icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

tuzobnik
3. sep 2019

@bubu62 A teraz aké berieš antidepresíva.

tuzobnik
3. sep 2019

@bubu62 Na Slovensku sa používa len ALVENTA alebo VELAXIN.

eliska13
4. sep 2019

@mekicom generikum ...stačí zadať názov lieku do Google len nech sa nerobí panika nikto netvrdí, že sú zle či neucinne
https://www.adc.sk/databazy/produkty/detail/alv...

mimiqa
4. sep 2019

Ahojteeeeee bambulky...tak kto tu ma co nove????psychika ok???? Ja zazrakovo ano 😆😅☺😊😀😁
Maly zacal behat vsade takze nestihan uplne uplne ze nic😆😅tarhonu som na tri krat varila😉😂ak chcete pozicam drobca..budete mat veselo😈😆😅

eliska13
4. sep 2019

@mimiqa tak ten je šikovný😉a toť sedel v kresielku.Ako dcéra páči sa jej v novej škole?
Ja si zvykám na skoré ranné vstávanie, včera sme knihy študovali čo priniesol hlavne biológiu o rozmnožovani 😍ako bolo v HU?

mimiqa
4. sep 2019

@eliska13 dcera sa tesi zatial😂😁tiez je unesena z Biologie...a vela kreslenia budu mat sj styrihod v kuse ze..bolo super....vinko vyborne...jedlo hmmm mi moc nechutilo..take rychle vsetko..na to ze centrum mesta. Pri Balatone jedlo uplne mnam co si pamatam minuly rok.... len studujte😁😆😅☺😊

slavkasobanska
4. sep 2019

Ahojte , tsk máte pekne starosti zo školákmi , ja to mam už za sebou tak nech sa všetkým darí ...

patricia_b
4. sep 2019

dievčatá ja mám v piatok kontrolu a vôbec necítim zmenu oproti februáru, keď som sa začala liečiť ... celé dni len doma som, lebo von sa necítim dobre, akurát na nákup raz, dva krát do týždňa sa donútim

slavkasobanska
4. sep 2019

@patricia_b ahoj to mi je ľúto , povedz doktorke , ja som bola na úrade a tiež nič moc , taká som zamotaná , no v pondelok idem na kontrolu . Drž sa spolu to dáme

eliska13
4. sep 2019

@patricia_b naozaj?veď som mala pocit, ze si mala celé prázdniny super program, korčule, fitko asi to tu medzi pismenkami tak vyzerá.je Ti tak odkedy ste znížili liek?chodíš ešte na terapie?

patricia_b
4. sep 2019

@eliska13 už dobrý mesiac sa cítim blbo, viac menej od kedy mi znížila liek ... na terapie chodím, ale nemám pocit, že by mi pomáhali ... mňa už dr. posielala do nemocnice, ak by bolo veľmi zle

mimiqa
4. sep 2019

@patricia_b ja idem dnes😲na kontrolu

sandra2308
4. sep 2019

Ahojte dievčatá, mne tiež nie je dobre 😰, veľmi sa mi točí hlava, mám problém ísť do mesta, mám pocit, že spadnem, že sa rýchlo musím niečoho chytiť. Strašne to obmedzuje, je mi z toho do plaču, že už to neskončí. Môžu mi prestať účinkovať lieky?

petro1985
4. sep 2019

@tuzobnik mne tie problémy nastali po navýšení dávky, trvali, pokým som nezmenil stravovacie návyky...

petro1985
4. sep 2019

@petro1985 týzden zápcha, potom WC, 5 dní zápcha potom WC, a tak dookola...

mekicom
4. sep 2019

Sú originál lieky lepšie ako generka

tuzobnik
4. sep 2019

@mekicom Keď sa dá lepšie je užívať originál. Ale nežiadúce účinky môžeš mať tie isté alebo aj horšie ako pri užívaní generika.

eliska13
4. sep 2019

@mekicom nemyslim si podla mna ucinna latka musi byt dodrzana, ale, ked kupujem vitaminy tiez nekupujem generika, tak asi mam nejaku nedoveru
to je to, co Ti lekar pise na recept ucinnu latku a je na lekarnikovi co Ti ponukne volakedy tam bol presny nazov lieku teraz mas na vyber podla doplatku kolko chces zaplatit
tu je to vysvetlene trocha

https://www.sukl.sk/hlavna-stranka/slovenska-ve...

bubu62
4. sep 2019

@eliska13 tebe nenapíše názov lieku?inak mne malý reve,keď už ide do škôlky.

montemotherone
4. sep 2019

Žienky, teraz na Dvojke dokument o depresii 😉

tuzobnik
4. sep 2019

@eliska13 Na recept sa píše účinná látka a názov lieku!

elima
5. sep 2019

Žienky, ako prekonať nechutenstvo? Mám problém do seba dostať jedlo a je mi z toho do plaču... A samozrejme vkuse na to myslím a tým viac som v strese :(

slavkasobanska
5. sep 2019

@elima no to je ťažké, ak si nevieš rady chod k psychologovi , kým to nie je horšie

nanka1412
6. sep 2019

@elima nemyslí nato ja to tiež mam us dosť dlho

elima
6. sep 2019

@nanka1412 Najtazsie je nemysliet na to, ale snazim sa... ku veceru je to lepsie, tak sa snazim zjest co mi pride pod ruku 🙂

slavkasobanska
6. sep 2019

Ahojte , no dnes mi je cely deň tsk divne, bez nálady, som taká nesústredena , ale ja som si druhý deň nedala Venlafaxin a myslím že to bude tým . Začala som brat kvapky na spanie tak som si vysadila tabletku, no dnes si dám , JOJ som ja trúba, v pondelok idem na kontrolu

mimiqa
6. sep 2019

Pozrite Pani Matovicova"To ze Vas manzel pri sexe vykrikuje mena ako Fico , Kalinak ci Drucker neznamena ze je homosexual!"mozno je len debil😂

mimiqa
6. sep 2019

Pekny piatok ✌💜

mimiqa
6. sep 2019

Manzelka:Pozri na toho ozrateho chlapa
Manzel:Kto to je
Manzelka: Pred desiatimi rokmi som odmietla jeho ziadost o moju ruku
Manzel: Ty vole on este stale oslavuje😁

mimiqa
6. sep 2019

@slavkasobanska a ako divne?