Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@eliska13
ja si hned predstavim ten zly scenar, ze sa hned stane to najhorsie a myslim len na to a to su tie znicujuce automaticke myslienky, ze mne proste nenapadne, ze aj lepsie sa to moze skoncit. A ze su aj lepsie alternativy. Idem za sefkou a caka ze ma zdžube a ona mi oznami, ze mi zvysuje plat. Toto a podobne veci... proste, ze necakam nic dobre, a to sa musi zmenit.
Plegomazin nepoznam, ale vdaka za info 🙂. No zalezi, ako sa clovek cíti, ja napriklad tuto poruchu mam uz vyse dva roky, a raz su dobre dni a raz horsie... cize asi podla toho, ale ak ma clovek naozaj zle uzkosti a zle obdobie a uz vie, ze inak to asi nebude a mal by brať AD, tak to je urcite ta najspravnejsia volba.
Casto som si ich aj sama vytvárala, clovek si sám aj sprotiví veci, aspon u mna to bolo tak a potom sa mi do toho nechcelo... a potom ked som napriek tomu musela, uz automaticky prisla uzkost. A ja som sa cudovala, ze ved z coho...
Preto ja nemam rada tych, ktorych sa na vsetko len stazuju a o vsetkom len negativne hovoria... tymto ovplyvnuju aj druhych, ani si to neuvedomuju.
@montemotherone No aj ja, ako cez kopirak. Aj s tym zamracenim, aj s tym odstupom od ludi, aj s tym, ze som tu furt pre druhych bola a ked som potrebovala ja pomoct, nikto nebol ochotny - vlastne v tomto bode sa mne zacalo prihorsovat. Ze aku ja mam hodnotu? Butlavej vrby a pomocnika? Tiez potom, ked uz mi bolo zle, a postazovala som sa, tak to nechcel nikto pocuvat. Rovnako pocuvam, ze kde je problem?, si super intelignetna, cielavedoma, mate sa financne dobre (vsetko ich pohlad). Tak som sa este viac uzatvarala a zrazu vsetci nespokojni, vraj som sa odcudzila, a podobne - no, preco asi? Mam svoje problemy, to sa mam zatazovat aj "cudzimi"?
Nedavno som sedela v cukrarni a vedla sedeli dve zeny a kvakali. Ostosest ohovarali, fnukali, pindali a pocuvali sa. Ja mam pocit, ze kebyze ja takto fnukam, uz ma rodina sprdne a postavia sa a odidu... pocuvala som tie dve a rozmyslala, v com som ina.... a to je asi ten problem. Nepozerala som sa na to tak, ze preco som obklopena ludmi, ktori ma nechcu pocuvat, ale kde je chyba vo mne? A mozno ziadna neni.
@katka2808 chápem tiež tak rozmýšľam:(ja mám aj pocit, že všetci napredujú menia prácu, bývanie, rodia deti, vedia si vymyslieť podnikanie len ja som nejaká menejcenna.Pritom sa nemáme fin.zle neviem prečo sa tak ľutujem.Akoby som mala pocit, že všetci žijú aktívnejšie zaujímavejšie ako my🙂)a my stagnujeme a úprimne ja som aktívnejší typ človeka a môj muž je taký pecivalik skôr by som potrebovala, aby mňa niekto ťahal a nie naopak.
@lilitela rozdala by som sa pre druhých a, keď my sme niečo potrebovali nebol čas, nedalo sa už som zmenila prístup a kamoška sa aj urazila, lebo som zrazu povedala nevyhovuje mi to a na to nikto nebol zvyknutí.
Ja sa nesťažujem nikomu mňa všetci poznajú ako vysmiateho človeka a nikto ani netuší,že mám nejaké úzkosti či problémy
Som extrovert a za každú srandu len vnútorne neistý a ustráchany pri nových veciach
@eliska13
Ahoj, no u mna je to napriklad tak, ze som nikdy nemala nejaky zivotny ciel. Dokonca som nikdy ani specialne nevedela, cim chcem byť. Teraz uz mozno viem, ale na to by som potrebovala iny odbor vystudovat ako mám. Teraz ked uz mam pekne po 30ke ciel uz mam, vdaka uzkostnej poruche 🙂. Da sa to uplne vyliecit, tak tomu sa snazim verit.
