icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

ivett311
6. jan 2019

Ja som tiež nemala benzace ale mala som brintellix ad a ten nemá vedľajšie účinky

karolinabese
6. jan 2019

@mekicom ja este ad neuzivam a ani nic k tomu. Preto sa pytam na vedlajsie ucinky

mekicom
6. jan 2019

@ivett311 počula som o nich je to nejaka novinka na trhu a su vraj dobre, ale to som sa dozvedela len nedavno musim to povedať svojej dr.

mekicom
6. jan 2019

@karolinabese ja som mala satrašnu triašu,uskosť a nervy,ale to preto že som nemala žiadne BZN na ukludnenie. Spravidla je to u každeho individualne.

ivett311
6. jan 2019

@mekicom áno je novší a dobrý liek ale trochu drahší

mekicom
6. jan 2019

@ivett311 čo znamena drahší a do akej skupiny AD patrí

ivett311
6. jan 2019

@mekicom stojí okolo 4€

mekicom
6. jan 2019

@mekicom maž znameho doktora že ti ho napisal alebo ako to je.U nas predpisuju stale len dookola tie staršie lieky.Ja mam Arketis 20 nevieš mi poradiť ničo o tomto lieku.

mekicom
6. jan 2019

@ivett311 maž znameho doktora že ti ho napisal alebo ako to je.U nas predpisuju stale len dookola tie staršie lieky.Ja mam Arketis 20 nevieš mi poradiť ničo o tomto lieku.

slavkasobanska
6. jan 2019

@ivett311 aj ja som ho brala,je to novší liek,ale mne dobre robil...

mekicom
6. jan 2019

@slavkasobanska este ho použivaš alebo si zmenila lieky. robil dobre alebo nedobre

ivett311
6. jan 2019

@mekicom nemám známeho lekára ale je mladší tak asi sa snaží dať tie novšie lieky

mekicom
6. jan 2019

@ivett311 aj ja mam mladšieho ale pripada mi skvor opatrny a nerad experimentuje. Hovorila som mu nech mi napiše nejake lepšie ale on tvrdi že aj tie su dobre ale novšie su predsa o ničo lepšie lebo vyvoj ide stale dopredu

mekicom
6. jan 2019

@ivett311 možem sa opytať odkial si aspon okres

ivett311
6. jan 2019

@mekicom okres Galanta

mekicom
6. jan 2019

@ivett311 tak to je daleko

mekicom
6. jan 2019

@ivett311 chodiš aj doprace

slavkasobanska
6. jan 2019

@mekicom keď som bola v nemocnici..tak mi ho vysadili a dali Prothiaden...neviem prečo..no bola som v silných depresiách .a tie čo beriem namiesto nich sú také staršie lieky ..no tak neviem .

mekicom
6. jan 2019

@slavkasobanska dokažeš v takom stave aj normalne fungovať. ako prebieha hospitalizacia a vobec pomože alebo je to lepšie doma

mekicom
6. jan 2019

@slavkasobanska liečiš sa na depresie alebo aj niečo ine. Ja ma uskostno depresivnu poruchu ani neviem aka je pregnoza liečby tejto poruchy a či sa to da vobec vyliečiť.Mam to iba 4 mesiace

karolinabese
6. jan 2019

Ja trpim gup. To ma niekto? Depresie nemam. Ad pomozu?

slavkasobanska
6. jan 2019

@mekicom no takto do práce už nechodím,lebo to nezvladam .som po týždni strašne unavená..tak som na ID _psychika.. a v nemocnici to je rôzne,..trvá to od 3_4 týždne ,podľa diagnózy .a podľa toho kde ležíš,,LM. Odporúčam ..,ak ti primárka odporučí psychoterapie,tak si zaradená do denného stacionára,tam po raňajkách ideš a máš program..každý deň sedenie zo psychológom v skupinke,1,5 hod .potom je pracovná terapia,autogenny tréning,z primarkou 2 x do týždňa sedenie o asertivite,..no a to máš do cca 14 hod .program .a potom si taká unavená že spíš na izbe. upravujú ti liečbu,každý deň vizita,a povieš ako ti je,podľa toho ťa nastavujú,a potom nič,spíš,chodíš vonku v areáli môžeš byť ,alebo ideš do telocvične,tv,. ..ako veget..v Levoči..nie sú sedenia zo psychológom..len také že chodíš na program a tam sa hrajú hry na pamäť, kreslí sa..no také hlúposti...a nič viac,a také že služba v jedálni,na chodbe .lieky sa všade dávajú presne v určitú hodinu .to je ťažké pre mňa .ráno o 8 ,potom o 13,30, večer o 21..a spat a tak dookola .to je otvorené oddelenie,na uzavretom je to horšie .bola som len raz, 3 dní .a také že počuješ ako ty čo sú klietkach kričia, spievajú,..to počuješ ..chce to zvyk .

kajkag
6. jan 2019

Ja trpim na úzkosť a na stredné ťažkú depresiu, AD užívam od septembra. Mala som veľmi ťažké tehotenstvo, ktoré nakoniec skončilo potratom v 22 tyzdni 😢😖👎Neviem sa s tým zmieriť, stále mi chodia myšlienky na ten den potratu a na všetko čo som celé leto trpela v nemocniciach. Predtým som bola upne zdrava, nevedela som, co su to depresie, uzkosti...Chodim aj na psychoterapie, teraz v utorok idem.

slavkasobanska
6. jan 2019

@kajkag to ti pomôže ,uvidíš .aj ja som mala jeden potrat..to sa dá zvládnuť..keď máš len tento problém .držím palce.

kajkag
6. jan 2019

@slavkasobanska Verím, že sa to polepsi ale kedy? Ja som strašne netrpezliva😒😒

slavkasobanska
6. jan 2019

@mekicom ja mám už ťažké depresie,uzkostnu panicku poruchu,fóbiu,sociálnu poruchu,..

mekicom
6. jan 2019

@slavkasobanska tak to je dosť. Maš aj niekoho kto je stale pri tebe

slavkasobanska
6. jan 2019

@mekicom nie nemám som sama už ..ale to mám aj iné diagnózy ..,tlak,tep,teraz zavrate z vnutorneho ucha _ Vertigo,...no čo ti poviem ..

mekicom
6. jan 2019

@slavkasobanska ja som obklopena rodinov ale zvladam to tažko, Si uplne sam alebo maš rodin ,deti ktore ti pomahaju

mekicom
6. jan 2019

@kajkag aj ja mam usk. dep. poruchu ake AD uživaš? Povedal ti dr, ake su prognozy liečby