icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

eliska13
2. nov 2018

@coco2018 ahoj po veľmi veľkej dobe som sem nakukla a hneď tvoj príspevok:( minule som na teba myslela, že ako sa máš.Presne ako cez kopirák moje situacie.Nenechaj to zájsť ďaleko veď vieš....už bude rok čo pracuješ ako to letí.

coco2018
2. nov 2018

@eliska13 ano čochvíľa rok a pred rokom som začala aj AD co nesadli opäť riešim to staré rodina bývanie dieťa och kedy to pominie.... a ty ako sa mas?

coco2018
2. nov 2018

@mishou ja som vysadila lieky v auguste s tym ze ma veľmi utlmovali a nefungovali ako by mali 3mes sa dalo vcelku zniesť poradila som si. Ale uzkost začala opäť úradovať neviem preco kde som urobila chybu neviem sa jej zbavit uz týžden prišla z ničoho nič.

mishou
2. nov 2018

@coco2018 ja len pri predstave, ze mam byt v noci sama si poviem NIE, to nezvladnem...ale velmi chcem :( nemozem takto vystrajat 😢

eliska13
2. nov 2018

@slavkasobanska Slávka zistila si niečo o tom ID?možno by Ti priamo v poisťovni poradili, keď uz nie psychiatricka.Ak sa dá chodievaj čo najviac von na slnko, na lavičku posedieť nezatváraj sa doma.ty si bývala so synom aj psíka si spomínala nechcela by si nejakého mini z útulku?Strašne to pomáha na samotu, naše stavy.Budes mať pre koho...ísť von, potulit sa je taký zivotabudic

coco2018
2. nov 2018

Chcem sa opýtať viete byt samé so sebou? Ja nie ja aj keď sa cítim veľmi zle vyhľadávam spoločnosť a aj tu je moja obava ze dieťa vyrastie a odíde z domu a co potom ja? Co budem robiť? Ako to zvládnem prekonám? Lebo teraz keď idem vonku tak susedia deti rodičia je s kým si pokecať odpútať pozornosť a to je problém ze neviem byt sama so sebou

slavkasobanska
2. nov 2018

@mishou z Popradu

eliska13
2. nov 2018

@coco2018 to je presne ten čas 3 m ako aj u mňa viac x asi všetko sa z tela odbúra a už ideme na vlastné zdroje, ktoré nie sú či sú narušené a takto
to dopadne.Videla som dokument o AD tam to bolo pekne vysvetlene.Mam sa lepšie ako min.rok, ale dobre a nejako vyrovnane asi sa už nebudem mať nikdy🙂Je to taký smiech cez slzy.Robim čo som robila, doma začínajúca puberta... len energie mám oveľa viac ako na jar musel to spôsobovať ten nedostatok železa veď už na obed som ledva nohy ťahala.Ale inak ma nejaká tá kríza stredného veku neopustila asi som si už zvykla.

slavkasobanska
2. nov 2018

@eliska13 no moja dcéra má psíka ,tak nemôžem druhého z útulku,lebo neviem kedy sa vráti z anglicka a či by sa znasali.A ešte keď chodievam na hospitalizáciu tak by sa nemal kto o neho starať .

slavkasobanska
2. nov 2018

@coco2018 to ja som väčšinou sama doma,takže po tejto stránke ,, musím,,všetko zvládať sama..na jednej stránke to je dobre,som nútená chodiť vonku,obchod,vybavovať čo treba .a môj syn sa ide od januára osamostatniť ,tak to bude zase iné,lebo teraz chodí domov sem tam .ale odchádzajú do zahraničia tak to bude iné ale už to teraz riešim z psychológom aby som to zvládla .

eliska13
2. nov 2018

@coco2018 ty si mi tak podobná.X krát som nad tým rozmýšľala čo bude, keď. ..rodičia, syn...asi to patrí k zivotu.Tiez potrebujem ľudí okolo seba, nerada som sama, mám rada aktívny život.Pozri asi aj tvoj syn pôjde na vysokú, alebo aj, keď nie nebude mať v 19 r, aby sa osamostatnil neboj ešte si ich užijeme.Ale áno mám hrôzu z toho, že si nájde frajerku, odíde na chatu, doma už nebude s kým pokecať, sme upate na svoje deti viem to.Alebo to len vplyvom našej citlivosti vidíme horsie.A vieš koľko poznám chlapov, ktorí bývajú blízko pri mamičke,🙂budeš cvičiť, kúpiš si psa, venovať sa mužovi, chodiť s kamoškami a ohovárať frajerov, frajerky deti.Moje 2 kamošky už majú deti okolo 22 r a ani jeden partner nie je dobrý a tiež lamentujú snáď ešte budú doma bývať to je asi taky typ žien samotrpitelky🙂)

