v pohode spim odkedy si davam 100 mg. Neberiem k tomu ziadny iny benzak ani na spanie nic.
@andocka v začiatkoch som trpela nespavosťou a to je potom celé začarovaný kruh. Nespavosť =zhoršenie stavu. Tiež si myslím, že máš slabú dávku sertralinu. Ja som začínala na 25 mg, prešla som na 50 a následne na 100mg. Všetko samozrejme pod dohľadom lekára. So spánkom už nemám najmenší problém. Skús sa o tom poradiť s dr.
Dievčatá, pustila sa vám už niekedy krv z nosa iba tak?
@sandra2308 nemas nieco s tlakom?
@domi1313 tlak mam v poriadku, tak ma to vystrašilo samozrejme. Zase sa bojím každej zmeny na mne a hneď mi napadne ten najhorší scenár 😐
@sandra2308 no to je u nas normalne,ze sa prehnane sledujeme a bojime...vtedy si proste treba povedat klud,nieje mi nic,ja si normakne poviem -domi sibe ti?zas neprehanaj,uplne flegmaticky a ono to prejde,lebo tomu nevenujem pozornost.ale samozrejme to vzdy nieje lahke odohnat.ako citam tvoje sliva ty mas dobre lieky?ked ich uz beries nemala by si byt v klude?
@domi1313 no doteraz som si rozkazat vedela a nič ma až tak nerozrusilo. No neviem čím to je, samozrejme sa mi hneď prihorsi, keď takto rozmýšľam. Pred chvíľou mi prišlo zle, ako už dávno nie
@sandra2308 a neplanujes ist k doktorovi?
@andocka tak to je ine ak cakas babo, to lekar vie prečo máš nízku dávku. Pred troma rokmi som brala v začiatkoch mirtazapin 15 mg, a aj ked som po ňom krásne zaspala mala som hrozne realne sny. Bola som ráno vyčerpaná zo sna. Tak som ich po mesiaci vysadila. A druhy raz po vysadení som ho zasa brala asi dva mesiace kym nabiehal ucinok sertralinu. Ale tento krát len 7,5 mg. Čiže uz rok mam len sertralin ráno.
@mm103 ahoj no ak mozem prispiet mojou skromnou skusenostou...😉
brala som eliceu a rispen,po dopočutí ze som tehotná som ich postupne vysadila na odporucenie doktorky,a aj liek na alergiu som vysadila,bola som prakticky bez liekov,za cas som do roboty chodila,takze som bola zaneprázdnená a vedela som svoje myslienkove pochody zvládnut,lenze po 5tom mesieci ked som zacala kontrakcie pocitovat musela som byt v kludovom rezime,to bolo oko na husenkovej dráhe,hormony v prd...,no koniec,dieta sa vypítalo v37+5tt
@andocka ahoj, ked si tehotna, preco nepovies gynekologovi, ze ti je stale zle? a ak vie, ze beries aj AD, tak ze ti je stale zle a nevladzes chodit do roboty, ze nech ta necha doma na PN... ja som tak bola na PN celych 9 mesiacov. este ked mas problemy s tym spankom, tak to musi byt hrozne takto potom fungovat v robote.
Beriem 30 mg parerinu a 0,25 mg rivotril rano,nemavam pms
Ahojte. Je to normálne že už skoro rok beriem ad, nedávno mi zmenil na nové ale ešte stále na mňa príde zle keď idem do väčšieho obchodu. Tlak v hlave závrat pocit na odpadnutie. Prejde to niekedy?
@ivett311 a okrem toho ešte máš niečo iné? Ostatné nepríjemné veci zmizli? Mne sa to stáva tiež, ale to preto, že mi lieky druhý krát už tak dobre nesadli. A ty aké berieš?
@sandra2308 nič iné nemám len toto. Beriem Brintellix 1,5 týždňa a predtým som mala tianeptin mylan skoro rok ale prestalo účinkovať tak mi dal ten Brintellix. Ty máš čo?
Baby pred menzesom sa vsm zvykne zhorsit stav?

@janefonda krasne napisane..ja nemam depresiu ale uzkostnu poruchu no tieto dve opachy maju vela spolocneho.ake ad prosim beries?v kazdom pismenku je velka pravda,tiez pijem medovkovy caj s medom,je chutny a mylim ze aj dost zaberá.zacala som chodit cvicit,tiez sa snazim si nepripustat vsetko trapenie okolo seba.ano prisla som na to,po precotani velmi vela blogov,prispevkov i knih o psychickych poruchaxh ze ti ludia ktori su citlivy a az moc si pripustaju starosti bolesti druhych,skor ci neskor zacnu trpiet sami psychickymi problemamy..treba sa odosobnit skutocne od zleho.a hlavne sa snazim si vychutnat tie dobre chvile v zivote a vazim si ich.ked pride na teba "vykyv ako najdlhsie to u teba trva?