Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@kajkag ahoj áno,ja to uz ovládam dýchacie cvičenia,relaxačné si nájdeš aj na YouTube...je to super,len na prvý krát ti to možno nepôjde sa uvolnit,treba to robiť častejšie ..pre mňa naj...sú co rozpráva pán Machata...
@slavkasobanska ahoj, alebo od pána Chudíka 🙂
@kajkag áno aj tie sú dobré ..
ako sa s toho všetkeho nezblazniť a vylieciť sa .ked idem spat stale si hovorim,že ked sa rano zobudim nech to bude ako predtim
@slavkasobanska Vlhova je prva pozerali si to
@mekicom jojjj krása...to bolo...
@slavkasobanska dobru noc
@1andrea111 niečo realne nevieš
Baby poraďte .mi niejakeho dobre terapeuta v KE .chcem chodiť na terapiu .len neviem ako kde sa pýtať ako sa tam dostať .
@nanka1412 ahoj no to si choď buď obvodný lekár,alebo psychiater ti dá výmenný lístok a s tým sa pôjdeš objednať..ale u vás nepoznám nikoho..som z Popradu
@sylvia30 ahoj ,aj ja som si tým prešla,je to normálne na začiatku, trpezlivosť!!!!!
prave som prisla od lekara zvyšila mi davku arketis aupravila xanax aj spitomin tak som zvedava či zaberie a ako to dopadne.
@slavkasobanska co myslis slavka, neviem?
@sylvia30 určite ,hlavne pozitívne myslenie,trpezlivosť...a venuje sa niečomu ,čítaj,zamestnaj si myseľ .
@hope252 áno ..tak je to,len sa musím viac snažiť a nejako v tej hlave si to preorientovať,je to ťažké,no nevzdávam sa,teraz mi zvýšili lieky na tlak a tak mi je divné..z ničoho nič ma začne páliť hlava,taká nevoľnosť .predýcham..prejde to ..no ale sa mi začali trochu ruky triasť..neviem či to z toho lieku ..no beriem ho len druhý deň .ale už som bola aj vonku na vychádzke ..
Dievčatá...ja už chcem byť zdravá .neviem si to v tej hlave upratat..zase mám úzkosti z toho že som taká nemožná..
@barborkark akú máš skúsenost s tritticom mne ho dala dr.na úzkosť
Ahojte je tu niekto kto bral tritticon ake s ním máte skúsenosti
@slavkasobanska možno to maš len v podvedomi a strach z liekov aj ja to teraz začinam pocitovať, Zmenil mi lieky a už som nervozna a čakam čo sa stane,
@slavkasobanska Ty sa ako dlho liecis, ze si neni ani trochu stabilizovana?
@ivka185 10 rokov
@slavkasobanska A to nemas nijake zlepsenie? Alebo vymenene lieky , predsa uz je to dost dlha doba aby si sa tolko trapila. Ja sa liecim uz pomaly 15 rok , ale nechcem zarieknut fungujem normalne. Jasne su aj sem tam niejake vykyvy ,ale to take minutove.Je mi ta luto ,ze sa tak dlho trapis a to mas aj ovela viac tabletiek.Ja viem ze dobre sa to hovori , ale keby som tak mohla ty pomoct .Su tu aj zeny ktore sa liecia kratko tak chapem ze este nemozu byt fit , ale my dve sme tu take vodkyne.
@ivka185 ja viem .všetko by bolo ako tak ale po nových liekoch sa mi začal dvíhať tlak,tak som musela brať aj na to lieky,dostal a som ,, zavrate z vnutorneho ucha,ďalšie lieky, a som v tomto kolotoči..neviem ,či sa mi bijú lieky navzajom..neviem.mam na deň už 15 liekov..z toho 3 kombináciu AD...,ja nie som schopná ani chodiť do práce,ale tým že som sama.. tak som sebestačna..teraz, mi aj deti odišli,tak to zle znášam..je mi len ľúto že sa mi stále pridávajú aj iné diagnózy...
@slavkasobanska To mi je luto ty mas toho dost a to nie je lahke, drzim prsty aby sa to len zlepsovalo a lieky ti ubudali.😍🙂

@sylvia30 tak super ze si mala lepsi den..ja chodim v Nitre k Zamecnikovi tak uvidime..kazal mi zmenit psychiatra