icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

slavkasobanska
21. dec 2018

Ahojte kočky ...no ja dnes že aká unavená,včera viac aktivít s dnes už nevládzem..ach jaj ..

sylvia30
21. dec 2018

@s.a.s.k.a. ahoj, vitaj, ja sa liečim 3 týždeň (17 deň), mne začali lieky po troške zaberať na nejaký 12-13 deň, vtedy som sa začala cítiť o trošičku lepšie, najhorší som mala 2 týždeň liečby, vtedy sa mi aj prihoršilo (to sa aj píše v letáku mojich AD), sucho v ústach som pociťovala velmi aj ja, žalúdok ma tiež bolel, ale ja som ani nedokázala nič zjesť, takže to išlo jedno z druhým, na túto chorobu najlepšie zaberá čas, viem, že to znie hrozne, ale naozaj, musíš to nejako vydržať tieto dni a potom sa to bude pomaly pomaličky zlepšovať, neboj....

sylvia30
21. dec 2018

@slavkasobanska slavka, dnes je najkratší deň v roku, konečne sa to od zajtra začne pomaličky otáčať a bude pribúdať svetla, takže nečudo, že nevládzeme a nič sa nám nechce, dnes pekne oddychuj a plánuj si, čo budeš robiť na jar 🙂
ja som zatiaĺ tiež vykotená na gauči, ale už idem aj ja niečo porobiť...
...včera som urobila takú sprostosť, ja si dávam o 19,00 jednu tbl na spanie a tá ma už dá do kludu a potom o 21,00 ešte 2 tbl., pred deviatou som už bola tak unavená (včera som toho mala vela), že som odišla spať bez tých 2 tabletiek o 21,00, samozrejme som sa o 2,00 zobudila vyspatá, tak som si šupla ešte 1 tbl na spanie (tak mi to kázala dr., že keby sa mi to náhodou stalo) a ešte som zaspala, teraz sa tu bojím, že či sa mi to spanie zase nerozhádže, keď som to takto dovrzala ☹, nemáš skúsenosť?

slavkasobanska
21. dec 2018

@sylvia30 vieš čo aj ja som si dávala na spanie tak ako som mala ,a keď som sa v noci zobudila a nemohla spať tak som si dala ešte polku..tak môžeš byť cez deň unavená,ale skús vydržať do večera tak ako si zvyknutá a dvaja si ako pred tým..to sa ti upraví..

slavkasobanska
21. dec 2018

@sylvia30 a ja keď mam veľmi sucho v ústach dám si malú lyžičku cukru a pomaly ju necham na jazyku rozpustiť .možno to mám len v hlave ale pomáha mi to .

slavkasobanska
21. dec 2018

@sylvia30 že čo budem robiť na jar??veď nemám ani 🌲 ešte ..ale čo..urobím do pondelka...hihi..mňa prejde smiech.. uvidíš..

s.a.s.k.a.
21. dec 2018

@sylvia30 dakujem za slova utechy. Takze to sucho v ustach sa zlepsi resp. pominie? Dost ma to znervoznuje:(

slavkasobanska
21. dec 2018

@s.a.s.k.a. no nechcem ťa strašiť ,ale ja to mám skoro stále,sem tam prejde,..ale čo som bola v nemocnici každá to malaAD vysušujú sliznicu preto máme sucho v ústach,ja pijem stále vodu,ako skús si niečo dať či ti to trošku neprejde ..ja ten cukor si dám ..alebo žuvačku,..ale nič vážne to nie je .neboj .

slavkasobanska
21. dec 2018

Že aký dobrý vtip.......pán Ralph si po čase všimol.ze sa mu predlžuje pohlavný úd,keď už mal pol metra manželka mu vraví ,či by nemali zájsť k urologovi či je všetko v poriadku.pridu k lekárovi a on vraví ,,no to bude dosť náročná operácia,,...žena,,pán doktor a ako dlho bude musieť chodiť z barlami???lekár že prečo z barlami????.....,žena,, no veď mu budete predlžovať nohy ,nie??????.....Hahaha

sylvia30
21. dec 2018

@slavkasobanska vtip super 🙂 😅
čo tam po stromčeku, ani my ešte nemáme, budeme robiť až zajtra, keďže dnes muž príde neskoro, majú večierok...
a kludne sa smej, ja som rada, že si zlepšujeme navzájom náladu❤

sylvia30
21. dec 2018

@s.a.s.k.a. mne to postupne prešlo, ale zo začiatku som stále pila, jednak som si stále varila medovkový čaj a popritom som ešte popíjala vodu - mne sa totiž zdalo, ako som začala užívať tie lieky, že ich normálne cítim cez pokožku, a keď som bola na wc, pyžamo som menila každý deň, furt som ten smrad cítila, tak som to chcela zriediť tými tekutinami

slavkasobanska
21. dec 2018

@sylvia30 čo budeme plakať?????trošku som vám chcela urobiť náladu ..

matasaska
21. dec 2018

@slavkasobanska 🙂)))))) Slávka, dobré!!!! Presne tak, treba sa zasmiať a najlepšie veľa a často :Syn volá mame... Mami, nelakaj sa, som v nemocnici. Mama :Synak, prosím ťa. Si tam chirurg už 8 rokov, mohli by sme začínať naše telefonáty inak?

