Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@panipp a na čo sa liečiš resp.na čo si sa liečila keď si brala Escitalopram? Prepáč možno si to aj písala ale strácam sa občas v tých príspevkoch. Ja mám zmiešanú úzkostno depresívnu poruchu Trittico mi nezabralo dokonca mi začalo byť horšie tak mi dnes dr kázal Trittico postupne znižovať a pridal Escitalopram 10mg ráno prvé štyri dni polku potom celú.
@ivett311 už nie,mala som ..ale preslo to,mne to primárka kde chodím ležať tento liek nasadila a mala pravdu,aspoň mne veľmi dobre sedí...😉
@ivett311 no to by ti už malo byť lepšie,..mne to trvá väčšinou tak mesiac ..približne ..,ale porad sa z lekárkou..každý sme iný ..ale mne stále tiež nie je super,mám aj depky,no už to neriešim...
@slavkasobanska ja sa citim dobre len obcas mam to busenie srdca. Ako dlho beries?
Hej odjakživa jedno spustila mi to smrť príbuzného ale od mala som bola taka uzkostbejsia.
Ja som mávala záchvaty fakt veľmi silne.
Dakujem Bohu za lieky ale uplne ma vytláčajú ludia co nikdy týmto neprešli a hovoria prírodne sa lieč alebo je to o hlave zatlač to.
@ivett311 ja beriem asi rok na obed a teraz asi 2 mesiace aj rano...
Ahojte prosim vas mali ste uz niekto dieta v nitre na psychistrickom oddeleni,viete mi napisat ako to tam funguje a ako to zvládlo vase dieta tam a ci to pomohlo.Moj syn ma trinásť rokov,prestal chodit do školy mal problémy zo spolužiakmi,teraz ma bit hospitalizovaný od januara.,Dakujem kazda odpoved pomôže.
@slavkasobanska druhy tyzden mam znizenu davku, myslite ze moze ovplyvnit stav ze beriem o pol tabl menej?
@ivett311 myslím si že áno...je to dosť ,aspoň ja cítim keď mám trochu menej alebo viac lieku....
ženičky dnes som bola u doktora dal mi papiere a povedal že on mi môže vybaviť len do Hronovec a že do Pezinku sa musím objednať sama tak vás chem poprosiť či nemáte číslo na primárku na ŽO lebo na internete čo som našla je stále primár nie primárka bola by som vám vďačná
Ahojte, asi to ti už bolo, no je tu veľmi veľa strán a príspevkov 🙂 neporadil by mi niekto psychiatra v Bratislave? S kým ste spokojne? Dakujem
@recymaci
http://www.pnpp.sk/index.php?option=com_content...
Ale popozerať tie oddelenia či to je správne tu bola suseda
@medovka14ahoj, vít provazník,poliklinika karlova ver.perfektny doktor a clovek
@eliska13 ahoj máš sa? Syn ešte dnes do školy? Moji majú riaditeľské voľno, veľkí chodia na osemročné gymnázium a malý potiahol celý týždeň s tou angínou tak ani neviem či u nich v ZŠ sa ide dnes do školy. Konečne prázdniny a ja od šiestej hore. Ale aspoň som spala celú noc. Dnes a zajtra mám ešte 2/3 tbl Trittico potom už len 1/3. Doktor zo mňa nebol nadšený, napísal mi ešte aj hypobúliu, vygooglila som že to je nedostatok pevnej vôle. Včera som chcela aj upratovať nech už chudák muž nerobí všetko keď príde domov, zavesila som do spálne závesy a skončila som...vyčerpá ma aj maličkosť už som potom len navarila polievku a ležala som celé poobedie v posteli.
Ty si z Bratislavy? Tam asi máte riadne škaredé počasie. Včera vraj pršalo tam, u nás padal sneh ale iba trošku.
@kamajka áno, ešte ide do školy, ale mali si priniesť nejakú hru.Preco máš znižovať liek?to, že si prespala celú noc je úspech nie?Ano som z Ba
Ja ešte dnes do roboty a to som chcela už mať voľno, muž je už doma od včera klasika včera chcel oddychovať, lebo ma po dlhej dobe voľno a ja mu hneď davam kazanie čo treba spraviť.Na obed som mu volala či nepôjde po syna do školy autom, že nie nerozmaznavaj ho nech ide so spolužiakmi no ja by som išla🙂)
A celkovo len po ňom stekam asi mu závidím, že si len tak sadne pod deku a oddychuje si.Dnes sa pre zmenu vybral k lekárovi na pol dňa vec, ktoru mohol riešiť kedykoľvek.poobede som asi po roku na hodinu zaspala na gauci.Asi má pochytil stres, že sme neboli ani na nákupe ešte, už dnes veľa ľudí všade a moji chlapi si idú po svojom a robia čo chcú a ja čo musim.Aj pečies baví Ťa to?
Ja iba linecké a ešte jeden koláč u nás sa to moc neje.
S upratovaním si nerob starosti ja tiež upracem iba ako vždy.len mi išlo o jedno nech zajtra niekde neupratujem, ale nech radšej ideme niekam von trocha oddych už to potrebujem cítim to na nálade.Mas dobrého doktora sedí Ti,vieš sa mu otvoriť?
