icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

nicicka
5. dec 2020

@erik80 neviem ani ...veľa motivačných videii, kníh...stav si plne uvedomiť a prežiť. Potom to nechať odísť a zamestnávať sa tým čo ma bavi...

erik80
5. dec 2020

@nicicka
Ale keď mňa všetko čo bavilo prestalo a teraz sa nedokážem naštartovať naspäť ani robota má nebaví ktorú mal rád

lenkaoravcova
5. dec 2020

@erik80 ja žijem bez AD a zlepšuje sa to pomaly ale zlepšuje krok po kroku

erik80
5. dec 2020

@lenkaoravcova
Čo všetko robíš že to zvládaš bez AD. Ja som bol v takom stave že sa to bez AD nedalo znest a ešte na zlú dr. ktorú som vymenil a tá má doviedla až na dno,kde som za rok nebol ani von z domu. Vyzeralo to tak že skončím v nemocnici ale dal som to bez hospitalizácie a pomaly sa to zlepšovalo,ale keby som od nej nedošiel tak tam skončim.

nicicka
5. dec 2020

@erik80 to chce čas...

erik80
5. dec 2020

@nicicka
Ale to trvá už dva roky

anna883
5. dec 2020

@erik80 aj u mňa to už trvá dva roky + mám derealizácie a neprajem to nikomu zažiť. Proste skús sa vykašlať na lieky nachvilu a zistiť sám, čo máš rád, čo na teba funguje, čo ťa robí šťastným,.. alebo kľudne aj ber lieky, ak ti terajšie pasujú a skús popritom. Ja som 2 roky bez liekov, uprimne, viem, že to je hrozné, viem, čo si asi preživaš, aspoň podobne,.. myšlienky boli, sú, aj budú,.. ale musíš sa k tomu postaviť,.. inak to nepôjde. Chceš sa trápiť celý život? Nie však,.. tak proste skús napr. čítať knihu, aj keď ťa to nebaví, ale skús,.. skús pozerať film, aj keď nechceš alebo choď si zabehať, proste premôž sa, lebo keď sa budeš ľutovať, proste ponárať do depiek, tak to prehlbiš a bude to horšie,.. ano lahko sa mi to píše a ťažko sa to robí, viem, čo to je,.. ale proste skús hocičo. Nakúp si čaje na ukľudnenie, lepší spánok, uprav si stravu, skús napr. vyhodiť lepok, obmedziť sladké, prijmaj veľa vitaminov, minerálov a skúšaj nájsť niečo, čo by ťa mohlo baviť. 🙂

erik80
7. dec 2020

@anna883
Bola si meranie serotonínu

anna883
7. dec 2020

@erik80 áno bola som, ale urobil mi úplne zlé výsledky, takže mi nič nezistil a už znova tam nejdem,.. nemám slov na dnešné zdravotníctvo. Ty máš vysoký alebo nízky serotonin??

erik80
7. dec 2020

@anna883
Ja ešte nemá výsledky, kde si bola na testy

erik80
10. dec 2020

Ako sa máte

yollanda
10. dec 2020

Ahojte! Ja stále dokola úzkosti

yollanda
10. dec 2020

@erik80 to sa dá takéto testy spraviť?

erik80
10. dec 2020
erik80
10. dec 2020

@yollanda
Ja som už bol minulý týždeň

erik80
11. dec 2020

@anna883
Kde ti robili tie testy ja už čakám týždeň a tebe to spravili za jeden deň

vsv
13. dec 2020

@andy.a Dobrý den tiež mam problemy zo spanko 2.5 mesiaca a uzivam fevarin polku večer a nezaberá a k tomu zoplykon je mi sneho zle poradťe prosim

roboma45
13. dec 2020

Ahojte, ja som sa tu pár týždňov neukázal, ale nie preto, že by mi bolo lepšie. Od marca mám každý deň úzkosti, ktoré sú v podstate od rána až pokým nejdem spať. Veľmi som už z toho unavený. Vyskúšal som už veľa AD. Eliceu, prothiaden, Seroxat, Sertralin, Elontril, Valdoxan, Tritico, Brintellix... Teraz asi mesiac beriem na noc Amitriptylin a dva týždne ráno Alventu 150. K tomu mám prechodne 2x denne Xanax 0,5mg. Lekárka mi povedala, že Alventa ja veľmi dobrá na úzkosti a že mi ju bude postupne zvyšovať. Ale už ju beriem 2 týždne a úzkosti sú stále rovnaké. Veľmi ma to vyčerpáva, z ničoho sa neviem tešiť, ani z Vianoc. Bolo mi povedané, že mám citlivú povahu a o to je to horšie. Ja predsa nemôžem za to, akú mám povahu, prečo musím kvôli tomu trpieť?! Veľmi sa bojím, že mi žiadne lieky nezaberú. Veď som ich už toľko vyskúšal. Teraz úzkosti aspoň z časti tlmí Xanax, ten mi však lekárka postupne vysadí, lebo je návykový. Nedokážem sa uvolniť, na nič sústrediť. Je mi už z toho všetkého do plaču. Bolieva ma z toho stále hlava a žalúdok. Prosím Vás, je tu niekto, kto mal dlho úzkosti a nič mu na ne nezaberalo?

