icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

femme1308
14. nov 2017

@eliska13 presne tak sa cítim ako píšeš silou vôle očakávam zlepšenie, ktoré nie a nie aby prišlo a uzkost je 100x väčšia ako bola bez AD
Tie ataky v noci su hrozne. Neviem ci ma aj AD netlmia nemáš s tym skúsenosť?

sarah275
14. nov 2017

@femme1308 prvoradé je vzdy zdravie a aby som sa cítila ok !!! Na ostatné veci sa vykasli len sa zbytočne trapis a zaťažuješ ešte viac psychiku ☹ na to treba čas hlavne a trpezlivosť, ja by som si v takomto stave do prace ist nedovolila ale rozhodnutie je na tebe, budem silno držať palce viem ake to je preto ta chapem a zároveň obdivujem že s tým takto bojujes, nech sa darí

femme1308
14. nov 2017

@sarah275 dakujem si zlata tiez ti prajem nech sa das rýchle dokopy a nájdeš si pre seba vhodne zamestnanie ktoré ti bude robiť radosť a napĺňať ta

eliska13
14. nov 2017

@femme1308 áno depresia je boj sama so sebou.Vyvijas na seba nátlak mala by som...nemôžem zlyhať, a čo keď...úprimne za seba Ti poviem dlho som bojovala za a proti druhému dieťaťu slzy som mala v očiach, keď som videla syna chudák taký je sám potrebuje súrodenca, bude to ťažké ako to zvládnem až som asi po pol roku si povedala,že ak neprestanem dajú má do nemocnice a,že musím byť v pohode a prestať nacseba tak tlačiť.Na tvojom mieste iba môj názor teraz by som nenastúpila, nedá sa odložiť to na január?úzkosti prejdú ,ak zacnes brať celý liek deň odo dňa to bude lepšie.Teraz si v tom najhorsom

femme1308
14. nov 2017

@eliska13 práveže sa to odložiť ani posunúť neda preto som v takom tlaku a mam pocit ze mi to uz prerastá hlavou preto asi aj v liečbe nenapredujem.
Neviem ci sa v tom dá správne rozhodnúť....

femme1308
14. nov 2017

Prosim potrebujem sa opýtať som stále taká otapena unavená no v noci sa vkuse budím. Spánok je trocha lepší ale počas dňa je to hrozne nič nerobím spím a polihujem. Mam to pripisovať xanaxu? Alebo cipralex ten som este len na polovici tabl? Čakať este? Celu tabletku mam začať užívať od piatka

ivka185
14. nov 2017

femme1308 neviem xanax som nebrala ale to ze beres este len polovicku a az od piatku celu tabletku tak to este potrva AD vecsinou ucinkuju po 1-2 mesiaci ale po trosku by malo byt lepsie kazdy den. Treba vydrzat chce to vela casu.

sarah275
14. nov 2017

@femme1308 xanax je asi najhorší liek aký poznám, lepší je neurol ten tak neutlmuje ! podľa mňa to máš určite z neho, z AD by to bolo ešte priskoro a keď máš len pol tabletky tak z AD to určite nie je

femme1308
14. nov 2017

@ivka185
@sarah275 xanax užívam od nedele AD od utorka. A uz aj minuly týžden som bola takto otapena vtedy som mala oxazepam ten mi vymenil za xanax s postupným uvolnovanim. Asi to je aj mojou netrpezlivosťou byt v poriadku.

sarah275
14. nov 2017

@femme1308 asi to je hlavne tou psychickou vyčerpanosťou a hlavne že veľa premýšľaš nad tým čo s tou prácou, ja ťa úplne chápem už len to vyčerpáva človeka a ešte sa k tomu pridružia lieky a človek je unavený...podľa mňa to súvisí jedno s druhým

ivka185
14. nov 2017

femme1308 neboj bude dobre ,len musis vydrzat chce to cas je to beh na dlhe trate. Viem o com hovorim presla som si tym.

femme1308
14. nov 2017

@sarah275
@ivka185 dakujem za podporu takze vydržať este pri AD a čakať co bude po zvýšení dávky

ivka185
14. nov 2017

femme1308 no podla mna urcite vydrzat.

eliska13
16. nov 2017

@femme1308 ako Ti je?ináč kľudne by som si dala celú už dnes zajtra je sviatok oddýchneš si žiadne ranné vstávanie desiata ucenie.