Ale vazne, podla mna sa neporovnavaj ani ty s ostatnymi, no a co, niekto ma dynamickejsi zivot, niekto menej, ale dolezita je spokojnost a viac ako kedykolvek v minulosti je aspon pre mna na prvom mieste pokoj v duši. 🙂
Ako tak pozeram, su mi tieto vase pocity dobre zname... ale viete co robim v obdobi ked uz zas citim ze stagnujem a vsetko na mna pada? Raz za nejaky cas to na mna dolahne obzvlast a vtedy viem ze musim spravit "cistku". vyhadzem vsetky veci doma co som uz dlho nepouzila a vidim ze ani nebudem. chce to niekedy fakt odvahu nieco vyhodit ale poviem si, ze je to len materialna vec takej hodnoty aku jej ja dam. a ze ma len priputava k minulosti. pamiatky na nieco? spomienky mam v hlave tie mi nikto nevezme. a uz to leti do kosa 🙂 baby poviem vam ze je to fakt pravda co vsade citam: poriadok vo veciach rovna sa poriadok v hlave. citim potom taku lahkost a hned sa mi zda svet krajsi 🙂 no a uvolni sa mi doma miesto, necitim sa stiesnene
@katka2808 hehe tak to aj ja🙂ja som len vždy vedela, že chcem mať dieťa a rodinu.nikdy som ani ako slobodná nemala svoje hobby ...zabíjala som čas ,že som chodila cvičiť, aby som doma nesedela išla som na pedikuru pozrieť do obchodov kdekoľvek len nech nie som doma nebaví ma len tak sedieť na gauči pri TV vtedy ešte tak nefical internet.potom prišlo dieťa a konečne som mala pre koho, s kým... krásne roky.Praveze sa porovnávam viem je to chyba hlúpa chyba.A ani tú prácu som nikdy nemala vysnívanú a ani ma žiadna nechytila za srdce nechodím s nechuťou, ale nie som typ, že poviem, že robím čo som vždy chcela či študovala.Robim pre peniaze
Mne povedala psychologička, že ja budem vždy úzkostnejsia ako ostatní, že môžem byť rada, že mám také úžasné prežívanie a viem sa tešiť z veci, ktoré iných ľudí nenadchnu len zároveň aj smutná či vystrašená z tých horších veci.Nechcem Ti brať ilúzie po tých 12 r čo som sa s tým stretla prvý x viem, že sú len mesiace roky lepšie a horšie, ale všetko sa da.Len škoda, že na stresy či problémy zle reagujem.hned zvládnem to??a čo, keď???iných ľudí problém naštartuje idem do toho je to výzva verím si ja upadnem.Nikdy by som nemohla byť nejaká managerka, vedúci pracovník pritom vzdelanie a hlavu na to mám len nie psychiku
Tiež veľa čítam a, keď budem mať viac energie chcela by som chodiť na pilates.4 večer som sa bola tiež sama prejsť ináč milujeme celá rodina turistiku a bicykel len toto leto bolo veľmi teplo a malo sme bicyklovali
Cieľ ..áno máš pravdu raz som povedala psychologicke, že môj cieľ bol mať dieťa, potom lepšie bývanie, potom inú prácu a zrazu nemám žiadny cieľ žiadnu radosť pred sebou, ale rada by som sa naučila lyzovat
Mne táto 40 tka priniesla nejaku krízu stredného veku asi🙂)
Ale ja by som chcela mať ten život dynamickejší som taký typ, ale okolnosti dieťa, muž workoholik mi neumožnia mať také aktivity, ale idem aspoň drobnosti zmenit
@eliska13 väčšina domácnosti je na mne. A k tomu bývame v dome. Aj sme už začali zvažovať že pôjdeme do bytu. Ja si ale uvedomujem, že muža musím tiež trochu prevychovať a nenechať ho nech ma zahlcuje negatívnou energiou... Je to komplikované. Veľa vecí som si zavinila sama, keď som ľudí, ktorí ma trápili v správnom čase nestopla :-/ Učím sa to aspoň teraz.