slavkasobanska
2. nov 2018

@eliska13 a o tom ID som nič nezistila,ja som už na ID na 60%,ale požiadala som vo februári o prehodnotenie,no zatiaľ mi nič neprišlo,bola som na sociálke tak už som priradena k lekárovi na komisii ale ešte nerobí...

eliska13
2. nov 2018

@slavkasobanska no to je rýchlosť našich úradov škoda reči...snáď Ti to zvýšia veď si bola znova hospitalizovaná.Nevyznam sa v tom to by bolo par percent či už plný?

eliska13
2. nov 2018

@mishou ja som takto bola, keď som bola tehotná sama v noci strašne ma držalo pri sile, že musím kvôli dieťaťu.Davala som si Persen, čaje, ale aj tak som na koniec sa vrátila k AD, keby som to vedela neprestanem ich brať začínať s liekmi v tehotenstve je peklo.Lenze to bola moja prvá skúsenosť s AD a naivne som si myslela, že vysadim a nič sa nezmeni.pred teh som ich brala rok

coco2018
2. nov 2018

@slavkasobanska možem sa opýtať co ti je? A ako to zvladas sama? Obdivujem ta a veľmi držím paste. Ja mam pocit ze vo vela veciach zlyhávam

coco2018
2. nov 2018

@eliska13 Juj ani nevrav uz teraz ma chytá panika a prežívaš to s AD lepsie? Ja mam myšlienky ze svojim správaním a opicou láskou mu škodím. A ty vlastne co berieš paretin? Ci? A akú dávku? A ako si teraz natom s muzom? Polepšilo sa?

coco2018
2. nov 2018

@slavkasobanska teraz čítam ze si v invalidnom pre diagnózu? A ako to sama zvladas? Pomáhajú ti lieky a ako vnímajú deti tvoje problémy veľmi sa bojím ze ma moje dieťa keď sa to raz dozvie odsúdi a zavrhne

slavkasobanska
2. nov 2018

@eliska13 no v nemocnici mi primárka povedala a dala správu na plný ...no uvidím

slavkasobanska
2. nov 2018

@coco2018 ahoj ja sa liečim už 10 rokov a to po operácii ženských orgánov,som dostala depresie,momentálne mám ťažké depresie,úzkostnu fobicku poruchu,panicka porucha...ale tak je to ako na hojdačke ..ale bývam doma väčšinou sama ,dcéra a psík v zahraničí ,syn odchádza tiež v januári aj z priateľkou .ale nejako som si zvykla na všetko,no chodím teraz poctivo k Psychologovi...a pomáha mi to celkom...vonku chodím do obedu aj po obede,ako kedy vieš..tým že už nepracujem tak mám taký svoj kľud..ale je to ťažké .niekedy sa dám vypísať na hospitalizáciu tam som mesiac...je to celkom fajn .až na tie lieky keď menia .deti v pohode ,pomáhajú mi finančné ale aj tak celkovo..sama som ich výchovavala..,sú pre mňa všetko..

coco2018
2. nov 2018

@slavkasobanska ahoj musíš byt veľmi silná osobnosť. Veľmi ti držím palce. Je to bežne ze po operacii sa dostaneš do takéhoto stavu? Ja mam hlavu plnú myslienok strachu obáv co keď odídem od muža, a je vhodný vobec pre mna co keď tie úzkosti mam práve z neho, potom ze nemala som sa sťahovať do iného mesta vkuse myšlienky ci nemám zmeniť prácu to v tých horších stávok keď uzkost úraduje malo spím lebo pre uzkost nemozem alebo spánok je nekvalitný. Aj druhé dieťa by som chcela len myšlienka prv radosť ist do toho potom vo keď prídu vacsie úzkosti strach ze to nezvládnem ze sa neviem postarať ani o to co mam doma ze som zlyhala vo viacerych veciach ze som zla manželka aj mama. A vkuse dokola toto riešim. Pri liekoch som v začiatkoch mala veľké problémy ist na balkón ze vyskocim, alebo neber nôž ublížiš si proste nie chcem to urobiť ale strach z toho ze to urobím neviem ci rozumieš.
Mne diagnostikovali uzkostnu neurozu mala som aj xanax s postupným uvolnovanim no ten ma strašne uspaval a v začiatkoch som mala veľmi rozmazane videnie.