femme1308
16. nov 2017

@eliska13 ani sama neviem raz lepsie raz horšie upravila som AD užívam počas dňa nie vecer niesom taká ospalá počas dňa potom no dnes v noci som mala taký záchvat úzkosti z ničoho nič. Nechápem taký strach ma pochytil hrozne som sa cítila nevedela som potom z toho spať som išla prec zo spálne dala som polku oxazepam napriek tomu ze vecer beriem xanax s postupným uvolnovanim.
Tiez som rozmyslala dnes si dávam prvý krat 1celu tabletu. Vieš ako sa bojím strach. Uz sa bojím aj šoférovať nemám taku pozornosť ani sústredenosť. Aj bežne veci. Teraz som tak ze silou vôle sa snažím cez den nespať, aby som spala dobre v noci a nebuntosila. No trápim sa skúšam a čakám kedy bude lepsie. A ry ako sa mas?

eliska13
16. nov 2017

@femme1308 ja dobre ďakujem syna mám doma boli ho hrdlo tak taký malý chaos kvôli mojej robote....neboj aj tebe bude fajn vydrž myslela som na teba čo a ako....
Už bude len lepšie🙂

femme1308
16. nov 2017

@eliska13 skore uzdravenie a ako si to dala nakoniec dokopy?

eliska13
16. nov 2017

@femme1308 že som aj tu aj tam.On už vie byť chvíľu sám, ale nie je mi to prijemne,že nemôžem byť iba s ním som z toho nervózna ešte, že zajtra som doma uz, ale nemá teplotu nekasle len hrdlo...

sarah275
17. nov 2017

žienky ako sa vám darí? ja dnes nejak pociťujem nervozitu a som taká nesvoja, bŕŕŕ až mi to nie je príjemné, neviem či je to tým počasím alebo tým že mi zmenil lekár lieky ale je to des, dúfam, že sa máte čo najlepšie a užívate predĺžený víkendík ❤

ivka185
17. nov 2017

sarah275 ahoj asi to bude tym pocasim ,ja sa tiez citim zle, boli ma hlava, som nervozna neviem co zo sebou. No u teba moze byt aj tou zmenou liekov. Podla toho odkedy ich mas zmenene.

sarah275
17. nov 2017

@ivka185 vieš čo len odvčera čiže pochybujem žeby nejak zaberali, určite to hnusné počasie za to môže !!! a to by sme sa mali tešiť predĺženému víkendu 😎

ivka185
17. nov 2017

sarah275 mas pravdu ze by sme si mali vychutnavat predlzeny vikend ,ale dnes nemam dovod ani hut sa tesit. Uz ma to nebavi, kazde rano stavat s pocitom aky to bude zasa den.Cim sme si to zasluzili.

femme1308
17. nov 2017

@ivka185
@sarah275 ja sa tiez mam zle dnes úzkosti nenormálne. Ale to asi tými liekmi ze účinok este žiaden.

ivka185
17. nov 2017

femme1308 moze to byt aj tym ze lieky este neucinkuju, ale vzhladom na to ze nam viacerym neni dobre skor by som to pripisala pocasiu. U nas jak v mechu, sychravo.

femme1308
17. nov 2017

@ivka185 aj u nás je sychravo o ničom kedy sa toto uz skončí....

@sarah275 preco si menila AD? Nezabrali ti? Ci uz po dlhej dobe?

sarah275
17. nov 2017

@femme1308 ahoj, nezabrali mi AD tak mi ich zmenil, teraz to bolo asi po tretikrat...uz som z toho unavená a áno @ivka185 neviem čím sme si to zaslúžili ale už ma to niekedy fakt nebaví, ja sa presne ráno prebúdzam s tým pocitom že čo sa zase pritrafí... ach jáj

ivka185
17. nov 2017

sarah275 vidno ze trpime rovnakym ochorenim mas tie iste priznaky , pocity , myslienky jak ja.

sarah275
17. nov 2017

@ivka185 asi áno, v iných prípadoch by človek bol rád že nie je v tom sám, no pri tomto ochorení to neprajem nikomu zažiť! fakt ma mrzí, že sa musíme takto trápiť, ale raz to možno prejde ktovie

ivka185
17. nov 2017

sarah275 presne aj ja to nikomu neprajem, je to hnus, ale ako vravis aj mne sa ulavi ked citam kolko tu je ludi co tym trpia tak si hovorim asi nebudes celkom blazon ked to ma tolko ludi. Na druhej strane je aj dobre ze sa mozme jedna druhej vyzalovat a vediet ze ta ten druhy pochopi. Nie kazdy zdravy clovek by nas pochopil. Verim aj ja ze raz bude dobre aj nam.

sarah275
17. nov 2017

@ivka185 no presne tá podpora tu hrá asi najdôležitejšiu úlohu, inak neviem či chodíš na fórum zdravie ale ja tam sem tam pozriem a je tam tak veľa kopec ľudí čo majú depresie a pritom majú celkom spokojný život...niekedy to nedokážem pochopiť, ja sa tiež nemám moc na čo sťažovať, rodinu mám, zdravie až na tú depresiu celkom dobré, len keby tie stavy neboli také hrozné 😢