Keď hovoríš o koníčkoch, ja som napríklad strašne chcela, aby sme s muzom lyžovali. Muž k tomu má negatívny vzťah, samozrejme je to drahé. To funguje vždy, keď mu dôjdu argumenty. Samozrejme že sa minie viac, ako keď sedíme doma na zadku 🙄 mne ale stačilo keď sa pár krát za zimu spustim na nejakej zjazdovke v hornej dolnej, na lyžiach z bazáru 🙂 nemusím byť 2 týždne v Jasnej či v Lomnici... Stálo ma to veľa síl, ale v 35 rokoch som začala lyžovať aj s dcérkou. Bol to ohromný zlom a zážitok. Muž nám robí servis a nosiča lyží 🙂 A takto je to väčšinou so všetkým, čo ja milujem a on k tomu nemá vzťah. Je to stále boj a ja mám pocit, že najhoršie je, keď niekto pripraví človeka o entuziazmus. Takú detskú radosť z niečoho. Môj muž je v tom majster. Je to praktický, reálny, pragmatický človek. Na jednej strane super pre materiálny život, na druhej, sme úplne odlišní... Ja som sa vždy vedela rýchlo nadchnúť, ísť do rizika, do nových vecí s nadšením...
@montemotherone máme veľa podobného.nase dieťa som všetko naučila ja či bicyklovať korčuľovať ja som ta, ktorá diriguje celú domácnosť vymýšľa čo budeme robiť muž je tvarny da sa s ním, ale keď je všetko na mne či domácnosť učenie všetko to môžem žiť aj sama🙂)cez zimné prázdniny som vymyslela, že poďme do Tatier odpoveď a načo veď nelyzujeme som zvedavý čo tam budeme robiť??je taký upaty nevie sa tak potešiť či nadchnúť ako ja.tak som to zrušila o deň na to čo robíš veď jasné, že pôjdeme ja som sa len pýtal čo tam chcete robit.ja mám aj muža ako dieťa, ktoré treba dirigovať.V robote úspešný zodpovedný doma k ničomu🙂)syn má 9 r hovorím mu celé roky sa obaja spoliehate na mňa môžeš ho niekam zobrať ako chlap choďte hrať futbal choďte na hokej vezmi drevo spravte búdku pre vtáčiky pre boha venuj sa mu ako chlap!
Nerozumie mi.ved to dieťa je celé roky len s mamou muž je dosť pracovne zaneprázdnený a ja všetko ťahám.
Už som asi rezignovala psychologička povedala, že v každej rodine je jeden čo sa stará viac a mám sa s tým zmieriť.Do rizika neviem ísť všetko sto x si všetko premyslim, ale tiež si myslím, že muž má v ničom nepodporí tak to bolo aj s druhým dieťaťom
Kúpme synovi trampolínu načo veď už je veľký, poďme s xy na chatu, opekať si nie tých nemám rád.Tak robím, tak ako ja chcem a, ak chce aj on nech sa prida.🙂)
On je dosť introvert mať svoj kľud len ma moc nezaťažuje.Lyzovanie detto odpovede mne stačí, keď vybehneme na Pezinskú Babu nepotrebujem týždňový lyž.listok.Tuto zimu chcem dať syna do lyz.skolky a ja sa tiež chcem postaviť na lyže
Muž žije upäto jemu by nevadilo x rokov robiť to isté podľa zaužívaného režimu len nie žiadne zmeny.Ale ja som zase tvrdohlavá a sú veci, ktoré si nedám vyhovoriť.Len nejako som týmito zrúteniami stratila silu a dôveru v seba.Ked sa ho spýtam si spokojný ako zijeme takto si si to predstavoval?odpoveď je a čo by si chcela?všetci takto žijú práca domácnosť to ty máš nejaké ružové okuliare.
