icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

maki43
9. nov 2018

no dievčatá vidím, že s tým bojujeme viacere. mávate aj bolesti nôh, klbov a celkovo? ja som dnes ako mechom ovalená. Už nech som doma z práce. Ani mi to nemyslí.

coco2018
9. nov 2018

@eliska13 myslíš ze psychoterapiou sa to dá naučiť zmeniť? Vieš ta túžba rozprávať sa objímať..... a následne neviem to prijať? Je to nepochopiteľne pre mna no je to tak. Tak veľmi by som chcela byt vyrovnaná bytosť. Nič zle sa mi nedeje v živote no napriek tomu akoby som strácala pevnú pôdu pod nohami.
A ty preco sa teraz cítiš zle? Nebola si uz Ok?

matasaska
9. nov 2018

@maki43 ja neberiem AD... Občas neurol a bylinné prípravky. Ja s tou úzkosťou zatiaľ bojujem bez AD.

maki43
9. nov 2018

@matasaska to si dobrá. 😉

matasaska
9. nov 2018

@maki43 robím čo môžem. Zabudla som napísať, že chodím aj k psychoterapeutke, aj to mi pomáha. Ale niekedy je to hrozné. 2x som už mala na mále, že si dám predpísať lieky ale ja sa ich dosť bojím, ja ani ibalgin nezjem, keď nemusím akútne... 🙂

eliska13
9. nov 2018

@coco2018 ja sa necítim zle, ale x veci by som sa potrebovala poradiť, s mužom sa extra nedá on je emotívne niekde inde, mama nemá nadhľad, kamoškam také veci nechcem hovorit.Tiez nie som vyrovnaná s tým čo robím, ako som sa rozhodla jasné, že niekedy uvažujem či som takto všetko chcela, ale to asi každý.podla mňa povahu nezmenis a neviem či dobre chápem ty sa nerada objimas, rozprávaš?Každý máme niečo prečo zrovna toto Ťa tak trápi?môj muž je taký chladný cumak ja svojím spôsobom tiež len niekedy mám pocit, že strašne veľa energie vkladám do druhych a na seba zabúdam.Ja nemám čas si oddýchnuť fakt len, keď spim.A na moje koníčky či voľný čas nie je čas, ale zajtra idem s kamarátkou na celý deň preč už musím zmiznúť z tohto kolotoca.Terapia je super vec len ja som si už poslednú dobu s tou mojou nemala čo povedať aj tak som chodila nepravidelne vždy len v kríze.

coco2018
9. nov 2018

@eliska13 ja neviem ci je to vplyvom úzkosti ale je mi z toho do placu to je novinka v mojom živote. Nie nevadi mi objímanie ale manžel to prestal robiť zasekli sme sa akoby vo vzťahu aj komunikačné. A ja mam strach akým smerom sa to bude uberať rozchod alebo to vrátiť do normálu a niektoré veci neviem prekusnut. Ja mam pocit ze uz sa sama vo všetkom zamotávam a neviem uz sní reálne rozmýšľať.
Neviem ci aj ty pri tých úzkostných stavoch ale mna napadajú take myšlienky, som dobrá mama? Nebolo by dieťaťu bezo mna lepsie? Potom ja nechcem byt bez neho a uz plačem. Nemala by som vymeniť muža? Co ked tie úzkosti súvisia s ním? Nato mame zle bývanie, prácu a stále sa to zafixuje na jednu vec potom ďalšia a ďalšia.... je toto normálne?

maki43
9. nov 2018

@matasaska no neviem, či nie je lepšie si dať tie lieky ako trpieť a len prežívať a nie užívať si života.

matasaska
9. nov 2018

@maki43 myslím, že som vo fáze, kedy to zvládam bez nich. Ja presne viem, čo musím uzavrieť vo svojom živote.. Len sa to nedá zo dňa na deň. V tom mi lieky nepomôžu, toto musím urobiť ja.... Mávam výkyvy, raz mi je lepšie, potom 3dni pod psa. Väčšinou cez krámy, alebo keď mám nejaký fyzicky problém:choroba, oslabenie atď. Navštevujem aj psychiatricku, tá je za, aby som to riešila s psychterapeutkou zatiaľ.

eliska13
9. nov 2018

@coco2018 ano, zial je to normalne.Mne to povedala psychologicka, ze tu uzkost vzdy do niecoho vrazim, lebo ju mam v sebe.Raz, ze co bude so mnou dalej mam podnikat, najst si pracu, potom, ze syn je taky sam, potom ci si vobec rozumiem s muzom, to uz takto budeme zit roky rokuce, ja som uplne ina ako on, ci ma on svojim zmyslanim este viac netaha dole
Je to vsetko normalne to je generalizovana uzkost ty chodis cvicit ci vies sa nejako vybit trocha zrelaxovat pri niecom?
Uz si sa objednala k lekarovi?preco sa takto trapis?

