icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

slavkasobanska
7. jan 2019

@pandravachrusta tak-tak.......ja keď som videla v nemocnici na psychiatrii niektorých ,tak vám poviem..môžem byť rada že som na tom tak ako som ...

tinka308
7. jan 2019

@sylvia30 chodim do NR mudr. Turcek a zajtra idem psychoterapeutovi prvykrat.

sylvia30
7. jan 2019

@pandravachrusta máš pravdu, väčšinou sa tu asi pristavia tí noví, ako aj ja, keď som hladala informácie a velmi ste mi pomáhali a stále pomáhate a potom sem chodia stálice, ktoré nám dodávajú silu, aby sme to zvládli❤

mekicom
7. jan 2019

@pandravachrusta to je super ale ja mam stale velke uskosti a depresia je až v pozadi

sylvia30
7. jan 2019

@tinka308 na Turčeka som čítala dobré recenzie a komu ideš psychoterapeutovi?

pandravachrusta
7. jan 2019

@mekicom neviem po akej dobe menis AD..ja som mala najskor 2 AD, citalopram+mirzaten. ten mirzaten kvoli tomu, ze som dost schudla , aby mi chutilo jest...po troch mesiacoch mi mirzaten vysadil a to som mu zacala vyplakavat, ako mi je horsie a co mam robit a tak..to som brala uz len citalopram..cely cas mi tvrdil, vydrzat, vydrzat..a ja som horko tazko vydrzala a postupne zacalo byt lepsie a lepsie..tak pol roka kym sa to tak viac menej stabilizovalo ..

junova
7. jan 2019

Dievčatá, všetko dobré v novom roku 🙂 Ja som tu chodila pred tromi rokmi vyklepana ako ratlík a už som v pohode. Sem tam úzkosti, predýcham a idem ďalej. Dokonca rok a pol som nemala žiadnu úzkosť. Lieky som nikdy nebrala. Aj ja mám sem tam zlé dni a nepoddavam sa tomu. Poznám dievčatá, ktoré sa z toho dostali. Rozmýšľam pozitívne, nie negatívne. Musíte si všetky veriť že to dáte.

sylvia30
7. jan 2019

@junova ako si si poradila s úzkosťami?

sylvia30
7. jan 2019

@pandravachrusta fú, pol roka, no, to je dosť, ale dnes keď som volala s dr., tiež mi povedala, že mesiac je nič, to je len začiatok liečby, tie lieky ešte ani poriadne nezabrali....

junova
7. jan 2019

@sylvia30 chodila som na sedenia ku psychologicke, cvičila, relaxovala, pila bylinkové čaje, užívala magnézium. Ja nechápem ako je to možné, ja som sa jedného dňa zobudila a necítila som úzkosti, na druhý deň tiež, prešiel týždeň, mesiac, rok a žiadne úzkosti. Verila som, že sa to už nikdy nevráti, vrátilo sa ale zase to zvládam sama. Našťastie vždy som spala ako bábätko, jesť mi chutí, teším sa zo života, tiež z detí.

pandravachrusta
7. jan 2019

@sylvia30 ale to nebude stale taky masaker ako mas teraz..skor take ze budes este taka citliva na veci, skor sa rozplaces a tak..este to nebudes ako keby ty, taka ako si na seba zvyknuta..len postupne sa dostanes do takej svojej pohody..

sylvia30
7. jan 2019

@junova neuveritelné, velmi ti to prajem, je to asi o hlave, ako si to človek dokáže nastaviť..

sylvia30
7. jan 2019

@pandravachrusta dal by Boh, aby to tak bolo, ja samu seba nespoznávam, z energickej, rozhodnej, nebojácnej ženy je jedna roztrasená troska ☹

mekicom
7. jan 2019

@sylvia30 Ja sa liečim 4 mes mam tretie AD a zatial žiadna zmena skor horšie.Asi mam slabu davku AD len 10mg Arketis.

pandravachrusta
7. jan 2019

@sylvia30 presne, to kazdy zazil tuto zmenu , co sme tu..ale je to len docasne, neboj.

