icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

tuzobnik
18. jún 2021

@purplelilac Káva zvyšuje úzkosť! 😠

purplelilac
18. jún 2021

@tuzobnik takze kavu asi vobec nepit,vsak?no,ale ked mam nizky tlak,ta co mam robit?

luccija
18. jún 2021

@esselte tlmi Neurol mas ho 3x denne plus ine.Neurol som si davala pri lete cez ocean a obcas pri stresoch v rodine a bola som ako mechom prastena, bez emocii, nizky tlak, unava ved to je jeho uloha otupit centralnu nervovu sustavu.

beatabaw
18. jún 2021

@vlcik1 teraz mám lepšie obdobie 😊, ale nespavosť aj mňa zvykne trápiť :( keď prídu horšie dni, tak taká klasika, celková sklesnutosť, plačlivosť, neschopnosť prinútiť sa do čohokoľvek ani sa na nič sústrediť - to som schopná úplne vypnúť - počúvam, ale nepočujem, izolujem sa, lebo som protivná, nechuť do ničoho, zlé myšlienky, vyčítanie si možného aj nemožného a strašenie samej seba... Ako píšem vyššie, nikdy mi ale ani najhoršie stavy neprivádzajú fyzické prejavy, nepoznám stiahnuté hrdlo (kým neplačem 🙃), búšenie srdca, pocity na odpadnutie a podobne. Aspoň teda nie v takej miere, aby som tomu venovala akúkoľvek pozornosť. Všetko sa odohráva len v hlave. Fyzicky sa mimo veľkej únavy cítim dobre.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
tuzobnik
18. jún 2021

@purplelilac Ja by som tiež nemal piť kávu a pijem! Na nízky tlak je dobrá.

esselte
19. jún 2021

@luccija asi máš pravdu pravdu, presne takto som otupena, ale zas drží ma, ak mi ho vysaadili v nemocnici, hneď mi bolo zle

luccija
19. jún 2021

@esselte iba nezvyk, alebo uz zavislost.Po par dnoch, tyzdnoch by to bolo dobre.Ved mas lieky na udrzanie AD a ine ako citam..je leto skus to znizit budes potrebovat casom vyssie a vyssie davky.

esselte
20. jún 2021

@luccija áno, uz mam na neurole urcite závislost, ale tak mi ho davali v nemocnici, mam pocit, ze uuz aj potrebujem vyššie dávky, lebo mi je zle, zviera mi na hrudi

luccija
20. jún 2021

@esselte je to kolotoc, ale verim, ze s lekarom na to pridete.Tak nech sa navysi AD a znizi Neurol bude to trvat mesiace..., ale je to potrebne.Citala som len koniec diskusie chodis na terapie?aj uzkostni ludia vedia svoje spravanie pocity ovplyvnit len sa netreba hned poddavat a zvladnut.Ja mam roky studia psychologie mas to vo svojich rukach aj, ked momentalne neveris.Iba ty si vies pomoct nie Neurol, nie nemocnica...

luccija
20. jún 2021

@esselte pozri si na FB a kup si vstupenku

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
slavkasobanska
4. júl 2021

Ahojte ako sa citite? Ja od vcera strasna depka,noc nevladzem.

bubu62
4. júl 2021

@esselte mne keď zviera hruď,tak ide vysoký tlak..a od tlaku mi obvodná dala xanax a magnosol.

verorivera82
5. júl 2021

Ahojte. 3 tyzdne beriem Trittico na nespavost a uzkost zo spanku. Zacala som s 50mg, potom 75mg ale mi prestal ucinkovat. Mam zvysit na 100mg? Ale je to len 3 tyzdne… Kolko mg beriete a museli ste zvysovat kazdy tyzden davku?

