Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@coco2018 no ja 10 rokov na liekov...raz dobre,raz zle,ale som kôli tomu už aj na ID ..beriem to tak ,že sa to už nezmení .a veď sú aj horšie choroby .
@slavkasobanska jasne ze su len ja sa trápim s tym ze som žila v tom ze terapie lieky ze bude uz dobre a budem si život aj užívať ale teraz som z toho mega smutna ze to tak nieje a ja len prežívam obmedzuje ma to v živote a prezivani. Brzdí to moju existenciu a v ničom sa neviem rozhodnúť. Este aj maličkosti pre mna znamenajú akoby to bol najväčší problém na svete.
@coco2018 tak ale u každého je to inak .ja chodum aj na terapie,do nemocnice 1x ročne,no toho už 2 x..ale každá sme iná .aj príčiny sú rôzne,ja som mala nádor na maternici a museli mu všetko vybrať ..a z toho som dostala depresie..hormóny sa zbláznili .ale ty buď trpezlivá a určite to bude dobré . Neboj
@slavkasobanska presne aj ja to tak beriem,raz som hore raz dole,raz sa az prilis dari a raz to je na figu,teraz aj v praci aj v rodine mame rozvod,svagrina sa rozviedla,a este mi nie je teraz dobre,ale verim,ze zas to prejde
A aj na terapie som chodila,pride problem,a je to tu
@s.a.s.k.a. neboj moja prejde to, ešte to chce nejaký čas.
@slavkasobanska Ja som este lepsia uz 15 rokov haha.🙂
U mna 1x v 17.tich vtedy som brala homeo potom 10 rokov pokoj, teda nalady boli vselijake ak uzkosti, ale nebola nejaka velka depresia, ze by som nevstala. Potom v tehotenstve, vracala som od rana so vecera a vtedy som zacala aj asentru uzivat...a furt daco bolo preco sa nedalo vysadit...mna to vzdy chyti na jesen, napriek liekom a na jar prejde. Len doteraz som to vzdy dala nejako s jednym antidepresivom, tento rok uz nie...
Podla mna je to aj tym, ze mozog si na liek zvykne a po case prestanu posobit...preto sa niektori ludia liecia dlhodobo...
DievčatÁ nepociťujete dnes bolesť hlavy? Ja teda ano. Bola som v praci od 5.30 hod. Do 14 hod. Potom do mesta, poštA, urad obchod. Teraz som sa najedla, uvidime ci ta bolest pominie. Bud je to zmena pocasia Alebo PMS. Neviem to posúdiť, nakolko uz mi tie moje dni chodia Ako chcu. Tak pekný DEŇ aspoň tým, ktorým je dnes fajn. 💞💗🌼
@ivka185 no tak budeš vedúca .ja asi zástupkyňa.. haha
@slavkasobanska mozno aj vekom aj dlzkou liecby som tu najstarsia.🙂❤
@slavkasobanska jasne ze u teba je to ine ale aj nás čaká prechod a to si ani nechcem predstaviť keď teraz niekedy neviem fungovať. Tažké to je.
@esselte veď ty keď si dobre pamätám si sa mala super nie? Ci sa to pokazilo?
@ivka185 tak mala by si nám všetkým radiť.
@maki43 ja som dnes úplne rozbitá (akože, som bežne, ale dnes špeciálne) Mám závraty, tŕpne mi všetko, bolí chrbát... Také celkové zhoršenie ☹ Vyzerá to ako zmena počasia, tlaku
Dievčatá, mám takú otázku. Trpím úzkosťami. Zatiaľ som bez AD. Chodila som na psychoterapiu. V poslednom období ubudlo záchvatov paniky a vôbec pocitu úzkosti ale na druhej strane mám pocit, že sa mi to prejavuje v somatike- bolesti chrbta, hlavne ráno, a pri väčšom strese (teraz pred Vianocami... Keď mi to manžel rozmasiruje, mám vraj medzi lopatkami úplne stiahnuté hrče 😕 Potom sa mi často uľaví. Viac mi zaberie liek na uvoľnenie (Guajacuran, Neurol, Lexaurin...) ako liek proti bolesti od neurologičky (Aulin, Nimesil).. To mi potvrdzuje, že je to z vnútorného napätia. Ale ja ho skutočne vôbec nepociťujem, ani nervozitu, nič... Už mám pocit, že dokážem oklamať sama seba a potlačiť svoje nevyriešené bolesti kdesi úplne do posledného podvedomia 🤔 Máte to niektorá takto?