Muž by nedbal celý víkend byť doma pohodička nuda....ja už mám obed navareny a chcem vybehnúť do Karpát na veľkú prechádzku skrátka si chcem každý čas užiť prísť domov dať si teplý čaj zahrať si karty žiť!a potom mi psychologička povie, že neviem oddychovať a presilujem sa a chcem byť dokonalá, že chcem byť dokonalá mama, a som na seba prisna.Ja sa doma nudím spravím potrebné, ale chcem ísť medzi ľudí niečo vidieť zažiť...som taka neposedné
Ak som celé toto naše spolunažívanie opisovala psychologické nevidela to ako dôvod na moju nespokojnosť úzkosti povedala, že vždy je jeden tahun a mám byť rada, že nesedí u kamaráta na vinku či chce tráviť čas s nami🙂)a,že keď to vidím ako problém mám sa rozviesť
Celé moje sedenia u psychologicky boli o tom, že sa ľutujem, že mi chýba pokora a mám sa tešiť tomu, čo mám a nie tomu čo nemám a chcela by som
@montemotherone áno niekedy by som s ním najradšej zatriasla nech ukáže nejaké emócie, s ním sa nedá ani pohadat🙂)ja poviem čo ma štve a on mi povie no zle si si vybrala
Ale asi za to nemôže jeho rodičia žijú tak isto a majú tiež také divné prežívanie a potlačené city
@eliska13 Aj ja som zmenila pristup, prestala sa neustale prisposobovat, a zrazu maju vsetci s tym problem, lebo boli zvyknuti na ine. Ja mam tu velku chybu, ze jednam narovinu a poviem ludom, co ma trapi a to nema nikto rad.
A si potom hlavu trieskam do steny, ze som nedrzala jazyk za zubami.
Inak, ta tvoja psychologicka sa mi javi divna (posli mi meno do IP prosim)- akoze ma mozno trochu pravdy, ale ja neviem, aka je pravdepodobnost, ze sa najdu dvaja velmi podobni ludia, aby mohli spolu zit? Ja som zila v domneni, ze ludia by si mali vychadzat v ustrety, a hladat kompromisy, aj zivotne. Ak nejde o nic zle, prisposobit sa. podla mna vela ludi nevie odpocivat pasivne a na dobitie baterii potrebuje aktivitu. Ja som si kupila psa a tiez som v stadiu, ze na co mam muza? Tiez je akokeby dalsie dieta. Lenze ako s dietatom s nim jednat nemozem, vsak ano....
...mas byt rada, ze neni u kamosa na vinku - tak nieco podobne som tiez uz pocula. "Nepomaha ti doma? Bud rada, ze ti aspon deti postrazi kym si sama porobis a nesedi za PC."
@montemotherone Je fajn, ze vam muz robi aspon nosica lyzi. Ja som si s muzom stale cudzejsia. Strasna rana bola pre mna, ked mi pred par rokmi povedal, po tom, co sme sa relativne casto venovali turistike, ze jeho to vobec nebavi. Nejak som nevedela, ci mam OCENIT ze sa pretvaroval, alebo ci naopak. A zistujem , ze sa nezhodujeme ani vo vychove. V chode domacnosti mame tazkosti odjakziva.
