icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

yollanda
22. máj 2021

@slavkasobanska ahoj! Prečo ta zasa hospitalizovali?

slavkasobanska
22. máj 2021

@yollanda ako zasa? Bola som pred 2 rokmi,ked mam silne depresie tak chodim na preliecenie

kajkag
22. máj 2021

Ahojte, v novembri mi bolo veľmi zle, ale som na seba hrdá, zvládla som to bez liekov. Dokonca som tehotná. Tak som najšťastnejšia na svete. Snad tentokrat vyjde všetko ako ma byt.❤️ od januára sa psychicky cítim super. Len nech to vydrží. Drzkajte sa všetci 🌹

anjelik27
25. máj 2021

Ahojte, ja beriem Alventu uz asi cca 7 rokov, ale stale to nie je 100%.... samozrejme tych lepsich dni je viac, ale pravidelne min. raz za jedno rocne obdobie pridu horsie dni.... take ozaj horsie.... depresie aj s uzkostami...napriklad aj teraz.... neviem, ci mi je tych 150 mg malo, alebo je toto uplne normalne....
Ja som si vzdy myslela, ze ked AD zaberu, ma mi byt uz len dobre, tak neviem....
Stavy depresii a uzkosti sa sem-tam vracaju.... nie prilic casto, ale pravidelne.... aj s fyzickymi symptomami.... mate to tiez takto? Rozmyslam stale, ci to takto ma byt, alebo navysit tych 150 mg, prip. pridat k Alvente este nieco....
Mimochodom, vy ste z Alventa nepribrali?

slavkasobanska
25. máj 2021

@anjelik27 ahoj aj ja beriem alventu 75 uz asi 10 rokov s tiez mam take obdobia ,teraz to bolo.v maji,,,ja to mam uz chronicke tak bude to uz asi stale takto,ale vtedy mi lekarka prida este ine AD kym to prejde

anjelik27
25. máj 2021

@slavkasobanska ahaaaaa.... som myslela, ze stabilizovaní majú už len dobre stavy..... je mi jasne, ze aj "zdravi" mavaju zle a tazke dni....len teda som nevedela, ze aj fyz. symptomy nam pocas takych dni zostavaju 😔.... a trva to aj u vas niekedy takto dlhsie? Niekolko dni az tyzden a viac? Som sa obavala, ze mi prestava ucinkovat 🤔....

slavkasobanska
25. máj 2021

@anjelik27 ano teraz som bola na prelieceni 3 tyzdne ..moze to trvat aj par tyzdnov ,no je dobre prebrat to zo svojim psychiatrom

anjelik27
25. máj 2021

@slavkasobanska fuu....a tie 3 tyzdne ste mali pridane ake AD, prip. sedativa? Alebo ako ste to ustali? Viete priblizne ako casto, kolkokrat do roka sa vam to vracia? Dakujem za odpovede 🙏

slavkasobanska
26. máj 2021

@anjelik27 no ja som bola po 2 rokoch v nemocnici..lieky som mala nastavene od mojej lekarky tak.mi len vysadili nieco a odychovala som tam ,vela spala a to mi pomohlo a zmena prostredia ..mne velmi pomaha psycholog tak to by som odporucila

anjelik27
26. máj 2021

@slavkasobanska a po prichode z nemocnice Vam ponechali stale iba tych 75 mg Alventy? Nezvysili? Tie 2 roky predtym ste fungovali ale pekne, bez nejakych prihod? Vy sa liecite na tazku depresiu, ak spravne citam? To Vam staci ale potom fakt nizučka davka 😉👍

slavkasobanska
27. máj 2021

@anjelik27 ano mam alventu 75,teraz mam trochu navysene aj prothiaden 25 rano ,obed,a vecer valdoxan a prothoaden ,,a konecne spim bez liekov na spanie

teodor260989
28. máj 2021

Ahojte je tu niekto komu toto vsetko spustil porod.liecim sa pol roka a uz som sa citila lepsie ale dost som sa vylakala.lebo som cakala menstruaciu a troska som dostala uzkosti a z toho som strasne spanikarila a vylakala sa a nevjem sa dostat do kludu.budim sa na neskutocny nepokoj co som vylakana az ma napina.dr povedala ze mi nezvisi ad uzivam setralin ze to sa.mi zase mysel musi do kludu hodit a dala mi mirzaten polrku aj na rano aby sa mi skludnil zaludok lebo nejem.

anjelik27
28. máj 2021

@teodor260989 u mňa nie pôrod....ale odstavenie detí.... akonahle som prestala kojit, zrejme to bolo teda hormonalneho povodu.... u oboch detí rovnako..... vzdy, ked som prestala kojit.... i ked musim povedat, ze uz od porodu to viac menej u mna asi uz "viselo na vlasku"

teodor260989
29. máj 2021

@anjelik27 a dostala si antidepresiva ci si to zvladla aj bez nich?

