icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

myska_lili
14. sep 2017

@domi1313 mne uplne 😶
To uz ide jedno s druhym...

sandra2308
14. sep 2017

@ivett311 tak keď ti menil lieky, tak je normálne, že sa cítiš horšie, nie? Pri zmene to tak býva. Tak dúfam, že ti čo najskôr záberu.

sandra2308
14. sep 2017

@domi1313 áno

domi1313
14. sep 2017

@sandra2308 mas vacsie uzkosti pred?lebo je to uplne neznesitelne aj vnutorna nervozita😩

domi1313
14. sep 2017

@myska_lili noo a uplne najhorsie je ked ten menzes meska..ale trosku som kludnejsia ze niesom jedina a znovu len nezvelicujem🙏🏽

katka2808
14. sep 2017

Ahojte, bavite sa o menzese. Ja mám prave teraz a práve v tychto dnoch citim silnu silnu uzkost, rozmyslam, ze s tym suvisi prave ten menzes.
Máte podobne skusenosti?

ivka185
14. sep 2017

@ivett311 ahoj ja beriem ad uz 12 rokov a ten tlak v hlave a pocit na odpadnutie mam stale najme tam kde je vela ludi,alebo ako ty hovoris vo velkych obchodoch atd...No neviem ci sa toho niekedy zbavim uplne uz tomu velmi neverim ale chcela by som.

ivett311
14. sep 2017

@sandra2308 necítim sa horšie len keď idem do obchodu tam na mňa príde úzkosť a neviem prečo neviem ako to mám ovplyvniť 😏

domi1313
14. sep 2017

@katka2808 ahoj,no myslim ze ano..teda,urcite.a k tomu tieto zmeny pocasia,tiez sa mi pohorsilo.musime bojovat..

katka2808
14. sep 2017

@domi1313
ahojte. Domi, aj ja som mala práve pred rokov v septembri straaasne blbe obdobie, co sa uzkostí týka, nieco podobne ako teraz--- nechápem, pritom co sa pocasia týka je tento mesiac (vseobecne) ideálny...
Co by teda pomohlo v case menzesu, aby nam bolo lepsie? Beriem vselijake vitaminy (horcik, Béčko, ženšen, železo cez menzes - ale asi nestaci).

timea179
14. sep 2017

Milujem ked mi je z nicoho nic zle😖

sandra2308
14. sep 2017

@domi1313 no ja som dnes dostala. Ale ešte jeden deň a nevydržím, ani ja, ani rodina😊 Nervozita, potenie, úzkosti, zravka,.....no proste hruza. A tento mesiac ešte intenzívnejšie

myska_lili
15. sep 2017

@domi1313 ja uz to citim aj tyzden a pol pred.. a pitom sa to vsetko stupnuje. Plus ked do toho este nizky tlak...
Ale kazdy mesiac sa strachujem ze co mi zase je.. a potom. Ze.. dobre ranooo 😂😂😂

domi1313
15. sep 2017

@myska_lili
@katka2808 no baby tak aspon vidim ze v tom niesom sama..najhorsie je ze mne pravidelne menzes meska a idem sa aj zblaznit.😩Nervozita v plnom prude,a uzkosti je to strasne unavne😔

simka1454
15. sep 2017

rada by som sa opýtala kto užíva alventu ako rýchlo vám zabrala a či aj keď ju užívate mávate velké výkyvy

sandra2308
15. sep 2017

@simka1454 A ty ju ako dlho užívaš? Mavas ešte veľké výkyvy? Pýtam sa, lebo asi prejdem na alventu, ty si s ňou začínala, či si prechádzala z iného lieku?

simka1454
15. sep 2017

@sandra2308 ja len teraz na ňu prechádzam ,dnes som mala prvú tabletku,brala som vyše roka citalopram,tianeptin,xanax a ešte aj tritico a spitomin ale tie mám vysadené lebo som mala liekov a zostal mi ten citalopram a tianeptin a xanax len večer ak by som nemohla spať,no stále mi nie je dobre stále mávam hrozné výkyvy a včera na konrole mi doktor napísal alventu a mám už úplne vysadiť tianeptin vraj ten aj spôsobuje výkyvy a citalopram budem postupne vysádzať a zostane mi len alventa. Ešte som ju nebrala tak som teda zvedavá ako bude zaberať.