Tak to máš super, že máš už deti doma
Vieš mne u nás doma chýba taká pohoda, ale asi som naivná ako vždy🙂)
A vlastne klamala by som, že včera nič nespravil poslala som ho k lekárke pre recept na lieky, lebo od pondelka som sa tam pred robotou chystala a nevyslo mi to chcela som poslat sestričke veľkú bonboniéru volala som jej, že či musí čakať medzi ľuďmi tak tu zabudol doma a nakoniec mi hovorí sestrička Ťa pozdravuje vypytovala sa ako sa máš a povedal som jej nech Ti dá konskú dávku, lebo si strašne nervozna a kto s tebou vydrží cez sviatky
No je normálny? Hanba na mraky takýto pripecený humor.Ale on je rad taký vtipalek.
Aaaaa ide mi na nervy🙂))
Dnes budem poobede piecť a nebudem stresovat paaaa oddychuj
Ak nevládzes nevladzes rob iba čo vládzes nemaj výčitky.Ja sa presilujem celý týždeň a už to cítim na nálade.Este syn mal 3 písomky veľké utekám do roboty
@eliska13 no mám to teraz tak zvláštne nastavené. Trittico mám znižovať nezabral mi ani po 6 týždňoch na depresie, spánok bol o niečo lepší ale inak hrozné stavy čo sa týka psychiky, horšie než pred liečbou. Tak mám Escitalopram na ráno 4 dni polku, do toho 4 dni 2/3 Trittico a Oxazepam podľa potreby večer buď celú alebo 1/2 a ak sa v noci zobudím alebo skoro ráno tak ďalšiu polku v noci ... potom mám Escitalopram celú tbl po štyroch dňoch a Trittico znížiť na 1/3 a tak zostať. Plus ten Oxazepam na večer. A o mesiac kontrola.
Myslím, že je to normálne že sme viac podráždené, to také citlivé duše to je proste tak. A ešte zvlášť takto keď všade je taký blázinec, málo slniečka a zima ... povedz mu že ho ľúbiš radšej namiesto šomrania🙂. Aj môj je taký, sadne si k filmu a je mu hej🙂 nič nerieši a spokojne oddychuje. Pre neho nič nie je stres. Dokonca mal včera aj kolíziu ani mi nepovedal iba dnes rano aby ma nestresoval, nejaká baba do neho ťukla on šoféroval a baba sa zaraďovala z druheho pruhu a nevšimla si ho. Pýtam sa aj si sa zľakol? A on že nie že pohoda. Že sa čuduje že sa mu to už skôr nestalo tam v BA. 🙂 no kľuďas. Ale auto je len oškreté a je to už stará rachotina, asi to už ani nebudeme dávať do poriadku. Ja som mu aj včera napísala keď bol v práci že to pre mňa veľa znamená že je chápavý v tomto mojom ťažkom období a že mu ďakujem že aj Vianoce rieši zákusky a všetko. Ja som nič nepiekla mne to príde zbytočné. Zvlášt keď muž objednal 50 koláčov a ešte 2kg trvanlivé pečivo. A ešte aj po robote v BA na byte piekol košíčky a medvedie labky a šuhajdy. No na čo sa budem trápiť už teraz neviem kto to všetko poje. A poviem pravdu aj keby nie tak by som tiež urobila len nejaké linecké a medovníčky. Absolútne nemám chuť ani variť ani piecť ani nič. Zle som na tom s jedlom nechce sa mi ani najesť. Jem už naozaj len keď sa mi ruky trasú. A pri Tritticu som schudla za 6 týždňov 2kg, neviem čo to bude ako to bude so mnou ďalej. Stále si hovorím že sa musím vzchopiť premôcť ale ostáva to len pri rečiach. Som smutná z toho.
@eliska13 a čo sa doktora týka, celkom sa s ním zatiaľ neviem porozprávať, ale inak sa mi páči. Pôsobí tak vyrovnane, priateľsky, vždy mi podá ruku keď odchádzam, zaželá všetko dobré. Len nemám rada to jeho pozorovanie, vždy na mňa tak zvláštne pozerá chvíľu od hlavy po päty. Je mi to nepríjemné ale ja som aj dosť hanblivá. Inak je v pohode myslím že nebudem mať problém sa mu otvoriť, len ja mám vždy na mysli, že má veľa pacientov a nechcem ho oberať o čas a vykecávať sa mu. Takže veľa vecí čo mám v hlave mu ani nepoviem. Iba také základné veci prípadne na čo sa opýta.

@panipp myslím,že nie 3x som začala brať ten istý liek.
@domi1313 vieš ono je to presne tak, že ak sa sústredis na niečo iné "zabudneš" na svoju psychiku.Preto ja som bola najzdravšia, keď bol syn malý🙂lebo som sa bála oňho a nie o seba.Tu úzkosť vždy do niečoho vrazis.
Preto aj ty,ked si mala nevoľnosti si zabudla na PP.
Pozri ja som brala AD pred otehotnením aj som začala brať zase v 4 m
Aj som rodila aj kojila s AD a všetko bolo v poriadku
Ty si tuším nikdy nič nebrala ved zájdi k psychiatrické možno Ti dá len slabe ja som mala Plegomazin na ukľudnenie to sa dáva malým deťom, ale nedala som si ich AD má udržali.radsej byť pripravená a v pohode možno Ti bude stačiť porozprávať sa a doma v šuflíku mať, keby niečo....
Lebo nebudem klamať, ale pôrod strach aké to bude či zvládnem neprespane noci dajú zabrať každému a nám citlivkam obzvlášť
Busi Ti srdce, či máš slabosť, plačeš?