icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

slavkasobanska
12. júl 2021

@petkarubi ja beriem aj xanax ...ale ja som mala taku vnutornu triasku

petkarubi
12. júl 2021

@slavkasobanska ja som tiez mavala taku vnutornu triasku sle tak v hrudi som to viac citila,akoby sa chveli vsetky organy… chvenie citim najmä v nohach.
Neviete ako dlho trva,kym sa stade Ad z tela uplne vytrati?
A beriete xanax kazdy den? Ja som mala problem s tym, tak uz to nechcem viac pravidelne brat

slavkasobanska
12. júl 2021

@petkarubi xanax beriem uz velmi dlho ,momentalne najslabsi 3 x denne a AD si myslim.trva 3,4 dni ale na isto neviem

petkarubi
12. júl 2021

@slavkasobanska a xanax vam pomaha? Viem,ze ucinok casom slabne,snazite sa vysadit? Ked taka nizka davka uz?
Uz som to vygooglila aj ja .. je to max 3 dni ,takze zo starycj liekov to nemam.. mna porazi z toho trasu ☹ som zufala uplne

1andrea111
12. júl 2021

@slavkasobanska ahoj som rada že Ťa čítam, deti Tvoje sa ako majú?

slavkasobanska
12. júl 2021

@1andrea111 ahoj dobre ,dakujem za opytanie ,budem mat vnuca v novembri,budu stavat dom,12 km od Popradu a dcera sa ma dobre stale je u Usa aj zo psikom,spokojna

slavkasobanska
12. júl 2021

@petkarubi no ja som dost vela vysadila xanaxu uz som na najnizsej davke .no bez neho tp zatial nedam ,tak uvidim

bubu62
13. júl 2021

aj ja beriem xanax,od vysokeho tlaku,lebo je z velkeho stresu..

beatabaw
14. júl 2021

Ahojte, ako sa máte? U mňa aktuálne nič moc, ale bojujem 🙂
Chcem sa spýtať, ako ste na tom s prácou? Zvládate s depresiami a úzkosťami prácu, alebo ste na pn? Aj dlhodobo?

slavkasobanska
14. júl 2021

@beatabaw ahoj ja som.na zaciatku liecby pracovala na plny uvazok,potom na polovicny no nezvladam to ,bola som rok pn,a som na ID ...

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
liubov
16. júl 2021

@vlcik1 Ahoj, ano, pomohl mi vratit sa do zivota🙂tento liek je velmi dobry....

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
beatabaw
19. júl 2021

@slavkasobanska to mi je ľúto, že až takto.. je to pliaga, táto choroba, ale čo už, niekoho trápia iné veci, nás hlava.. zvládneme to 🙂 Nech sa darí 🙂

beatabaw
19. júl 2021

Keď už som tu zas, spýtam sa. Vaše skúsenosti s Brintellixom? Beriem cca 3t, aktuálne stále na 10mg, prvé dni ma potrápil žalúdok, ale tak v rámci normy, teraz začína byť dobre aj v hlave. Verím, že to vydrží 🤗

slavkasobanska
19. júl 2021

@beatabaw dakujem pekne

slavkasobanska
19. júl 2021

@beatabaw ja som to brala ,je to dobry liek.a ked vam este sadol dobre to je super

artls
Autor odpoveď zmazal
tuzobnik
20. júl 2021

@artls Pri navýšený dávky sa môže zhoršiť stav pokiaľ si telo zvykne.

artls
Autor odpoveď zmazal
liubov
21. júl 2021

@vlcik1 a ja som ho mala na noc, brala som polovicu tablety..lebo su silne boli pre mna..brala som cca 6mes..

katka2808
26. júl 2021

ahoj dievčatá, potrebujem poradiť... predtym som brala antidepresíva kvoli uzkosti nejaky rok a pol, potom som vysadila pred otehotnenim. Má niektorá z vás skusenost, že si dávala niečo na upokojenie pred porodom? Obavam sa silných úzkostí, ked to už na mňa príde... len neviem, či si mozem dať niečo na ukludnenie (psychiater ma "odbavil" s tým, ze nebojte sa, už sa vám to nestane, takže mi neporadil nic konkretne), povedzme typu Lexaurin, Diazepam. má niekto skusenosť? čítala som, ze nechať priechod vtedy uzkostiam je este horsie, lebo adrenalin stopne priebeh porodu, kontrakcie. Pôrod moze postupovať ak je mamicka v pohode. Vdaka za prispevky a odpovede.

yollanda
26. júl 2021

@katka2808 mne dal neurol

katka2808
27. júl 2021

@yollanda ahoj, a vzala si ho, ked sa začal pôrod? vsetko v pohode prebiehalo po ňom?

banderaska29
28. júl 2021

Ahojte kočky. Po dlhotrvajúcich rodinnych problémoch dnes u mňa nastala úzkosť. Neliečim sa na depresie a nikdy som žiadne lieky neuzivala na duševne zdravie, ale cítim ze by mi možno niečo bodlo... Kolegyňa mi dala Frontin 0.25, mam ho tu pri sebe ale bojím sa ho zjesť, že mi to urobí ešte horšie stavy, no spať tiež neviem z tej úzkosti.
Môže sa mi niečo horšie stať? Mam migrény s predzvesťou aury môžu mi ich vyvolať? A ešte keď mi ta tabletka odznie, nebude mi horšie?? Baby moc vám ďakujem, som plná otáznikov 😔

slavkasobanska
28. júl 2021

@banderaska29 ahoj no neviem ci si uz niekedy brala ukludnovaky ...podla mna ked uz tak len polku si daj..no opatrne z liekmi su navykove a este ked sa neliecis ...bolo by fajn keby si to radsej skonzultovala z psychiatrom..ja beriem lieky no som opatrna s nimi ..

verorivera82
29. júl 2021

@banderaska29 To je neprijemne ale prejde to. Ja uz sa citim lepsie po liekoch a terapii (online). Tie lieky Frontin su na predpis. Chod k lekarke Alebo psychiatricke aby ti oni nadstavili lieky. Kazdemu nesadnu tie iste lieky… Proti migrenam mne pomaha Magnezium vysia davka (to je aj na nervy zaroven).

laskonka80
Autor odpoveď zmazal
laskonka80
1. aug 2021

@yollanda Ahoj ako sa ti darí s migrenami?Mne pomohla biologická liečba Aimovig.