Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@eliska13 veru uvidím, ja by som najradšej dala už zajtra celý ten escitalopram, nemám žiadne fyzické symptómy z neho, tak snáď by som aj mohla, uvidím. Už by som veľmi chcela sa z toho aspoň trocha dostať, aj keď viem že je to na dlho. Chápem Ťa s tými obchodmi a nákupmi, ani ja by som nešla. Dakedy ma bolo všade plno, všade som musela byť všetko vidieť teraz radšej sedím doma. Ani nerada idem medzi ľudí všeobecne a to ja som bývala dosť spoločenská, vždy som vyhľadávala miesta kde sa niečo deje, či šla na návštevu alebo niekoho pozvala na kávu. Nejak som aj prestala veriť ľuďom, ja žijem v malom meste, je to skôr dedina s bytovkami, tu o mne vedia aj to čo ja sama neviem :D
@kamajka a ak sa môžem spýtať zmena prišla po odchode otca či odkedy sa ty vlastne cítiš zle?Ty si už dávno brala lieky že?a potom prestávka či sa mýlim?
Ešte dobre, že išli kúpiť tu ryby mali málo a maličké, ale aspoň nebude tucna.My sme len teraz vstali idem na ten nákup a poobede budem so synom vykrajovat tie linecké.Vies môj problém je skôr taká nostalgia, že jej aké to bolo fajn, keď bol syn malý, všetko ho bavilo, koľko sme mali aktivít, teraz sa už uráža, oponuje jeden deň to je chlapček čo sa mi hádže okolo krku, a pusinkuje druhý deň ako drzy svetak.Mne povedala psychologička, že mám k synovi zvláštny druh empatie nie opiciu lásku, ale ako píšeš dokážem rozmýšľať či som mu dala dobrú desiatu, či je šťastný, či sa mu dosť venujeme....
Vieš roky čo som s ním bola doma nezapriem je mi jasné, že bol a je môj stredobod pozornosti, kebyže mám 2 deti a po 3 r idem do roboty nemám čas riešiť takéto veci aspoň myslím🙂
Raz mi povedala, že dovoľte si nebyť dokonalá asi to mám v sebe a neviem prečo nikto na mňa nekládol v detstve nároky, muž nie je taký, že musí byť upratané, alebo žeby niečo vyčítal to skôr ja som doma za xantypu čo diriguje.
mam pocit, že stále žijem jeden a ten istý deň riad do umývačky, naložiť jedlo, úlohy, vieš žiadna zmena niečo nové.
do nemocnice sa chodí na 3 t na mesiac myslím a naposledy písala na zač decembra,že sa z roboty neozvali a nevie či nastupuje.
Tak neviem nič neviem zmeniť a moje myslenie a pohľad sa vôbec nezmenilo.
Tak pekný deň už Ti asi muž príde my ideme na ten nákup a trocha sa prejst
@eliska13 pred 5 rokmi som brala Mirzaten a Rivotril. Mali sme existenčné problémy a všeličo iné ešte do toho náročné obdobie. Brala som ho rok potom som sama vysadila lebo som si dolámala nohu tak že som bola pol roka neschopná, aj mi ju operovali mám tam skrutky, želiezka, drôtiky. Nemala som ako ísť na kontrolu a teda ani pre lieky. Ale žila som fungovala som fajn. Keď ocko zomrel zariaďovala som všetky veci okolo pohrebu, snažila som sa byť silná kvoli deťom aj kvoli sestrám, vedela som že ocko sa na mňa spoliehal keby k takému prišlo, po roku od jeho smrti to ale na mňa akosi doľahlo. Ja síce som vyrovnaná s tým, inak to už nebude, len asi to bol veľký stres aj to, že som musela byť silná, a čím ďalej tým viac mi chýba. Aj keď, nikdy som nechápala, keď sa povedalo že tí ktorých nosíme v srdci, nikdy neodchádzajú, teraz už viem čo to znamená. Stále je tu so mnou, živo si viem predstaviť jeho smiech, úsmev, hlas, tvár.
Aj mne to chýba keď bolo deti malé, tiež pociťujem čo Ty, akoby som stále prežívala ten istý deň.
Šťastné a veselé Vianoce prajem vám všetkým ,hlavne zdravie ...😉😘😍
Ahojte dievčatá tak ja som predvčerom znova zažila tu arytmiu akoze bola som celkovo nervózna lebo vecer sme išli do obchodu tak úzkosť a potom to došlo preskakovanie - nie búšenie - ale preskakovanie a vynechanie uplna panika utekala som do autá kde som si ľahla a dala xanax potom to prešlo uplna triaška od strachu. 😩😩😩 teraz mením lieky trva kým záberu mam ich len týždnen ale uz to nechcem mat. Boze dúfam ze ro bude dobre.