@lilitela áno je divná ta psychologička a prišla som na to až nedávno.Do čerta pozná má 13 rokov a tak mi na jar naložila, že aj to, čo som si myslela, že robím správne tak ma zneistila, že som mame plakala do telefónu.Asi je chyba to, že je už staršia neviem tipnúť vek po 65 tke je to iná generácia tiež má jedno dieťa študovala po zahraničí brala som ju ako super odborníčku na úzkosti depresie to je jej hlavné zameranie nikdy som nehrala divadlo nič netajila všetko som vyklopila čo ma štve, čo chcem zmeniť čo je pre mňa dôležité aké mám túžby a ona mi povedala, že sa mám dobre ani neviem ako a,že by som mala tíško sedieť a šúchať nohami🙂)Neviem možno som nepochopila čo mi tým povedala možno mi chcela nastaviť zrkadlo, ale po vete, že nežijem svoj život a preto sa tak cítim táto veta mi odvtedy rezonuje v hlave a mata.cakala som od nej niečo iné aj som jej to povedala, že by som chcela, aby ma podporila, aby sa terapia uberala iným smerom, že chodím tam raz za mesiac a je to dlho nato mi povedala, že stačilo by mi aj menej často chodiť.posledna veta po tých rokoch medzi nami bola, že možno potrebujem iného terapeuta iný štýl, že mám nad tým porozmýšľať, ak nie som s ňou spokojná evidentne sa jej to dotklo mňa urazilo čo mi povedala ohľadne môjho syna a odvtedy som tam nešla🙂
Jej výroky typu prečo sa deťom treba nejako extra venovať, ze co to je za módu?že má sám chodiť na krúžky, že deti za socíku tiež nikto neofukoval a mali kľúč na krku, mám robiť čo ja chcem a nie venovať sa dieťaťu, že syn má dosť rokov na to, aby niečo uvaril má 9 r, že ak som unavená mám zavolať ku mne mamu a 2 dni spať, ak som sa spýtala či som vyhorena povedala, že nie,
Keď som sa jej pýtala ci som rozmaznana, že nie či to je mojou výchovou zo strany rodičov nie
Tak som pochopila, že ona je iný typ ako ja má iné priority žila v inej dobe a nejako som to uzavrela.Len mi je ľúto, že ma pozná vie o mne všetky problémy a teraz, keď začnem chodiť k inej zase odznova všetko hovoriť skrátka prežila som s ňou ex frajera tehotenstvo celé roky...aj, keď som u nej bola cca raz za 2,3 roky sériu sedení
Tiež mám obdobie, že rozmýšľam, že si kúpim psíka budem mať s kým chodiť von
Koľko máš rokov?a ako veľké deti, ak môžeš napísať?
@eliska13 bože, normálne som pozrela, či to píšem ja, či ty 🙂 Ja presne, korčule, bicykel... MM má v paži. Akékoľvek krúžky, nejaké smerovanie detí... nad všetkým rozmýšľam ja. A potom ho ešte presviedčať, že je to dobrá investícia. Keby bolo na ňom, deti by šli zo školy domov... A to by bolo celé. Prázdniny ani nehovorím. A potom tie večné slovné súboje...
Teraz som si zase raz povedala, že už sa nebudem prizerať a zavediem doma poriadky. Keď všetko nechávam na neho, je to chaos, on je spokojný a potom naraz veľké upratovanie a ja som z chaosu hotová.
Keď ich buzerujem a dýcham na krk, všetci hotoví, ale poriadok sa udržiava. Takže asi sa vyberiem touto cestou. V konečnom dôsledku sú spokojní keď je doma systém, poriadok. Už tu bol ten poriadok spomenutý a fakt to pomáha. Vychádzať, vytriediť, prečistiť vzduch... 🙂
@all bavili sme sa o autogennom tréningu 😉
https://www.youtube.com/watch?v=Mv_CjyvY58s@eliska13 uplne zly pristup ma ta psychologicka. urcite vymenit ☹
Ahojte dievčatá, ako sa máte v tomto "krásnom"počasí?
