Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@luna53 a pomohol melatonín?
@lenkaoravcova ano pomaha stale už od marca 5mg, len bez neho to bolo strašne bola som aj celu noc do rana hore,alebo do 4 rana,
Ahojte. Dávno som nepísala. Som v podstate v pohode ale od nedele ma boli celé telo hlavne ruky nohy, hlava zuby cítim take mravcenie. Test mám negatívny. Strašne sa bojím že mám sclerozu multiplex, u nás teraz jedna zomrela v tej chorobe. Môže to byt psychické? Ďakujem
@1andrea111 ahoj adka,menej tu chodim nejako,mam sa tak ako kedy ,trochu mam uoravene lieky na rano ,trosku sa mi pohorsilo,ale zatial to zvladam,teraz sviatky tak mam co robit,ale sama budem tak dufam ze to zvladnem bez slz ....a ty ako ?
@ivett311 ahoj to mravcenie mam aj ja,neboj nemas sklerozu,to bude psychika aspon mne to povedaka lekarka,taky cas je pre nas narocny
ahojte,dnes ma čaka kopu prace, s chalanmi sme spravili stromček, navarila som ,ale depresia ma taži ,že by som najradšej zalahla, som unavena, ešte som aj zo sviatkov nervozna či to všetko zvladnem,
@luna53 Ahoj, niekde som čítal, že L-Tryptofan by sa nemal brať spolu s AD. Viem, že Xanax mi lekárka vysadí, ale jediné čo mi ako tak tlmí úzkosti sú benzodiazepíny. Vo februári mi na úzkosti zabral Escitalopram. Lenže išiel som vtedy do V. Zálužia, tam mi ho vysadili a dali na miesto neho Brintelix. Vyvolalo mi to silné úzkosti. Mesiac ma tam presviedčali, aby som ten Brintelix bral, vraj je dobrý. Ja som už nevedel, čo so sebou. Mal som stále silné úzkosti, hnačku a nevydržal som v kľude ležať. Musel som sa stále prechádzať ešte aj v noci po chodbe. Po mesiaci som im povedal, nech mi dajú späť Escitalopram. Tak mi ho vrátili, no už potom nezabral. Od vtedy skúšam všetko možné, ale úzkosti mám stále. Teraz mi psychiatrička pridala na obed Alventu 75mg. Takže ráno mám Alventu 150mg, Atarax a Xanax 0,5 mg. Na obed Alventu 75 a Atarax, večer Atarax a Amitriptylin. Vraj Alventa je dobrá na úzkosť, no zatiaľ mi nezabrala. Mám stredne ťažkú depresiu a celodennú úzkosť. Už neviem, čo mám robiť. Pýtal som si od psychiatričky, nech mi ešte niečo dá na úzkosť. Vraj mám čakať kedy zaberie Alventa a cez deň si vraj môžem pridať ešte štvrtý Atarax. Lenže Atarax je veľmi slabý. Počul som, že na úzkosť dobre zaberajú v malých dávkach antipsychotiká. Pýtal som si ich od lekárky, ale nedala mi ich. Neviem, ako prežijem Vianoce, nech už je po nich. Ty berieš aj Tisercin a pomáha Ti? Keď po Novom roku začneš brať ten L-Tryptofan, napíš mi potom, prosím Ťa, či sa po ňom lepšie cítiš.
@roboma45 to maš teda tiež dobrý mix .Zaujimave že ti nezabera ,mne alventa 150 a escitil rano mam na uzkost zabera ale večer a poobede frontin a večer ešte tisercin ,Ked mi je fakt zle tak apaurin inj. Ale ty možeš uplne inač reagovat na lieky ,Ja 5 rokov uživam tieto ale depresie a uzkosti mam stale ,predtým im 5 rokov trvalo kym mi utrafili kombinaciu.Nemožem povedat že sa mam dobre,Ale dokažem vstat ,uvarit ,upratat a odist do obchodu ked mam lepšie dni,Si aj ty na invalidnom ? čiastočnom alebo plnom?
@luna53 a ktorý prosím? To zapijete na noc či?
Ahojte všetci..Ak ste náhodou niekedy vysadili lieky,vrátilo sa vám to,ako ste sa cítili?
@lenkaoravcova 5mg ,pichne mi ho suseda
@erik80 Liečim sa od 2010 roku. Najskôr som mal len úzkosť. Tá mi v 2014 roku ustúpila. V roku 2018 som dostal stredne ťažkú depresiu a teraz sa mi vrátila úzkosť. Neviem, čo je horšie, úzkosť alebo depresia. Obidvoje sú pre mňa peklom. Daj potom vedieť, či Ti pomohol ten Tryptofan. Tebe žiadne lieky nepomáhali?
@luna53 Áno, každý z nás môže inak zareagovať na ten istý liek. Tebe nechali Frontin? Veď to je návykový benzodiazepín. Ja som mal najskôr len úzkosť no od 2018 roku mám aj depresiu. Od 2014 až do teraz som úzkosť nemal, no vrátila sa mi. Mám strach, že mi nezaberú žiadne lieky alebo že kým mi nastavia tie správne, tak to dovtedy nevydržím a skončím s takýmto životom. Ako si mohla vydržať toľko rokov, kým Ti utrafili správnu kombináciu? Som na čiastočnom i.d. Momentálne nepracujem, nedokázal by som to. Bol som však normálne zamestnaný. Pred tým som býval sám, no teraz žijem s priateľkou. Sám by som to nezvládol.Nič sa mi nechce a čas plynie počas dňa hrozne pomaly. Čakám vždy kým príde večer, aby som mohol ísť spať. Večer sa mi trochu uľaví a úzkosti s depresiou z časti ustúpia. Už neviem, čo mám so sebou robiť a ešte k tomu Vianoce. Už aby bolo po nich.Často krát je mi do plaču aj keď som chlap. Už neviem ako ďalej. Tebe ten Tisercin pomáha?
@luna53 Som na čiastočnom i.d. Mám stredne ťažkú depresiu a na tú mi nechceli dať úplný.i.d. Už si myslím,, že chyba je vo mne, keď mi lieky nezaberajú. Chcel by som pred tým všetkým ujsť. Mám pocit, akoby ma niekto v mojom vnútri trhal na tisíc kúskov. Každý deň je rovnaký a ja už ďalej nevládzem. Ako to, že Ti nechali ten Frontin aj keď je návykový. Tisercin Ťa neutlmuje, nie si po ňom ospalá?
@roboma45 ja som na tom podobne ,nepracujem lebo by som to nezvladla,Vydržat kým mi utrafili ako tak lieky bolo peklo, Nemam sa dobre ale už viem aspon doma si porobit, Moja lekarka nerieši či je frontin navykový lebo bez neho to niekedy nejde, buši mi srdce je mi na odpadnutie tak si ho dam.Od tých liekov som tak tlmena ,že ja vobec už 5 rokov neviem plakat a preživat emocie, ani radost ani smutok, Ked som vedela plakat tak sa mi aspon ulavilo ,to nevadi že si chlap.Depresia je velka pliaga a vie to len ten čo to preživa,.Tiserci frontin a melatoninsi davam večer a nemam uzkost po nich

@erik80 Ja som si ho nedavne kupila ,ešte som ho nezačala uživat,vela som ale o tom čitala,Po novom roku začnem uživat, Teraz mam k mojim liekom aj apaurin inj, lebo mam tažke depky