icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

bulica
4. feb 2019

@lublu ja som na tom rovnako, nemám úzkosti, paniku, netrápim sa, len bežné problémy, ale fyzické prejavy mam dennodenne a už ma to ubíja. Často ma bolí chrbtica, hlava, tŕpne mi akoby hruď a oblasť pod prsiami, tam kde je pečeň a potom si už nahováram choroby. Občas sa mi točí hlava, bolí brucho, alebo som nafúknutá. Nie je konca tých prejavov. Už si to nechcem ani všímať, ale nedá sa to. Som z toho unavená a znechutená. Máš to podobne? Mimochodom AD neberiem. Zatiaľ.

ivcam2
4. feb 2019

@ivka185 aj ja som vzdy kludnejsia ked viem, ze nie som sama. Aj ked to nikomu neprajem. Vzdy sa raz za cas pohorsi. Dufajme ze aj polepsi.

mekicom
4. feb 2019

@ivcam2 máš aj negatívne myšlienky

ivcam2
4. feb 2019

@mekicom nie

saslavka73
4. feb 2019

@banbys18 Ja tiež neviem rozlíšiť či som lenivá alebo či je to depresia. Ako sa to dá? Prosím.

kajkag
4. feb 2019

@sandra2308 ja som stále vnútorne roztrasena...hrôza....a pocity na hrudníku ešte horšie 😖😖

ivka185
4. feb 2019

@ivcam2 Verim aj ze bude lepsie, musi byt lepsie.😍

banbys18
4. feb 2019

@saslavka73 keby som vedela..... U mňa je to tak, že si na plánujem, čo idem robiť, mam aj taky elán do toho, zmysle ze budem mat deň,, keď som urobila nejaké aktivity, na plánujem si aj také, ktoré sa mi i v minulosti robili ťažšie, ale mala som z jich radosť. No a potom ma stoji neskutočne veľa energie, kým tu pracku naloží, kým vložím mycku no a o tej skutočnej práci ani nehovorím, sedím za počítačom, čumím do blbá, preklikujem net, aby som našla inšpiráciu a nič. Potom aj začnem písať, ale veľmi sa nechám rozptýliť. Chyba mi taka sústredenosť, a dlho mi trvá, kým namotivujem

mekicom
4. feb 2019

@banbys18 tak to mám presne aj ja ráno veľké plány a potom veľa energie niečo spraviť a vôbec vyliest s postele

banbys18
4. feb 2019

@mekicom presne. Popoludní sa trosku rozbehnem, a večer mam výčitky, že som nič neurobila, resp. neurobila dost

mekicom
4. feb 2019

@banbys18 toto je na tom najhoršie že aj chces ale nemáš energie,a ty sa načo lieči a ako dlho.
Ja na uskostno depresivnu poruchu 4 mesiace ale doposiaľ žiadna zmena a už tretie AD.

saslavka73
5. feb 2019

@banbys18 No a to ti diagnostikovali lekári? Nie je to len prokrastinácia? Ja mám tiež tento problém ale to mám odjakživa aj keď sa to zhoršuje. Potrebujem skôr neskutočne veľa energie na vykonanie nejakej úlohy, najlepšie mi to ide keď už musím. Preto si dávam menšie úlohy a tie sa snažím splniť. Nedám si 10 ale len 3. Podarí sa ako kedy. Ja som to začala robiť vedome lebo som bola unavená a všetci to považovali za samozrejmosť. Napr.nesla som spat kým som nemala porobene. Teraz idem spať a kašlem na to. Inak mám aj iné problémy, depresívne stavy ale vždy sa nejako postavím. Bojujem.

1andrea111
5. feb 2019

viem o čom hovoríte, tiež mám podobný problém, čas ubehne rýchlo, myšlienky behajú kade-tade, všetko stojí veľa energie. Mne sa najviac osvedčilo, že si poviem tak teraz idem na 15-20 min niečo robiť, pozriem na hodiny a sústredím sa len na tú prácu, proste to tú chvíľu vydržím a potom si dám prestávku. A takto po kúskoch to ide.

slavkasobanska
5. feb 2019

@1andrea111 dobre robíš,tak to pôjde po troške,ja si tiež tak poviem keď mi nie je dobre,..trošku porobim a oddych..

banbys18
5. feb 2019

@saslavka73 co mi mali diagnostikovat? Nerozumiem otázke. Nie, prokrastinacia to nie je. Ja som práve vždy mala rada veci urobene v predstihu. Neznášam časový stres

saslavka73
5. feb 2019

@banbys18 Že či máš diagnostikovanu depresiu a toto je jedna z príznakov.

banbys18
5. feb 2019

@saslavka73 aha😉vraj a n o, že ťažkú, ale ja tomu neverím, lebo som schopná sa o seba postarať, o deti, pracovať,i keď už nie v tempe ako kedysi, ale ťažko depresívny človek je podľa mňa na tom tak, že nemá vôľu vôbec sa ráno umyť. Takže to veselo popieram a keď príde lepší deň som, na koni, že aha, ja a depresia? I keď mi bolo vysvetlene, že aj učebnicovy vzor depresie ma rôzne odtiene a jej prejavy závisia od osobnosti. Ale zatiaľ nie som pripravená to prijať. Skôr prijmem že som leniva🤔

slavkasobanska
5. feb 2019

@mekicom a z čoho???aj keby som mala nedám,..

saslavka73
5. feb 2019

@banbys18 No tak sme dve. Jeden deň rozmýšľam ako sa zabiť, potom to nejako dám.

slavkasobanska
5. feb 2019

Mňa tak bolí žalúdok .a spala som chvíľku...joj dúfam že to prejde

mekicom
5. feb 2019

@slavkasobanska určite daj si niečo na pretravenie

slavkasobanska
5. feb 2019

@mekicom idem si uvariť čaj,to mi väčšinou pomôže,to sú nervy,viem to...

mekicom
5. feb 2019

@slavkasobanska porád niečo efektívne na ukladanie nervov nejaké meditácie alebo cvičenia,

slavkasobanska
5. feb 2019

@mekicom autogenny tréning..na YouTube si nájdi a je tam od pána Chuducka,alebo Machata,také cvičenia,veľmi dobre .to aj v nemocnici nám púšťali,keď sme mali relaxačné cvičenia...

ivett311
6. feb 2019

Ahojte, ráno o 9ej som si dala rannú tabletku a okolo pol10ej som vracala. Mám si dať znovu tu dávku alebo ako teraz?

slavkasobanska
6. feb 2019

@ivett311 ja si myslím ze nie,to Britelix si si dala???

ivett311
6. feb 2019
slavkasobanska
6. feb 2019

@ivett311 no ak si si istá že si ho vyvracala tak si daj...ale ja by som to neriskovala,aby si nemala v sebe silnú dávku..

patricia_b
6. feb 2019

Ahojte, rada by som sa s vami poradila. Bolo ťažké priznať, že nie ste v pohode? Liečim sa na bolesti hlavy/migreny dr. netuší prečo, ale teda ja som jej nespomínala, že mám depresívne stavy, ale posledné analgetiká vo mne vyvolávajú agresivitu a je to celé horšie, stavy mám niekoľko rokov, ale posledné dva je to fakt zlé (ublížiť si neublížim, lebo nechcem nikoho zaťažovať, ak by ma musel niekto “odpratať”)

slavkasobanska
6. feb 2019

@patricia_b ahoj ..mala si povedať že užívaš aj antidepresíva,môže to byť liekmi..určite by ti zmenili lieky...