Dievcata a ja budem len pozorne citat a sledovat, lebo patrim k sluzobne najmladsim... skoda, ze nie aj vekom ( tam je to presne naopak)
@montemotherone ja som na tom podobne... Tiež panika ustúpila, úzkosti ešte sem tam pociťujem...mne to tiež prešlo do fyzických prejavov, zablokovalo mi krcnu chrbticu tak že som 4 dni nevedela ležať ani sedieť.... Fyzioterapeutka mi to odblokovala, že som mala vyboceny druhý stavec + pristiknutu cievu, ktorá vedie do mozgu... Po tom mi bolesti prešli. Ale prišli určite z napätia, ktoré som mala. Mne napätie drží stuhnuté ramena a krk... MV poslednej dobe mám pocit, že keď také stavy na mňa prídu, darí sa mi ich odbúrať len vedomím, t. Zn. Poviem si že mi nič nie je. A ono to prejde vždy... Niekedy to však trvá aj pol dňa. Dnes od rána som mala tiež blbé pocity, aj psychické aj fyzické.... Prešli asi okolo šiestej. Dala som si čaj, vzala knihu a supla sa pod deku (bez výčitiek) 🙂 ale zlosti ma už len to, že to vždy príde... Vyčerpáva ma to... Chcela by som byť "normálna".... Resp. Veriť tomu, že som. Pekný večer
@matasaska
@montemotherone a je to lepsie ze sa to takto prejavuje ako to vnímate? Ak porovnani stavy predtým a teraz? S tou krčnou chrbticou to je katastrofa z napätia mam ramena stuhnuté úplne ich taham hore. Neviem sa uvoľniť aj keď nemám príčinu ze som v napätí. Akoby som bola stále napätá. A mna aj kĺby bolia a trpnu mi ruky a nohy hlavne v noci.
Ahojte spolubojovníčky, mne tie sviatky a voľné dni nerobia dobre.. doposiaľ som tie moje úzkosti zvládala aj bez liekov, ale dnes na mňa prišli hrozne úzkosti a strach.. žiaľ do práce až 8.1 😔 Som mimo domova ( ešte cca týždeň) a žiaľ nemám pri sebe ani neurol ani xanax.. no snáď to zvládnem nejako.. akonahke nemusím riešiť dennodenne záležitosti ( domácnosť, práca) hlava mi začne pracovať a nič iné nerobím, len sa pozorujem a riešim namyslam si diagnózy až sa dostanem do stavu triasky a paniky..😖 dlhoooo už bolo fajn..Chcem sa navždy zbaviť pocitu strachu, ale ako?
@coco2018 u mňa je to takto lepšie/ľahšie tak asi o 50-60%ako predtým... Cítim cistejsiu hlavu, nemavam derealizacie depersonizacie ani placlive nálady a ani strachy zo smrti a pod... Všetko sa mi zdá racionálnejsie a ľahšie sa mi bojuje len s fyzickými prejavmi.... Takže za mňa je to takto určite menej namáhavé a nepríjemné ako predtým.... Tie fyzické ataky nie sú časté.... Viem ich korigovať ci už myslením (pozitívnym =alebo pohybom (jogou) hlavne už pri akomkoľvek prejave nepanikarim...
@ivka185 no neviem ako vekom .ale ja som mala 50.. dievčatá ale kľudne mi tikajte..cítim sa na 30...
@slavkasobanska no tak sme skoro rovesnicky ja mam 49.
@ivka185 no super ..ja som Slávka ,teší ma .
dievčatá, mám takú otázku...AD a priberanie, akú máte skúsenosť...pribrali ste, či nie....lebo to, čo som ja dnes stvárala, to nebolo normálne...sladké, sladké, sladké 😈
@sylvia30 ani sa nepýtaj ..ja som pribrala .ale to aj po operácii žena vraj priberie ..ale idem chudnúť..dnes som si bola kúpiť jablčný ocot.zajtra začínam .kurník že aká som bola chudá..a teraz,..
@daniela123321 ahoj. Ako sa más? Pisem ti ip
@slavkasobanska no, to si ma teda nepotešila, tento rok sa mi konečne podarilo niečo zhodiť, ale asi to zase pôjde hore (hlavne, keď budem stvárať to čo dnes...)

@esselte
@slavkasobanska kocky a to 8-10r užívate lieky a aj tak vam nieje fajn? Chodili ste alebo chodíte aj na terapiu? Ako to zvládate? Ja som teraz 4mes bez liekov prvé 2mes boli v pohode ale posledné 2mes na nič nemyslím len ze to nieje dobre neviem si užívať bežný život maličkosti rodinu dieťa. Len uzkost ma ovláda