coco2018
2. nov 2018

@slavkasobanska a na deti môžeš byt hrdá dobre si ich vychovala

slavkasobanska
2. nov 2018

@coco2018 no keď prídeš do prechodu v mladom veku tak údajne sa to môže stať .ale boli tam aj iné veci ,rozvod atď ..ale to zrazu všetko prislo naraz .aj ja beriem xanax ,a som spokojná..a ďakujem aspoň som sa snažila z detí vychovať slušných a zodpovedných...no to ale všetky matky robia ..

coco2018
2. nov 2018

@slavkasobanska a diagnózy prichádzali postupne alebo naraz ja sa bojím ze sa úplne zrutim a zatvoria ma na psychiatriu

slavkasobanska
2. nov 2018

@coco2018 ja ti ani neviem tak to nejako išlo samo,ako diagnózy,a čo keď by si išla na psychiatriu???ja som chodila tak 1x za 2 roky a tento rok som bola už 2 x...a zo začiatku nič moc a potom v pohode .máš program,si pod kontrolou keď ti dávajú nové lieky,a koľko mám kamosiek od tial...ja to beriem ako také liečenie .je pravda že tento rok keď som bola druhý krát bola som v zlom stave, depresie...a celý mesiac ..je to ťažké ale vždy si nájdeš spriaznenú dušu .

coco2018
2. nov 2018

@slavkasobanska neviem prijať svoje ochorenie a aj to nieje dobre. Ako sa u teba prejavujú stavy depresie? A ako si natom teraz stabilizovana?
Ja by som všetkým ľudom priala život bez úzkosti a depresii porúch neuroz a všetkých týchto problémov aby si život aj užívali nie len prežívali.

slavkasobanska
2. nov 2018

@coco2018 depresie keď mam tak väčšinou ležím,nevládzem nič,nič ma nebaví,to sú také stavy,neviem to tak opísať ..ale nič príjemné,musíš chcieť zmieriť sa z chorobou ,inak to nejde,pozri niekto sa lieči na tlak,cukrovku,stretla som tam jedného chalana a ten nemal nohu,ale koľko on mal energie,to tá tak nastsrtuje že sú aj horšie choroby si povedz,nemyslí na to toľko,to tá len ubyja,mne tiež nie je stále dobre,ale tak čo dám si lieky a kašlem na to,..veď na to sa neumiera,..som teraz, ako tak stabilizovaná,spánok trochu horší,dám si na spanie lieky a ja ešte o 23,30 hore,no tak idem na wc,cigaretu,umyt,posteľ ..a tak chodím jak motovidlo kým nezaspím..menej sa sleduj,ja som bola na toľkých sedeniach,v nemocnici to máš povinné takže dosť som toho prešla,ale veľa mi to dalo..no prax je ina,ale tak si spomeniem čo nám radili a skúšam..je to ťazke..viem..ale dáš to..neboj..

pandravachrusta
2. nov 2018

@coco2018 za 2 mesiace sa dostanu z tela von AD..takze to mas presne..ja som zacala tak okolo troch mesiacoch po znova, lebo som to uz nedavala aj ked som sa velmi snazila..takze to mas presne akurat teraz..skus nejake ine urcite...sto pero Ti nejake zapasuju..

coco2018
2. nov 2018

@slavkasobanska dufam ze sa pozbierať dakujem za povzbudivé slova a držím palce 🙏

coco2018
2. nov 2018

@pandravachrusta uvidím kontaktovala som lekára v pondelok sa mam ozvať dnes naordinoval
Ako to berie tvoj muž nemáš pocit menejcennosti?

pandravachrusta
2. nov 2018

@coco2018 mam, hlavne, mala som, strasne, ked mi to prepuklo ale teraz je to uz lepsie, normalne fungujem, som happy, mne lieky velmi pomahaju takze fungujeme tak nejak normalne..on je tiez depkar ale tak nejak odjakziva..ale nie je to az tak na lieky ale ma svoje stavy, takze vie...niekedy ma lepsie dni, niekedy horsie..my sme taki pakovia obaja..😉