Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@ivcam2 ja ho beriem strašne dlho .ani neviem koľko rokov .ráno celú 0,5 ,obed polku,večer polku..
@slavkasobanska ja beriem rivotril tiez dlho,ale len polku z 0,5 rano a večer,lekarka mi povedala,ze ho prestavaju vyrabat,tak je uz len 2 mg a ten musim stvrtit,chcela by som ho uz prestat brať,skúsim,uvidim,beriem ad paretin
@esselte no ja keď si nedám som strašne roztrasena...dosť mi pomáha,aj keď niekam idem a som vnútorné nervózna tak si dám stvrtinku a oki .
@esselte ale teraz ma napadlo že som brala rivotril ale kvapky na spanie 4-5 kvapiek a som spala ...a že keď budem nervózna tak si môžem dať 2 kvapky na upokojenie..ale nedávam si zatiaľ
Ahojte kočky,ako sa máte??ja celkom fajn,až na to že sa mi od rána točí v hlave,ale bola som sa aj prejsť tak už neviem,asi potrebujem chlapa, Hahaha...pekný deň prajem ešte...
@slavkasobanska Pekny den prajem ,no neviem ci ten chlap by pomohol na tie nase tocaky, ja mam svojho doma a niejako to nepomaha, ale srandujem. Ja som celkom v pohode az na tie tocaky, ale len sem tam, da sa to zvladnut, Ja robim salat na zajtra, upiekla som kolac na obed som spravila strapacky poupratovala za sebou a teraz uz budem oddychovat.Prajem este krasny vikend.
@ivka185 no aká šikulka si,aj ja mám porobene všetko doma,to tlak som mala vysoky ,už klesol..tak fajne .ja doma chlapa nemám žiadneho .ale mám kamaráta .tak on tu príde niekedy.tsk fajne keď ti má kto skrabkat chrbát... Hahaha...no čo...paaa kocky .
@slavkasobanska Vies co niekedy je hej a niekedy nemam rada ani muchu pri sebe, myslim ohladom toho skrabkania, ale je to fajn ked nas este humor neopusta.
@ivka185 čo budeme plakať????
@slavkasobanska Myslim ze sme sa naplakali dost.
Ahojte baby, ja som včera mala jeden super deň. Krásne počasie, boli sme sa prejsť v lese, no nádhera. Krk ma síce bolí vždy, ale nejak to lepšie zvládam. Manžel mi zajtra odchádza na 4 dni na služobku, tak trochu trpnem ako to všetko sama dám. Teda nie sama, s dcérami. Každý deň krúžky, na ktoré ich treba odviezť. Ale ja to dám. Keď sú takéto krásne dni, ide mi to ľahšie. 🙂 majte aj vy dnes pekný slnieckovy deň!
@matasaska ahoj .no vidíš aká si šikovná..a zvládneš to neboj nič si silná ..ja včera celé zle,tlak mi skákal,dnes zase zvýšený ale to asi pocasim .ja už varím,inak u nás pod mrakom..pekný deň želám všetkým...
Ahojte, ešte som sem nikdy neprispela, ale dnes sa cítim naozaj zle ,nemám zatiaľ liecbu, ale potrebujem pomoc...
@janasim ahoj ..určite magnézium,keď nič nemáš,a určite choď ráno k lekárovi .neboj sa ,zvládneš to .
Dievčatá zvažujem od zajtra Trittico alebo Cipralex,kto je na liecbe, prosím napiste mi či to bude na tých liekoch dobre....
@janasim Ja som na liekoch uz asi 15 rokov ,bez nich si neviem predstavit, kym zacali ucinkovat to bol des, ale teraz ani neviem zoberiem rano tabletku a fungujem normalne, samozrejme su aj horsie dni, ale da sa to zvladnut. Urcite to bude dobre, len to asi niejaky cas potrva ,nemam skusenost s tymi liekmi tak neviem presne povedat kedy, po akej dobe zaberu. Ja beriem alventu.
Dnes celý den uzkost ,snažím sa ovládať ,bol veľký problem pre mna sa nerozplakat pred rodicmi ,bývam sama,mám ztp syna ,ale chodím normalne do prace, on cez tyzden na internat, veľmi zle znasam že som sama v byte, citim sa opustena
@janasim tak skús aspoň volnopredajné napr. persen, vyššiu dávku - nepomôže? Ja beriem trittico, som s tým liekom celkom spokojná ale viem, že nie každému vyhovie. U mňa bol problém nespavosť, takže preto trittico
@1andrea111 hneď zajtra ráno budem mať recept, len dnes to bolo trapenie, sa hanbim že by mi mohlo byť krásne, mám pekný pracu ,svoj byt, syn je sice zdr postihnuty ale chodiaci, je na tom relativne dobre, ale nariekam že som sama, že kazdy ma niekoho...
@janasim a už sa máš lepšie?
@1andrea111 vypila som magnezium ale zadržiavam plac pred malým, a Nedajboze keby mi teraz niekto zavola, hneď revem, už by som sa neovladla
@janasim neboj to máme každá také stavy..ale choď asi k Psychiatrovi..nastaví ťa na lieky...každý liek je iný a mne môže robiť dobre,ale tebe nemusí..neordinuj si sama,to je iba môj názor...
@slavkasobanska pojdem zajtra, potrebujem normálne existovat

@slavkasobanska ako dlho beries xanax ? Ja ho beriem tiez.