anjelik27
29. máj 2021

@teodor260989 jednoznačne AD..... trápila som sa 5 mesiacov, kým som sa konečne odhodlala zájsť za dr..... a dobre som urobila

teodor260989
31. máj 2021

@anjelik27 a teraz ako uzivas ad citis sa uz tak ako predtym?nemavas este vykyvi?ja ad uzivam ale ajtak neni to ono

anjelik27
31. máj 2021

@teodor260989 no teraz zase horsie, tak mi dr. o nieco zvysila....uvidime, ci to bude stacit.... ale aj pocas tych 7 rokov, co som bola na rovnakej davke, to bolo kolisave..... viac tych dobrych dni, ale aj zle sa este vracali .... mozno som mala ist na to zvysenie uz skor!

teodor260989
31. máj 2021

@anjelik27 lebo aj mam tak ze uz bolo dobre a potom pride nieco co mi to zhorsi a ja sa tak vylakam ze sa nevie moja mysel skludnit potom.a ake ad beres?a ked sa ti pohorsilo tak ako dljo trvalo kym sa zase znormalizovalo a davala si si aj nejaky ukludnovak?

anjelik27
31. máj 2021

@teodor260989 ja beriem Alventu 150 mg.... min. stvrtok som ale navysila davku o 37,5 mg.... a uz citim ucinok - zmenu, k lepsiemu....ukludnovaky sa snazim vobec nebrat.....mam ich sice doma pre istotu, ale brala som ich iba na zaciatku, aj to len na noc na spanie, inak nie. Ak sa mi aj zhorsi, snazim sa to zvladnut bez nich. Ale to som ja 🤷‍♀️

teodor260989
31. máj 2021

@anjelik27 tak jhadam bude uz len lepsie.a hlavne ze uz viem ze aj napriek ad pridu aj tie zle dni len dolezite je sa nezlaknut.musim sa zmierit ze proste som chora.moja dr je taka ze nechce zvisovat ad ze to si musim poradit sama.zatial si mam davat xanax ked je zle.a ja som to iste robila nedavala som si ukludnovak ale potom sa velmi rozrusim ze ma to nevie niekolko dni prejst

anjelik27
31. máj 2021

@teodor260989 len to keby clovek vedel objektivne posudit, ci to zhorsenie je len prechodny stav, ktory pominie alebo sa naozaj zhorsuje a treba pristupit k zvyseniu, zmene, prip. pridaniu dalsieho AD.... ale ano, treba len vydrzat, lepsie bude !!! a nezlaknut sa tych horsich dni, podla mna, tie sa budu sem-tam vracat.... moja dr. mi vravela, ze tych cca 10-14 dni zhorsenia este netreba riesit, ak to vsak trva uz mesiac, tak ano 🤷‍♀️.... drzim palce, nech je cim skor dobre ✊

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
teodor260989
31. máj 2021

@anjelik27 no ja 8 den citim zhorsenie ale zas lepsie ako vcera som aa citila pomalicky sa asi davam do normalu len ja by som chcela hned sa dobre citit ale to asi nejde🙂liecenie uzkosti je podla mna na cely zivot stale moze prist nejaka situacia co nas vivedie z mieri a sme naspat..

teodor260989
31. máj 2021

@vlcik1 ahoj ja 6 mesiacou a stale niesom ok🤣🤣ale ad mi zaberali skoro tri mesiace kym som sa dobre zacala citit.ale teraz mam zhorsenie lebo som sa dost vylakala.to je kratka doba este a naco si dostal tritico?a nejaky ukludnovak k tomu?

ivcam2
31. máj 2021

Ahojte, neviem ci to sem patri, ale ste uz niektore zaockovane ? Ja sa chcem dat a zaroven mam z toho paniku, ze sa mi.pohorsi, lebo si uz vopred nahovaram.

bulica
1. jún 2021

@ivcam2 ja som zaočkovaná už aj druhou dávkou a všetko v pohode, necítim zhoršenie, všetko po starom

esselte
5. jún 2021

Ahojte, berie niekto brintelix? Dali mi ho v nemocnici, ako sa vam zdá?

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
esselte
9. jún 2021

Ahojte, chcela by som sa spýtať, ako dlho ráno spíte? Ja nemôžem vstat skôr ajo o pol 9,beriem večer trittico a neurol, mozno ma to príliš tlmi, cez deň beriem brintelix a polku paretinu, sulpirid a neurol rano, na obed neurol a sulpirid, asi ma trittico dost tlmi, cez den sa celkom da ale ráno sa nemôžem rozbehnúť