Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@coco2018 presne toto mi povedala psychologička - ideš, lebo musíš a potom, keď už nemusíš, telo dá najavo, že niečo nie je v poriadku....čiže u mňa jednoznačne kombinácia môjho vnútorného nastavenia a vonkajších príčin a zrejme aj dedičnosť......
a čo sa týýka úzkosti, u mňa príde myšlienka do mozgu, ja to presne cítim, že to je tá, ktorá ma zničí a už to ide, z komára si v hlave vyrobím priam slona a úplne sebapoškodzujúco sa v tom budem rýpať niekoľko dní....
Ano,aj ja som sa tam nasla,presne,ak je problem,nic mi nie je a ked problem odide,vtedy vsetko na mna dolahne,aj terapeutka mi to potvrdila,ze prave,ked je uz clovek zda sa v pohode,vtedy sa objavia uzkosti,je to zaujimjave,ze problem prekoname a vtedy to pride
No včera som sa vyrevala a dnes ma len z toho bolí hlava,ale pôjdem sa vyvetrať...
@slavkasobanska no, vyvetrala si sa, to je fajn, že môžeš hoci kedy, ja sa suším doma, dnes ideme cez vychádzku pre zmenu našim, aspoň vypadnem na 2 hodky z domu, ...inak to počasie, tma, pod mrakom, na depky ako vyšité, chcelo by to trochu slnka....
@slavkasobanska už ti je lepšie?
baulky, užívate niektorá D vitamín? ako ano, poraďte prosím ktorý si mám kúpiť.....
@sylvia30 áno je to lepšie...včera tak na mňa všetko doľahlo..no ešte pôjdem vonku ,tak po troške ..dobrá zima je u nás,tak nech ma vymrazi..a chytím farbu .
@slavkasobanska ahoj slavka, prosim za kolko ti zabral valdoxan? Beriem ho 9.ty den a zatial je to zle:( zaspim rychlo, ale stale sa budim:( ja som myslela, ze od toho budě hned spat(pri mirzatene to tak bolo) no, ale asi to trva nejaky cas...
@s.a.s.k.a. ahoj on len navodzuje spánok ..ja beriem aj lieky na spanie .no skus ešte vydržať a keď tak povedz doktorke že nespíš po ňom..mne ho dala na úzkosti .,mala som 2 tabletky..no pečeňové testy sú vyššie potom,tak iba 1 beriem .
Ako holky? Ja som sa prejedla kapustnice, je to asi silne jedlo na mna. Tak som sa zpbudila o 1.25 a stale mi nemoze akosi vytrovit. A o 5.10 hod. Stavam do prace to bude veselo do 13.40 tam vydrzat. Dufam, ze mi to polavi a zacne žalúdok pracovať, ako ma. Tak sladké snicky spolubojovnicky, uzivajte oddych. 😴😴😴😉😉😉
Starší žralok učí mladšieho loviť: "Najprv si vyhliadneš človeka, potom ho párkrát oboplávaš a potom ho môžeš zožrať." Mladší sa pýta : "Prečo ho mám oboplávať?
Aby si ho nejedol aj s hovnami..."

Dnes v noci sme viacere ponocovali. Ja od 1,30 potom uz len plytke prerusovane spanky.
@s.a.s.k.a. to mas ako ja, tiez som si myslela, ze od kvenriaxu budem spat. Ale dr. a dievcata tu mi to vysvetlili. Ten liek ma len pomoct spanku, nie vyslovene uspat. Ja som uz takto 4-ty tyzden. Postupne by sa to malo zlepsovat. Tak cakam...
@sylvia30 dakujem za odpoved
@slavkasobanska
@slavkasobanska dakujem za odpoved
Baby mne je uplne hrozne, stAle mam uzkosti, neschopnost daco urobit, doma mame strasny neporiadok, dcere sa nedokazem poriadne venovat...v noci sa stale budim... lieky beriem 10 dni a furt nic. Mozno uzkost je trochu mensia no inak ke to zle:( bojim sa, ze to nezaberie...
@s.a.s.k.a. a co presne beries?beries aj nieco k ad?neboj,ono to prejde,vien,o com hovorim,liecim.sa uz pomaly 8 rokov
@s.a.s.k.a. lieky urcite zaberu, ale 10 dni je este kratko, ver mi, treba tomu este cas a pomaly pomalicky sa to bude zlepsovat. Ty sa do nicoho nesil, vela oddychuj, popros manzela a rodinu o pomoc. Davaj si MagneB6, moze sa az 8 tbl, ja som zjedla 6 cez den a tie 2 v noci. Vtedy som mavala hrozne uzkosti. Davaj si medovkovy caj. Tie lieky postupne zaberu, ale potrebuju minimalne 2 tyzdne. Depresia je svina.
@esselte beriem Valdoxan 10 dni a dulseviu uzivam dlhodobo rano. Teraz na jesen ma chytila depresia tak som dostala ako novy liek valdoxan. Obcas si k nemu dam lexaurin alebo atarax, ale nechcem si to davat, lebo som potom oblbnuta.
@esselte vitaj v klube ja 10...som lepšia .
No,to teda hej,si lepsia,ja teraz sedim u zastupujuceho lekara,kopec ludi a cakam len za receptom,chcem ist zajtra do polska a tam maju rivitril este,moja lekarka ma ako vzdy dovolenku,otras,uz tu sedim hodinu a pol a este nic

@sylvia30 ono je to stále tak ze vydrzis a keď problémy poriešis prídu úzkosti. A niekedy sa asi ani podstata alebo spúšťač nenájdu.
Ja chodím 6r k psychologicke na terapiu nenasla som spúšťač. Neviem najst príčinu preco sa stále úzkosti spúšťajú. Ci to je moja povaha ci je na príčine nieco ine.