Kardiologicka len povie ze to nic neni nikdy mi nenájdu nic na ekg. A ked minule došla záchranka kým prišli prešlo to.
@kamajka beh a plávanie
@panipp chodíš na psychoterapiu?
Krasne sviatky Vam prajem zienky moje !!!!! 😉 uzite si sviatky v kruhu najblizsich a kopec kopec zdravicka hlavne !!! 🙂
@montemotherone nie odporučis niekoho v Ba ?
Inak chcem sa Vam pochváliť chodím na psychoterapiu a velmi ale ze velmi mi pomaha 🙂 lekar mi znizil lieky dal ine na spanie spim ako babatko a celkovo sa citim lepsie 🙂 mala som uz dvakrat rande je to len známosť ale poteší a mam doma kamoša tak trávime spolu kopec času 🙂)))) emócie este neprišli ale posúvam sa k lepšiemu 🙂
Ahojte zeny stastne a vesele vianoce vam prajem vsetkym ,hlavne vela zdravia aby sme sa vsetky menej stazovali na to nase zdravie.
@kamajka išla som späť neskoro a dnes za to pykam🙂)som unavená strašne.U nás je 13 stupňov pripadám si ako, keby bola Veľká noc slnko svieti je krásne.Normalne som si hovorila, ze este chvilu vydrzat a bude to lepsie ja vzdy na jar ozijem.Spatne, ked rozmyslam mne sa vzdy vyrazne pohorsilo september oktober kazdy rok.Syn dostal taký volant k hernej konzole.Tesil sa.Bolo to mile taka nostalgia mala som hrcu v krku pri pripitku som nejaka rozcitlivela.A tvoje deti spokojné?a dostala si ten prsteň čo si tušila, že asi dostaneš?
Varím také mäso v trube červenú kapustu a chceme ísť chvíľu niekam na prechádzku asi pôjdeme na jazero kŕmiť kačice a labute.A príde tá mužova sestra či kto to mal prísť?
Zajtra ideme k svokre a potom mám týždeň voľno.
@eliska13 takže celkom hodnotíš kladne priebeh Štedrého dňa? Ja som to doslova pretrpela, dcéra si všimla že som totálne na nič chúďa ešte mi povedala: mami neboj, to je dobré, najeme sa a o dve hodinky pôjdeš spať. Vtedy som sa zhrozila ešte viac, ale aj ma to vzpružilo potom sme darčeky rozbaľovali snažila som sa kvôli deťom nechcela som im to pokaziť. Oni dostali všeličo ale také drobnosti len, malý panáčiky z Pána prsteňov, legá také menšie dve krabičky , maličkého robota ktorý nič nerobí iba tancuje🙂 dcéra obliečky pyžamko mp3-ku, stredny syn pyžamko a skateboard a spolu dostali PS4. Nedostala som prsteň bola to retiazka🙂. Môj muž dostal ponožky a osušky- teda to čo si želal. Ešte sme mu s dcérou kúpili kozmetiku.
Ja ležím v posteli trochu sme s malým hrali spoločensku hru a tak. Mužova sestra ráno volala že prídu zajtra, zatiaľ nevedia či budú u nás aj spať. Už mám z toho hrôzu teraz, tak ale muž sa im bude dostatočne venovať takže sa nemusím trápiť.
@all vyzerá to dobre 😉 http://discoverytrend.eu/eknihy/psychohygiena-o...
@panipp bohužiaľ v BA nepoznám :-/ Ale čím skôr si niekoho nájdi. Musíš začať na úzkosti "pracovať". Všetko čo tu popisuješ s ňou súvisí a dá sa to rôznymi technikami riešiť a predísť tomu
@montemotherone ja ro mam uz 15 rokov chodila som uz k 4 psychoterapeutom a žiaden autogramy tréning ani techniky stop ani noc podobne mi nefungujú :/

@kamajka ved ty máš doma zlato🙂)po robote pre Vás pecie.Super, ze sa Ti lekár pozdáva chlapi majú iný pohľad čoho som sa bála či by ma pochopil dieťa, pocity...
Ja som poobede upratala a išli teraz kúpiť rybu.Zajtra ráno pôjdem na nákup a hotovo.Ten pohľad som neznášala na mňa tak pozerala psychologička prečo som si povzdychla..sledovala všetko.
Keď nevládzes nesil sa a nerob si výčitky veď vidíš, ze muž sa postará.a príde čas kedy naberies silu.Ja som tiež teraz povedala, že nejdem s nimi chcela som teraz skočiť do Tesca,ale som už unavená a fakt som nemala chuť večer blúdiť medzi regálmi ovocie zelenina povyberane radšej pôjdem doobeda.
Tak uvidíš ako to bude s pozmenenými liekmi vieš ono, že aj spis je úspech ja viem, že si z toho nervózna.Myslim na Femme, ak je v nemocnici neverím, že ju tam nechajú na sviatky snáď sa ozve