icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

rennn
5. dec 2017

@kamajka sa cudujem no že nespis z toho ako drevo, musime veriť že to prejde toto predsa nemôže byt donekonecna

eliska13
5. dec 2017

@kamajka neviem kde je chyba a už vôbec neviem čo by bolo, keby som robila plný úväzok a prišla domov 17:30,ak nie neskôr.Radsej nad tým nerozmýšľam to by som radšej išla upratovať ľuďom po domoch ako tu dieťa nechať od 12:15 čo príde zo školy celý deň sameho.Ako dnes..mali sme sviečkovú navarenu hovorím si dám mu radšej polievku do mikrovlnky nech si zohreje a sviečkovú mu dám, keď prídem ja domov zvlast knedľu do sáčku ohriať ...nechcelo sa mi to písať mu to na papierik či volať mu po škole...prídem domov z polievky vyjedene knedličky a takmer plný tanier nezjedileny, lebo on chcel hlavne knedličky🙂ja neviem asi som nenormálna mňa také veci trápia raňajky má ako vrabec len drobnosť v škole desiatu aj to už ovocie prinesie domov, lebo nemal čas obed pobabre...takže jasné, že ja prídem a je ukrutne hladný.keby som bola doma tú polievku zje, lebo by som mu to 2x pripomenula a hotovo takto si môže robiť čo chce a patrične to zneužíva.len do čerta veď nemôžem mu stále stáť za chrbtom a dirigovať ho umy sa,najedz sa veď už je veľký či to je taký typ, že to tak bude ešte roky?dnes dostal dve jednotky z písomky od mega prísneho učiteľa a my stále bojujeme večer umy si zuby,odnes si ponožky do prádla špinavého😂
Vtáčí hrudník ma moja kamoška má z toho syn nejaký pocit menejcennosti?Kratsiu nohu maju asi 3 deti zo synovej triedy nosia podpatenku do topanky.Ja viem, že ako mamu Tá to trápi som taká istá🙂
Mňa hneva, aj to, že už z môjho chlapčeka sa stáva chlapec, ktorý začal tiež oponovovat, každého komentuje ...vzápätí sa mazná ako 5 ročný , ale ešte stále je také deculo, ale už začína vyskakovať a mať vl.nazor, až som není na to zvyknutá😂

eliska13
5. dec 2017

@kamajka a ešte čo som si všimla teraz som bola cez víkend s kamoškou čo má 3 deti a hovorí mi, že jej deti majú stále na desiatu závin, šišku, croassant niečo sladké hovorím jej no to, keby som dávala môjmu, tak priberie ako hrom a zo sladkého je hneď hladný.Ona mi na to vieš....ja mam 3 deti nemám čas špekulovať či rozoberať výživnost a má pravdu viem, že som aj hlavne iná povaha ja fakt niekedy dokážem rozmýšľať či som mu dala dobrú desiatu🙂)či mu chudákovi nepremokli topánky, či sa mu dosť venujeme, podporujeme či práve naopak či nemá všetko príliš jednoduché a nebude sa vedieť vypratať do kože asi mám veľa času🙂raz mi to povedala psychologička, že keby som bola samoživiteľka a žila z ruky do úst neriešim prkotiny
Ale to sú také rady na h...o,ak má niekto úzkosť depku rieši aj to, že vonku zase prší a dokáže z toho spraviť problém.

kamajka
6. dec 2017

@eliska13 toto si úplne vystihla, som presne taká ako píšeš. A s desiatou mám problém, nedala by som im každý deň šišku a croissant, snažím sa aspoň kus zdravo, maslo, sunka, uhorka, šalát, lenže to sa tiež nedá každý deň, tak obmieňam a vymýšľam, aby mali pestrú stravu. Synov stav si dávam za vinu, od malička mal ten hrudník taký zvláštny, mohla som to riešiť oveľa skôr. Zatiaľ sa nezdá že by mal nejaké pocity menejcennosti, ale ja už som v uzkosti že príde deň keď bude z toho nešťastný, ako bude žiť ako si nájde frajerku a tak... nie je to také hrozné ale pre mňa je to dosť katastrofa, ortopéd si to nevšimol poslal nás kvoli nohe na neurológiu a až tam si to všimli, neurológ odporučil spraviť odber krvi na kostný metabolizmus tak má hraničné hodnoty Dvit.a zvýšenú fosfatázu, ja sa strašne bojím aby nemal dačo vážne, tá noha ho aj bolieva sem-tam.