sylvia30
21. dec 2018

@matasaska dobrééé, ešte jeden prosíím🙏

matasaska
21. dec 2018

@sylvia30 dobre, ešte jeden na odľahčenie... Na psychiatrii:
- Pán doktor, mám utkvelú predstavu, že som keks.
- Taký malý okrúhly s rascou uprostred?
- Áno, presne taký.
- Tak to si nerobte starosti. Nie ste keks, ale kreker.

pandravachrusta
21. dec 2018

Psychiater vyšetruje pacienta:
- Teraz vám budem ukazovať obrázky a vy mi budete hovoriť, čo vám pripomínajú.
Vytiahne obrázok štvorca. Pacient:
- No to je jasné. To je posteľ, na nej nádherná ženská a krásna súlož.
Psychiater schová obrázok a vytiahne iný s kolieskom. Pacient:
- Úplne jasné, to je kruhové letisko, na ňom dve nádherné baby a úplne brutálna trojka s nimi.
Psychiater schová obrázok kolieska a vytiahne trojuholník. Pacient:
- No, pán doktor, vy ste snáď sexuálny maniak!

matasaska
21. dec 2018

@pandravachrusta 🙂)))))

matasaska
21. dec 2018

Mladý pár sa rozhodne urobiť si dieťa a tak vysadí antikoncepciu a skúšajú všetky možné sexuálne polohy, spôsoby. Keď už sú obaja zúfalí, rozhodnú sa vyhľadať lekára. Prídu ku lekárovi, všetko mu porozprávajú, aký majú problém, že už všetko skúsili. Doktor sa zamyslí a povie:
-A čo vám už načisto jebe chlapi?
(sorry za vulgarizmus)

slavkasobanska
21. dec 2018

Hahahaha....no dievčatá ...dobre ..

sylvia30
21. dec 2018

baby super 🙂, aj my máme vianočnú náladu😎

matasaska
21. dec 2018

Dôvody na smiech si musíme hľadať... 🙂 ja sa smejem nahlas z tých našich vtipov, nie je to fajn, dievčatá? 🙂
Muž veľmi kašľal, lekár mu teda predpísal liek. V lekárni mu však omylom vydali preháňadlo. Na druhý deň sa lekár spytuje:
- Tak čo, ešte stále kašlete?
- Oj, to by som si nedovolil...

sylvia30
21. dec 2018

@matasaska tento bol dobrý😀, normálne nahlas som sa rehotala...🙂

matasaska
21. dec 2018

@sylvia30 aj ja Sylvia... Ja mam pri smiechu pocit, že dokáže liečiť. Preto som rada, že ste s vtipmi začali.. My vlastne máme takú malú terapiu smiechom dnes 🙂 nič nerobím a je mi fajn... Pekný večer

sylvia30
21. dec 2018

@matasaska veru terapiu, veď smiech lieči a aj my si zaslúžime úsmev na tvári, trápime sa naozaj dosť...všetkým Vám tiež prajem pokojný večer a aj noc...

kajkag
21. dec 2018

Ahojte zienky, pisem tu po prvý krát. Chcela by som sa poradiť ohľadom môjho problému. Beriem antidepresíva od septembra. V utorok 11.12 som bola v celkovej narkóze, takže som pred a ani po operácii nemohla lieky užívať. Po operácii sa cítim veľmi čudne, ako keby sa mi vracali príznaky ako na zaciatku.V piatok pred tyzdnom som bola na kontrole u psychiatričky. Povedala som jej, že sa čudne cítim, že cítim vnútorne chvenie a tlaky v hlave, strasne zle sa mi dycha. Vymenila mi Lexaurin za Frontin 0,50 mg denne. Veľmi mi búši srdce, ale tep mám dobry.Môžu byť moje príznaky z toho, že som 2 dni neužívala lieky? Alebo z toho nového lieku? Užívam aj Escitil 15 mg denne a na noc Trittico 150 mg.

slavkasobanska
22. dec 2018

@kajkag to môžeš mať aj z nových liekov,ešte výdrž kým sa ti to neustali a uvidíš...a to búšenie a chvenie..mávam aj ja niekedy ešte..neboj to prejde..

kajkag
22. dec 2018

@slavkasobanska len to chvenie vnútorne je celý deň, je to priserne. Úplne sa hrozné cítim 😖👎Stále by som plakala.

slavkasobanska
22. dec 2018

@kajkag ca nemáš nič na upokojenie??alebo magnézium si daj ..to ťa trošku upokojí..

kajkag
22. dec 2018

@slavkasobanska na upokojenie je Frontin nie? To uzivam týždeň. Magnezium užívam každý deň

slavkasobanska
22. dec 2018

@kajkag áno Frontin je na upokojenie ..a berieš ho 3 x denne??ja neberiem Frontin .ale xanax a keď som taká roztrasena tak si dám ,ale len polovičku to je 0,25 g navyše ešte ..doktorka mi povedala že môžem .kľudne .