korylan
15. sep 2017

Žienky a neskúšali ste tieto pms stavy korigovať cez gynekologičku hormon.liekmi? Lebo je to ozaj riadna záťaž na psychiku,keď stúpne progesteron... Mate niekto skusenost?

domi1313
15. sep 2017

@korylan nooo mas pravdu velku..ja mam pred menzesom a moje nalady a uzkosti su priserne..s gynekologom som to neriesila,s psychiatrom a povedal mi ze musim vydrzat ked nechcem brat lieky ze ked dostanem sa mi ulaví.lenze mne zvyknu meskat aj dnes som sa tesila ze dostanem a nist.a to hlavne tie uzkosti proste stupajú a je to dost neprijemne.a ked uz nie uzkost tak myslienky v hlave,sledovanie sa😢

ivka185
15. sep 2017

@simka1454 ja beriem alventu uz 12 rokov a mala som sa celkom dobre az mozno 4 mesiace dozadu sa mi z nicoho ic pohorsilo tak mi doktor zvysil davku ale len alventu. Nic ine som ani nebrala takze u mna ta alventa funguje celkom dobre. Samozrejme su niekedy aj vykyvy ale daju sa zvladnut.

korylan
15. sep 2017

@domi1313 nebolo by na škodu sa zrejme poradit aj na gyn.,ci je niečo na upravu hladiny hormonov okrem antikoncep. Vsak takto sa niektore dni neda ani existovat...

romanuela7
15. sep 2017

Lieky su najvacsia svinstvo ake existuje, nic horsie nemozte pre seba urobit ako zacat brat lieky a hlavne antidepresiva a antikoncepciu!! Co najrychlejsie s tym prestante lebo vas to znici uplne, skuste radsej alternativnu liecbu, prirodnu, ved teraz je tolko moznosti, ja uz niekolko rokov neberem ziadne lieky, ked mam problem vyhladam prirodnu liecitelku a ta mi da dokopy vsetko, prirodne ci specialnymi masazmi, aromaterapiou, liecba hudbou bylinky atd., skuste a neolutujete 😉

domi1313
15. sep 2017

@romanuela7 kde tu prirodnu liecitelku najdem?

domi1313
15. sep 2017

@korylan veru je to tazke.ale dobra alternativa riesit do s gynekologom..predtym ako som mala uzkostnu poruchu som to vobec neriesila vacsina z nas ma problemy volake pred ms no teraz je to omnoho tazsie na psychiku

romanuela7
15. sep 2017

@domi1313 podla toho v akom meste zijes kde sa nachadzas ich je vela vsade tak kde ti je najblizsie

domi1313
15. sep 2017

V bratislave,ja len nemam tusenia koho mam s tym oslovit.tiez som skor na prirodnu liecbu

romanuela7
15. sep 2017

@domi1313 musis pohladat na internete ale bratislava je velka tam ich bude vela tak si pozri na jednotlivcov aj referencie, ti ktori sa tym zaoberaju maju kazdy jeden na internete reklamu plus t.c. Ja som z PN ja tam chodim tak ti neviem v tomto poradit v BA nepoznam nikoho

domi1313
15. sep 2017

A co konkretne
Dam,prirodny liecitel?

romanuela7
15. sep 2017

@domi1313 napriklad, nejak sa tam skus preklikat ale davaj si pozor na tych ktori ponukaju prirodne tabletky aby si si od nich kupila, tym ide zase len o peniaze 😒

domi1313
15. sep 2017

@romanuela7 no idem skusit,dakujem😊Bo tych oblbovakov le vela,na vsetkom sa dnes zaraba.a tebe to teda pomohlo?