kamajka
6. dec 2017

@eliska13 tu to ani tak nevidno ale keď sa vystrie je to celkom vidno, úpne má vystúpenú hrudnú kosť. Aj tričká mu tak stoja zvlástne, nemôže ani nosiť nič priliehavé.

eliska13
6. dec 2017

@kamajka joj tak to tá kamoška to mala hrozné oproti synovi.Ale vieš, keď si to nevšimol ortopéd nebude to také zle🙂mozno to takto na fotke nie je dobre vidieť, ale naozaj to nevidim
áno my si robíme starosti už dopredu a zbytočne.Je to chalan s krásnou postavou koľko má rokov?Áno som na takéto veci upata čo narobím nikdy nebudem mat chladný typ výchovy, starotlivosti.Tak pekný deň idem robiť desiatu🙂

kamajka
6. dec 2017

@eliska13 11 a pol, no na tejto fotke to asi fakt nevidno..on ked je zhrbený tak je to "neviditelne" ale ako sa vystrie tak ja to už dost vidím. Ale ktovie, naozaj to mozno len ja vnímam tak tragicky.
A kamoška si to dala spraviť či žije s tým doteraz?
Ja už som desiatu urobila🙂. Nechcela som im dat ani sladkosť k rozku budu mať v skole balícky, ale nakoniec som im dala lebo som si pomyslela, že chudata budu čakať až na šiestu hodinu na sladkosť... psycho mama som proste ... samej mi to vadí že tak rozmýšľam ale neviem to nejako ovplyvňovať.
Pekný dník želám všetkým.

eliska13
6. dec 2017

@kamajka ako ja, moja kópia🙂
Kamoška to spravila typický zensky dala si spravit v 35 r silikóny, aby to opticky nebolo vidieť.

kamajka
6. dec 2017

@eliska13 no...tak tudy cesta u môjho syna nevede :D.
Buď bude tak alebo si to dá odoperovať...uvidíme..ja by som chcela vyskúsať aj tú pelotu, to je taká ortopedická pomôcka je to na traky a v strede to má také niečo čo tlačí primeraným tlakom na tú hrudnú kosť a tým to napráva. Uvidíme co povie ortopéd ideme na budúci týždeň na kontrolu.

kamajka
6. dec 2017

@eliska13 takéto niečo

martamajoros
6. dec 2017

Ahoj..ma niekto na predaj Xanax? Ďakujem

lianne7
7. dec 2017

ahojte 🤗 baby nemate niektorá zvyšný diazepam?ktori uz nepouzijete? mozte mi napisat IP.dakujem 🌹

mija20
7. dec 2017

@kamajka Prosím kedy ti prešli tie nežiaduce účinky? Ja som ho brala skoro 3 týždne a stále ako opitá. Teram mi zamenila za Mirzaten ale ten nechcem užívať, lebo sa z neho hrozne priberá. Rozmýšľam že dám tomu Tritticu ešte šancu ☹

kamajka
7. dec 2017

@mija20 po dvoch týždňoch to prešlo.

eliska13
7. dec 2017

@mija20 nemáš aj tak nízky tlak?ja s tým tiež bojujem celé doobedie som unavená dávam si liek až poobede len ja mám tlak 90/60
A brala si ten Mirzaten?lebo všade pisu ako sa z liekov priberá a ja ich beriem roky a nepribrala som.

kamajka
7. dec 2017

@eliska13 z Miraztenu sa pribera určite, ja som pribrala 10kg keď som ho brala. Keď som ho vysadila, do pol roka som bola takmer na pôvodnej váhe.
Aký si mala deň? Ja fajn, ešte so psíkom vybehnem cez siedmu a už potom pyžamko a veget.

eliska13
7. dec 2017

@kamajka fajn dik za opýtanie
Ráno som rýchlo uvarila ryžový nákyp, robota a pred chvíľou sme prišli boli sme skúšať okuliare už som z toho jeleň v každej optike iné názory.Synovi sa páčili najškaredšie okuliare🙂)krikľavo zelené až ma ominalo, tak som to diplomaticky zakecala, že ešte sa rozhodneme a cez víkend nejaké kúpime.Ja nemám ani jeden darcek cez víkend musím vybehnúť.Co máš vymyslené pre syna toho 11 ročného?to je taký blbý vek nie dieťa, nie teeneger čo by sa mu kúpili nejaké slúchadlá na uši, či voňavka...muž príde pred Vianocami?ani som nevedela, že existuje taká ort.pomocka na ten vtáčí hrudník.Som zvedavá čo doktor povie.
A dala si si ten liek na spanie či nie?ja som sa nejako prechladnuta vonku a ráno 04:30 som išla na WC a už som bola hore a tesne pred budikom som zaspala normálne som mala nutkanie, že dnes ho nedám do školy🙂)