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
verorivera82
5. júl 2021

@vlcik1 a ako dlho si ho uzivala?

anjelik27
5. júl 2021

@slavkasobanska zase Vám je horšie? Myslím, že v máji ste boli na preliečení, ak si dobre pamätám a beriete tiež Alventu ....je tak? Mne Alventu zvýšila dr. postupne zo 150 mg na 225 mg... už bolo dobre, ale zase teraz 2. deň nejak nič moc...
Mne sa takto zhorší pravidelne na leto...
Či toto moje zhoršenie súvisí s očakávanou MS.... netuším....ale každá tu PMS opisuje ako skôr zvýšenie úzkosti, nervozita, bolesti svalov, únava.... u mňa skôr depka 😩

slavkasobanska
6. júl 2021

@anjelik27 ahoj no ja nemozem.spat a rano sa neviem prebrat..v nemocnici som spala bez liekov a doma aj lieky a nic ...

anjelik27
6. júl 2021

@slavkasobanska oj, to mi je luto....ale depka zatial teda nie je...?
Ja sa pravidelne preberiem po hodine uplne zleho mikro spanku, potom uz ale zaspim a spim do rana....

slavkasobanska
6. júl 2021

@anjelik27 ako depky sem tam ,,akurat ten spanok na figu

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
ellizabeth
7. júl 2021

Ahojte,chcem sa Vás opýtať,že keď ste išli na invalidný dôchodok kvôli nejakej psychickej diagnóze,ako to prebiehalo. Moc ďakujem

slavkasobanska
7. júl 2021

@ellizabeth ahoj ja som ns ID koli psyvhike no musis dolozit vsetky papiere od psychistra,pk.pripade z hodpitalizacie ..oni si to prestuduju uz skor,a nic take opytaju co robis ,je to vsade inak mna raz aj prezerala ako bruvho atd..neviem sice preco ..a povedia ti na kolko% ti schvalia ID ..ja som.mala pri strednych depresiavh ,uzkostno panicku piruchu ,fobicka porucha 45%,,,az po case ked som mala tazky stupen depresii tak mi dali ,60% ,no vela robi ci chodis aj nz hospitalizacie,,ja 1 x do roka chodim na mesiac skoro..ale koli oddychu,lieky mi upravia ....teraz si budem ziadat o prehodnotenie lebo som mala zle myslienky a preto ma hospitalizovali..no este ine vysetrenia mi treba ..tak si podam ..ale konkretne nic take ,zalezi od lekara,ktory ta prehodnocuje

petkarubi
12. júl 2021

Ahojte dievcata,poradite?
Brala som 6 mesiacov Ad so skupiny SNRI,ja blba cely cas som sa trapila so zvysenym pulzon a denno denne po cely cas chvenie tela,trasenie ruk… nakoniec som sa rozhodla s lekarkou zmenit na cipralex (bez noradrenalinu).. po 3 dnoch pulz klesol o 18 uderov za min.. co ma ale trapi stale je ta triaska,chvenie,ruk a noh.. stale to mam.. nove Ad beriem 14 dni.. poradite? Je to este z predchadzajucich ad? Ci zaroven aj z novych ad? Alebo nieco ine ☹ je to hrozne neprijemne,mam problem aj stat na nohach a nieco robit.. po obede a na vecer sa mi vzdy polepsi..akoby ma celodenna cinnost stresovala,ja uz neviem ☹
Dakujem za kazdu radu

slavkasobanska
12. júl 2021

@petkarubi ahoj a nieco na ukludnenie neberies?

petkarubi
12. júl 2021

@slavkasobanska nie ,neberiem nic na ukludnenie.. mne vsetky priznaky uzkosti zmizli,vsetko je ok… okrem chvenia..☹

petkarubi
12. júl 2021

Ja mam to chvenie asi pol roka,denno denne ,hroza.. moze to byt vedlajsi ucinok z tych prvych liekov? Neviete ,ako dlho trva,kym sa z tela tie prve uplne vytratia? Ak by to nezmizlo,problem bude iny

slavkasobanska
12. júl 2021

@petkarubi ja som to chvenie tiez mala no dala si prothiaden to ukludni aj AD to je a preslo mi

petkarubi
12. júl 2021

@slavkasobanska a tiez sa vam aj ruky triasli? Mne sa trasu,je to vidiet.. citim to v celom tele..
A vam to chvenie po case zmizlo?
Mam doma lexaurin ,beriem ho velmi vybimocne,ked mam velky stres,to ma potom klepe uz extremne.