@sandra2308 ahoj dlho tu niekto nic nepisal.ako sa mas?no ja riesim tehotensku nevolnost a bojim sa uzkosti😩
@domi1313 😍 počula som tu peknú novinku. Teším sa s tebou. Neboj sa, všetko zvládneš. Ja som kvôli tehotenstve vysadzala ad zo dňa na deň, hruza,do toho nevoľnosti...A potom konečne dobrý pocit, tešila som sa a teraz som taká šťastná..... Uvidíš, budeš mať zmysel života a keby si mala neznesiteľné stavy, stále ti môžu nasadiť ad. Hlavu hore Domci, tiež som si to prežila a kedykoľvek napíš, ak budeš niečo potrebovať 😘
@sandra2308 dakujem sandri ty si to tak povzbudivo krasne napisala ze si mi dala normalne nadej ze to bude dobre🙏🏻❤️dakujem ti moc.a zvladla si to v pohode cez tehotenstvo bez liekov?
@montemotherone čítala som to tiež smutné:(
@domi1313 neboj sa nečakaj to dopredu!nechaj tomu voľný priebeh,keby dačo budeš mať lieky....tehotenské hormóny Tá možno tak podržia, že budeš v euforii.Ja som mala v teh.asi najkrajšiu pleť, vlasy a energie na rozdavanie
@eliska13 Aha, tak to je fakt ina generacia. Asi ju fakt ta praca uz nebavi alebo je vyhoreta. Asi to neni sranda pocuvat niecie problemy. Na druhej strane - pokial ta za 13 rokov nikam nedostala - ved to je jej praca, aby si dokazala byt spokojna s tym, co mas...
Ja som si uvedomila minuly tyzden, ze nezijem svoj zivot, ale cely zivot zijem zivot niekoho ineho - najprv tak ako chcela mama, co je aj pochopitelne, ved ma vychovavala a potom som dalsich 20 rokov neustale tahala za sebou muza a prisposobovala sa mu v tom, co mi nevyhovuje. A on to citi rovnako, ze sa mi prisposoboval. Bohuzial on do toho montuje neustale aj svoju rodinu, co uz je na mna privela.
Ked som sa po narodeni deti vzoprela tomu prisposobovaniu - pretoze som sa primarne prisposobovala potrebam deti, tak som odmietla sa prisposobovat aj dospelym okolo seba - zacal to byt strasny problem pre vsetkych, lebo boli na nieco zvyknuti.
Ved prave - deti za sociku, to sme my, nasa generacia - a sme v pohode? Nie sme.
Pes je super vec, mala som a bola to ta najlepsia "vec" v mojom zivote.
Mam 40 a dve male deti.
@domi1313 nemala len také,že či nebudem mať popôrodnú depresiu🙂)veď čakám vždy to najhoršie nie?brala som AD tie ma podrzali.Tesila som sa na dieťa ako nebudem sama, budem mať človiečika, ktorého môžem niečo naučiť, venovať sa...bude to super uvidíš.Stalo sa Ti najlepšie čo sa mohlo stať.Spravila som 2 veci, ktoré stáli za to mám dieťa a presťahovali sme sa do domu.
@domi1313
Ahooj..citam aj ja dost casto tieto prispevky..a idem ti napisat na povzbudenie ako som to mala ja..prve depresie som mala pred siestimi rokmi..liecila,som sa rok..a mesiac po vysadeni som otehotnela...vies co stavy som mala vselijake cele tehotenstvo..do toho vracanie kazdy den..ale dala,som to..obavy som mala..a,este aj moja vtedajsia psychoska mi hned povedala,ze dajte pozor na poporodnu depresiu..tak som sa jej cele tehotenstvo bala..a vies co?ziadna nebola..ha..a po porode ma ziadne depresie ani nenapadli ..voobec...tak som bola,strasne stastna..druhe tehotenstvo som zvladla v pohode..bez tychto myslienok..len bohuzial ma to chytilo 8mesiacov po porode..ale to uz bolo z totalneho vycerpania..tak drzim ti velmi palce...a dufam ze to budes mat jak ja..po porode ta ziadne depky stavy uzkosti ani len nenapadnu
@najkusko1111
@eliska13 dakujem mam velmi🙏🏻viete dobre ako to s pp je a s tymi hlupimi uzkostami vsetko to pride necakane a ja sa naozaj bojim kazdu sekundu😒momentalne mi pribudaju tehotenske nevolnosti a aj som si povedala ze radsej to ako uzkosti😒dskujem mnohokrat za povzbudenie baby dakujem velmi.nemate skusenosti s bachovymi esenciami?