kamajka
7. dec 2017

@eliska13 také nutkania mávam aj ja 🙂 s tými okuliarmi je to dosť na nervy, moji nosia všetci okuliare. Môj syn je už v puberte, prial si skateboard a nič iné, tak dostane ten a ešte chceli s dcérou PS4 tak aj to dostanú. Potom už len spoločné lego a skúsime tento rok Twister spoločenskú hru. Ešte by som mu chcela nejakú mikinu, pyžamo. Vyrástol mi strašne má 164cm, no detské veci 158-164 už nenatiahne a 164-170 sa mi ťažko zháňajú.

mija20
8. dec 2017

@eliska13 Mirzaten som si dala len 2x a viac som ho neužívala. 99% ľudí z neho priberie a to nepotrebujem 🙂 Vrátila som sa k Tritticu (ktoré som po 2,5 t vysadila kvôli nežiadúcim) dnes prvý deň a úplne super. Tak sa modlím, aby to tak ostalo.

eliska13
8. dec 2017

@mija20 tak držím palce🙂

kamajka
8. dec 2017

@mija20 držím aj ja palce nech to zaberie . Aj si to konzultovala s dr.? Možno si mi už písala, ale zabudla som na čo sa liečiš.

kamajka
8. dec 2017

@eliska13 ahoj, konečne piatok, tešíš sa? Ja aj áno. Bola som dnes kúpiť jedličku. A možno cez víkend ju ozdobíme. Malý by už veľmi chcel🙂.
Femme sa Ti neozvala?

kamajka
8. dec 2017

@mija20 akú dávku máš z toho Tritiica? Máš aj niečo iné k tomu ?

eliska13
8. dec 2017

@kamajka ani nehovor ako sa teším🙂)teraz sme prišli z nakupaku konečne sme našli okuliare objednali a mám o starosť menej.Chlapov som poslala do mekacu a mala som hodinu vbehla do 2 obchodov skonštatovala, že také oblečenie a pulóvre mám aj doma a išli sme🙂)chcela som si kúpiť niečo pre radosť, ale nič mi nepadlo do oka.Som strasne utahana z celého týždňa.zajtra chcem ísť na vianočné trhy a len doobeda navarim a kľud.Nie vôbec sa neozvala ona je chudatko určite v nemocnici:(

kamajka
8. dec 2017

@eliska13 och..tak snáď ju tam dajú dokopy.. dúfam, že sa čoskoro ozve :(.
Tiež mám občas chuť niečo si kúpiť pre radosť, ale už to nechám asi na budúci rok, teraz už som vytrovená🙂.

montemotherone
9. dec 2017

@martamajoros choď k svojmu ošetrujúcemu lekárovi, ak treba, predpíše ti

silvika99
9. dec 2017

Ahojte žienky. Liečim sa už 3roky beriem lieky ale veľmi som túžila po druhom bábätku. Teraz som v 12tt mam znížené lieky na minimum ale začínam pociťovať zase zle myšlienky atď. Celkovo toto tehotenstvo je úplne iné stále zvraciam a som úplne nepouzitelna koli tým nevoľnosti am. Nemám žiadne otázky len by som tu občas chcela prispieť a vyrozprávať sa keďže to pochopí len ten co to prežil. 🙂

kamajka
9. dec 2017

@silvika99 ahoj, vitaj. Kludne pis, ake myslienky Ta trapia? Co uzivas a ake velke dietatko mas?

@eliska13 ahoj, aky bol den?
Ja na nic, zdobili sme stromcek, ale nemam z neho vobec radost. Dokonca mi vadi. O nicom no. Nech uz je po Vianociach.

silvika99
9. dec 2017

@kamajka ja sa liečim na poporodnu depresiu a nespavosť. Brala som sertralin a trittico. Aj teraz ale min dávky... To zvracanie mi spôsobuje úplnú slabosť ze nemám náladu nič robiť...proste len ležať koli tým nevoľnosti am...nie je to pritom nič extrémne... Stále nato myslím. Plus teraz mi začali myšlienky ze ako to dokopem do konca tehotenstva a ci vôbec dobre ze som tehu (po druhom som stále túžila) 🙂 mala bude mať4r keď sa druhé narodí.

kamajka
9. dec 2017

@silvika99 teraz mas aj rozhodene hormony, aj to moze posobit nie velmi dobre na Tvoj stav. Trittico uzivam aj ja.