icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

tuzobnik
4. jan 2021

@luna53 Spamätaj sa! Potrebuješ zmenu liekov! Tebe stej corony začalo hrabať! 😠

kandrea
6. jan 2021

@tuzobnik boze ja nechapem takych ludi co si myslia ze nie je korona.. A co to je? Chodte ako dobrovoľník pomahat do nemocnice prosim vas... Alebo vas mozem pozvať prave teraz k mojim rodicom na kavu... Potom by ste ine vraveli ☹ ☹ .....
ale ine som chcela prajem vsetkym hlavne veľa vela zdravia v Novom roku.
A prosim vas po akom case od vysadenia liekov sa vam úzkosti vratili? Dakujem

erik80
6. jan 2021

@luna53
@vlcik1
Boli ste na testy na serotonín?

roboma45
6. jan 2021

Dnes som musel ísť na zubnú pohotovosť, kde mi vytrhli zub. Hneď odtiaľ moje kroky smerovali na všeobecnú pohotovosť, kde mi zistili zápal močových ciest. Vianoce som preplakal a Silvestra som prežil len vďaka tomu, že som bol otupený z Tiapridalu. No a teraz som sa dozvedel, že jedna mladá žena, ktorá trpela depresiou a úzkosťami, spáchala samovraždu a ostal po nej malý synček.

esselte
6. jan 2021

Chcela by som sa spýtať, či aj na vás vás vplýva počasie tak, ako na mňa, som nejaka nervózna

esselte
6. jan 2021

@yollanda ake lieky si brala a prečo si vysadila?

esselte
6. jan 2021

@yollanda aj ja beriem kventiax 300 mg vecer o 18.00, potom tiapridal a pred spaním diazepam

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
luna53
6. jan 2021

@erik80 ja na testy nepojdem

tuzobnik
7. jan 2021

@kandrea Ty si chorá z tej corony!

roboma45
7. jan 2021

@esselte Ahoj, aké dávky toho Tiapridalu berieš a koľko krát denne?

roboma45
7. jan 2021

@yollanda Daj mi potom prosím Ťa, vedieť ako si dopadla na kontrole u lekárky.

esselte
7. jan 2021

@roboma45 beriem ho 3 krat denne po 100 mg

roboma45
7. jan 2021

@esselte Ďakujem a nie si z neho ospalá, alebo Ťa z neho nebolí hlava? Alventu už neberieš?

roboma45
7. jan 2021

@luna53 Ahoj, už dlhšie si sa neozvala. Ako sa máš, držíš sa?

esselte
7. jan 2021

@roboma45 alventu neberiem, beriem kventiapin 300 mg vecer, 3 krat denne tiapridal, diazepam, 1,polovicu a vecer 1,peritol 2 krat po polovici

esselte
7. jan 2021

@roboma45 večer sa mi chce po ňom spať

roboma45
7. jan 2021

@esselte ďakujem

1andrea111
7. jan 2021

@esselte ja som mala pocit že so nervózna z diazepamu

roboma45
7. jan 2021

@esselte A cítiš sa teraz lepšie ako vtedy, keď si brala Alventu?

yollanda
7. jan 2021

@roboma45 tam idem až 19.1. Ty rieš je úzkosti, musí ti dať niečo. Veď je milión liekov. Ale nie striedať často. Mne dr povedala, že po polroku sa vyhodnocuje stav. Keď si zareagoval na niečo, tak iste ti zaberie aj iný liek.

yollanda
7. jan 2021

@esselte ja som vysadila, lebo som bola hrdina. 🤦🏻‍♀️ Už rok aj tri mesiace sa snažím dostať dokopy a 💩 z toho

yollanda
7. jan 2021

@esselte u mna deň bez úzkosti v akejkoľvek intenzite je zazraj

yollanda
7. jan 2021

@esselte nepisti ti v hlave z toho kventiaxu?
@esselte

luna53
8. jan 2021

@roboma45 Vieš trošku lepšie sa citim,tak ani nemam potrebu sa vystažovat.Občas iden na prechadzku zo synom.To aby som niekde bola.Ty sa ako citiš? Volal si z doktorkou?

roboma45
8. jan 2021

@luna53 Som veľmi rád, že sa lepšie cítiš. Želám Ti to. Myslel som, že obaja synovia už s Tebou nebývajú a žiješ len s mužom. Tie prechádzky sú super a aj to, že na ne nechodíš sama. Áno, človek keď sa cíti lepšie, necíti potrebu sťažovať sa. Ja Ťa nechcem zaťažovať svojimi problémami. Sama máš toho dosť a len Ťa tým ťahám dolu. Ak sa však sem tam ozveš, budem rád. Ja som bol medzi sviatkami najskôr na zubnej pohotovosti, trhali mi zub. No a potom som musel ísť teraz v stredu na všeobecnú pohotovosť, kde mi zistili zápal močových ciest. Pred Vianocami som dostal od psychiatričky na tú plačlivú náladu Tiapridal. Chuť plakať ma síce prešla no bol som z toho lieku ako nafetovaný, stále som chcel spať a bolela ma v kuse hlava. Skúsil som si dávať menšie dávky no tie mi zasa nezaberali. Moja psychiatrička už od včera znovu ordinuje. Nevolal som jej však. Hanbím sa za seba. Veď som chlap. Takéhoto urevaného ako som teraz, však asi ešte nestretla. Na kontrolu mám ísť na budúcu stredu 13.1. Tak rozmýšľam, že skúsim vydržať a dávať si zatiaľ Frontin alebo Lexaurin. Neviem, čo má robiť. Ty sa drž. Si silná.

roboma45
8. jan 2021

@yollanda Viem, že ideš na kontrolu 19.1. Len som chcel, aby si mi potom dala vedieť, ako si dopadla a napísal som Ti to, aby som na to nezabudol. Ja idem na kontrolu 13.1. Ja som dostal od lekárky pre sviatkami Tiapridal. Plakať sa mi síce nechcelo a nemal som ani úzkosti, no bol som z toho ako nafetovaný a stále sa mi chcelo spať. Skúšal som si dávať menšie dávky, no tie mi nezabrali. Nevedel som, že po pol roku sa vyhodnocuje stav. Myslel som, že sa vyhodnocuje vždy po každej kontrole. Áno, minulý rok vo februári som zareagoval na Escitil. To som Ti už ale písal. Nemal som depresiu ani úzkosť. Od vtedy mi však doteraz nezabralo nič a ani Escitil, keď mi bol znovu nasadený.

roboma45
8. jan 2021

@luna53 Aj môj otec má Covid a je v nemocnici.

luna53
8. jan 2021

@roboma45 Držim palce tvojmu ockovi ,nech sa z toho čim skor dostane,Moji synovia už nebývaju so mnou ,len ten starši je nablizku tak často pride mamu vytiahnut trošku von ,aj sa porozpravame.Neboj sa netahaš ma dolu ,viem ake je to dobre s niekym zdielat ked ti je na nič, Ked vieš tak vydrž a potom doktorke to podrobne opíš ako ti je nanič,To je v poriadku ked jej všetko povieš skor ta nastavý,Vobec nie si plačko,Len si bezbranný .

roboma45
8. jan 2021

@luna53 Ďakujem