pandravachrusta
7. jan 2019

@mekicom myslim ze dost casto menis..ja mam 20mg citalopram, od zaciatku

sylvia30
7. jan 2019

@pandravachrusta
@mekicom ja mám citalec 20 mg, ja si tiež myslí, že si ešte mohla vydržať, na začiatku sa vždy prihorší, je to aj v letáčiku, ja som myslela ten 2 týždeň, že to ani nevydržím, ako my bolo hrozne

junova
7. jan 2019

@sylvia30 Ja som bojovník, nevzdávam sa. Silu mi dávali deti, z rodiny to nikto nechápal. Tak som si povedala, že sa nebudem ľutovať ale bojovať. Silu mi dávali aj dievčatá tu, napríklad jankabanka , quidko, Ivka,🙂Tiež som z toho občas nešťastna ale nemôžem sa opustiť. Veľmi ti prajem aj ostatným dievčatám aby ste to zvládli a boli opäť veselé dievčatá.

mekicom
7. jan 2019

@sylvia30
@pandravachrusta 2 mesiace tie prve mali neznesitelne učinky.nemohla som nič jesť len stale ležala a schudla som 14 KG čo mi nevadi .Dr mi ani nechcela napisať BZN lebo su navikove ale čo tu čitam je to bežne a ja som o tom nevedela,stale len vydržať tak som zmenila dr. Ten ma nechal 2t bez AD a nasadil Arketis na začiatok10mg 1/2 davky.

coco2018
7. jan 2019

@tinka308 ja uz tehotenstvo dlhšie odkladam prv skola potom 2operacie nemohla som po tom, potom nástup do novej prace nezabrali mi AD vysadila som v auguste s tym ze chvíľku bez a nasadí nove ale bolo ako-tak fajn tak sme sa s dr dohodli ze nebudem brat nič 2,5 mes som vydržala potom prišla otázka tehu a boom úzkosti opäť a rak to uz je cez 2mes snažím sa terapia vitamíny skúšam rôzne ale nieje to dobre popravde. Vela trpim.

mekicom
7. jan 2019

@coco2018 dokažeš chodiť do prace alebo si PN

mekicom
7. jan 2019

@coco2018 ako sa u teba prejavuje uskosť

coco2018
7. jan 2019

@sylvia30 Sylvia ty môžeš byt rada a Bohu ďakovať u mna takýto stav ako mas ty prišiel po 2,5mes keď som začala užívať lieky a až po pol roku užívania liekov bolo dobre vyše viem aké je to tažké ústnu zuby a stále si povedz zajtra bude lepsie pozri dnes si zvládla den v práci zajtra bude lepsie uvidis

coco2018
7. jan 2019

@mekicom chodím do prace nič ine mi neostáva doma nechcem ostať bude este horšie. Pred rokom som od začiatku užívania AD mala mesiac účinok žiaden a menila som prácu aj profesiu a musela som nastúpiť nemala som sa dobre s plačom som chodila do prace uzkostnodepresivna porucha. Chodím na terapie.

coco2018
7. jan 2019

@mekicom inak veľmi často meníš lieky ja som naposledy užívala cipralex nesedel mi od začiatku ale dala som mu šancu vydržala som 9mes a rozhodla som sa pre zmenu no keď som vysadila mala som sa lepsie ako a AD veľmi mi tlmil emócie. Tak som teraz bez AD

mekicom
7. jan 2019

@coco2018 AJ ja mam uzkostnodepresivnu poruch ale som na PN, v stredu idem na kontrolu tak uvidim čo mi povie lekar.hovoriš že treba vydržať dlhšie a bude OK.

mekicom
7. jan 2019

@coco2018 pomahaju terapie

mekicom
Autor odpoveď zmazal
mekicom
7. jan 2019

@junova potrebujem podporu do dalsieho boja -tych dievčat bolo vela? ty si to zvladla bez AD a aky problem si mala a ked možem vedieť odkial ste, možte poskytnuť bližšie inf o priebehu a čase liečby čo najviac pomohlo a čo najmenej je to zaujimave ako bojujuš bez liekov. že to same odišlo?

junova
7. jan 2019

@mekicom Ja som antidepresíva nikdy nebrala ani benzace. Začalo to panickou poruchou a pridali sa úzkosti. Po pár mesiacoch panicka porucha zmizla a ostali úzkosti. Trvalo to rok. Potom rok a pol úplne bez úzkosti, zdravý, šťastný človek ako predtým. V máji sa úzkosti zase objavili. Trvali 3 mesiace, potom na tri mesiace odišli a potom sa začali objavovať sem tam. Dá sa to zvládnuť. Dievčat bolo asi päť, našla som ich v starých diskusiách keď ma to chytilo. Potvrdilo mi, že už sú pár rokov ok. Niektoré brali antidepresíva, niektoré nie. Najviac mi pomohla viera v Boha a v seba. Že to zvládnem a moje deti. Som z Trenčína. Veľa šťastia.