coco2018
10. nov 2018

@eliska13 idem tento týžden, chcela by som to bez liekov ale trápenie obrovské

maki43
10. nov 2018

@matasaska aj mne je pod psa. Tuto noc des. Ked mam ist z poobednej na rannu to je nieco. Išla som spať o 22 hod. predtým som sa najedla, dala horúcu sprchu, myslela som, že mi to pomože menzes spustit, ale ani náhodou. Tiež cítim úzkosť trocha a také napatie mám v sebe, ale to ja vždy pred menzesom. dufam, že to pominie. verím že je to len predmenštruačný syndrom. Dnes v práci do 14 hod. dúfam, že to dám. Dojdem z práce a idem oddychovať povinne. Napíšte holky, ako sa dnes máte vy, ja sa nemám čím chváliť teda. Dúfam, že len hormony so mnou hádžu. pa 😉

shaniatobi
10. nov 2018

Ahojte môžte mi poradiť Ad užívam 9 týždeň magrilan ráno a poobede začiatky hrozné potom celkom ok..ale teraz ani neviem ako to mam napísať rano som trošku taká slabšia potom sa to ustáli ale večer mam zase také stavy... ťažko sa mi dýcha musim hněď zaspať neviem čím to je ci s počasia no fakt neviem čo mám robiť... ďakujem za vaše rady

maki43
10. nov 2018

@shaniatobi nemáš pred menzesom. Ale môže to byť aj z počasia. Dnes sa tu u nas v práci toľko ľudí sťažovalo, že vobec nespalo. či to robí tá jesen, alebo aj posunutie času nechapem tiež. Tak sa držte holky, mne to tu pomaly uteká. ešte 3,5 hod. a idem domov. pa. Pekný deň, vychádza nám slniečko, treba ísť nabrať energiu.

matasaska
10. nov 2018

@maki43 ahoj, tak už to máš v práci za pár🙂 zvládla si to. Ja noc v pohode, ráno som vstala do hmly, a som nejaká roztrasena... Ideme poobede na svagrovu oslavu narodenín, tak snáď sa zabavím 🙂 aj keď sa mi tam nechce veľmi teraz varím, deti akože upratuju svoju izbu, taká bežná sobota... V utorok idem na terapiu a v piatok na co2laser, idem si dať odstrániť pigmentové škvrny na tvári. Aj sa teším aj bojím. Ale beriem to tak, že to robím pre seba 🙂 pekný deň v rámci možností, ktorá každá máme.

maki43
10. nov 2018

@matasaska ďakujem, podobne. A hlavne s úsmevom a optimizmom 😘🙂😀

ivcam2
10. nov 2018

Baby citite aj vy take tlaky v hlave ako by nebola vasa. Chodim ako pripita a boli ma chrbat. Rozmyslam nad neurologom.

ivka185
10. nov 2018

@ivcam2 Ahoj ja mam dnes taku hlavu ,jak keby som vcera absolvovala dobru zurku, ani tabletka nezabrala a mam pocit akoby mi presiel po nej parny valec.

slavkasobanska
10. nov 2018

@ivka185 ahoj aj ja mám celý deň takú hlavu .v tlakoch,ale aj tlak mám zvýšený .

ivka185
10. nov 2018

@slavkasobanska Ahoj budeme uz mat niekedy aj dobry den? Snad.🙂

ivcam2
10. nov 2018

@slavkasobanska dala som si magnosolv a celkom ok. Baby dajte si ho predpisat.
@ivka185 mne ho dala endokrinologicka ale som nan pozabudla 😵

maki43
10. nov 2018

@ivka185 DievčatÁ ja ho dnes tiež nemam ten dobrý deň. Tiež tlak v hlave a celkovo akýsi smutok. Ani to neviem podpísať, chvilami do plaču mi je. Už nech mam svoje dni, lebo tieto stavy ma ubíja ju. Idem si dať neurol, nebudem trpieť. Držte sa, teda držme sa

sticker
ivka185
10. nov 2018

@maki43 Ahoj neviem ci to pocasie, ale hlava boliiiii a nic nezabera, ale inak by sa to dalo zvladnut. U nas bolo dnes take pochmurne pocasie tak uvidime co bude zajtra. Tak drzme sa a verme v lepsi zajtrajsok.

ivka185
10. nov 2018

@ivcam2 Ja si niekedy dam ten praskovy magnezium.Ale to zbija tlak, takze len vynimocne lebo potom sa tocim ako na kolotoci.

maki43
10. nov 2018

@ivka185
@ivka185 presne bude dobre. Ale ja to m PMS. Už to poznám

maki43
10. nov 2018

@ivka185 to magnezium pri mojom tlaku spodnom 63 neprichadza do úvahy. To by som bola ako napita

ivcam2
10. nov 2018

@ivka185 tak mozno fajn ze som nan pozabudla. Hadam dvakrat tyzdenne neuskodi. Ale tiez idem mat svoje dni takze to pripisujem tomu.

maki43
10. nov 2018

@janasim ahoj moja aj ja som prežil a ťažké obdobie, tiez si partner nasiel inu po 21- rokoch zo zaciatku som to v pohode zvladala, ale toto da stalo v aprili a v auguste to nejako na mna dolahlo. Brala som pol elicei kazde rano, ale potom som si musela zvýšiť na celu, co mi lekarka na kontrole 8.10. Schvalila. Uz som bola dva tyzdne v pohode a tetaz pred menzesom som rozklepana a mam uzkosti. Dufam, ze to skoro prejde. Našťastie mam fajn kolegyňu, ktora to chape a mam v nej oporu. Tiez stratila dvanásťročneho syna tak asi vie o com to je. Tiez sa citim sama, mam 17 rocnu dceru ale ta ma uz svoje zaujmy aj rodicov mam, ale tym sa nechcem sťažovať, lebo da trapia potom so mnou. Tak v tom plavam sama. Dufam, ze je to len dočasné a ked pride menzes to pominie. Ďakujem za prečítanie a drzim palce. Potom daj vedieť, ako si dopadla u lekarky. Pekný a hlavne bezdepkovy večer

maki43
10. nov 2018

@matasaska poznam to dôverne

slavkasobanska
10. nov 2018

@ivcam2 aj ja ho mám ...už som si ho dala.