icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

ivka185
1. feb 2019

@elima Uplne s tebou suhlasim tak isto to mam aj ja.

ivka185
1. feb 2019

@sandra2308 Ahoj no som spokojnejsie ze to citia aj ostatne zeny, nie preto aby som vam to priala ,ale len preto ze uz som bola v tom ze asi to prichadza odznova. Verim ze to je len nieco prechodne a bude zase ok.Dnes je to mozno trochu lepsie ,ale este to nije take ako bolo pred par dnami.Ale zas fungujem ,nic ine mi neostava.Dnes mam volno su prazdniny ,tak ze mam taky predlzeny vikend tak verim ze sa dam dokopy.😀

mekicom
1. feb 2019

@karolinabese triaška ,nechuť do jedla, celkové napätie, nevládala som ani vstať z postele,

pajinka91
1. feb 2019

@mekicom presne rovnako to mám, z postele teda vstanem, ale ten zvysok. Jest sa nutim aspon trocha, kebyze nemusim, tak asi nejem nic 😐

mekicom
1. feb 2019

@pajinka91 odkedy sa liečiš a ako dlho berieš lieky.

sylvia30
1. feb 2019

@pajinka91 Ja mám prečítané" Jak zvládat depresi" od psychoterapeuta Jaro Křivohlavý
" Na ceste z depresie" od Sue Atkindon, ktorá sa lieči na depresiu
kúpila som si "asertivitou proti stresu" od MUDr. Praško ešte som nečítala
kolegyňa mi požičala "miluj svoj život" od Louise L.Hayová ešte som nečítala

mekicom
1. feb 2019

@nanka1412 ahoj dlho si nepisala ako sa maš

mekicom
1. feb 2019

@pajinka91 ake lieky uživaš, chodiš do prace alebo si PN

nanka1412
1. feb 2019

@mekicom ahoj celkom dobre us konecne ..nesom tu stale len sem tam precitam .sama som s detmi doma .us konecne vladzem aj varit detom upratat .s malym som cely den .vecer ked zaspi tak us aj ja spim ...som stastna ze sa viem postat o deti .us som zacala aj jest .AD neberiem .nesadli mi .a ine mi nedala len frontin mam polovicu rano aj vecer .ale je mi lepsie bez tich AD .pijem take caje ...kazdy den je to lepsie iba sem tam pride uzkost

nanka1412
1. feb 2019

Bola som na tom zle skoro mesiac a daco som len lezala a chodila po doktoroch .nic som nejedla cele telo ma bolelo stale mi bolo na zvracanie .shudla som v zaciatkom decembra som mala 65 kil a teras mam 55 ...brala som AD ale mne bolo este horsie.tak som si povedala a dost .ja chcem zit mam deti skveleho muza ...bola som u jedneho doktora us som tu spominala vam ..pomohol mi ...a verim ze budem zase taka jak predtim .us nikdy v zivote nechcem prezit to co som prezila .

pajinka91
1. feb 2019

@mekicom Lieky nemám, chodím na terapiu raz za týždeň.

slavkasobanska
2. feb 2019

@nanka1412 ahoj ,super teším sa s tebou a držím palce ...

mekicom
2. feb 2019

@nanka1412 ako sa volá doktor môžeš mi poradiť

mekicom
2. feb 2019

@nanka1412 je ti lepšie keď si prestala brať AD,ale ten frontom je návykový a nemal by sa užívať dlhodobo. Chodíš aj vonku bez problémov a všetko ide k lepšiemu aj bez liekov?

nanka1412
2. feb 2019

@mekicom napisala som ti IP

sandra2308
2. feb 2019

Dievčatá stalo sa vám už, že vám ani po neurole 0,5 nebolo lepšie? Som z toho na nervy

mekicom
2. feb 2019

@sandra2308 stáva sa to ale netreba si to nechať rozbehnúť naplno, mne povedal dr.ze si to mám dať na začiatku keď cítim že to začalo, keď sa to rozbehne už to zabera horšie aj ja som si práve dala xanax

mekicom
2. feb 2019

@nanka1412 napísala som ti IP

mekicom
2. feb 2019

@nanka1412 nemaš cas pisať na IP

slavkasobanska
2. feb 2019

No kocky už začínam mať stres,v pondelok ráno idem na komisiu ,kôli ID...jajj,rok čakám a teraz som nervózna ..

sylvia30
2. feb 2019

@slavkasobanska neboj sme s tebou, bude akoa byt

sticker
ivett311
2. feb 2019

Ahojte. V pondelok budú 2 týždne že som začala znovu brať ad polku denne. Večer ešte mám často úzkosť tlak na hrudi a aj v noci.. je to v poriadku? Alebo mám zvýšiť dávku?

slavkasobanska
2. feb 2019

@sylvia30 ďakujem

slavkasobanska
2. feb 2019

@ivett311 a čo berieš?

ivett311
2. feb 2019

@slavkasobanska brintellix 10mg

slavkasobanska
2. feb 2019

@ivett311 to som brala,na ,začiatku mi bolo veľmi zle,asi ešte krátko berieš,ja som bola asi 3 týždne v nemocnici a ešte aj doma mi bolo zle,...dlho to trvalo,potom už dobre..je to nový a dobrý liek...tak neviem..

mekicom
2. feb 2019

@ivett311 treba to riešiťs DR,

lublu
3. feb 2019

Prosim citi tu niekto nervy v chbte a na hrudi...ani neviem ako to mam popisat....akobz tisic ihliciek pichalo v chrbte a na hrudi. Najhorsie hned rano po zobudeni.

sylvia30
3. feb 2019

@lublu ja som ihličky cítila v prstoch na rukách aj na nohách, kým mi zabrali AD

lublu
3. feb 2019

Lenze uz ich beriem mesiac a nic