erik80
13. dec 2020

@roboma45
Áno aj ja mám úzkosti už vyše dva roky a takisto som vyskúšal mnoho liekov ako ty ale stále nezabudli a vidí sa mi že je to ešte horšie.

erik80
13. dec 2020

@erik80
Mám presné také isté stavy ako popisuješ ty.

luna53
13. dec 2020

Ahojte.Ja sa liečim už 10 rokov na uzkosti a tažku depresiu,Bola som aj 2krat vo Velkom Zaluži na psychiatrii ,vobec mi nepomohli.Moja vdaka patri psychiatričke ,čo mi roky skušala, menila lieky bolo to velmi tažke obdobie.Mala som rozne stavy,od pocitu zošalenie,pocity že chcem ujst, odpadla som ,chodila celu noc po dvore, nevstavala z postele ,nekomunikovala, to všetko vyvolali lieky,Ale potom prišla zmena utrafili sa mi lieky a už 5 rokov fičim na escitile,alvente,tisercine,frontine ,,melatonine,gerodorme, podla stavu inj,Apaurin,Klamala by so že ,mi je dobre každý den bojujem aby som vobec vstala z postele, aby som navarila,vyprala, Rodina vie o tom mojom stave ,akceptuju ,ale nechape.Mam lepšie dni a horšie dni,viem že stým musim žit, to mi vysvetlila doktorka,že bez liekov už nikdy nebudem.Som rada že som konečne našla ludi čo maju problemi a vedia ma pochopit,

luna53
13. dec 2020

@roboma45 neboj sa bude lepšie ,ale, ešte berieš nizke davky xanaxu,ked ti to zoberie bude ti horšie. aj ja mam stale frontin ,ked mi ho vysadili bolo mi zle

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
luna53
14. dec 2020

A dnes som vstala na obed ,depresia ma tak taži že sa mi nechce ani vstat,moj muž to nechape,že som leniva,No neviem mu to vyvratit je pragmatik,ten to nikdy nepochopi,ani to že tym vyjadrenim mi ubližuje ,lebo mam este vačsie výčitky, že nič sa mi nechce robit,Samozrejme že ,navarim upracem operiem ale to je pre mna ako by som v bani kopala uhlie.Citim sa pritom velmi zle,Viem ,že už ked mni začal takýto zlý den ,večer nebidem vediet zaspat a to je dalšie trapenie, Citite sa aj vy tak mizerne? už sa bojim vianoc toho zhonu,

erik80
15. dec 2020

Dnes mi prišli výsledky na serotonín

erik80
15. dec 2020

@luna53
Nech si to skusi na jeden deň a veľmi rýchlo pochopí.

flakulka
15. dec 2020

@erik80 a ake su?

luna53
15. dec 2020

@erik80 ved to ,len kto to ma pochopi,Možem sa ta spýtat na čo je dobrý ten test na serotonin,A čo to znamena ked je malo,alebo vela,Su podla toho potom lieky?

erik80
15. dec 2020

@flakulka
@luna53
Zle minimum je 463 a ja mám 189 miligramov. Vo štvrtok idem dr. tak sa dozvieme, ale čo som čítal tak keď je ho málo tak vznikajú depresie a môže nastať aj situácia že tlacis do seba lieky a chyba ti niečo iné a telo vôbec neprodukuje serotonín ani keď berieš AD tak ako ja už dva roky a serotonín je hlboko pod úrovňou.

erik80
15. dec 2020

@luna53
@flakulka
Stojí to 9€ tak prečo to neotestovať.
Ako sa dr.dozvie aká je hladina tým že ťa vypočujte a pozrie na teba to asi ťažko zistí,ale dokonca ani dr.to nevedia že sa to dá a lieky menia hore dole ako hovoria pokus omyl.