icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

ivka185
30. sep 2017

@domi1313 presne ja sa tiez tak citim a mame plus dalsiu diagnozu ktoru si ale vytvarame sami ale co uz .

ivka185
30. sep 2017

@domi1313 presne tak aj ja sa citim ako hypochonder ale co uz je to dalsie plus k nasej chorobe,

domi1313
30. sep 2017

@domi1313 predstav si ze by neboli tieto blogy..ake by to pri tych vsetkych symptomoch bolo🤢skutocne jedna druhu podporime a hlavne nemame pocit ze v tom niesme same,ze sme sa nezblazdnili

domi1313
30. sep 2017

@domi1313 ivka185

domi1313
30. sep 2017

@ivka185 fotoportrét
domi1313
@domi1313 predstav si ze by neboli tieto blogy..ake by to pri tych vsetkych symptomoch bolo🤢skutocne jedna druhu podporime a hlavne nemame pocit ze v tom niesme same,ze sme sa nezblazdnili
Dnes o 13:43 • Odpovedz

domi1313
30. sep 2017

@ivka185 ono to vzdy prejde...ale vzdy pride nieco nove😤

mirks32
30. sep 2017

Pekny den . Ak mame strach, horsie je to pre nas ; toto malo kto pochopi ze my si to nenamyslame ..pre nas je to skutocne ... kedysi moj ex manzel ze si vymyslam ze mi je zle absolutne neveril nicomu co ma bolelo alebo ako mi byvalo zle .. teraz je to uz ine viem co to dokaze a naozaj dokazu aj vlasy boliet 😊 mna by zaujimalo kde sa to vseetko berie ako dokaze takto nespravne fungovat mozog . Kedze hovoria ze nam chyba serotonim

domi1313
30. sep 2017

@mirks32 moj psyciater mi vraví,ze ta panicka potucha,uzkost,si proste najde vzdy sposobkde sa prejavit.tlsk na hrudi,strach a pozorovanie sa,strach z mhd,uzavretych priestorov,ze je to vzdy niecoine.jedno pomonie druhe pride.skutocne je totak,teda umna 100 percentne.i ked napr teraz normalne som v praci a fungujem,v hlave mi vyria myslienky ktore mam vo svojej hlave nikomu nevravim a ked tak,napisem sem.casto si davam otazku ci to vobec skonci...

mirks32
30. sep 2017

@domi1313 vraj pomaha vzdy sa sustredit na nieco ine

mirks32
30. sep 2017

Ja tiez mam novinku co som nikdy nemala problem chodit po schodoch tak teraz mam strach

janefonda
30. sep 2017

Ako píšete, ono sa to s príznakmi neustále točí. Aj s liekmi je to niekedy ťažké, ale bez to bolo doslova znicujuce. Neviem si ani predstaviť čo by už so mnou bolo ak by nebolo liekov. Ja som nedokázala ani z postele vstať. Teraz žijem relatívne normálne, občas sa kustik zamraci a vtedy musím bojovať.
Nie sme v tom samé, žiaľ ľudí s depresiou ci inou diagnózou neustále pribúda. Môj psychiater ma neustále plno, plno... Doslova. Treba bojovať, nájsť si spôsob ako sa upokojiť keď treba. Ja sa napríklad musím sem tam proste vyplakat. Keď som sama a deti ma nevidia. Vypustiť to zo seba.

ivka185
30. sep 2017

@domi1313 ano tento blog alebo forum jak to nazvat strasne aj mne pomaha ked si mozem vymenit svoje problemy, starosti, pocity ohladom nasej choroby so zenami ktore prechadzaju tym istym co ja, vedia pochopit, povzbudit a pritom verit ze si to nevymyslame ale je to realne. Malokto zo zdravych ludi to pochopi. Takze som rada ze aspon my tu na tom fore drzime spolu ,velmi to pomaha.

mirks32
30. sep 2017

Aj plac veru niekedy pomoze . Ulavi sa 🤗

domi1313
30. sep 2017

@mirks32 to naozaj?a preco?

mirks32
30. sep 2017

@domi1313 preco? Podla danej situacie , niekedy mam taky den ze mi je zle a chce sa mi plakat ; ci myslela si nieco ine?

mirks32
30. sep 2017

@janefonda bez liekov je to horsie; i ked niektorym stacia AD .. a ty ake lieky beries?

domi1313
30. sep 2017

@mirks32 tie schody som myslela,ze co konkretne s tymi schodami

mirks32
30. sep 2017

Mam strach ist po schodoch .neviem preco .este som z nich nespadla 🙂

janefonda
30. sep 2017

@mirks32 mam ad sertralin 100 mg. Nic ine momentálne neuzivam. Neurol som mala naposledy pred skoro troma rokmi a to bolo keď sa depresia u mňa objavila. Teraz bojujem. Ja som taky introvert, nemusim hneď vešať každému na nos svoje problémy. No a mozno aj to je chyba, často si všetko beriem az prilis k srdcu.

domi1313
30. sep 2017

@mirks32 zvlastne ,ale chapem to.naozaj pri pp sa objavi vselico..aty beries lieky?

mirks32
30. sep 2017

@janefonda tak si silna osobnost .. ale mas tu nas takze tu mozes .ulavy sa ti kolko tolko

mirks32
30. sep 2017

@domi1313 ano liecim sa . Momentalne brintellix10mg 1× .a frontin 0.25 3-2 podla potreby

domi1313
30. sep 2017

@mirks32 ako dlho mas pp?

mirks32
30. sep 2017

@domi1313 fu 12 rokov uz

mirks32
30. sep 2017

@domi1313 a ty ako dlho ?

ada134
30. sep 2017

@esselte a toci sa ti hlava?

janefonda
30. sep 2017

@mirks32 neviem ci som silná osobnosť... Snažím sa, pretože mám detičky a super manžela a vlastne celú rodinu, ktorá pri mne stojí.
Toto fórum mam rada, chodím sem už dlho. A preto viem, kolke bojujeme s touto pliagou.

domi1313
30. sep 2017

@mirks32 ja to mam cce 1,5 roka.neberiem lieky,skusala som na zaciatku aj ad aj benzo.no popri nim sa mi stav zhorsil omnoho..tak bojujem bez liekov,vykyvy maju baby aj pri ad...tocieva sa mi hlava hlavne ked s niekym na silu nieco rozpravam alebo v obchodnych centrach..je to velmi neprijemne,predtym som vedela nakupovat hodiny teraz utekam ako sip ked som v od,kupit,utiect.je to strasne

junova
30. sep 2017

Ahojte, zavítala som sem po asi roku. Chcela by som vás povzbudiť. Ja som mala panicku poruchu plus úzkosti. Trvalo to rok, od decembra 2015 do decembra 2016. Naposledy som mala úzkosti v decembri 2016. Bývalo mi strašne, najskôr ataky, tie po pol roku zmizli, úzkosti ostali, často som plakavala. Od januára tohto roku nemám ani ataky ani úzkosti. Cítim sa ako predtým, úplne fit. Neplakala som rok. Som šťastná 🙂 Začala som šoférovať, chodiť s kamarátkami von, už mi nevadia ani obchodné centrá. Zvládla som to bez liekov. Chodila som ku psychologicke, robila autogenny tréning, relaxovala, chodila do posilňovne, modlila sa. Pri živote ma držali najmä deti. Úprimne vám všetkým želám aby ste sa tiež cítili ako predtým. 🙏 pekný deň

sticker
mirks32
30. sep 2017

@janefonda o to lepsie sa bojuje ked mas milujucu rodinku 😊