@domi1313 nie,nemám.Vies ja som čítala taký super článok o strachu, že ak strach nad nami vládne sme ako kôpky nešťastia boli nás žalúdok celé telo je v pohotovosti, zvýši sa tlak, srdce busi...lebo ten strach a úzkosť necháme nad nami vyhrať a robí si s nami čo chce.A bola tam rada, že treba strachu ukázať ja sa Ťa nebojím si tu?srdce mi za chvíľu nebude busiť, lebo viem, že sa mi nič nestane nebojím sa Ťa rozumieš?idem upratovať, čítať, do obchodu a nevšímame si Ta ja viem, že je to ťažké mala som 3x panicky záchvat, ale pomaly to ide.Pre mňa bola PP a búšenie srdca malý odvar oproti takej stálej nespokojnosti a nejakej truchlivosti čo prežívam
Skús brat dlhodobo magne b6, milgammu, teraz asi aj kyselinu listovú....
Prepáč moc som nečítala príspevky dozadu ty máš stresujucu prácu či vieš prečo sa tak cítiš?Si krásna mladá baba🙂 ...ja som PP dostala, keď som robila na nočné a bola som veľmi unavená
@lilitela
@montemotherone
Tak sme sa našli 3. 40 tnicky, ktoré robia všetko pre rodinu o všetkých sa starajú v mužoch žiadna extra podpora a možno náš každodenný dlhotrvajuci problém.Realne, keď sa pozriem extra problém nemám muž nepije, nebije nás, dieťa mi neuteka z domu, ale je tu x maličkostí, ktoré keď sa spoja do jedného pri mojej povahe a mojich ideáloch akú som chcela rodinu, akú mám ...asi mi to robí zle
Rada psychologicky bola prijmi seba, svoju povahu, buď vďačná za to, čo máš nebanuj za tým, čo nemáš.Nemysli čo o mesiac, rok zi tu a teraz
Ste dnes doma s deťmi?
@eliska13 ja som s malým doma, začína chodiť na 2 dni do škôlky, len dopoludnia, ja si privyrábam príležitostne... Od budúceho septembra už chcem aby šiel na dlhšie a ja viac medzi ľudí. Teraz je to tak, že "veď si doma, tak vybav to, hento..." 🙂 Veď áno, len ak mám popri tom uvariť, upratať, venovať sa malému a do toho nejaké zákazky... Večer som vyflusnutá, celý deň v jednom kole. Ono, ten môj muž to v podstate nemyslí zle, ale uvedomujem si, že sa musím mať stále na pozore a strážiť si svoju pohodu a pokoj. Nikto to za mňa neurobí. Ak poviem, vieš čo, idem upratať, uvariť, a potom pokosiť a postaviť zo dva domy... On povie, o.k. A ja som celý život čakala: "Niee! Netráp sa toľko. Ja to urobím!" 🙂
Teraz už musím rozhodiť úlohy a nehrať sa na hrdinku 😉 Chýba je často v našej hlave. Ostatní sú v tom väčšinou nevinne (ak nejde o nejaké patologické upírske osobnosti 🙂 Každý bude s nami robiť to, čo mu dovolíme 😉 A ja som sa teda často spoliehala na nejaký súcit, spoluúčasť... Nechcela som robiť problémy, komplikácie...
Pamätám si, ako sme u svokry raz dávno nakladali kapustu. Muž si išiel zdriemnuť, že je unavený. Čučala som aby som nebola za zlú. Dnes už by nakladala svokra so synáčikom a možno by som trochu pomohla... Ak by sa mi chcelo 😉 A všetci spoko

@eliska13 ja tmava😂